50 čudovitih zaščitnih stilov za lase z afro teksturo!

Zaščitni slogi so lahko bistven dejavnik pri negi las z afro teksturo. Če imate to naravno teksturo las, se dobro zavedate izzivov, ki jih nalaga.

Zmanjšajte stres las na več načinov in to z nekaj pomoči katerega koli od teh privlačnih zaščitnih stilov – zato se pomaknite, da jih odkrijete vse!

1. Chignon zaščitni slogi za naravne lase

Zaščitni slogi za naravne laseVir

Če ste ena izmed srečnih žensk, ki so uspele prerasti svoje naravne ključavnice, je ta slog nujen! Ko lase pravilno sprostite, zavijte stranice in konce zavihajte v varen in eleganten šinjon.

2. Faux Locs

Faux LocsVir

Dreadlocks so ljubljena pričeska, vendar vsi vemo, koliko dolgoročne škode lahko povzročijo. Za bolj nežen pristop s podobnim vizualnim učinkom raje razmislite o napačnih lokah. Izgledajo čudovito in so tudi odličen zaščitni slog!

3. Zaščitne pričeske za rast las

Zaščitne pričeske za rast lasVir

Če je vaš cilj, da zrastejo vaši naravni lasje, upoštevajte le zaščitne sloge, ki čim manj obremenjujejo vaše ključavnice. Na primer, ta frizura z zvito krono ni blizu, zato ne sme povzročiti lomljenja las.

4. Havana Twists

Havana TwistsVir

Za videz tropskega otoškega moža lahko havanski zvitki preprosto postanejo vaša naslednja pričeska! Narejene so iz dvožičnega zvijanja, ki v tem primeru graciozno priteče iz sanjske pričeske. Rjava balayage dopolnjuje videz.

5. Zaščitni slogi za kratke naravne lase

Zaščitni slogi za kratke naravne laseVir

Obstaja več zaščitnih pričesk, ki jih lahko nosite, tudi če ste še na začetku poti ponovne rasti in imate še precej kratke lase. Na primer, razmislite o ravnih zavojih ali celo za polovične ravne zasuke, ki se končajo s srčkanimi kodri.

6. Zaščitne pričeske za prehod las

Zaščitne pričeske za prehod lasVir

Podobno kot zgoraj omenjena pričeska, ta videz meša ravne zvitke s čudovitimi kodri iz zamaška – in vse na kratki kodrasti pričeski pixie. To je izjemen način za zaščito ključavnic pri prehodu na naravne lase.

7. Pletene škatle

Box PleteniceVir

Kar se tiče pletenih pričesk za afroameriške ženske, so pletenice zlahka na seznamu treh najbolj priljubljenih. Prinašajo nešteto prednosti: lahko spremenite njihovo širino in jih naredite tudi za vse vrste las in dolžine.

8. Ganske pletenice

Ganske pleteniceVir

Ganske pletenice so poleg pletenic še ena zelo ljubka zaščitna pričeska. Ta različica jumbo nedvomno pritegne pozornost-deloma zahvaljujoč njihovi debelini. V zgornjem primeru so bili oblikovani tudi v visok čop, ki pada čez eno ramo.

9. Zaščitni slogi TWA

Zaščitni slogi TWAVir

Teeny Weeny Afro ali na kratko TWA je eden prvih velikih korakov v objemu naravnih las. Ko opravite BC (Big Chop), lahko začnete gojiti afro kodre. Če jih želite zaščititi med prehodom, razmislite o tej pričeski.

10. Half Up Twists

Half Up TwistsVir

Zvite pletenice so sanje v smislu nege las z afro teksturo. Spadajo v kategorijo ohlapnih pletenic – kar pomeni, da vam las ne bodo dodatno prizadele. Updo updo je tudi le eden od mnogih odličnih načinov, kako jih nositi.

11. Pletenice zaščitnih pričesk

Zaščitne pletenice za pričeskeVir

Ko že govorimo o pletenicah, ta fotografija na najlepši možni način dokazuje našo trditev. Čeprav je do te dolžine naravnih las dolga pot, lahko ključavnice v tem slogu še vedno odlično zaščitite.

12. Boginje pletenice

Boginje pleteniceVir

Ženske s krepko osebnostjo bodo preprosto oboževale pletenice boginje! Zaradi teh velikih, osupljivih in briljantno varnih pletenic boste zagotovo izstopali! Tudi kovinski dodatki iz kroglic so super elegantni in eden od vidnih elementov pletenic Fulani – ki so bili verjetno vir navdiha.

13. Nubijski twists

Nubijski twistsVir

Če ste vsi za ključavnice z vzmetnimi tuljavami, so nubijski zvitki zaščitni slogi za vas! Ko boste postavili te pletenice, boste uživali v edinstveni teksturi, s katero boste roko po laseh razveselili.

14. Zaščitni slog z ravnim zvijanjem

Zaščitni slog z ravnim zvijanjemVir

Ne moremo dovolj poudariti, kako pomembni so ploski zasuki med zaščitnimi slogi. Zgornja fotografija prikazuje popoln ploski zasuk naravnih las, ki občutljivo ščiti vaše ključavnice pred kakršno koli škodo – vključno s toplotno škodo.

15. Zaščitne pričeske za sproščene lase

Zaščitne pričeske za sproščene laseVir

Ko vaši naravni lasje zrastejo dolgo (ali celo zaščitni), obstaja cel svet neskončnih možnosti oblikovanja in načinov, kako jih nositi. Če želite s svojo pričesko postati resnično ustvarjalni, se odločite za dolgodlako updo. Ta primer prikazuje, kako neverjetni so lahko!

16. Senegalski twists

Senegalski preobratiVir

Še en način, da kar najbolje izkoristite te dolge pramene in hkrati zaščitite svoje naravne ključavnice pred kakršno koli škodo, je, da uporabite senegalske zasuke. Če ste se spraševali ali niste vedeli, njihovo ime izvira iz območja izvora. Ne oklevajte in poskusite kratke ali dolge zasuke, da vidite, kateri so najbolj primerni!

17. Naravni zaščitni slogi

Naravni zaščitni slogiVir

Zvitki so temeljni del oblikovanja vaših naravnih las, ko odrastejo. Če se odločite za takšno igrivo pričesko, pazite, da si ključavnic ne zavrtite premočno.

18. Marley Twists

Marley TwistsVir

Ko slišimo zasuke Marleyja, pomislimo na slavnega glasbenika, ki je navdihnil in jim dal ime Bob Marley. Marleyjevi zvitki pa se nanašajo tudi na lase, ki se uporabljajo za to pleteno pričesko – bolj grobi lasje za bolj debele pletenice.

19. Zaščitne pričeske s podaljški

Zaščitne pričeske s podaljškiVir

Podaljški igrajo ključno vlogo pri pričeskah za ženske, še posebej tiste na začetku naravnega prehoda las. Ker bodo vaše naravne ključavnice izjemno kratke, lahko dolžino las podaljšate z različnimi pletenicami.

20. Kinky Twists

Kinky TwistsVir

Če si prizadevate za naraven, afro podoben videz, potem poskusite eksperimentirati s kinky twists. Te funky pletenice lahko hranite nekaj tednov naenkrat – zato jih je tudi enostavno vzdrževati. Ta fotografija prikazuje tudi priljubljen kroj za zvijače, zato imejte v mislih ta večplastni pristop.

21. Punčka iz naravnih las

Punčka iz naravnih lasVir

Zaščitni slogi vključujejo tudi žemljice in so odličen način za ohranjanje naravnih las. Navsezadnje niste vložili časa, denarja in potrpljenja v rast las, da bi bila vaša prizadevanja zaman, kajne?

22. Zimski zaščitni slogi

Zimski zaščitni slogiVir

Če je vreme zunaj grozljivo, je najbolje, da svoje ključavnice ublažite, saj boste tako telo zaščitili pred mrazom. Enostaven način za to je pletenje navzgor, ki bo kljub temu razkrilo obraz, kljub temu pa ključavnice obdržalo na mestu.

23. Zaščitne pričeske za naravne lase s tkanjem

Zaščitne pričeske za naravne lase s tkanjemVir

O varnosti tkanja se precej govori. Čeprav lahko lase res zaščitijo, jih lahko tudi uničijo, če so preveč zlepljene ali tesno nameščene. Najboljša rešitev je, da sodelujete s strokovnim stilistom in se z njimi odkrito pogovorite o svojem cilju rasti in zaščite.

24. Kratke pletenice

Kratke pleteniceVir

Čeprav boste v dolgih različicah pogosto našli škatle, so njihove krajše alternative videti prav tako čudovite. Navdihnite se in pojdite na priljubljene odbitke, ki jim bodo dali obliko – na primer, obrnite se na dolgi bob, kot je na tej fotografiji.

25. Funky in zaščitne pričeske

Funky in zaščitne pričeskeVir

Olayinka Mia Noel je mednarodni model, na katerega se nešteto žensk veseli zaradi svojih naravnih lepot. Je tudi navdušen podpornik skupnosti naravnih las in se na svojih računih v družabnih medijih pogosto pojavlja s takšnimi funky zaščitnimi slogi, kot je ta.

26. Zaščitni slogi za poletje

Zaščitni slogi za poletjeVir

Po pokrivanju zaščitnih pričesk za zimo je naravno, da priporočamo tudi nekaj poletnih primerkov. Če se želite boriti proti vročini na glamurozen način, pojdite na pleteno updo, kot je ta cvetlična krona. Ne samo, da je varen za lase, ampak se prilega tudi priložnostnim dogodkom.

27. Simpatične zaščitne pričeske za naravne lase

Simpatične zaščitne pričeske za naravne laseVir

Usmerjate svojega notranjega najstnika? Potem si drzni iti po igrivo in mladostno pričesko! Lahko se celo odpravite na izlet v 90. leta s super lepo pričesko s polovičnimi prostorskimi žemljicami. Na spomladanskih zasukih izgledajo fantastično!

28. Faux Hawks

Faux HawksVir

Ponovite za nami, dame: “Roll and Tuck”! Ko se boste teh tehnik lotili, bodo postale vaša vrhunska mantra naravnih las. Skupaj služijo kot nepremagljiva metoda za zaščito vaših naravnih las s številnimi slogi.

29. Pričeske za pokrivanje glave

Pričeske za pokrivanje glaveVir

Kakšen boljši način za zaščito naravnih ključavnic kot z očarljivim in navdihujočim dodatkom za lase? Ne samo, da so naglavni pokrovi izjemno modni, ampak so tudi čudovit način za vrnitev k svojim koreninam.

30. Zaščitni slogi pletenic

Zaščitni slogi pletenicVir

Naj prihajajo pletenice, dekleta! Primer pletenih zaščitnih stilov želimo izpostaviti očarljivo tehniko ločevanja ob namestitvi. Izrazite svojo ustvarjalnost tako, da za vsako pletenico dodate diamantne oblike (ali katero koli obliko ali velikost, ki jo izberete).

31. Elegantni Pompadours

Elegantni PompadoursVir

Klasični pompadour bo zagotovil bleščeč videz ob vsaki posebni priložnosti-naj bo to poroka ali pisarna s črnimi kravatami-in to bo obenem tudi varoval lase!

32. kodrasti zaščitni slogi za TWA

Kodrasti zaščitni slogi za TWAVir

Roke dol, eden najboljših načinov razkazovanja TWA -jev je, da se ti kodri pokajo! Začnite s frizuro, ki pravilno poudari naravno obliko las, nato pa pustite, da se kodri prosto odbijajo!

33. vozli Bantu

Vozli BantuVir

Bantu vozli so tradicionalna afriška pričeska, ki se nosi že več sto let in je v trendu vse do danes. Zgoraj si oglejte, kako jim lahko dodate sodoben pridih, tako da lasje dodate nekaj poudarkov.

34. Enostavni zaščitni slogi

Enostavni zaščitni slogiVir

Tiime je na moji strani – v resnici pa ne? Ni vam treba skrbeti, saj bo ta preprost in zaščiten slog delal čudeže tudi v kratkem času. Ženske s srednjimi ali dolgimi lasmi se lahko v nekaj minutah prepletejo do tega angelskega vzpenjanja – vseeno ga naredite nekajkrat, preden se zanesete nanj, ko se vam mudi.

35. Polne lasulje

Polne lasuljeTorejurce

Če hrepenite po barvah ali teksturah, ki bi običajno uničile vaše lase, je najbolje, da se odločite za polno lasuljo. V zadnjih letih so lasulje vse bolj priljubljene med zvezdniki z vsemi teksturami las. V bistvu so ključni za spremembo vašega videza v sekundi in z 0 poškodbami.

36. Mikro pletenice

Mikro pleteniceVir

Gabrielle Union ima posebno mesto v naših srcih iz več razlogov. Na tem posnetku lahko občudujete njene mikro pletenice – nato pa začnite razmišljati, da bi jih dobili tudi zase!

37. Zaščitni slogi za otroke

Zaščitni slogi za otrokeVir

Vrnili smo se v vesoljske žemljice, tokrat v različici, ki bo všeč vsakemu otroku – naj bo to majhno dekle ali mlada duša. Frizura je neverjetno ljubka za mlade dame in bo tudi zaščitila njihove naravne kodre pred škodo. Tudi otroški lasje so češnja na torti!

38. Hitri zaščitni slogi

Hitri zaščitni slogiVir

Kot je bilo obljubljeno, tukaj je še ena zaščitna pričeska za ženske na poti. Na že dolgih naravnih laseh je enostavno nežno ustvariti zvito pletenico in jo nato oblikovati na stran in čez ramo. Ko obvladate tehniko pletenja, lahko videz dobite v manj kot 5 minutah.

39. Pričesne pričeske

Posnetek v pričeskiVir

Se spomnite, kaj smo povedali o skrbi glede tkanja? No, izjemen način, da se izognete kakršnemu koli strahu las, je, da vzamete vezavo. Z drugimi besedami, vse, kar morate storiti, je, da vstavite razširitve. To je vse!

40. Zaščitni slog Cornrows

Cornrows zaščitni slogVir

Cornrows so že dolgo priljubljeni, a če jim želite dodati kanček kreposti, se ne oklevajte poigravati z njihovim dizajnom in celo dodati vhodne modele, kot je zgoraj!

41. Afro Puffs

Afro PuffsVir

Iščete pričesko, ki bo varovala vaše lase, hkrati pa poudarjala vaše obsežne kodre? Potem so afro puffs prava pot! To je zabaven in zelo lep način, da ohranite lase sproščene in hkrati poudarite te naravne kodre.

42. Zaščitni slog kvačkanih pletenic

Zaščitni slog kvačkanih pletenicVir

Če so kodri vaš glavni poudarek, so odgovor kvačkane pletenice (ne glede na vprašanje). Ta tehnika bo vsakomur dala velike, popolnoma oblikovane kodre, ki jih je mogoče oblikovati tudi tako, da uokvirjajo obraz ali ga pustijo prostega. Kvačkane pletenice lahko namestite tudi na dolge in kratke lase.

43. Halo pletenice

Halo pleteniceVir

Ne glede na to, ali jim rečete kronske pletenice ali halo pletenice, bodo te lepote zagotovo ustvarile pričesko, ki je nemogoče pozabiti. So popoln slog, če želite svojemu festivalskemu videzu ali celo na poroki dodati boho pridih.

44. Zaščitni slogi za tanjše robove

Zaščitni slogi za tanjše roboveVir

Če se borite s tanjšanjem robov, vam lahko umetni jastreb pomaga prikriti in pokazati preostale ključavnice. Pazite, da ste z robovi nežni, da ne boste povzročili nadaljnje škode v celotnem postopku popravila.

45. Pričeske Sisterlocks

Pričeske SisterlocksVir

Želite združiti ideje kodrov in pletenic? Potem dobrodošli v sestrih ključavnicah, idealni mešanici, ki vam bo ponudila najboljše iz obeh svetov. Pletenice so podobne mikro-pletenicam, prameni pa so povsod super kodrasti.

46. ​​Zaščitne poročne pričeske

Zaščitne poročne pričeskeVir

Ko izberete svojo sanjsko obleko, pomislite na popolno pričesko, ki jo bo dopolnila. Ta boginja, spletena navzgor, je morda le tista!

47. Dolgo pleteni zaščitni slogi

Zaščitni slogi z dolgimi pletenicamiVir

Lasni podaljški so rešilni iz več razlogov. Poleg očitnega zaščitnega faktorja jih je mogoče nositi tudi zelo dolgo. Na primer, svoje koruze lahko podaljšate s pletenicami enake velikosti do pasu.

48. Zaščitni stili Updo

Zaščitni Updo stiliVir

Če nameravate nositi lase navzgor – in če jih pustite prosto teči, je to redka priložnost – razmislite o tem, da jih spletete neposredno v updo. Za to boste imeli naraščajoče pletenice povsod, vrh pa bo kot nalašč za čopke ali visoke pecivo.

49. Turbanske pričeske

Turbanske pričeskeVir

Za 100 -odstotno zaščito v škodljivih vremenskih razmerah ne oklevajte in zavrtite turban. Izberete lahko ruto z vzorcem, ki odraža vašo osebnost, in vanjo zavijte vse lase. To je čudovit način, da poudarite tudi obrazne poteze in ga lahko nosite tudi kot element sloga.

50. Profesionalne zaščitne pričeske

Profesionalne zaščitne pričeskeVir

Ne nazadnje vam želimo pustiti zaščitno pričesko, ki jo lahko nosite v pisarniškem okolju. Ta slog ključavnic se potegne nazaj v eleganten čop, zaradi česar je popolnoma primeren in primeren v podjetniškem okolju.

Pripravljeni spremeniti svoj videz?

Če povzamemo, je na izbiro neskončna raznolikost zaščitnih stilov. Ne glede na to, kakšno pričesko izberete, morate vedeti, da za nego las z afro teksturo potrebujete čas, potrpljenje in veliko ljubezni!

Vse vas toplo spodbujamo, da vložite nekaj časa in truda v nego svojih kodrov, saj bodo koristi na koncu prevladale nad naporom. Toda osredotočimo se na vas! Kateri je vaš najljubši zaščitni slog?