50 ikoničnih pričesk Jane Fonda

Težko je gledati filmsko legendo Jane Fonda v akciji in ne biti očaran nad njeno lepoto in občutkom za slog. Tudi zdaj, ko je presegla 80-letno mejo, ta ikonična igralka ohranja enako impresivno lepoto, zaradi katere je postala slavna pred vsemi temi leti. Če ste navdušeni nad njo kot mi, tukaj je 50 pričesk Jane Fonda, ki dokazujejo, da sta slog in eleganca brezčasna.

1. Pričeske Jane Fonda s stranskimi poševnicami

Jane Fonda se je rodila leta 1937 in postala pomembna v šestdesetih letih. Tukaj je s podpisno pričesko iz 60. let z napihnjenim hrbtom in stranskimi šiškami. Da ne omenjam črtala za oči in rjave šminke.

stranske pometene šiške pričeske jane fonda

Vir

2. Pričeske Jane Fonda s kosi

Preden se je začela zanimati za igranje, je bila Jane plesalka in študirala umetnost na Vassarju in za kratek čas v Parizu. Vendar je leta 1958 spoznala slavnega Leeja Strasberga, ki jo je prepričal, da ima talent, in njena kariera se je začela.

kosi pričesk jane fonda

Vir

3. Retro Bob Jane Fonda

To dokazuje, da izgleda popolnoma s katero koli frizuro, tukaj je igralka z bobom dolžine do čeljusti v svoji podpisni medeno blond barvi. Ta odtenek je poudaril njene modre oči in bi danes izgledal enako dobro.

pričeske bob jane fonda

Vir

4. Lasje na plaži Jane Fonda

To je slika igralke iz leta 1966. Je del večjega sklopa ali njenega fotografiranja, ki so jo posneli na plaži, kar nam daje priložnost, da vidimo, kako so izgledali lasje na plaži v 60. letih. Obožujemo ga!

lasje na plaži 1966 pričeske jane fonda

Vir

5. Pričeske Jane Fonda zunaj kamere

Tukaj je Jane septembra 1963, ki jo je Francois Pages fotografiral med odmorom med snemanjem v Auberge de la Colombe d’Or v Saint-Paul-de-Vence. Zaščitna ruta je pridih elegance, ki se ji težko ujemamo.

Pričeske Jane Fonda med premorom med snemanjem v Auberge de la Colombe d'Or v Saint-Paul-de-Vence, fotografija Francois Pages, september 1963

Vir

6. Neredne pričeske Jane Fonda

Ko si tako lep, se lahko narediš neurejen kot nič drugega. Bodite pozorni na mlado Jane Fondo, kadar ste preveč leni ali preprosto nimate časa, da bi naredili kaj drugega s svojimi lasmi. Tako bi moral izgledati nered.

neurejene pričeske jane fonda

Vir

7. Half Up Half Down pričeske Jane Fonda

Janeova prva filmska vloga po dolgem času na Broadwayu je bila v filmu Tall Story, kjer je igrala navijačico poleg Anthonyja Perkinsa, ki je igral njeno ljubezen, košarkarskega zvezdnika. To se je zgodilo leta 1960.

na pol navzgor na pol navzdol pričeske jane fonda

Vir

8. Pričeske Jane Fonda s pletenicami

Kmalu pa je dokazala, da je veliko več kot le lep obraz, saj je bila le dve leti kasneje, leta 1962, nominirana za svoj prvi zlati globus, eno od zelo dolgih nagrad in nominacij, za film Walk on divja stran.

pletene pričeske jane fonda

Vir

9. Sodobne pričeske Jane Fonda

To je Jane leta 2015 na dogodku na rdeči preprogi. Njen dolg, pernat in slojevit bob jo je predstavljal v poznejših letih njene kariere. Mnogi ljudje zdaj poznajo ta videz kot frizuro Jane Fonda.

2015 pričeske jane fonda

Vir

10. Lepe pričeske Jane Fonda

Njen filmski preboj, ki jo je spremenil v svetovno priznano zvezdo, se je zgodil leta 1965 in se je imenoval Cat Ballou. To je bila komedija Western, ki je prejela pet nominacij za oskarja in Jane pritegnila veliko pozornosti.

pričeske jane fonda

Vir

11. Pričeske Parižanke Jane Fonda

Pričeske Jane iz sedemdesetih so tako očarljive za gledanje kot njene šestdesete. To je igralka, posneta v Parizu v sedemdesetih letih v visokem čopu in ličenju iste vrste, zaradi katere je postala slavna.

Pričeske Jane Fonda v Parizu, 1970

Vir

12. Srednji plažni valovi

Kdo lahko izgleda tako dobro, ko nakupuje in nosi priložnostno srajco? Jane Fonda lahko. Ta srednja, večplastna frizura s srednjim delom in valovi na plaži je bila konec leta 2010 prav tako domača kot v sedemdesetih letih.

srednji plažni valovi pričeske jane fonda

Vir

13. Popolne pričeske Jane Fonda

Jane, ki dokazuje, da se ne boji izstrelitve, za kamero pozira, kot to počne že od šestdesetih let. Ta pihani bob brez ločitve in blond svetlobe so sanje, tako kot perja, ki jo nosi.

pričeske jane fonda

Vir

14. Elegantne pričeske Jane Fonda

Zdaj pa poglejmo še trenutek, ko je igralka pozirala za kamero, tokrat leta 1959. Zavzela se je za fotografa Henryja Clarka, ko je posnel njeno fotografijo za Vogue v posebni vibri Jackie Kennedy.

Pričeske Jane Fonda, Vogue 1959 Henry Clarke

Vir

15. Klasične pričeske Jane Fonda

Leta 1968 je Jane Fonda prinesla priložnost, da v istoimenskem filmu igra zdaj zelo znanega lika Barbarelle. To je znanstvenofantastična prevara, ki jo je zaradi kostumov, ličil in pričesk enkrat za vselej uveljavila kot ikono in seks simbol.

pričeske jane fonda

Vir

16. Pričeske Jane Fonda s konjskim repom

Leto kasneje, leta 1969, pa se bo odmaknila od te podobe in zaigrala v drami iz obdobja depresije z naslovom Streljali so na konje, kajne? po istoimenskem romanu, ki ji je prinesel prvega oskarja v karieri.

pričeske jane fonda s čopom

Vir

17. Vadba pričeske Jane Fonda

Če se premikamo naprej, je to Jane ob objavi videoposnetka o vadbi 2. oktobra 1990. Njene vadbene vadbe na VHS so bile tako priljubljene, da se domneva, da so samostojno spodbujale ljudi k nakupu videorekorderjev v Ameriki samo zato, da so si jih lahko ogledali. ta njen video.

Video objava o vadbi pričesk Jane Fonda - 2. oktober 1990

Vir

18. Pričeske Jane Fonda z ohlapno punčko

Ne samo to, njeni videoposnetki o vadbi so do danes najbolje prodajani videokasete vseh časov. Nato je izdala 23, pa tudi pet vadbenih knjig, ki so bile zelo všeč otrokom, ki so se takrat že približali srednjim letom..

ohlapne pričeske z bun jane fonda

Vir

19. Vintage Bob

Iz tega kratkega in starinskega boba, ki ga nosi Jane na tej retro sliki, dobivamo pomembne vibracije Marilyn Monroe. Edina razlika je v tem, da je Jane rjavolaska, medtem ko je bila Marilyn vedno vrhunska blondinka.

kratke, starinske pričeske bob jane fonda

Vir

20. Sprehod po divji stranski pričeski

Ta film je izšel leta 1962 in igralka je sprejela svoj status dive. Da ne omenjam, da je postala polno rdeča. Jane v tem igra Kitty Tristram, zato filmski plakat prikazuje njo in črno mačko.

Pričeske Jane Fonda, Walk on the Wild Side, 1962

Vir

21. Retro pričeske Jane Fonda

Ne moremo ne opaziti, da so vse njene najzgodnejše pričeske videti, kot da jih je navdihnila sama diva Marylin Monroe, kot smo že omenili. Ker se je to dogajalo v 50. letih, lahko rečemo, da je bil njen vpliv še vedno močan.

retro pričeske jane fonda

Vir

22. Razdražljiva Jane Fonda

Tukaj je igralka, ki se odmika od svojega območja udobja, kar pomeni njen mehak, meden blondin videz in poskuša nekaj malce močnejšega. To je eleganten in precej fantovski bob do ramen v zelo naravni rjavi barvi.

pričeske jane fonda

Vir

23. Pričeske rdečelaske Jane Fonda

Če ste se kdaj vprašali, kako bi lahko izgledala Jane Fonda z rdečimi lasmi, imamo odgovor. Čeprav gre za odmik od njenega mehkega in ženstvenega blondinka, je še vedno videti ostro in neverjetno.

rdečelaske pričeske jane fonda

Vir

24. Pričeska devet do pet

Ko je prvič izšel, je film Devet do pet dosegel velik kritiški in komercialni uspeh. Sledi tri ženske, Fonda, Dolly Parton in Lily Tomlin, ki so ubile svojega ultra-seksističnega šefa. Film je zdaj kultni.

devet do pet pričesk jane fonda

Vir

25. Elegantne pričeske Jane Fonda

Tukaj Jane prikazuje, kako nositi obleko iz prevelike moške srajce, še preden smo na YouTubu imeli videoposnetke Pinterest in life hack, ki nas vse o tem poučujejo. Vse se res vrne v slog, če čakaš dovolj dolgo, kajne?

elegantne pričeske jane fonda

Vir

26. Pričeske za pihanje Jane Fonda

Videli smo že, kako izgleda sodobna piha Jane Fonda. Toda ali ste vedeli, da se s to pričesko ukvarja že dolgo? Tu se je vrnila v 60. leta z istim tipom pihalnega glavnika, le da tokrat dlje.

pihane pričeske jane fonda

Vir

27. Pričeske Jane Fonda s kodrastimi šiškami

Eden glavnih trendov, ki smo jih videli letos, so bile kodraste šiške. Vendar pa spet Jane Fonda dokazuje svoj status ikone sloga tako, da jo je nosila desetletja, preden smo to storili vsi, in jo preprosto izstrelila iz kroga..

kodraste šiške pričeske jane fonda

Vir

28. Pričeske Jane Fonda iz 80. let

Dosegli smo 80. leta, kar zadeva pričeske te igralke. Tukaj je z istim bobom, ki ga je vedno nosila, a rahlo prilagojeno desetletju, v katerem je bila. Tudi njena ličila in uhani so bili stari 80 let.

1981 pričeske jane fonda

Vir

29. Jutro po pričeski

V filmu Jutro zatem je Jane igrala Alex, oprano igralko, ki rada pije in je nagnjena k izgubi energije. Nekega dne se zbudi poleg umorjenega moškega. Je to storila? Tudi, ali vas ta zaplet ne spominja malo na Dekle na vlaku?

Pričeske Jane Fonda v filmu Jutro po (1986)

Vir

30. Pričeska Histoires Extraordinaires

Tukaj je naša ljubljena Jane, ki jo je Francois Gragnon fotografiral leta 1967, ko je snemala Histoires Extraordinaires. Njena zapletena pričeska je izgubljeni biser 60 -ih let skupaj z zlatimi trakovi.

Pričeske Jane Fonda, ki jih je fotografiral Francois Gragnon na snemanju filma 'Histoires Extraordinaires', 1967

Vir

31. Straight Blowout

Vrnili smo se k izpihovanju, ker je očitno, da je bila to in je še vedno njena najljubša pričeska. Vedno znova in desetletje za desetletjem se je Jane Fonda vrnila k vsemogočnemu izbruhu v različnih oblikah in velikostih.

naravnost pihane pričeske jane fonda

Vir

32. Pričeske rjave Jane Fonda

Blondinke in rdeče lase smo že videli, zdaj pa poglejmo še en odtenek rjave barve. Kostanju lahko rečemo rjavo v srednje valoviti frizuri z golo ličenje, ki še vedno poudarja njene čudovite modre oči.

rjave pričeske jane fonda

Vir

33. Pričeske kodraste Jane Fonda

Čeprav so njeni naravni lasje ravni, se Jane nikoli ni izognila, da bi jih kodrala ob vsaki priložnosti. Ne moremo ji zares očitati, ker je zaradi kodrov videti še mehkejša in ženstvenejša, preprosto pa jo imamo radi.

kodraste pričeske jane fonda

Vir

34. Streljajo na konje, kajne? Pričeska

Ta film smo že omenili, zato poglejmo, kako je igralka v njem izgledala. Nosila je kratko frizuro bob s prstnimi valovi, ki spominjajo na dvajseta in trideseta leta, saj je bil film postavljen med Veliko depresijo.

pričeske jane Fonda v Ustrelijo konje, ali jih ne režira Sydney Pollack, 1969. Fotografija Paul Slade

Vir

35. Jane Fonda v Cannesu

Kadar koli se udeleži velike razstave nagrad ali filmskega festivala, kot je tisti v Cannesu, Jane ne zamudi priložnosti, da bi vsakogar naučila, kaj v resnici pomeni pravi slog. Tukaj je s šiškami in čokoladico.

pričeske jane fonda v kanah

Vir

36. Valovite pričeske Jane Fonda

Ni veliko žensk, ki bi šminko lahko prilegale svoji obleki. Ampak spet ni veliko žensk Jane Fonda. Ta ekstremni igralkin načrt ima rožnato barvo tako na ustnicah kot na srajci.

pričeske jane fonda

Vir

37. Lepe pričeske Jane Fonda

Tukaj je igralka v vsem svojem sijaju s športnimi lastnostmi, zaradi katerih je postala ikonični seks simbol, ki ga še danes praznujejo. Medeno blond lasje v klasični frizuri iz 60. let, otroško modre oči in svetlo rdeča šminka.

lepe pričeske jane fonda

Vir

38. Jane Fonda pri 80 letih

Leta 2017, ko je dopolnila 80 let, je Jane krasila naslovnico novembrske številke Town & Country Magazine v brezhibnem glavniku čez in izpihnjen bob ter brezhibni srajci Ralph Lauren.

Frizure igralke Jane Fonda krasijo naslovnico Town & amp; Country Magazine majica ralph lauren

Vir

39. Pričeska za mir, ljubezen in nerazumevanje

Tukaj je Jane, kot da je še niste videli. V filmu Mir, ljubezen in nesporazum je igrala hipijevsko babico po imenu Grace. Zato je moral njen lik videti tudi z dolgimi, naravno sivimi lasmi in 60 -letnimi oblačili.

Mir, ljubezen in nerazumevanje, pričeske Jane Fonda v značaju Grace

Vir

40. Pričeske Jane Fonda s prstnimi valovi

To je vrhunski mali bob z valovi prstov iz 1920 -ih. V resnici je frizura dolga do brade. Vendar ga prstni valovi nekoliko dvignejo, zaradi česar je videti krajši. Lahko ga nosite na poroki ali maturantskem plesu.

prstni valovi pričeske jane fonda

Vir

41. Jane Fonda za L’Oreal Paris Hairstyle

Jane je bila v poznih letih tudi obraz blagovne znamke ličil L’Oreal Paris. To je ena od uradnih fotografij kampanje, na kateri nosi svojo značilno pernato pričesko s svetlo plavimi poudarki.

pernate pričeske Jane Fonda za L'Oréal Paris

Vir

42. Priročne pričeske Jane Fonda

Na tej barvni fotografiji iz leta 1966 si lahko ogledate barvno paleto, ki je igralko navdihnila v šestdesetih letih. Očitno je, da je imela rjavo barvo, nosila je zlato rjave lase, rjavo šminko in to zdaj starinsko rjavo jakno iz velurga.

Pričeske jane fonda iz leta 1966

Vir

43. Rahle pričeske Jane Fonda

Ko je pozirala za revijo Grazia, je bil to odmik od njenega običajnega mega izbruha. Namesto tega se je odločila, da bo svoje lase oblikovala v kosmat bob, ki je bil za njen običajni jaz veliko bolj skromen. Igralka je kljub temu izgledala osupljivo.

kosmate pričeske Jane Fonda za revijo Grazia

Vir

44. Pričeske Jane Fonda s ravnimi šiškami

Šiška morda ne bi bila najboljša izbira za njen obraz, vendar jih je zibala, ne da bi trepal z očmi. To mislijo, ko pravijo, da nosijo samozavestno. Zato naj vam bo navdih Jane Fonda.

ravne šiške pričeske jane fonda

Vir

45. Elegantne pričeske Jane Fonda

Slike, kot so te, vas spominjajo, da je Jane, čeprav jo danes vidimo po rdeči preprogi ob podelitvi oskarjev, živela v 50. in 60. letih prejšnjega stoletja in pretresla vsako pričesko, ki je prišla z davnimi leti..

popolne pričeske jane fonda

Vir

46. ​​Pričeske Dive Jane Fonda

Te povratne slike so tudi opomnik, da je Jane Fonda ena največjih div, ki jih je Hollywood kdajkoli ustvaril, skupaj z Marilyn, Audrey Hepburn, Jane Russell in Vivien Leigh.

pričeske jane fonda

Vir

47. Pričeske z jagodami Jane Fonda

Druga barva las, ki jo je Jane skozi leta preizkušala, je jagodna blondinka. To je bil normalen prehod iz tradicionalne blondinke, ki jo je vedno nosila, saj ima breskasto polt in otroško modre oči.

jagodne pričeske jane fonda

Vir

48. Teksturirani Bob

Tukaj je igralka na filmskem festivalu v Cannesu, ki se udeležuje projekcije filma Sink or Swim. Nosi teksturiran in skoraj okrogel bob z blond plastjo in podlogo iz karamele.

jane fonda pričeske teksturirane bob filmski festival v Cannesu projekcija Sink or Swim

Vir

49. Barbarella pričeska

Ker smo že omenili njen film Barbarella, je tako zgledal. Seveda je nosila pihanje, skupaj s stranskimi šiškami in lahkimi kodri in plastmi. Konec koncev so bila to 60. leta!

Barbarella, pričeske jane fonda iz leta 1968

Vir

50. Pričeske Jane Fonda za vadbo

Nenazadnje je to Jane v enem od njenih mega znanih video posnetkov o vadbi. Še vedno lahko na spletu najdete nekaj vintage posnetkov, če se želite s pomočjo hollywoodske dive oblikovati v retro slogu.

vadba pričesk jane fonda

Vir

Zaključek

Čeprav je zdaj preživela vsako pomembno desetletje 20. in 21. stoletja, vključno s 50., 60. in 70. leti in imela frizure, ki so to odražale, je Jane Fonda ostala zvesta svoji blondinki. Kako se počutite glede teh pričesk Jane Fonda? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!