25 pričesk in odbitkov Pompadour

Frizura pompadour je bila prvotno namenjena ženskam, vendar jo je edini in edini, Elvis Presley, prilagodil in populariziral pri moških. Od Elvisa je frizura pompadour postala priljubljena in postala ena najbolj priljubljenih moških pričesk. Danes sodobni pompadour ne spominja več na slog retro masti. Namesto tega je moški pompadour dobil ohlapno, teksturirano podobo in je pogosto seznanjen z zbleditvijo ali podrezovanjem na straneh. Kljub temu je pompadour še vedno klasičen slog, ki ustreza fantom vseh vrst las in oblik obraza.

Medtem ko je dolžina las zelo odvisna od tega, kako oblikujete pomp, so fantje začeli dodatno prilagajati videz. Na primer, nekateri brivci imajo radi stranski ločeni pompadour, drugi pa bodo predstavili novo obliko las za frizuro. Spodaj boste našli skoraj vsako različico, od kratkega in dolgega pompadourja do klasičnega in sodobnega pompa ter različne načine oblikovanja pompadourja. Tukaj je 25 načinov, kako nositi frizuro pompadour!

Kaj je Pompadour?

Kaj je torej pompadour? Pomp frizura ima kratke lase na hrbtu in ob straneh z dolgimi lasmi na vrhu. Pompadour je edinstven zaradi velikega obsega las spredaj (“pomp”), ki se postopoma umakne proti zadnji strani glave.

Moška frizura Pompadour

Classic vs. Modern Pompadour

Medtem ko ima klasični slog običajno dolge stranice, ki so zapuščene, sodobni pompadour spada pod slog “kratke stranice, dolg vrh” tako, da podpis videza na vrhu poveže z nekakšno zoženo zbledelostjo na straneh (koža, nizko, sredi, ali visoko bledenje). Sodoben videz je včasih znan tudi kot fade pompadour.

Klasični Pompadour

Kako oblikovati Pompadourja

Če želite oblikovati frizuro pompadour, sledite tem preprostim korakom:

  1. Lase posušite z brisačo, dokler niso rahlo vlažni.
  2. Lase posušite na rahli vročini med česanjem z okroglo krtačo. Cilj je oblikovati lase v splošno obliko pompadourja s ščetkanjem od spredaj nazaj ali spredaj in diagonalno, odvisno od tega, kako želite, da izgleda vaš pompad.
  3. Vzemite pomado, jo enakomerno vtrite med roke, da se ogreje, in izdelek enakomerno vtrite v lase tako, da z rokami speljete lase. Priporočamo, da začnete s svojimi stranicami (razen če imate zbledeli pompadour) in se počasi premaknete na vrh. Po potrebi vzemite več pomade, da držite sprednji del.
  4. Sedaj razčešite in oblikujte lase, da korenine izpostavite pomadi, s čimer ustvarite trdnejši oprijem. Začnete lahko s česanjem strani nazaj in nato vrha. Če želite imeti del svojega pompa, ga ustvarite zdaj.
  5. Če želite pompu dati potrebno glasnost, počešite sprednji del navzgor. To lahko storite tako, da se počešete naravnost navzgor in z drugo prosto roko usmerite svoje izpadle lase na svoje mesto. Ta tehnika vam bo pomagala tudi nadzorovati, kako nizko ali visoko želite sprednjo stran.
  6. Če vam prejšnja metoda ni uspela, lahko drugi način oblikovanja pompoznosti postavite tako, da prosto roko položite na sredino glave, tako da se rahlo dotika vaših zalizanih las. Roko počasi potisnite naprej, hkrati pa lase počešite spredaj navzgor.

Vsekakor priporočamo, da preizkusite frizuro pompadour, saj naj bi bila ena najbolj vročih pričesk leta in naprej!

Sodobni Pompadour Fade

Sodoben Pompadour Fade

Kodrasti Pompadour

Kodrasti Pompadour

Klasični Pompadour

Pompadour lasje

Valovit Pompadour + Undercut

Valovit Pompadour + Undercut

Dolg Pompadour + Undercut + Del + Oblikovanje

Klasični Pompadour

Klasični Pompadour + brada

Klasični Pompadour + brada

Klasične stožčaste strani + neurejen pompoz

Pompadour za moške

Stranski del Pompadour + Mid Bald Fade

Sodobni Pompadour

Odklopljen Pompadour + Line Up + Brada

Frizura Pompadour

High Undercut Fade + Short Pompadour + Beard

Pompadourjevi slogi

Sodoben Pompadour + debela brada

Sodobna frizura Pompadour

Fade Skin + Textured Pomp

Pomp frizura

High Skin Fade + Comb Over Pomp

Sodobne moške frizure Pompadour

Dolg Pompadour + visoka plešavost + dolga brada

Dolg Pompadour

Nov slog Pompadour + kapljanje

Pompadourjev slog

Ločeni Pompadour + kratke strani

Pompadour lasje

Dolga teksturirana pompa + nizka konica zbledela + hipsterska brada

Pričeska Pompadour

High Razor Fade + Thick Pomp + Full Brada

Dolga frizura Pompadour

Cool Modern Pompadour + obrito stran

Pompadour ostrižena stran

Zelo kratek pompozni kroj + visoko bledenje + oblikovanje las

Hipster Pompadour pričeska

Stranski delni Pompadour + konusno bledenje

Stranski del Pompadour

Undercut Pompadour + Part

Moški Pompadour

Mid Fade Pomp

Mid Fade Pomp