Ali naj si obrijem glavo? Vodnik za britje glave z britvico

Če imate umirujočo se linijo las, redčenje las ali čelavost v celoti, se morda sprašujete glasno – “naj si obrijem glavo?” Britje glave je pomembna odločitev in zagotovo obstaja veliko razlogov, da se obrijete na plešasto glavo. Čelava glava pa se ne prilega vsakemu človeku in če vam končni rezultat ni všeč, vam bo rast las trajala nekaj tednov.

Če razmišljate o britju glave z britvico in želite razmisliti o prednostih in slabostih, je ta priročnik za vas. Spodaj razpravljamo o tem, ali naj si obrijete ali brenčite glavo, in če je tako, kako pogosto in na najboljši način.

Ali naj si obrijem glavo

Ali bi si morali obriti glavo?

Plešaste glave so pogostejše kot kdajkoli prej, zato mora biti za britje glave veliko razlogov. Če vam izdelki za rast las ne delujejo, je morda čas, da naredite neizogibno. Če pa izguba las ni vaša težava, je tu še nekaj prednosti britja glave.

Skrij plešaste lise

Verjetno najbolj priljubljen razlog za britje glave je, da skrijete moško plešavost. Plešavost, pa naj gre za naključne madeže, kot je slaba lasnica, ali v obliki redčenja las, je nedvomno neprijeten problem. Na srečo niste sami – približno 85% moških bo v življenju izgubilo lase.

Verjetno je najlažji način, da se spopadeš s plešavostjo, tako, da vse obriješ. Če vam rešitve za izpadanje las ne pomagajo, je britje glave naslednji najboljši odgovor.

Poglej mlajši

Če želite ali ne, britje glave naredi vaš videz mlajši. Plešaste lise in umikajoče se lasje vas lahko le starajo in povzročijo, da se počutite starejše, vendar odstranite te zgovorne znake in moški so lahko videti do desetletje mlajši.

Obrijte si glavo, da boste videti mlajši

Bodite udobni

Aktivni in atletski moški, zlasti tisti, ki živijo v toplejšem podnebju, bodo morda lasje ovirali. Znoj, nelagodje in nenehno prenavljanje so nadloge preteklosti, ko si brijete glavo.

Ne samo, da sta lahko toplotno povzročena znojenje in omotica problem, ampak lepemu številu moških preprosto ni všeč občutek polne dlake. Obrezovanje in negovanje lahko pogosto rešita ta vprašanja, vendar je popolna pot in britje las zanesljiv način za zmanjšanje težave.

Zmanjšajte vzdrževanje

Nekateri lahko to pripišejo lenobi, vendar ni dvoma, da so nega las, odbitki in oblikovanje las dolgotrajni. Če vam jutranje oblikovanje las in redna frizura povzročata neprijetnosti, se ostrižite ali si že začnite briti glavo. Ne pozabite, da boste morali glavo pogosto brititi, da bo popolnoma gladka in čista.

Brivanje glave - frizura z nizkim vzdrževanjem

Počutite se bolj samozavestno

Nazadnje, s čisto obrito glavo se lahko človek počuti bolj samozavesten. Če ste nenehno zaskrbljeni zaradi slabih las ali ste samozavestni glede svojih plešastih madežev, vam lahko plešavost samo olajša tesnobo.

Študije so pokazale, da moški z višjo ravnijo testosterona pogosteje izgubijo lase in postanejo plešasti. Morda je zato obrijana glava samozavesten pogled – ker je psihološko povezana z moškimi moškimi.

Razlogi za britje glave Moški

Kako se odločiti, ali si želite obriti glavo

Preden si na koncu obrijete glavo, razmislite o upravičenosti in tveganju svoje odločitve.

Zakaj si briješ glavo?

Prva stvar, ki jo morate analizirati, je, zakaj si želite obriti glavo. Če vam kateri od prej naštetih razlogov odmeva, verjetno že imate dobro spodbudo.

Če v resnici nimate močnega nagnjenja, bi morda želeli samo eksperimentirati z videzom. V nasprotnem primeru tega ne storite in pozneje obžalujte.

Kaj, če mi moj obrit videz ni všeč?

Druga stvar, na katero morate pomisliti, je, kaj se bo zgodilo, če vam obrijana glava ni všeč. Se boste zaradi tega počutili negotove? Bo to poslabšalo vaše možnosti za uspešen zmenek? Vse to so vprašanja, ki si jih morate zastaviti prej.

Če prihajajoči tedni in meseci vključujejo pomembne dogodke, sestanke, praznike in trenutke, ko se morate odločiti za osebno in poklicno življenje, bi morali verjetno zadržati.

Alternative britju glave

Zadnji premislek, preden si obrijete glavo, je, ali obstajajo druge možnosti. Kot smo že videli, ima večina moških razlog za britje glave.

Če vam navajamo nekaj primerov, je tukaj nekaj možnosti za britje glave.

 • Spremenite pričesko – skrajšajte si lase in poskusite z visoko zbledelostjo kože z brenčico ali posadko na vrhu.
 • Odrežite več las – če je udobje vaša glavna težava, poskusite z obrezovanjem las po telesu, da zmanjšate znoj. Če imate dlake na obrazu, pomislite na britje brade. In spet, če imate daljšo pričesko, se odločite za drugačen kroj na straneh, na primer podrezovanje ali zbledelo.
 • Skrijte plešavost – če se vaši lasje postopoma redčijo, jih podaljšajte. Če so popravki težava, uporabite tehnike oblikovanja, na primer glavnik, da težavo popolnoma skrijete. Kar se tiče umikajoče se linije las, poskusite s številnimi različnimi kroji in slogi, ki jo bodo uporabili ali pa jo samo zaupljivo nosite.
 • Premagajte – možnosti so, da ljudje, če nimate zelo slabega primera moške plešavosti, ne opazijo vaših las tako kot vi.

Ali naj si zbadnem po glavi

Kako si obriti glavo

Če ste se odločili, da je britje glave edino, kar vas bo osrečilo, je čas, da to uresničite. Obstajajo trije načini britja glave – z britvico, električnim brivnikom ali ščipalkami za lase. Zelo priporočamo kombinacijo ščipalk in britvice, odvisno od tega, kako kratko želite postriči lase.

Remington HC4250 Shortcut Pro komplet za samo-striženje las, trimer za brado, ščipalke za moške (13 kosov) 14.585 mnenj Remington HC4250 Shortcut Pro komplet za samo-striženje las, trimer za brado, ščipalke za moške (13 kosov)

 • 9 Dolžinski glavniki režejo 1/16 – 5/8 palcev (15 do 15…
 • Litijeva baterija za polnjenje 40 minut…
 • Komplet iz 13 kosov vključuje: ročno ščipalko, dolžine 9…

59,99 USD Kupi zdaj

Tako si brijete glavo, korak za korakom:

 1. Najboljši čas za britje glave je po vročem tušu, ko so lasišče in lasje mehkejši. Sušite z brisačo, dokler lasje niso rahlo vlažni.
 2. Vzemite škarje za striženje in si lase obrežite do strnišča. Uporabite zaščito št. 1 ali 2.
 3. Nato na lasišče nanesite kremo za britje, maslo ali olje.
 4. S čisto, ostro britvico z najmanj tremi rezili začnite britje las z zrnom, da se izognete draženju in zraslim dlakam. Bodite nežni, pojdite počasi, da se izognete kakršnim koli urezninam, in rezilo pogosto sperite.
 5. Pri britju zadnjega dela glave nagnite glavo naprej, da zategnete kožo.
 6. Če zamudite katero koli področje, poskusite britje od ene do druge strani, da zadenete vsak kot in mesto.
 7. Ko končate, pokapljajte malo hladne vode, da pomirite kožo. Nežno posušite glavo in nato nanesite balzam ali losjon po britju. Poskrbite, da bo vaše lasišče v naslednjih nekaj urah dobilo veliko vlage.

Kako si obriti glavo

Kako pogosto naj si brijem glavo?

Kako pogosto si morate briti glavo, je odvisno od vaše osebne genetike. Nekateri si brijejo glavo enkrat na mesec, drugi pa enkrat tedensko. Konec koncev, kako pogosto in kdaj si obrijete glavo, je odvisno od tega, kako kratki želite obdržati lase in kako hitro lasje zrastejo.

Zaključek

Ne glede na razlog za britje glave, ne pozabite, da so rezultati le začasni. Če se vam zdi plešava rešitev za katero od težav z lasmi, poskusite. V najslabšem primeru sovražiš in čez mesec spet zraste. Vsaj vedeli boste, da ste poskusili in se ni izšlo, namesto da bi vam ta možnost ostala v mislih.