25 Pompadour frizura i frizura

Frizura pompadour izvorno je bila namijenjena ženama, no prilagodio ju je i popularizirao muškarcima jedan jedini Elvis Presley. Od Elvisa, frizura pompadour postala je mainstream, postavši jedna od najpopularnijih frizura za muškarce. Danas moderni pompadour više ne nalikuje stilu retro masti. Umjesto toga, muški pompadour poprimio je labav, teksturiran izgled i često je uparen s blijeđenjem ili podrezivanjem sa strane. Ipak, pompadour je i dalje klasičan stil koji pristaje momcima svih vrsta kose i oblika lica.

Iako duljina kose ima mnogo veze s načinom oblikovanja pompe, dečki su također počeli dodatno prilagođavati izgled. Na primjer, vidjet ćete da neki brijači vole pompadour s razdjeljkom sa strane, dok će drugi predstaviti novi dizajn kose koji će pratiti šišanje. U nastavku ćete pronaći gotovo sve varijacije, od kratkog i dugog pompadoura do klasičnog i modernog pompa, kao i različite načine stiliziranja pompadoura. Evo 25 načina nošenja pompadour frizure!

Što je Pompadour?

Dakle, što je zapravo pompadour? Pompezna frizura ima kratku kosu sa stražnje strane i sa strana s dugom kosom na vrhu. Ono što pompadour čini jedinstvenim je veliki volumen kose sprijeda (“pompa”) koja se postupno povlači prema stražnjem dijelu glave.

Muška pompadour frizura

Klasični vs moderni Pompadour

Dok klasični stil obično ima dugačke strane koje su zalizane, moderni pompadour potpada pod stil “kratke strane, dugačak vrh” spajajući potpis na vrhu s nekakvim suženim izblijedjenjem sa strane (koža, niska, srednja, ili visoko blijeđenje). Moderan izgled ponekad je poznat i kao fade pompadour.

Klasični Pompadour

Kako stilizirati Pompadour

Za oblikovanje pompadour frizure slijedite ove jednostavne korake:

  1. Osušite kosu ručnikom do blago vlažne.
  2. Osušite kosu fenom na laganoj vatri dok se češljate okruglom četkom. Cilj je oblikovati kosu u opći oblik pompadoura četkanjem sprijeda prema natrag ili sprijeda i dijagonalno, ovisno o tome kako želite da vaša pompoz izgleda.
  3. Uzmite malo pomade, ravnomjerno je utrljajte između ruku kako biste je zagrijali i ravnomjerno utrljajte proizvod u kosu tako što ćete provući ruke kroz kosu. Preporučujemo da počnete sa svojih strana (osim ako nemate izblijedjeli pompadour) i polako se pomaknete do vrha. Uzmite još pomade da biste ih držali sprijeda, ako je potrebno.
  4. Sada raščešljajte i oblikujte kosu kako biste korijenje izložili pomadi, stvarajući tako čvršće držanje. Možete započeti češljanjem strana prema natrag, a zatim na vrhu. Ako želite imati dio svoje pompe, izradite je sada.
  5. Da biste pompe dali potrebnu glasnoću, češljajte prednji dio prema gore. To možete učiniti češljajući ravno prema gore i drugom slobodnom rukom usmjeravajući kosu koja vam pada. Ova tehnika će vam također pomoći da kontrolirate koliko nisko ili visoko želite prednji dio.
  6. Ako vam prethodna metoda nije uspjela, drugi način oblikovanja pompe je stavljanje slobodne ruke na sredinu glave tako da lagano dodiruje vašu zalizanu kosu. Polako gurnite ovu ruku prema naprijed, a istovremeno češljajte kosu ispred prema gore.

Svakako preporučujemo isprobati pompadour frizuru jer bi trebala biti jedna od najtoplijih frizura godine i dalje!

Moderni Pompadour Fade

Moderni Pompadour Fade

Kovrčavi Pompadour

Kovrčavi Pompadour

Klasični Pompadour

Pompadour kosa

Valoviti Pompadour + Undercut

Valoviti Pompadour + Undercut

Dugi Pompadour + Undercut + Dio + Dizajn

Klasični Pompadour

Klasični Pompadour + brada

Klasični Pompadour + brada

Klasične sužene strane + neuredna pompoznost

Pompadour za muškarce

Bočni dio Pompadour + Mid Bald Fade

Moderni Pompadour

Povezan Pompadour + Line Up + Brada

Šišanje Pompadour

High Undercut Fade + Short Pompadour + Brada

Pompadour stilovi

Moderni Pompadour + gusta brada

Moderna frizura Pompadour

Fade Skin + Textured Pomp

Šišanje s pompom

Visoko blijeđenje kože + češalj preko pompe

Moderne muške frizure Pompadour

Dugi Pompadour + Visoka ćelavost + duga brada

Dugi Pompadour

Novi Pompadour stil + Drop Fade

Pompadour stil

Razdijeljeni Pompadour + kratke strane

Pompadour kosa

Duga teksturirana pompoznost + nisko suženje blijedi + hipsterska brada

Pompadour frizura

Visoko brijanje brijača + debela pompa + puna brada

Duga Pompadour frizura

Cool Modern Pompadour + obrijane strane

Obrijane strane Pompadour frizura

Vrlo kratko rezanje pompom + visoko blijeđenje + dizajn kose

Frizura Hipster Pompadour

Bočno rastavljeni Pompadour + sužavanje

Bočni dio Pompadour

Undercut Pompadour + Part

Muški Pompadour

Pomjer srednje jačine

Pomjer srednje jačine