21 priljubljenih moških pričesk iz 70. let

Na moške lase v 70. letih so močno vplivali glasbeniki, filmske zvezde, zvezdniki in hipi življenjski slog v polnem zamahu. Podobno kot kosmati dolgi odbitki iz 60. let, je večina pričesk iz 70. let zahtevala dolžino, sloje in naravno teksturirano konico. Ne samo za ženske, v 70. letih so se moški množično negovali in oblikovali lase. Od dolgih do kratkih, afro do dreadlocks in cipal do pernatih las, je bilo v desetletju toliko kul moških striženj in stilov, od katerih so se nekateri prenesli iz 60. let. Za navdih in ideje si oglejmo najboljše in najbolj priljubljene pričeske 70 -ih za moške!

Moške pričeske 70 -ih

Moške pričeske 70 -ih

Afro pričeska

Afriško -ameriške skupnosti so se s to frizuro začele ukvarjati v 60. letih, vendar je afro postal priljubljen v sedemdesetih letih, saj je bil do takrat bolj priljubljen in komercialni. Poleg tega, da so bile kot nalašč za kinky, teksturirane pričeske, so bile politične izjave in simboli črnega ponosa. Moški jih še danes nosijo, da se ponašajo s svojimi veličastnimi kodrastimi grivami, vendar to vključuje uporabo kemičnih izdelkov. Po obdelavi imajo lasje naraven občutek in ne potrebujejo veliko vzdrževanja.

Moške afriške pričeske 70 -ih

Lasje srednje dolžine do ramen

Dolgi lasje iz 60. let so se v 70. letih spremenili v srednje dolge lase. Slog do ramen je bil še vedno uporniški in proti ustanavljanju, vendar je bil bolj obvladljiv, saj ni zahteval toliko vzdrževanja. Beatles je bil srednje dolg videz najboljši v sedemdesetih letih. Razen če vam lasje naravno rastejo navzdol, boste potrebovali brivca, da jih oblikujete, če želite hladnejšo pričesko, ki laska okrogle obraze.

Moški lasje srednje dolžine do ramen 70 -ih

Dolge pričeske

Dolge pričeske so se v začetku sedemdesetih let razvile v naravne sloge, ko so se moški odločili, da pomado odstranijo in pustijo, da se razrahlja, namesto da bi jim gelirali ali oblikovali lase. To je pomenilo, da teče in je primerno za vse vrste las. Ne glede na to, ali je vaš slog naravnost ali kodrast, lahko ta videz ponovite tako, da lase pustite za ostro, rockstar privlačnost.

Moške dolge pričeske 70 -ih

Klasična cipela

V desetletjih obstajajo različne različice cipljev, prvotna pa je bila klasična cipalka. Spredaj še vedno kratka, zadaj pa dolga, je bila frizura iz cipela iz 70 -ih let na vrhu, kar ji je dalo več volumna in drzno privlačnost, kot je David Bowie kot Ziggy Stardust. Če se vam zdi, da ne morete izvleči ognjeno oranžne cipalke, je sodoben slog krajši in bolj kompakten na vrhu in zadaj. Poleg tega prihaja z bledenjem, da poveča kontrast med različnimi kroji.

Moški lasje iz cipela 70 -ih

Dreadlocks

Reggae kultura in njeni ugledni umetniki, kot je Bob Marley, so v sedemdesetih letih množica prinesli dredo. Za izdelavo grozljivk je potreben čas in potrebovali boste veliko potrpljenja, vendar imajo več prednosti. Odlične so za kratke in dolge lase, dreadlocks pa so brez napora, saj vam ni treba ščetkati ali prati las. Spuščene lase pustite, da se zapletejo, preden jih zasukate na svoje mesto.

Dreadlocks iz 70 -ih

Pernati lasje

Slojevito, da je videti kot ptičje perje, je bil kroj perja uniseks slog za moške in ženske. Od fantov, ki so ga v 70. letih najbolje pretresli, je bil John Travolta znan po svojih srednje dolgih plasteh in srednjem razcepu. Fantje še vedno obožujejo slog perja, ker ga lahko pustite, da naravno visi, ga pometete na stran, da ustvarite ločitev, ali pa ga polepšajte, če je krajši. Moški, ki iščejo vsestranski videz, ki je lep, ne bi smeli gledati več.

Moški s pernatimi lasmi 70 -ih

Rock pričeske

Umetniki in glasbeniki so v 70. letih večkrat zamenjali svoje frizure. Beatlesi so od robatega mopa prešli v cipljo, Elvisu so zrasli lasje in zaležnice, Rod Stewart pa je združil mešanico vsega. Značilnost, ki jih je vse združila, je bila dolžina; Skalna dlaka 70 -ih je bila dolga in tekoča. To je zagotovilo, da slogi niso podobni svežim, čistim frizuram iz 60. let. Namesto tega so bili neposlušni in kljubovalni.

Rock Hair 70 -ih

Disko pričeske

Disco lasje so se začeli z ujemanjem ozkih perms in daljših las s funky oblekami. Fantje iz skupine ABBA so bili kralji disko glasbe in sloga v 70. letih. Vendar pa je Travolta preoblikoval kulturo v filmu “Saturday Night Fever” s svojimi geliranimi zalizanimi lasmi, ki so bili prav tako nasičeni in polni volumna. Za to potrebujete debelo krtačo in veliko laka za lase.

Disko pričeske za moške

Mastnejše pričeske

Mazalke so nosile kratke lase in jih potisnile nazaj, da so bile gladke, teksturirane in mastne. To je bil profesionalni slog za moške, ki so raje izbrali čisto in elegantno podobo, kot pa drznejše sloge 70-ih. Mastni lasje se vračajo tako, da hrbet in stranice krajšajo, vrh pa daljša za volumen in kontrast. Če vam ni všeč prvotni oljnat videz, uporabite izdelek za oblikovanje na vodni osnovi.

Mastne pričeske 70 -ih

Frizura Shag

Čudovita frizura ni bila tako preprosta, kot če bi si v 70. letih odrasli lasje. Najboljši odbitki so bili obloženi z robom, plasti pa so bile podaljšane še navzdol po glavi. Moški so bili navdušeni nad lahkoto in fleksibilnostjo – lahko bi jo nosili elegantno ali napolnili zgornje plasti. Še vedno je kakovosten videz sodobnih moških, ki nimajo časa za vosek in glavnik.

Moška frizura Shag

Človek Perm

Brady Bunch je v 70. letih naredil perms tako znane, da so jih z različnimi stopnjami uspeha poskusili vsi, od Toma Hanksa do Al Pachina in Dustina Hoffmana. Danes je zaradi številnih možnosti lažje priti do pravega videza, pri čemer najboljša obloga vključuje stransko bledenje in polne, poskočne lase na vrhu.

Perm lasje 70 -ih let

Jheri Curl

Jheri Curl je bila ena izmed najbolj priljubljenih črnih moških pričesk desetletja. Poimenovani po izumitelju Jheriju Reddingu, so slavni, kot sta Michael Jackson in Rick James, svoje napete kodre in afros sprostili v ohlapnejše, bolj naravne kodre, ki so trajno ostali na svojem mestu. Jheri kodra je bila odlična alternativa za črne lase in je prinesla daljši slog brez vzdrževanja. Elegantni, sijajni in trajni črnci so to kodrasto pričesko pretresli od poznih 70 -ih do 80 -ih.

Jheri Curl

Brki

Čeprav to ni pričeska, sta si Mark Spitz in Tom Selleck brke naredila moške, saj sta osvojila sedem zlatih medalj in lovila slabe ljudi. Pravilni brki vključujejo britje vseh dlačic na obrazu, da pustite “tache” na zgornji ustnici. V modo se vrača, ker ustreza skoraj vsaki pričeski.

Brki 70 -ih

Kratke pričeske

Niso bile vse pričeske desetletja dolge, nekateri najboljši trendi moških las 70 -ih so bili kratki. Čisti kratki odbitki, kot so striženje, striženje in stranski del, so bili priljubljeni med moškimi, ki so želeli frizuro z nizkimi stroški vzdrževanja. Poleg tega sta Rude Boys in Skinheads poskrbela, da imajo kratki lasje svoje mesto, tako da so se odločili za ostriženo, obrito frizuro, podobno pasom, kot je The Specials. Navsezadnje so večino kratkih moških pričesk nosili poslovni strokovnjaki, kot so tipi Wall Streeta.

Moške kratke pričeske 70 -ih

Pričeske za deskarje

Medtem ko so bili surferski lasje 50-ih dolgi, deskarji 70-ih kratki do srednje dolgi. Ključ je bil v neurejenem slogu in obarvani barvi, zaradi česar je bil videti sonce. Vse, kar morate storiti, je, da ga pustite na vrhu in mu dodate svetlo blondinke.

Surferski lasje 70 -ih

Skodrani lasje

Curly je bil trenden, ker je v kombinaciji z različnimi slogi 70 -ih dodal eleganten in osvežujoč občutek. Do danes lahko svoje kodre pokažete z dlakavim rezom, tesno perm ali ohlapnim Jherijevim kodrom.

Moški s kodranimi lasmi 70 -ih

Najboljši izdelki za lase za moške pričeske 70 -ih

Oblikovanje najboljših moških pričesk iz sedemdesetih let zahteva prave izdelke za popoln zaključek. Ker so bili številni odbitki iz 70. let dolgi in večplastni, so morali fantje za ohranjanje svojega sloga uporabiti veliko laka za lase. Nekateri moški pa so imeli raje klasične kratke pričeske in ti frizerski slogi so preprosto potrebovali malo masti ali kreme za lase. Pomade na oljni osnovi so bile priljubljene za mastnejše pričeske, medtem ko so drugi fantje uživali v nostalgiji po uporabi klasičnega moškega izdelka za lase Brylcreem.

Tukaj so najboljši izdelki za lase za moške, ki vam bodo pomagali oblikovati pričesko iz 70. let!

Predogled Ocena izdelka Cena
Brylcreem 3 v 1 sijoča, oblikovalska in negovalna krema za lase za moške, brez alkohola, 5,5 unč Brylcreem 3 v 1 sijoča, oblikovalska in negovalna krema za lase za moške, brez alkohola, 5,5 unč 4.599 ocen 4,99 USD Kupi zdaj
Državna frizura Duke Greaseless Drzna frizura brez maščobe Duke 78 pregledov 6,99 USD Kupi zdaj
REUZEL zelena pomade mast, srednje držanje, 4 oz. REUZEL zelena pomade mast, srednje držanje, 4 oz. 1853 ocen 16,00 USD Kupi zdaj