25 ideja za dizajn brijačnica

Ako ste brijač koji želi otvoriti brijačnicu, važno je izgraditi robnu marku koja će privući kupce. Pravi dizajn brijačnica može podići vaše poslovanje na višu razinu i stvoriti savršeno korisničko iskustvo. Kad se pravilno izvede, estetika vaše trgovine trebala bi učiniti da se klijenti osjećaju opušteno, dobrodošlo, pa čak i uzbuđeno zbog frizure.

Od stila uređenja do stolica i rasvjete do boja i ukrasa zidova, potrebno je razmotriti mnoge starinske i moderne dizajne brijačnica. Neke ideje za uređenje interijera prikladnije su za male brijačnice u kojima morate spojiti funkcionalnost sa stilom, dok drugi rasporedi trgovina zahtijevaju veliki prostor za potpunu izgradnju vaših kreativnih koncepata.

Bez obzira želite li jednostavan i cool ili moderan i luksuzan dekor, vaša brijačnica trebala bi nadopuniti vaš stil i odražavati tipove klijenata koje želite privući. Kako bismo potaknuli vašu potragu, sastavili smo najbolje ideje za dizajn brijačnica koje ćete istražiti. Pogledajte ove nevjerojatne moderne dizajne interijera brijačnica kako biste pronašli primjere rasporeda, boja, rasvjete i ukrasa koji će poboljšati zadovoljstvo klijenata.

Ideje za dizajn interijera brijačnice

Ideje za dizajn interijera brijačnice

Stil dekora

Postoje beskrajne mogućnosti kada je u pitanju potencijalni dizajn brijačnice. Najpoznatiji dizajn brijačnice koji većina ljudi predstavlja kromirane hidraulične stolice, pod u šahovnici i klasični brijački stup s crvenim, bijelim i plavim prugama.

Brijač koji namjerava ponuditi staromodno iskustvo brijačnice trebao bi to donijeti pri odabiru dizajna. Možete dizajnirati svoju trgovinu kao repliku klasičnog stila. Ako želite pružati staromodne usluge, ali malo ažurirati dekor, kombinirajte tradicionalne i moderne elemente kako biste stvorili uravnoteženu atmosferu.

Moderni dizajn brijačnice

Brijači također mogu stvoriti potpuno prilagođene teme za brijačnice koje će podići iskustvo klijenta. Brijačnica koja je specijalizirana za njegovanje brade mogla bi se nasloniti na rustikalni građevinski materijal koji se može odjenuti u ironičnom hipsterskom stilu. Brijačnica namijenjena poslovnim i vrhunskim klijentima mogla bi biti elegantna i moderna. Unaprijed uloženo u otvaranje brijačnice može vam pomoći povećati vjerojatnost da vaše poslovanje postane uspješno.

U konačnici, za brijače je važno odabrati dekor koji podržava vrste usluga koje će pružati. Mnoge od najboljih brijačnica u Los Angelesu, New Yorku, Miamiju, Las Vegasu, Houstonu i Atlanti stvorile su jedinstven dizajn interijera i atmosferu koja služi i kao marketinški alat za privlačenje novih kupaca.

Tradicionalni vintage dizajn brijačnice

Boja i dekor zidova

Kad se brijač odlučio za stil uređenja, trebao bi odabrati boje zidova i ukrasne akcente koji nadopunjuju taj dizajn. Svaki aspekt prostorije, od palete boja do svakog komada namještaja, nadograđuje se na temu i nastavlja doprinositi budućem korisničkom iskustvu.

Zidni dekor za brijačnicu

Zidovi su platno na kojem je izgrađen ostatak dekora. Boje i materijale zidova treba odabrati imajući to na umu. Brijačnica sa rustikalnom tematikom mogla bi imati zid obložen drvenim pločama, dok bi jedna s industrijski modernijim dizajnom mogla imati izložene betonske zidove. Luksuzna brijačnica inspirirana muškim klubom može sadržavati tamnoplavu ili šumsko zelenu boju ili tapete sa suptilnim uzorkom.

Zidni ukrasi za brijačnicu

Brijački stolci

Najvažniji dio korisničkog iskustva događa se u brijačkoj stolici, pa su vrste stolica koje dobijete sastavni dio dizajna brijačnice. Kao i svaki profesionalac, ključno je uložiti u kvalitetne alate za brijanje. Prije svega, stolica za brijače trebala bi biti udobna i za kupca i za stilista. Stolice obično imaju hidrauliku, tako da ih stilist može prilagoditi visini koja im daje najbolji kut za šišanje. Ako namjeravate ponuditi ravno brijanje britvicom s toplim ručnikom ili usluge njegovanja brade, poželjet ćete naslonjene stolice.

Stolice za brijačnice

Brijačničke stolice dostupne su u različitim stilovima uređenja. Brijači bi trebali istražiti pouzdane robne marke, a zatim potražiti stil koji odgovara vašem dizajnu i prostoru. Brijačnice za moderan stil dizajna bit će elegantne i niskog profila i često se mogu naći u materijalima poput kroma i crnog vinila. Popularne kombinacije boja su crna i zlatna, crvena i bijela, crna i srebrna te tamno smeđa i tamnoputa, ali stol možete prilagoditi svojim željama.

Stolica za brijačnicu u luksuznom salonu inspiriranom muškim klubom obično je ekstravagantnije podstavljena i udobnija za luksuzno iskustvo.

Brijač stolica

Brijač Pole

Brijački stupovi su vjerojatno najpoznatiji element u dizajnu brijačnica. Njihova upotreba također datira od vremena kada su brijači obavljali medicinske zahvate, osim što su se šišali i njegovali kosu. Originalna shema boja brijačkog stupa koji je predstavljao krv (crvena), zavoje (bijela) i vene (plava).

Brijač Pole

Budući da se brijači ovih dana ne udvostručuju kao iscjelitelji, izvorno značenje iza brijačkog stupa zastarjelo je. Mnoge brijačnice ipak ih sadrže jer su tako prepoznatljiv simbol i mogu privući pozornost potencijalnih klijenata koji prolaze.

No, ako je brijač želio izdvojiti svoju trgovinu, mogli bi unijeti vlastiti zaokret u ovu klasičnu značajku promjenom boja prema odabranoj shemi boja. Također možete promijeniti građevinski materijal u skladu sa stilom dizajna. Suvremenija brijačnica mogla bi se pohvaliti elegantnim stupom s kromiranim rubovima, dok bi rustikalnija trgovina mogla sadržavati obojeni drveni stup u nevolji.

Brijačnica Dizajn stupova

Znakovi sprijeda

Vaš je znak često prvi dojam koji kupac ostavlja o vašem poslovanju. Iako je to samo jedan mali element vašeg dekora, trebao bi poslužiti kao snažan prikaz vašeg branda. Sve, od izgleda do fonta do logotipa, mora biti pažljivo promišljeno i reprezentativno za vaš dekor.

Natpis za brijačnicu sprijeda

Staromodna brijačnica mogla bi sadržavati natpis inspiriran berbom, dok moderna brijačnica u gradu može sadržavati natpis inspiriran grafitima. Brijačnica koja nudi njegovanje brade može u svoj logotip ugraditi i grafičku sliku bradatog muškarca. Ovo su svi izvrsni primjeri načina na koji vaš znak može poboljšati uređenje brijačnice.

Ideje za brijačnicu

Podovi

Brijači moraju imati na umu dva glavna čimbenika pri odabiru podova za svoju trgovinu: funkcionalnost i stil. Podove brijačnica potrebno je brisati nekoliko puta dnevno kako biste uklonili kosu i brkove koji su ispali tijekom šišanja i njegovanja kose na licu. Pod tepih, dakle, ne bi imao smisla.

Podovi za brijačnice

Postoje razne vrste podova koje rade u brijačnici. Brijač koji pokušava oponašati klasični stil brijačnice mogao bi se odlučiti za klasični crno-bijeli pod od pločica ili linoleuma. S druge strane, brijačnica s rustikalnim dekorom mogla bi sadržavati projektirani pod od tvrdog drva. Konstruirano tvrdo drvo izdržljivije je od autentičnog tvrdog drva i trajat će duže na teško prometovanom području poput poda brijačnice.

Podovi brijačnica

Napravite ugodno mjesto čekanja

Prije nego što kupac stigne do brijačeve stolice, vjerojatno će morati sjesti u čekaonicu barem nekoliko minuta. Pravi dekor čekaonice može pomoći u postavljanju tona za ostatak posjete pomažući klijentu da uđe u pravi mentalni sklop kako bi u potpunosti uživao u iskustvu.

Dekor za čekaonicu brijačnice

Svaki aspekt čekaonice može pridonijeti ukupnom doživljaju. Kad brijači pokušavaju stvoriti umirujuće spa iskustvo, čekaonica bi trebala sadržavati udobne stolice i tihu glazbu. U međuvremenu, brijačnica namijenjena poslovnim stručnjacima mogla bi ponuditi časopise o financijama koje će korisnici pregledavati dok čekaju.

Cool brijačnica čekaonica Kauč

Brijačnica Rasvjeta

Pravo osvjetljenje važno je za postavljanje raspoloženja u uređenju brijačnice, ali postoje i funkcionalni aspekti koje treba imati na umu. Brijač mora biti u stanju vidjeti što radi kako bi mogao pružiti najbolju moguću frizuru ili brijanje. Najbolji način za postizanje savršene ravnoteže stila i oblika je korištenje različitih izvora rasvjete u cijeloj trgovini.

Svjetla za brijačnicu

Svjetla vaše brijačnice mogu odražavati moderan, industrijski, starinski ili rustikalni stil, ali dekor će morati odgovarati cjelokupnoj atmosferi vaše trgovine i izgledu. Prilikom postavljanja rasvjete u brijačnici najbolje je kombinirati jače gornje osvjetljenje s toplijim svjetlima oko ogledala. Jarko gornje svjetlo omogućuje veliku vidljivost, dok toplija svjetla u blizini lica klijenta laskaju i grade povjerenje.

Brijačnica Rasvjeta

Recepcija i prikazi proizvoda

Šišanje ili brijanje samo su jedan dio doživljaja brijačnice. Prodaja proizvoda za njegu kose može poboljšati korisničko iskustvo omogućujući im da bolje održavaju svoj stil između sesija. Također može pružiti važan izvor prihoda za brijačnice.

Recepcija brijačnice

Proizvodi imaju najveći vizualni utjecaj kada su postavljeni na posebno dizajniranim samostojećim čvorama ili zidovima. Njihovo držanje u blizini recepcije također omogućuje dodatnu priliku za predlaganje proizvoda klijentima prilikom odjave. Brijači bi trebali proučiti psihologiju iza izgleda maloprodaje dok sastavljaju dizajn trgovine.

Predvorje tradicionalne brijačnice

Izgradite bar bar

Jedan od načina na koji brijačnice poboljšavaju tradicionalno iskustvo jest uvođenje podviga. Ovakvi detalji uzdižu brijačnicu iz redovnog posla u poseban doživljaj. Ako se brijač potrudi nabaviti odgovarajuće dozvole za posluživanje alkohola u svojoj trgovini, trebao bi poduzeti dodatni korak kako bi osigurao da će poslužena pića poboljšati iskustvo.

Izgradite bar u svojoj brijačnici

Ako brijačnica ima dekor inspiriran art decoom, bilo bi zabavno poslužiti pića prilagođena eri iz tajnog bara inspiriranog govorima. S druge strane, ležerna brijačnica koja prikazuje sportske igre na TV ekranima mogla bi poslužiti pivo.

Brijačnica Bar

Brendiranje

U sadašnjoj eri dizajn i uređenje interijera ne bi se trebali fokusirati samo na fizički prostor. Izbor dekor brijača također bi se trebao povezati s njihovom robnom markom.

Brendiranje je način na koji poduzeće uspostavlja svoj identitet u tiskanom i digitalnom marketingu. Brendiranje se sastoji od kombinacije logotipa, fonta, sheme boja i osobnih poruka koje se mogu pronaći na web stranici tvrtke, posjetnicama, ikonama na društvenim mrežama i još mnogo toga. Ako brijačnica proizvodi vlastite proizvode za prodaju, njezine etikete također bi trebale biti u skladu s temom robne marke.

Robna marka brijačnice

Dobra marka brijačnice trebala bi biti kohezivna sa stilom uređenja interijera brijačnice. Moderna, vrhunska brijačnica mogla bi odabrati vrhunski sjajni karton i elegantne elemente suvremenog dizajna, dok bi klasična brijačnica mogla koristiti vintage fontove i elemente u svojoj robnoj marki.

Najbolje ideje za dizajn brijačnica

Dobar prirodni izgled usredotočen na osnove

Bez obzira koji stil uređenja odabrao vlasnik brijačnice, morate imati na umu određene osnove dizajna. Čak i najkreativnija tema dekora trebala bi biti funkcionalna i prilagođena korisniku ili će umanjiti produktivnost brijača i korisničko iskustvo.

Izgled brijačnice

Na primjer, recepcija bi trebala biti postavljena točno na ulazu ili bi trebala postojati jasna linija očiju od stola do ulaznih vrata kako bi se korisnici mogli pozdraviti. Raspored namještaja trebao bi stvoriti putove za lakše premještanje kupaca iz čekaonice na brijač.

Kao poduzeće okrenuto potrošaču, znakovi i murali trebali bi izbjegavati kontroverzne izjave kako bi održali pozitivnu atmosferu. Bez obzira koliko elegantan i cool želite da vaš dizajn brijačnice bude, cilj je izgraditi uspješan posao.

Najbolje brijačnice