50 prekrasnih zaštitnih stilova za kosu s afro teksturom!

Zaštitni stilovi mogu postati bitan faktor u njezi vaše kose s afro teksturom. Ako imate ovu prirodnu teksturu kose, dobro ste svjesni izazova koje ona postavlja.

Smanjite stres kose na više načina i to uz malo pomoći bilo kojeg od ovih zamamnih zaštitnih stilova – pa se pomaknite da biste ih otkrili sve!

1. Chignon zaštitni stilovi za prirodnu kosu

Zaštitni stilovi za prirodnu kosuIzvor

Ako ste jedna od sretnih dama koje su uspjele izrasti svoje prirodne brave, ovaj stil je neophodan! Nakon što ste pravilno opustili kosu, uvijte bokove i ugurajte vrhove u siguran i elegantan šinjon.

2. Faux Locs

Faux LocsIzvor

Dredovi su voljena frizura, ali svi znamo koliko dugoročne štete mogu nanijeti. Za nježniji pristup sa sličnim vizualnim učinkom, umjesto toga razmislite o lažnim mjestima. Izgledaju zanosno i odličan su zaštitni stil!

3. Zaštitne frizure za rast kose

Zaštitne frizure za rast koseIzvor

Ako vam je cilj uzgojiti vašu prirodnu kosu, trebali biste uzeti u obzir samo zaštitne stilove koji vam što manje opterećuju pramenove. Na primjer, ova frizura s uvijenom krunom nije ni blizu uska pa ne bi trebala uzrokovati pucanje kose.

4. Havana Twists

Havana TwistsIzvor

Za izgled tropskog otoka, havana može lako postati vaša sljedeća frizura! Napravljene su od uvijanja s dvije niti koje u ovom slučaju graciozno izviru iz sanjive frizure. Smeđa balayage upotpunjuje izgled.

5. Zaštitni stilovi za kratku prirodnu kosu

Zaštitni stilovi za kratku prirodnu kosuIzvor

Postoji nekoliko zaštitnih frizura koje možete nositi čak i ako ste još na početku svog ponovnog rasta i još uvijek imate prilično kratku kosu. Na primjer, razmislite o plosnatim zavojima ili čak o pola ravnih zavoja koji završavaju slatkim uvojcima.

6. Zaštitne frizure za promjenu kose

Zaštitne frizure za promjenu koseIzvor

Slično kao gore spomenuta frizura, ovaj izgled miješa ravne uvoje s preslatkim kovrčama od vadičepa – a sve na kratkoj kovrčavoj pixie frizuri. To je izuzetan način zaštite pramenova pri prijelazu na prirodnu kosu.

7. Pletenice u kutiji

Box PleteniceIzvor

Što se tiče frizura s pletenicama za Afroamerikanke, box pletenice lako se nalaze na popisu 3 najdražih. Dolaze s bezbroj prednosti: možete mijenjati njihovu širinu i napraviti ih na bilo kojoj vrsti kose i duljini.

8. Ganske pletenice

Ganske pleteniceIzvor

Ganske pletenice su još jedna vrlo draga zaštitna frizura osim pletenica u kutiji. Ova jumbo verzija nesumnjivo privlači pažnju-djelomično zahvaljujući njihovoj debljini. U gornjem primjeru također su bile oblikovane u visoki rep koji pada preko jednog ramena.

9. TWA zaštitni stilovi

TWA zaštitni stiloviIzvor

Teeny Weeny Afro ili skraćeno TWA jedan je od prvih velikih koraka u prihvaćanju prirodne kose. Nakon što ste prošli BC (Big Chop), možete početi uzgajati svoje afro kovrče. Kako biste ih zaštitili tijekom cijelog prijelaza, razmislite o ovoj frizuri.

10. Half Up Twists

Half Up TwistsIzvor

Upletene pletenice su ostvarenje sna u smislu njege kose s afro teksturom. Oni su dio kategorije raspuštenih pletenica – što znači da vam neće dodatno ometati kosu. Updo high upist također je samo jedan od mnogih sjajnih načina da ih nosite.

11. Pletenice zaštitnih frizura

Pletenice zaštitnih frizuraIzvor

Kad smo već kod pletenica, ova fotografija dokazuje našu tvrdnju na najljepši mogući način. Iako postoji dug put do dobivanja prirodne kose s ovom duljinom, i dalje možete savršeno zaštititi svoje pramenove s ekstenzijama u ovom stilu.

12. Pletenice božice

Božice pleteniceIzvor

Žene s odvažnim osobnostima jednostavno će obožavati pletenice božice! Ove velike pletenice koje oduzimaju dah i sjajno su sigurne da će vas istaknuti! Također, dodaci od metalnih perlica super su stilski i jedan su od istaknutih elemenata Fulani pletenica – koji su vjerojatno bili izvor inspiracije.

13. Nubijski obrati

Nubijski obratiIzvor

Ako ste svi za opružne brave zavojnica, onda su nubijski zavoji zaštitni stilovi za vas! Nakon što postavite ove pletenice, uživat ćete u jedinstvenoj teksturi od koje ćete provlačiti ruke kroz kosu pravi užitak.

14. Zaštitni stil s ravnim uvijanjem

Zaštitni stil s ravnim uvijanjemIzvor

Ne možemo dovoljno naglasiti koliko su značajni ravni zavoji među zaštitnim stilovima. Gornja fotografija prikazuje potpuni ravni zavoj na prirodnoj kosi koji pomaže u nježnoj zaštiti vaših pramenova od bilo kakvih ozljeda – uključujući toplinsko oštećenje.

15. Zaštitne frizure za opuštenu kosu

Zaštitne frizure za opuštenu kosuIzvor

Kad vaša prirodna kosa naraste dugačka (ili čak zaštitna), postoji čitav svijet beskonačnih mogućnosti oblikovanja i načina nošenja. Kako biste sa svojom frizurom postali zaista kreativni, razmislite o tome da se odlučite za dugodlaku kosu. Ovaj primjer pokazuje koliko mogu ispasti zapanjujuće!

16. Senegalski obrati

Senegalski obratiIzvor

Još jedan način da najbolje iskoristite te duge niti, štiteći svoje prirodne pramenove od bilo kakve štete, jest iskoristiti senegalske zavoje. U slučaju da se pitate ili niste znali, njihovo ime potječe iz područja podrijetla. Ne ustručavajte se isprobati kratke ili duge zavoje kako biste vidjeli koji najbolje odgovaraju!

17. Prirodni zaštitni stilovi

Prirodni zaštitni stiloviIzvor

Uvijanja su temeljni dio oblikovanja vaše prirodne kose kad naraste. Odlučite li se za razigranu frizuru poput ove, pazite da svoje brave ne uvijete previše čvrsto.

18. Marley Twists

Marley TwistsIzvor

Kad čujemo Marleyjeve preokrete, pomislimo na proslavljenog glazbenika koji ih je inspirirao i dao im ime Bob Marley. Međutim, Marley se uvija također odnosi na kosu koja se koristi za ovu pletenu frizuru – grublja kosa za zrnatije pletenice.

19. Zaštitne frizure s ekstenzijama

Zaštitne frizure s ekstenzijamaIzvor

Ekstenzije igraju ključnu ulogu u ženskim frizurama, osobito onima na početku prirodnog prijelaza kose. Budući da će vam prirodni pramenovi biti iznimno kratki, duljinu kose možete produljiti raznim pletenicama.

20. Kinky Twists

Kinky TwistsIzvor

Ako težite prirodnom izgledu nalik afroa, razmislite o eksperimentiranju s nastranim zavojima. Ove otkačene pletenice mogu se držati nekoliko tjedana odjednom – pa ih je i lako održavati. Ova fotografija prikazuje i popularan rez za nastrane zavoje, pa imajte na umu ovaj slojeviti pristup.

21. Prirodna punđa za kosu

Prirodna punđa za kosuIzvor

Zaštitni stilovi također uključuju punđe, jer su sjajan način očuvanja prirodne kose. Uostalom, niste uložili vrijeme, novac i strpljenje u rast kose kako bi vaši napori bili uzaludni, zar ne?

22. Zimski zaštitni stilovi

Zimski zaštitni stiloviIzvor

Ako je vani vrijeme zastrašujuće, najbolje je ublažiti brave jer biste tako zaštitili tijelo od hladnoće. Jednostavan način za to je pleteni updo koji će, iako će razotkriti lice, ipak zadržati vaše brave na mjestu.

23. Zaštitne frizure za prirodnu kosu s tkanjem

Zaštitne frizure za prirodnu kosu s tkanjemIzvor

Dosta se priča o sigurnosti tkanja. Iako mogu zaštititi kosu, mogu je i uništiti ako su previše zalijepljene ili čvrsto postavljene. Najbolje rješenje je raditi sa stručnim stilistom i otvoreno razgovarati s njima o vašem cilju rasta i zaštite.

24. Pletenice kratkih kutija

Kratke pleteniceIzvor

Iako ćete često pronaći pletenice u dugim verzijama, njihove kraće alternative izgledaju jednako nevjerojatno. Nadahnite se i idite na popularne frizure kako biste im dali oblik – na primjer, idite na obrnuti dugi bob kao na ovoj fotografiji.

25. Funky i zaštitne frizure

Funky i zaštitne frizureIzvor

Olayinka Mia Noel međunarodni je model na koji bezbroj žena gleda zbog svojih prirodnih ljepota. Također je strastvena pobornica zajednice prirodne kose i obično se pojavljuje sa funky zaštitnim stilovima poput ovog na svojim računima na društvenim mrežama.

26. Zaštitni stilovi za ljeto

Zaštitni stilovi za ljetoIzvor

Nakon pokrivanja zaštitnih frizura za zimu, prirodno je da bismo preporučili i neke ljetne kolege. Kako biste se glamurozno borili protiv vrućine, idite na pletenicu poput ove krune cvijeta. Ne samo da je siguran za kosu, već se isto tako uklapa u ležerne i otmjene događaje.

27. Slatke zaštitne frizure za prirodnu kosu

Slatke zaštitne frizure za prirodnu kosuIzvor

Kanaliziranje vašeg unutarnjeg tinejdžera? Onda se odvažite na razigranu i mladenačku frizuru! Možete se čak i otisnuti u devedesete sa super lijepom frizurom s pola prostora. Izgledaju fantastično na proljetnim zavojima!

28. Faux Hawks

Faux HawksIzvor

Ponovite za nama, dame: “Roll and Tuck”! Kad se naviknete na ove tehnike, one će postati vaša ultimativna mantra prirodne kose. Zajedno, oni služe kao nenadmašna metoda za zaštitu vaše prirodne kose s brojnim stilovima.

29. Frizure s omotom glave

Frizure s omotom glaveIzvor

Koji je bolji način za osiguravanje prirodnih pramenova od šarmantnog i inspirativnog pribora za kosu? Ne samo da su omoti za glavu iznimno moderni, već su i divan način da se vratite korijenima.

30. Stilovi zaštitnih pletenica

Zaštitni stilovi pletenicaIzvor

Neka pletenice dođu, djevojke! Primjer pletenih zaštitnih stilova, želimo istaknuti očaravajuću tehniku ​​razdvajanja nakon ugradnje. Izrazite svoju kreativnost dodavanjem oblika dijamanta (ili bilo kojeg oblika ili veličine koju odaberete) za svaku pletenicu.

31. Elegantni pompaduri

Elegantni pompaduriIzvor

Klasični pompadour osigurat će blistav izgled u svakoj posebnoj prigodi-bilo da se radi o vjenčanju ili uredskoj zabavi s crnim kravatama-i to će učiniti, a istovremeno će štititi kosu!

32. Kovrčavi zaštitni stilovi za TWA

Kovrčavi zaštitni stilovi za TWAIzvor

Ruke dolje, jedan od najboljih načina pokazivanja TWA -a je da se te kovrče iskaču! Počnite s frizurom koja pravilno naglašava prirodni oblik kose, a zatim pustite da se kovrče slobodno odbijaju!

33. Bantu čvorovi

Bantu čvoroviIzvor

Bantu čvorovi tradicionalna su afrička frizura koja se nosi stotinama godina i u trendu je do danas. Gore, pogledajte kako im možete dati i moderan pečat dodavanjem nekih sjajnih tonova u kosu.

34. Laki zaštitni stilovi

Jednostavni zaštitni stiloviIzvor

Tiime je na mojoj strani – ali zapravo ne? Ne morate se brinuti jer će ovaj jednostavan i zaštitni stil učiniti čuda čak i u kratkom roku. Žene sa srednjom ili dugom kosom mogu za nekoliko minuta isplesti svoj put do ovog anđeoskog uzdizanja – ipak, učinite to nekoliko puta prije nego se oslonite na to dok ste u žurbi.

35. Pune perike

Pune perikeTakource

Čeznete li za bojama ili teksturama koje bi vam normalno uništile kosu, najbolje je otići do pune perike. Posljednjih godina perike su postale sve popularnije među slavnim osobama sa svim vrstama tekstura kose. U biti, oni su ključ za promjenu vašeg izgleda u sekundi i s 0 oštećenja.

36. Mikro pletenice

Mikro pleteniceIzvor

Gabrielle Union ima posebno mjesto u našim srcima iz više razloga. Na ovom snimku možete se diviti njezinim mikro pletenicama – a zatim početi razmišljati o tome da ih nabavite i za sebe!

37. Zaštitni stilovi za djecu

Zaštitni stilovi za djecuIzvor

Vraćamo se svemirskim lepinjama, ovaj put u verziji koja će se svidjeti svakom djetetu – bila to mala djevojčica ili mlada duša. Frizura je nevjerojatno dražesna za mlade dame, a također će pomoći zaštititi njihove prirodne kovrče od štete. Također, dječja kosa šlag je na torti!

38. Brzi zaštitni stilovi

Brzi zaštitni stiloviIzvor

Kao što je obećano, evo još jedne zaštitne frizure za žene u pokretu. Na prirodnoj kosi koja je već duga, lako je nježno stvoriti uvijenu pletenicu, a zatim je oblikovati sa strane i preko ramena. Nakon svladavanja tehnike pletenja, izgled možete dobiti za manje od 5 minuta.

39. Clip-In frizure

Isječak u frizuramaIzvor

Sjećate li se što smo rekli o brizi oko tkanja? Pa, izvanredan način da izbjegnete bilo kakvo ispadanje kose je da nabavite isprepletanje. Drugim riječima, sve što trebate učiniti je umetnuti nastavke. To je sve!

40. Zaštitni stil Cornrows

Cornrows Zaštitni stilIzvor

Kukuruzi su popularni već godinama, ali, kako biste im dodali dašak kreativnosti, ne ustručavajte se poigrati s njihovim dizajnom, pa čak i dodati modele s dodacima, poput gore navedenih!

41. Afro Puffs

Afro PuffsIzvor

Tražite frizuru koja će čuvati vašu kosu, a istodobno naglasiti vaše voluminozne kovrče? Onda su afro puffovi pravi način! Ovo je zabavan i vrlo lijep način da kosu zadržite i opustite, a istodobno istaknete i te prirodne uvojke.

42. Pletene pletenice Zaštitni stil

Kukičane pletenice Zaštitni stilIzvor

Ako su vam kovrče glavni fokus, tada su kukičane pletenice odgovor (bez obzira na pitanje). Ova tehnika svakome će dati velike, savršeno oblikovane kovrče koje se također mogu oblikovati kako bi uokvirile lice ili ga ostavile slobodnim. Također, pletene pletenice mogu se postaviti i na dugu i na kratku kosu.

43. Halo pletenice

Halo pleteniceIzvor

Bilo da ih zovete krunske pletenice ili oreol pletenice, ove ljepotice zasigurno će stvoriti frizuru koju je nemoguće zaboraviti. Savršen su stil ako želite dodati boho dodir svom festivalskom izgledu ili čak na vjenčanju.

44. Zaštitni stilovi za stanjivanje rubova

Zaštitni stilovi za stanjivanje rubovaIzvor

Ako se borite sa stanjivanjem rubova, lažni jastreb može vam pomoći prikriti ih i pokazati ostatak vaših bravica. Pazite da s rubovima budete nježni kako ne biste nanijeli dodatnu štetu tijekom cijelog procesa popravka.

45. Sisterlocks frizure

Frizure SisterlocksIzvor

Želite kombinirati ideje kovrča i pletenica? Onda dobro došli u sestrinske brave, idealan spoj koji će vam ponuditi najbolje iz oba svijeta. Pletenice su slične mikro-pletenicama, dok su pramenovi super kovrčavi posvuda.

46. ​​Zaštitne mladenke frizure

Zaštitne mladenke frizureIzvor

Nakon što odaberete haljinu iz snova, razmislite o savršenoj frizuri koja će je nadopuniti. Ova božica pletena gore možda je upravo ta!

47. Zaštitni stilovi s dugim pletenicama

Dugi pleteni zaštitni stiloviIzvor

Ekstenzije kose su spas iz više razloga. Osim očitog zaštitnog faktora, mogu se nositi i izuzetno dugo. Na primjer, svoje kukuruze možete proširiti pletenicama iste veličine do struka.

48. Zaštitni stilovi nadogradnje

Zaštitni Updo stiloviIzvor

Ako namjeravate kosu nositi gore – a rijetko je to nositi je slobodno teče, onda je razmislite o tome da je ispletete izravno u gornji dio kose. Za to ćete posvuda imati rastuće pletenice, a vrh će ostati savršen za repove ili visoke punđe.

49. Turbanske frizure

Frizure s turbanomIzvor

Za 100% zaštitu u štetnim vremenskim uvjetima, ne ustručavajte se ljuljati turban. Možete odabrati maramu s uzorkom koji odražava vašu osobnost i u nju umotati svu kosu. To je lijep način da naglasite i crte lica i može se nositi čak i kao element stila.

50. Profesionalne zaštitne frizure

Profesionalne zaštitne frizureIzvor

Na kraju, ali ne i najmanje važno, želimo vam ostaviti zaštitnu frizuru koja se može nositi u uredskom okruženju. Ovaj stil brave uvučen je u elegantni rep, što ga čini savršeno prikladnim i prikladnim u korporativnom okruženju.

Spremni za promjenu izgleda?

Ukratko, postoji beskrajna raznolikost zaštitnih stilova za odabir. Bez obzira koju frizuru odabrali, trebali biste znati da za njegu kose s afro teksturom potrebno je vrijeme, strpljenje i puno ljubavi!

Toplo vas potičemo da uložite malo vremena i truda u brigu o svojim kovrčama jer će prednosti na kraju nadmašiti trud. Ali koncentrirajmo se na tebe! Koji je vaš omiljeni zaštitni stil?