19 samurajskih frizura za muškarce

Samurajske frizure, poznate i kao chonmage, odnose se na izrazitu japansku mušku frizuru koja se uzgajala prije stotina godina. Izvorno izrađena kao ratnička frizura koja je držala samurajsku kacigu čvrsto na mjestu tijekom bitke, japanska samurajska kosa ubrzo je postala statusni simbol u kulturi.

U moderno doba samurajska frizura pretvorena je u stilove gornjih čvorova i muških punđa. Ako razmišljate o rastu duge kose i trebate cool izgled, ove ratničke frizure mogu biti odličan izbor.

Japanske samurajske frizure za muškarce

O vrhunskom čvoru samuraja i Man Bun

Današnji pogled na samurajsku kosu izrazit je odmak od frizure pravih japanskih ratnika. Tradicionalno, samurajska kosa ima dugu kosu uvučenu u rep, osim što je kosa na tjemenu obrijana. Muški rep, nakon što je svezan, presavijen je tako da dodatna opuštenost leži na vrhu obrijane glave. Ovaj komad guste kose na vrhu držao je ratničku kacigu u sredini.

Kao što ste mogli očekivati, klasični samurajski rep s obrijanim stranama nije bio moderan prema zapadnim standardima, a modificiran je kako bi odgovarao europskoj i američkoj kulturi. Pojavile su se dvije slične, ali izrazito markirane frizure.

Frizura samuraja

Jedan stil postao je poznat kao japanski gornji čvor, poznat i kao samurajski gornji čvor. Ova frizura je u biti muška punđa s obrijanim stranama. Druga je samostalna muška punđa s momčevom dugom kosom povučenom i zavezanom. Obje su postale glavne japanske muške frizure.

Kako doći do japanske samurajske kose

Muška punđa jednostavno zahtijeva dugu kosu i kravatu za kosu. Da biste vezali mušku punđu ili chonmage, objema rukama skupite svu kosu do jedne točke na stražnjoj strani glave. Zatim zavežite punđu po želji pomoću kravate za kosu.

S druge strane, gornji čvor je vrsta podšišane frizure koja zahtijeva da zadržite dugu kosu na vrhu s obrijanim ili izblijedjelim stranama. Ostavite dovoljno duljine na vrhu da biste zapravo mogli vezati čvor.

Nadalje, toplo preporučujemo uparivanje vaše samurajske frizure s punom bradom ili čak svjetlom. Brada i puna kosa odaju osjećaj muškosti, a da ne spominjemo da izgledaju samo seksi. A ako vam brada nedostaje, saznajte kako uz ove jednostavne korake brže i duže rasti bradu. Obećavamo da će vam se svidjeti kombinacija muška punđa i brada.

Najbolji stilovi vrhunskih čvorova i manžeta

Da biste odlučili odgovara li vam samurajska frizura, u nastavku pogledajte najbolje stilove gornjih čvorova i muških punđa.

Samurajski gornji čvor

Frizura sa samurajskim gornjim čvorom

Frizura s muškarcem

Samurajski rep

Kosa samuraja

Vrhunska čizma samurajske kose

Frizura s podrezanim gornjim čvorom

Japanska samurajska frizura za muškarce

Stilovi Man Bun

Kumanska kosa za muškarca s bradom

Undercut s Top Knot ili Man Bun

Hladna japanska samurajska kosa

Cool Man Bun Hair for Men

Frizura japanskog samuraja - gornji čvor

Cool Japanese Samurai Hair - Top Knot Frizura

Samurai konjski rep - muški gornji čvor

Japanske muške frizure - samurajska muška punđa