Cijene muškog šišanja – koliko košta frizura?

Jeste li se ikada zapitali o prosječnoj cijeni muške frizure? Dok se cijene šišanja mogu kretati od 10 do 100 USD, prosječni trošak šišanja u Sjedinjenim Državama je 28 USD. Međutim, važno je napomenuti da troškovi šišanja mogu varirati ovisno o vašem gradu, koliko je dobar frizer za šišanje i ugled brijačnice koju posjećujete. Isti će čimbenici utjecati i na to koliko ćete dati frizuru za šišanje.

U nastavku istražimo cijene frizura za muškarce, troškove šišanja u brijačnici u odnosu na druge lokacije i na kraju, koliko biste trebali dati napojnicu svom brijaču!

Cijene muških frizura

Prosječna cijena muške frizure

Kao što smo spomenuli, postoji nekoliko razloga zašto se cijena šišanja može razlikovati od jedne do druge brijačnice. Lokacija i troškovi života vjerojatno su najjači čimbenik koji utječe na cijene vašeg brijača. Na primjer, prema Squareu, prosječna cijena šišanja u Los Angelesu iznosi 45 USD, dok dečki plaćaju oko 37 USD u New Yorku, 49 USD u San Franciscu, 35 USD u Seattleu, 34 USD u St. Louisu, i 32 USD u Chicagu, Denver, i Dallas. Ti iznosi uključuju brijačevu napojnicu.

Prosječna cijena muške frizure

Nakon lokacije morat ćete uzeti u obzir brijačnicu i vašeg brijača. Neke brijačnice žele odisati luksuznim osjećajem i zadovoljavaju samo vrhunske klijente. Iz tog razloga neki dečki mogu na kraju platiti 50 dolara za šišanje, što smatramo smiješnim s obzirom na to da za taj iznos možete kupiti škaru za kosu i sami si ošišati kosu.

Međutim, ako je vaša omiljena frizura izblijedjela ili podrezana s pompadourom, quiffom, češljanjem, umjetnim jastrebom ili bilo kojom frizurom koja zahtijeva vještinu kako bi izgledala dobro, onda je ulaganje u vještog brijača uvijek vrijedno novca. Plaćanje frizure od 3 USD i očekivanje elegantnog češljanja preko izblijedjenja ili zarezanog podrezivanja neće se dobro završiti za vaš izgled.

Koliko je frizura za muškarce

Upamtite, blijeđenje i podrezivanje sa strane i hladne frizure na vrhu zahtijevaju od brijača da ima dobru koordinaciju ruku i očiju, kao i izražen osjećaj simetrije i prostorne svijesti. Ako želite dobiti ove moderne krojeve i stilove, pametno je potrošiti novac na dobrog brijača!

Koliko dati savjete brijaču za mušku frizuru

Drugo uobičajeno pitanje koje momci imaju je koliko dati napojnicu za mušku frizuru. Iako svi u Americi ne daju savjete za rez, većina muškaraca i žena daje prosječno oko 20%. Brijači obično zarađuju plaću po satu, ali davanje savjeta vašem brijaču može biti od velike pomoći da pokažete svoju zahvalnost.

Koliko dati savjetu brijaču

Prilikom izračunavanja brijačkog savjeta obično uzimam u obzir složenost šišanja, koliko je dobra frizura ispala i koliko je vremena uloženo. Ukratko, sudim na temelju performansi i korisničke usluge.

Ako vam brijač oduzima vrijeme provjeravajući kosu sa strane, s leđa i s vrha, a frizura je sve što ste htjeli, razmislite o tome da mu na neki način bacite još koji dolar. Vjerujte mi, brijači primjećuju razliku.

Samo zapamtite da se vaš savjet također temelji na cijeni vaše frizure. Ako se ošišate na 10 USD, ne brinite o razlici između davanja 2 ili 3 USD. Ako vam se sviđa vaša frizura, samo mu dajte napojnicu od 3 USD za napitak od 30%. S druge strane, ako potrošite 40 USD za normalan rez, 20% je sasvim u redu.

Jeftine frizure za muškarce u brijačnici

Opet, ovo su samo smjernice i koliko ćete dati napojnicu svom brijaču ovisi od slučaja do slučaja, kao i onoga što si možete priuštiti da udobno date.

Najbolje mjesto za mušku frizuru

Posljednji korak do dobrog šišanja je pronalaženje najboljeg mjesta za mušku frizuru u vašoj blizini. Većina dečki će pokušati pretražiti “brijačnice u mojoj blizini” i posjetiti najbližu lokaciju. Ova metoda pronalaska najbližeg brijača na kraju je pogođena ili promašena. Umjesto toga, doista vam preporučujemo da provjerite recenzije trgovina na usluzi Yelp, pregledate slike koje su poslali korisnici i odaberete određenog brijača koji će dobiti najviše pozitivnih spomena.

Najbolje mjesto za mušku frizuru

Ako je moguće, čak vam predlažemo da pronađete račun tog frizera ili brijača na Instagramu da vidite koliko dosljedno proizvodi čiste rezove. Uostalom, ne želite nekoga tko je objavio jednu i jedinu sjajnu frizuru koju je postigao tijekom cijele godine!

Druga je mogućnost pitati svoje prijatelje za preporuke. Gotovo svi muškarci izbirljivi su u pogledu kroja pa ako ste prijatelj sa sličnom frizurom i preporučuje profesionalnog brijača, to je vjerojatno dobra opklada.

Najbolje brijačnice

Najbolje šišanje za muškarce 2021

Utvrđivanje plaćate li previše za šišanje, ovisi o vašem osobnom iskustvu u vašoj brijačnici. Ako se najbolje šišite za muškarce, a vaš se brijač brine o vama, držite se svog trenutnog mjesta umjesto bacajući kockice na drugog stilista.

Ako ste zainteresirani za istraživanje najpopularnijih novih frizura za muškarce ili vam je potrebna inspiracija prije nego što se ošišate, pogledajte ove cool krojeve i stilove za najnovije trendove!

Češalj preko blijeđenja

Češalj preko blijeđenja

Slicked Back Undercut

Slicked Back Undercut

Faux Hawk Fade

Faux Hawk Fade

Pompadour + High Bald Fade

Pompadour + High Bald Fade

Burst Fade Mohawk

Burst Fade Mohawk

Teksturirani quiff + nisko ćelavo blijeđenje + gusta brada

Teksturirani quiff + nisko ćelavo blijeđenje + gusta brada

Textured Crop + High Skin Fade + Brada

Textured Crop + High Skin Fade + Brada

Natrag sa teksturiranom četkom + sužene strane + puna brada

Natrag sa teksturiranom četkom + niske sužene strane + puna brada

Šiljata kosa s teksturom + podrezana

Šiljata kosa s teksturom + podrezana

Tvrdi bočni dio + visoko blijeđenje kože + postava

Tvrdi bočni dio + visoko blijeđenje kože + postava

Duga kovrčava kosa + obrijane strane

Duga kovrčava kosa + obrijane strane

Blijeđenje kože + postava + gusta valovita kosa na vrhu

Blijeđenje kože + postava + gusta valovita kosa na vrhu