Končni vodnik za tetovaže Tupac Shakur

V današnjem vodniku predstavljamo Tupakove zloglasne tetovaže in razlagamo zgodbe in pomene za njimi.

tetovaža glave panterja tupac shakur

Tupac Shakur je bil ameriški raper in igralec. Običajno ga obravnavajo kot obraz upora proti neenakosti.

Pri 25 letih je bil 2pac umorjen v streljanju 13. septembra 1996. V umoru so bile obkrožene skrivnostne okoliščine, strelec ni bil nikoli obsojen, mnogi oboževalci pa verjamejo, da bi lahko bil še živ.

Tupačeva glasbena kariera je trajala približno 6 let. Izdal je 4 albume z naslednjih 7 po smrti. Vsak od 11 albumov je postal “platinasti” in je še danes zelo priljubljen.

Tupac je svojo prvo tetovažo dobil leta 1989. Pri 18 letih je od takrat svoji zbirki body art dodal številne druge osebne tetovaže.

Nekatere njegove edinstvene tetovaže so postale zloglasne, številni oboževalci po vsem svetu so posnemali njegov slog. Oglejmo si zgodbe za pomene 2pac tetovaže.

Tetovaža ‘THUG LIFE’

tupac shakur thug life tattoo

Tetovaža: Njegova najbolj znana tetovaža Tupac Thug Life. Na obeh straneh njegovega trebuha je bilo pisano.

Tolmačenje: Po obisku Dagove trgovine s tetovažami v Houstonu se je Tupac odločil, da bo Thug Life narisal čez trup.

To je verjetno njegovo najbolj znano črnilo s tisoči po vsem svetu, ki kopira to zasnovo. Po besedah ​​Tupaca gre pravzaprav za kratico, ki pomeni “Sovraštvo U daj majhnim dojenčkom jebene vsakogar”. I v tetovaži so zamenjali za kroglo.

2pac je ustanovil tudi glasbeno skupino Thug Life, ki je kasneje izdala album Thug Life: Volume 1.

Kraljica Nefertiti in tetovaža ‘2 Die 4’

tupac shakur kraljica nefertiti in 2 die 4 tattoo

Tetovaža: Na desni strani Tupacovih prsi je prikazana kraljica Nefertiti. Spodaj je napisano “2 Die 4”.

Tolmačenje: Egipčanska kraljica Nefertiti je bila kraljeva žena faraona Ehnatona. Oba sta znana po svoji vlogi v verski revoluciji, kjer sta častila enega Boga, Atona.

Nefertiti je simbol črne odličnosti in ženskosti. Črnilo je posvečeno njegovi materi Afeni Shakur in predstavlja ljubezen, ki jo ima do nje. Znano je, da svojo mamo označuje za črno kraljico.

2 Die 4 je tatoo poklon njegovi pesmi iz leta 1993, Something 2 Die 4. Skladba prikazuje njegovo mamo, ki mu govori, če ne najde za kaj živeti, nato pa najdi za kaj umreti.

’50 Niggaz in AK47 ′ Tattoo

tupac shakur 50 niggaz in tetovaža AK47

Tetovaža: ’50 Niggaz ‘z AK47 je narisan na trupu tik nad tetovažo’ Thug Life ‘.

Tolmačenje: Ta del je poklon črni enotnosti. 50 predstavlja 1 črnca za vsako ameriško državo, kar kaže, da bi bili, če bi se vsi združili, močnejši od AK47. Pri črnjenju sta bila navzoča tudi polubrat Maurice in prijateljica Dana Smith.

Raper Nipsey Hussle je navdihnil Tupaca in ustvaril svojo pesem z naslovom ’50 Niggaz ‘, kjer poje tudi o črni neenakosti. Kasneje je bil 31. avgusta 2019 ustreljen pred trgovino z oblačili Marathon.

Tetovaža “2PAC”

tetovaža tupac shakur 2pac

Tetovaža: Na levem prsnem košu je napisan znak “2pac”.

Tolmačenje: 2pac je scensko ime in kratica za Tupac. To je prva raperjeva tetovaža, natisnjena pri 18 letih leta 1989.

To pomeni začetek njegove telesne umetnosti. Njegovo rojstno ime je bilo pravzaprav Lesane Parish Crooks. Mati mu je spremenila ime Tupac Amaru, potem ko se je pridružila stranki Črni panter. Ime je navdihnil perujski revolucionar iz 18. stoletja, ki so ga ubili Španci.

Tetovaža lobanje in križnih kosti

tetovaža lobanje in križnih kosti tupac shakur

Tetovaža: Na desni roki ima lobanjo in križne kosti.

Tolmačenje: Tupac se je odločil, da bo lobanjo in križne kosti natisnil na desno roko. Predstavlja smrt in pod njo so napisane besede “Moj edini strah pred smrtjo, da se vrnem reinkarniran”.

Tetovaža ‘HEARTLESS’

tupac shakur brezdušna tetovaža

Tetovaža: Nad lobanjo in križnimi kostmi je bilo črnilo brez srca.

Tolmačenje: HEARTLESS je poklon tetovaže njegovemu prijatelju in raperju ‘Stretch’. Njuna zveza je bila zelo tesna, saj je 2pac postal boter hčerki Moneysha.

Njuno razmerje je razpadlo, ko je Tupac izvedel, da je Stretch med tem, ko je bil v zaporu, med drugim nastopal s sovražnikom Notorious B.I.G..

Tupac v svoji pesmi “Against All Odds” pravi “in tisti n ** ga, ki mi je padel, počivaj z glavo, zamenjaj stran, ugibaj, da so ga novi prijatelji želeli mrtvega.”

Tetovaža ‘FUCK THE WORLD’

tupac shakur jebeš svetovno tetovažo

Tetovaža: Na njegovem zgornjem delu hrbta so napisane besede “jebem ti svet”.

Tolmačenje: Ta tetovaža je poklon njegovi pesmi “F ** k the World”. 2pac je verjel, da se ljudje pogosto zarotijo ​​proti njemu.

Močno je sovražil sistem in se je v svojem življenju soočal s številnimi vzponi in padci. Njegov zapor je bil težji od drugih. Zaradi njegove razvpitosti je bil pogosto bolj dovzeten za napade drugih zapornikov.

Gotski križ in tetovaža ‘EXODUS 1831’

tetovaža gopaškega križa tupac shakur

Tetovaža: Čez hrbet je viden gotski križ in EXODUS 1831.

Tolmačenje: To tetovažo s križem Tupac je narisal Denis Coelho, znan tudi kot Dago. Za to tetovažo sta se odločila, ko je Tupac prosil za nekaj, kar bi lahko imel do konca svojega življenja.

EXODUS 1831 predstavlja dvodnevni upor, ki ga je vodil Nat Turner, afroameriški suženj. Upor se je zgodil v Southamptonu v Virginiji 31. avgusta 1831. Nat Turner je bil nazadnje obešen zaradi svoje vloge pri vstaji.

Drugi menijo, da bi se EXODUS 1831 lahko nanašal na svetopisemski verz, vendar se Tupakovo močno zanimanje za enakost črncev več kot verjetno nanaša na Nat Turner.

Tetovaža ‘BALLIN’

tetovaža tupac shakur ballin

Tetovaža: Tupacov spodnji del hrbta pravi “BALLIN”.

Tolmačenje: Beseda “Ballin” je slengovski izraz, ki predstavlja nekoga, ki ima bogastvo. Tupac je v svoji pesmi ‘Straight Ballin’ rekel: ‘Z vami belci bi delil definicijo Ballina’, vendar ne. Igro je treba prodati, ne povedati. “

Še vedno je priljubljena beseda, pri kateri raperja Mustard in Roddy Rich uporabljata Ballin ‘za naslov svojega novega zvočnega posnetka.

“Nasmehni se in pozneje joči” Tattoo

tupac shakur nasmeh zdaj jok pozneje tetovaža

Tetovaža: Na njegovem hrbtu je maska ​​z napisom ‘Smile Now’, ki mu sledi druga maska ​​na nasprotni strani z napisom ‘Cry Later’.

Tolmačenje: To so komične in tragedijske maske, ki segajo v starodavno Grčijo in se pogosto uporabljajo v gledališki industriji.

Predstavljajo dobre in slabe dni v Tupackovem življenju s pozitivnim sporočilom, naj ostanejo močni. To je rek, priljubljen v tolpah, ki se neposredno nanaša na maske, način, kako drugim pokazati, da se bo življenje kasneje izboljšalo.

Tetovaža glave panterja

tetovaža glave panterja tupac shakur

Tetovaža: Njegova leva roka prikazuje veliko glavo panterja.

Tolmačenje: Ni presenetljivo, da je bil Tupac navdušen zagovornik stranke Črni panter in enakosti črncev. Njegova mama, Afeni Shakur, je bila članica politične organizacije skupaj z mnogimi drugimi družinskimi člani.

Stranka črnega panterja je bila ustanovljena leta 1966 z namenom obrambe in zaščite temnopoltih državljanov Amerike. Afeni, rojena kot Alice Faye Williams, je tudi napisala glasilo Panther Post in bila mentorica novim članom.

Tatoo “Samo Bog mi lahko sodi”

tupac shakur samo bog mi lahko sodi tatu

Tetovaža: Na levi roki je napisan samo Bog.

Tolmačenje: Ta ljudski rek je način, da ljudje ne upoštevajo negativnih sodb drugih. Deluje kot opomnik, zlasti tistim, ki sledijo veri, da je samo en pravi sodnik, Bog.

Tupac je izdal tudi skladbo ‘Only God Can Judge Me’ z Rappinom ‘4 Tayjem za svoj glasbeni album’ All Eyez on Me ‘leta 1996. Mnogi so se odločili, da bodo ta priljubljeni rek črnili, pogosto je v kombinaciji z nizom molijočih rok, križa ali drugih verskih lastnosti.

Tetovaža “OUTLAW”

tupac shakur odmik tetovaža

Tetovaža: Na njegovem levem podlahtu je jasno viden izobčenec.

Tolmačenje: Izsiljenec lahko opiše nekoga, ki je kršil zakon, ali osebo, ki je bila izgnana. Tetovaža je še ena kratica in pomeni “Delovati po zakonih kot bojevniki”.

To je tudi poklon njegovi drugi glasbeni skupini Outlawz, ki je nastala leta 1995 po izpustitvi iz zapora. Pesem Outlaw je izdal pod svojim albumom ‘Me Against the World’ leta 1995. Beseda je zgodovinska in je bila pogost izraz za ubežnike, ki se še danes pogosto uporablja.

‘OBZNAVLJIVA’ tetovaža

tupac shakur zloglasna tetovaža

Tetovaža: Na desni podlakti ima besedo “Notorious”.

Tolmačenje: Notorious je druga beseda za nekoga, ki je slaven, vendar ne iz najboljših razlogov. To je tudi poklon umorjenemu prijatelju Big Katu, ki je bil umorjen leta 1993. Tupac je v svoji glasbi pogosto omenjal svojega prijatelja Katoja.

Medsebojni prijatelj Big Sykes verjame, da je bil umorjen zaradi vožnje svojega avtomobila, ki je imel “Daytonska platišča” vredna približno 2500 USD. Kato je imel veliko vlogo pri krepitvi kariere Big Sykea v zgodnjih fazah in ga je Tupac na koncu predstavil prek njunega skupnega prijatelja.

Tetovaža ‘MOB in BOSS PLAYAZ’

tupac shakur mafija in šef playaz tattoo

Tetovaža: “MOB” sedi na zadnji strani desne roke, sledi mu “Boss Playaz” na hrbtu vratu s krono.

Tolmačenje: Tupac je pojasnil pomen MOB kot denar, organizacija in posel. MOB v današnjem svetu pogosto pomeni Money Over B ** ches.

Ker je bil Tupac do žensk izredno spoštljiv, je očitno, da to ni pomen, ki ga je skušal doseči.

Tupac je pojasnil hierarhijo v getu, “prihaja iz geta naš razvoj, saj se moški začnejo z odbijačem prahu, razbojnikom, nato pa končno šefom.” Jasno je, da je Tupac v svoji karieri dosegel točko, ko je končno postal šef.

Tetovaža ‘TRUST NOBODY’

tupac shakur ne zaupaj nikomur tetovaže

Tetovaža: Na njegovi roki so okrog krone napisane besede “Nikomur ne zaupaj”.

Tolmačenje: Tupac je živel s hitrim življenjskim slogom, pri čemer je imelo ključno vlogo nasilje. V življenju je imel več poskusov, eden najbolj izstopa leta 1994. Tupaca so ustrelili 5 -krat, dva pa sta ga zadela v glavo.

Takrat je zapuščal snemalni studio in obtožil Seana Combsa (P. Diddy, ki je bil takrat v stavbi, da je imel pred snemanjem predznanje o snemanju)..

Tupaca so v njegovem življenju mnogi izdali, zaradi česar je dobil to črnilo. Dokončana je bila leta 1995 v tetovažnem azilu Andyja Nevillea na Beneški plaži.

Tetovaža “Bodi ambiciozen z ljubeznijo, ko si mlad”

tupac shakur bodi smitljiv z ljubeznijo, medtem ko si mlad tetoviraj

Tetovaža: “Bodi ambiciozen z ljubeznijo, ko si mlad” je na desni roki.

Tolmačenje: Še ena edinstvena tetovaža v zbirki Tupac’s body art. Lobanja z denarjem in tehtnicami, medtem ko uravnoteži otroka in palice zlata. Pod napisom “Bodite ambiciozni z ljubeznijo v mladosti”.

To je način, kako pokaže ves pohlep in težave, ki prihajajo z denarjem in neuspešnim odnosom. Ko enkrat zaželite ljubiti nekoga drugega, lahko nadgradite to, kar imate skupaj, in skupaj ustvarite družino in mini imperij.

Tetovaža ‘MAKAVELI’

tetovaža tupac shakur makaveli

Tetovaža: Makaveli je z vratom napisan okoli vratu.

Tolmačenje: Makaveli naj bi predstavljal Nicola Machiavellija, italijanskega vojnega stratega, ki je ponaredil svojo smrt. Tupac je v zaporu redno bral knjige Nicola Machiavellija, kot sta Sun Tzu in Umetnost vojne.

To je sprožilo številne teorije zarote, oboževalci pa obupano verjamejo, da je Tupac še živ. To je teorija, ki velja še danes, ljudje pogosto trdijo, da so ga videli na Kubi, v Belizeju, in nov dokumentarec, ki kaže na njegovo potencialno novo življenje v Novi Mehiki.

Dva meseca po njegovi smrti je izšel njegov album “The Don Killuminati- The 7 Day Theory”, ki je zaslužen za vzdevek Makaveli. Oboževalci so opazili, ko preuredite črke, da piše “Am Alive K”.

Tatoo “Moj edini strah pred smrtjo se vrača reinkarniran”

tupac shakur moj edini strah pred smrtjo se vrača reinkarnirana tetovaža

Tetovaža: “Moj edini strah pred smrtjo se vrača reinkarniran”, napisan pod lobanjo in križanci na roki.

Tolmačenje: Tupac je v svoji pesmi Reincarceration rekel: “Moj edini strah pred smrtjo se vrača reinkarniran”.

Tupac je vedno govoril, da se ne boji smrti, kar ni tako presenetljivo, kot si nekateri mislijo, saj se zdi, kot da je že večkrat pogledal smrt v obraz. Njegov edini strah je ponovno rojstvo. Raje bi ostal pri miru.

Tetovaža “DADA”

tetovaža tupac shakur dada

Tetovaža: “Dada” je na levi roki s krono.

Tolmačenje: To je poklon tetovaža njegovi zaročenki Kidadi Jones. Hči Quinceyja Jonesa mlajšega, znanega po svoji jazzovski glasbi in ustvarjanju plošč.

Kidada opisuje Tupaca kot ljubezen svojega življenja. V noči na umor Tupaca se je Kidada vrnil v njihov hotel v Las Vegasu in čakal, da se vrne.

Po streljanju je ostala z njim v bolnišnici in bila z njim, dokler ni odšel. Pred kratkim sta se zaročila le nekaj mesecev pred njegovo smrtjo.