Kako ošišati dječačku kosu

Učenje kako ošišati kosu svog dječaka može biti izvrstan način za uštedu novca. No, prošli su dani rezova zdjela i vrhova krpa. Danas dječaci mogu birati između brojnih frizura i frizura, od klasičnih i zgodnih do modernih i modernih.

Dobra vijest je da dječačko šišanje ne mora zahtijevati izlet u brijačnicu ili salon. S pravim brijačkim alatom, tehnikama rezanja i savjetima možete ošišati kosu svom djetetu kod kuće. Evo vodiča korak po korak kako biste ošišali svoje dječake kod kuće za manje od 15 minuta.

Kako ošišati dječačku kosu

Kako ošišati dječake

Ovisno o željenom stilu, teksturi i duljini kose vašeg dječaka, morat ćete upotrijebiti različite metode šišanja. Iako je vježba savršena, nemojte se opterećivati ​​ako pogriješite jer uvijek možete ošišati kosu svog dječaka kosom za šišanje, a on će samo nekoliko tjedana uživati ​​u vrlo kratkoj frizuri.

Ošišajte dječju kosu

Da bi se ošišale na kratko, većina frizura za dječake zahtijeva šišanje za blijeđenje i stapanje bočnih strana i leđa, te škare za podrezivanje duge kose na vrhu. Da bi dječaci ostali dugi, morat ćete vježbati šišanje u slojevima škarama i češljem.

Kako ošišati dječačiće

Mjesto početka šišanja ovisi o nekoliko faktora, uključujući vaše iskustvo šišanja, frizuru koju vaše dijete želi i vrstu kose vašeg dječaka. Na primjer, mamama koje imaju manje samopouzdanja u podrezivanju kose može biti ugodnije ukloniti duljinu s vrha prije korištenja aparata za šišanje.

Načini šišanja dječaka

U međuvremenu, iskusni stilisti ili roditelji koji imaju na umu simetriju, miješanje i raslojavanje mogu započeti sa podšišanom ili suženom frizurom sa strana.

Kako ošišati dječake

Rezanje

Da biste ošišali kosu sa strane i s leđa, slijedite njegovu prirodnu liniju kose i škarama podrežite kosu oko lica i ušiju. Prilikom šišanja kose oko ušiju, uključujući i zulufe, češljajte kosu prema dolje prema uhu i pomno pratite prirodni izrez oko perimetra uha.

Morat ćete nježno presaviti uho kad dođete do njegova vrha kako biste ošišali kosu iza njega. Kasnije možete koristiti britvicu ili trimer za čišćenje oko ušiju i vrata.

Ošišajte dječiju kosu sa strane

Kad započinjete s vrhom glave, počnite lagano navlažiti bočicom s raspršivačem i počešljajte kosu prema dolje. Da biste dječacima ošišali kosu na vrhu, uvijek ćete htjeti držati kosu podignutu između prstiju i obrezati je od vrhova.

Kako dječacima ošišati dugu kosu na vrhu

Međutim, da biste ošišali šiške, počešljajte kosu prema dolje i podrežite istu dužinu po čelu.

Kako ošišati dječačke šiške

Češljem i prstima podignite kosu prema gore i izmjerite duljinu koju želite ukloniti. Čvrsto ga držeći, odrežite kosu po liniji koju ste stvorili prstima. Važno je zapamtiti duljinu koju držite i koliko je obrezujete kako biste održali dosljedan rez na istim područjima.

Šišanje dječaka na vrhu

Prilikom prelaska na sljedeći dio kose, svakako uhvatite nekoliko niti iz prethodnog dijela. Ove kraće dlake poslužit će kao vodič i osigurati ravnomjerno šišanje kose.

Nakon što ste ošišali svu kosu na vrhu, pomaknite se prema zatiljku dječačića. Češljajući kosu prema dolje, podignite i držite kosu pod kutom od 45 stupnjeva. Škarama odrežite kosu uz prste u smjeru prema dolje.

Prilikom šišanja kose po dekolteu vašeg dječaka najbolje je koristiti trimere. Ako još niste kupili trimere i želite ih ošišati škarama, čvrsto držite kosu češljem i prerežite ravno.

Kako ošišati kosu oko dječačića

Prije nego nastavite, izravnajte izrez s izrezom i provjerite je li frizura nagnuta lijevo ili desno. Ako se nagne, upotrijebite škare za poravnavanje crte. Roditelji također mogu upotrijebiti kremu za brijanje i britvicu kako bi popravili liniju za savršeno, usko podšišano šišanje.

Dječaci slojevito šišanje

Svrha šišanja dječaka u slojevima je dodavanje volumena i teksture. Slojevito šišanje također prorjeđuje vrlo gustu kosu pružajući jedinstven, pomiješan stil koji maksimizira kretanje i protok. Prije nanošenja slojeva imajte na umu vrstu kose vašeg dječaka. Na primjer, jako slojevita frizura na dječacima s finom ili tankom kosom mogla bi izložiti tjeme i pretvoriti se u loš šišanje.

Dječaci slojevito šišanje

Da biste izrezali slojeve duge dječačke kose, počnite raščešljavajući kosu i povucite je za šaku. Zatim izrežite male dijelove na gornje dijelove kose – nema potrebe dodavati slojeve ispod kose.

Slojevi za male dječake

Imajte na umu da slojevi nisu nužno izrezani u ravnim linijama, već izrezujte dijelove i režite na različitim duljinama. Škare za stanjivanje izvrstan su način za stvaranje različitih duljina i dobivanje više teksture.

Važno je najprije odrediti vrste slojeva koje namjeravate dodati dugoj ili kratkoj kosi te biti dosljedni u šišanju. Ako želite stvoriti kockast stil, ošišajte kosu kosim pokretima duž češlja.

Kako ošišati dječačku kosu slojevima

Nemojte paničariti ako kosa izgleda previše usitnjeno sprijeda; škarama možete rezati male vrhove kose (ova je tehnika poznata kao šišanje). Za miješanje kose, češljem i škarama podrežite vrhove kose. Time ćete izbjeći stvaranje jasne ravne linije između različitih slojeva kose.

Kako miješati i šišati dječačku kosu u slojevima

Upamtite, najgori scenarij je da odvedete svog dječaka u brijačnicu i ošišate se. Slično, svom djetetu uvijek možete dati kratku frizuru za šišanje. Buzz rez može biti jednostavan za održavanje i jednostavan, dok se izrez za posadu (koji je nešto duži) može oblikovati u džentlmenski bočni dio.

Kratke frizure za dječake

Kombinirano šišanje s aparatima za šišanje

Mašine za šišanje izvrstan su način za miješanje različitih duljina kose između strana i vrha. Poznate i kao šišanje sa suženjem, ove vrste miješanih frizura stvaraju kontrast između kratkih strana i duže kose na vrhu.

Kako miješati kosu za male dječake

Čak i za mame koje nikada prije nisu koristile aparat za šišanje, zujanje po stranama i leđima po jednoj dužini može rezultirati trendovskom frizurom za male dječake.

Mješane frizure za dječake

Ipak, prije šišanja šišanjem važno je razumjeti kako ovaj alat radi i što znače različiti brojevi šišanja ili veličine štitnika.

Za većinu aparata za šišanje, što je manji broj, frizura je kraća. To znači da ako pričvrstite štitnik za šišanje broj jedan, ostat ćete s mnogo kraćom kosom nego ako ga postavite na broj tri. Evo osnovnog vodiča do brojeva šišanja koji će vam pomoći da odaberete pravi nastavak ili štitnik za željeni kroj i duljinu.

  • #1: jedna osmina inča
  • #2: jedna četvrtina inča
  • #3: tri osmine inča
  • #4: pola inča
  • #5: pet osmina inča
  • #6: tri četvrtine inča
  • #7: sedam osmina inča
  • #8: jedan inč

Mašine za šišanje štite veličine

Ako odlučite započeti šišanje škarama, imajte na umu mjesto na glavi na kojem namjeravate prebaciti šišanje na škare i budite dosljedni tome koliko visoko šišate kosu. Morat ćete ravnomjerno izblijediti strane i leđa po cijeloj glavi.

Za početak postavite škare u podnožje glave, na izrez. Držeći škare pod kutom od 90 stupnjeva od glave, pomičite se ravno, prema gore. Pazite da napravite glatke, ravnomjerne rezove i izbjegnite usput propuštene dijelove.

Kako izblijedjeti dječačku kosu

Zasigurno ćete htjeti rezati noževe po istom području više puta kako biste bili sigurni da ćete dobiti savršen rez. Ovdje je vrijedno ulaganja imati dobre aparate za šišanje.

Fade frizura za male dječake

Da biste ošišali fade frizuru na malom dječaku, morat ćete započeti proces sužavanja gdje kosa počinje postajati dulja na vrhu bočnih strana. Češljem i škarama za kosu postepeno miješajte kosu. Postavite češalj uz glavu i blijedite strane sve kraće kako biste izbjegli očitu liniju između kratke i duge kose.

Kako izblijedjeti frizuru na malom dječaku

Ako ste kupili kvalitetan trimer, ovdje ćete suziti izrez u kosi i očistiti područja oko vrata i ušiju. U protivnom, možete pokušati koristiti škare bez dodataka i ukloniti sve dosadne zalutale dlačice. Ujednačite liniju kose za svjež, čisto ošišan izgled.

Kako ošišati kosu kod kuće - očistite dekolte

Slijedite ove jednostavne korake i bit ćete na putu do uspješne frizure za dječaka.

Što vam je potrebno za šišanje dječaka kod kuće

Što vam je potrebno za šišanje dječaka kod kuće

Evo nekih alata za brijače koji ćete trebati ošišati kosu svom dječaku kod kuće. Naravno, htjet ćete ulagati u dobre, ali pristupačne proizvode i strojeve. Ovo su najbolji alati za šišanje, trimere, škare i češljeve na tržištu za novac!

Pregled Ocjena proizvoda Cijena
Wahl Aparat za šišanje s užetom Color Pro Kompletan komplet za šišanje kose za muškarce, žene i & amp; Djeca sa češaljima u boji za glatke i lagane frizure - model 79300-1001 Wahl Aparat za šišanje s užetom Color Pro Kompletan komplet za šišanje kose za muškarce, žene, & Djeca u boji… 14.911 recenzija 31,31 USD Kupi sada
Equinox Professional Razor Edge Series Brijačke škare za šišanje - Japanske salonske škare od nehrđajućeg čelika - 6,5 ”Ukupna duljina - Zatezni vijak za fino podešavanje - Premium škare za šišanje Equinox Professional Razor Edge Series Barber škare za šišanje – Japanski salon od nehrđajućeg čelika… 32.639 recenzija 19,97 USD Kupi sada
Bežična punjiva aparat za šišanje kose Wahl Color Pro & amp; Trimer - Jednostavni češljevi s oznakom boje - za muškarce, žene i amper; Djeca - model 9649 Bežična punjiva aparat za šišanje kose Wahl Color Pro & Trimer – Jednostavni češljevi označeni bojom – za… 42.084 recenzije 27,85 USD Kupi sada

Kliknite ovdje kako biste pronašli najbolje proizvode za kosu za male dječake!