3 frizure za žene starije od 50 godina

Nasmijano lice starije žene

Autor slike piksela

Starenje sa stilom i elegancijom može biti tako jednostavno uz prave frizure.

Ako imate više od 50 godina i više niste sigurni kako se ošišati i oblikovati, dopustite nam da vam pomognemo. Razgovarat ćemo o našim omiljenim frizurama za žene starije od 50 godina i o tome kako bismo ocijenili svaki dizajn. Na taj način imate više mogućnosti i znate koje će vam odgovarati.

Prvo razgovarajmo o tome kako ćemo birati ocjene.

Kako odabiremo svoje ocjene

Prvo ćemo razmotriti koliko je jednostavan vodič. Čak i ako je frizura složena i ima puno dodatnih koraka, te bi se korake trebalo lako pratiti i dobro ih napisati. Na taj način nećete imati problema s pokušajem da naučite napraviti novu frizuru.

Također ćemo dobro razmotriti izgled konačnog proizvoda. Estetika je, naravno, najvažniji dio dobre frizure, pa će se to najviše odmjeriti u odnosu na ostale značajke.

Drugi aspekt koji je važno uzeti u obzir je funkcionalnost frizure. Ovisno o tome što ćete raditi tijekom dana, možda će vam trebati potpuno podignuta kosa, ili ako izlazite noću, možda će vam trebati nešto ljepše.

Naše ocjene bit će ocijenjene između 1 i 5 od 5 zvjezdica, ovisno o tome koliko su jednostavne, funkcionalnosti i estetike.

Sada razgovarajmo o našim omiljenim frizurama za žene starije od 50 godina.

Naše omiljene 3 frizure za žene starije od 50 godina

Lijepa žena nasmijana

Autor slike pixabay

Evo naše 3 omiljene frizure, kao i njihove ocjene.

Tupi Bob

Tupi Bob

Autor slike piksela

Naša prva frizura za žene starije od 50 godina je tupi bob. Ovo je jednostavna frizura koja zahtijeva vrlo malo održavanja, slatka je i elegantna i savršena za svaku priliku. Možete otići u salon i napraviti to, zamoliti prijatelja da to učini, ili čak sami izrezati.

Za www.wikihow.com”Tupi bob trebat će vam: škare za rezanje, češalj, električne škare i tri vezice za kosu.

Ako želite da vam netko drugi ošiša kosu, svakako razgovarajte o šišanju i prethodno potvrdite stil. Također potvrdite duljinu prije početka rezanja. Dok vas stiliziraju i šišaju, svakako komunicirajte i potvrdite da sve izgleda kako treba.

Operite i osušite kosu prije šišanja. Mnogo je lakše pravilno oblikovati i ošišati kosu koja je čista i nije vlažna. Zatim prirodno razdvojite kosu – to osigurava da će vaša gotova kosa izgledati prirodno i ujednačeno.

Podijelite kosu na tri različita dijela i povežite ih vezicom za kosu.

Izrežite stražnji dio škarama. Ako to radite sami, upotrijebite ogledala da vidite liniju kose. Pomaknite kravatu za kosu gore ili dolje ovisno o tome koliko dugo ili kratko želite bob. Za oštriji izgled, šišanjem odrežite neravne dlačice koje možete pronaći ispod stražnjeg repa.

Otpustite zadnji rep nakon što je izrezan i ujednačen. Britvicom za kosu na obje bočne strane do željene duljine, a zatim otpustite i te repove. Trebali biste imati vrlo ravan, tup rez na dužim bočnim dijelovima i stražnjim dijelovima. Uzmite britvicu za kosu i oblikujte bočne dijelove dok ne postanu željene duljine.

Ako želite ravno bob izgled, pobrinite se da sve strane odgovaraju leđima. Ako želite bob više A-linije, neka bočni dijelovi budu nešto duži od stražnjih. Podignite male dijelove kose i britvicom prođite kroz dno pod kutom, prema gore. Ova obloga pomaže oblikovati kosu tako da je pod jednakim kutom.

Dodajte slojeve kako želite. Možete ih učiniti koliko god želite i nasjeckane ili ih izostavite ako želite.

Zadnji korak je zaglađivanje krajeva. To možete učiniti tako da podignete male komadiće kose i britvicom pokrenete kosu prema dolje, pod kutom. To će vam pomoći da suzite krajeve i učinite da izgledaju pomiješaniji. Učinite to oko cijele glave dok se sva kosa ne sjedini.

Održavanje je također prilično jednostavno. Morat ćete samo podrezati vrhove svakih šest tjedana.

Gotovom proizvodu dajemo ocjenu 5 od 5 zvjezdica. Ova frizura je laka, elegantna, primjerena dobi i vrlo je jednostavna za održavanje.

Pixie Cut

Pixie Cut

Autor slike pixab ay

Sljedeće imamo popularno i elegantno www.leaf.tv pixie cut. Ovo je prekrasna frizura za žene bilo koje dobi, a lako ju je napraviti i zadržati nakon što je ošišate.

Morat ćete osigurati da ste oprali i kondicionirali kosu prije šišanja.

Sada ćete htjeti odvojiti kosu široku tri inča i češljem s finim zubima zadržati ostatak kose natrag. Bolje je da prvo počnete s komadom kose s prednje strane tjemena. No, pazite da dio sprijeda širok dva inča ostavite netaknutim kako biste kasnije oblikovali šiške za izgled. Ako ne želite šiške, ovo možete zanemariti.

Škare držite dijagonalno iznad odabranog dijela i ošišajte kosu škarama prema dolje. Time se zadržava glasnoća pri vrhu, što je najviše laskavo. Morat ćete svakako započeti rez 2 i pol do 3 inča ispod krune kako biste izbjegli preveliku visinu.

Zatim škarama oblikujte šiške. Razdvojite kosu kao i inače i izdvojite dio kose širok oko dva centimetra. Odrežite ovaj dio škarama prema dolje i odaberite savršenu duljinu.

Češljem sa širokim zubima počešljajte kosu i pregledajte dosadašnje posjekotine te ih upotrijebite kao vodič za ostatak šiški i kose. Slijedite vrhove i poravnajte bočne strane, ali za sada ostavite stražnju stranu kose na miru.

Zatim ošišajte kosu na stražnjoj strani glave kako bi bila nešto kraća od prednje i bočnih strana. Nemojte rezati dijagonalno da biste stvorili dodatni volumen, ovaj odjeljak trebao bi biti ravan. Češljem sa širokim zubima odvojite gornji dio kose, od tjemena do tri centimetra od zatiljka. Gornji dio trebao bi biti debljine najmanje dva inča, a ne dulji od četiri centimetra.

Izrežite taj dio na oznaci četiri inča škarama paralelno s podom. Ravnalom držite rez jednoličnim ako nemate mirnu ruku.

Sada sve što trebate učiniti je nanijeti malo gela u spreju na kosu i pročetkati je četkom za ventilaciju, a zatim je osušiti fenom. Provucite prste po želji za dodatni volumen i šiljke.

Ovoj gotovoj frizuri dajemo 4 od 5 zvjezdica. Iako je jednostavan, dražestan i lak za održavanje, malo je ekstremniji ako ne želite izgubiti mnogo na dužini.

Frizura s kratkim perjem

Frizura s kratkim perjem

Autor slike piksela

Naša zadnja frizura je retro www.wikihow.com”Pernata kosa. Ovo je izgled koji je stvoren sa slojevitom kosom, glatki slojevi se prevrću i natrag tako da gotovo izgledaju poput perja ptice.

Obično se kosa razdjeljuje po sredini, a zatim se uvija natrag od lica. Ova frizura zahtijeva fino teksturirani, slojeviti stil, a može se stvoriti od bilo koje vrste i duljine kose.

Također biste trebali ošišati kosu, jer će vam trebati slojevi u kosi. Prvo razmislite kakvu vrstu pernatog izgleda želite prije nego što ga izrežete. Možete imati dugu kosu s pernatim slojevima ili kratku.

Nakon što je vaša kosa ošišana i spremni ste za oblikovanje s pernatim izgledom, temeljito je operite, a zatim je osušite fenom i upotrijebite proizvod kao i inače za svoj tip kose.

U ovom trenutku kosu biste trebali poprskati sredstvom za zaštitu od topline, jer će većina oblikovanja uključivati ​​uvijač za kosu. Zatim odvojite kosu na lijevi i desni dio, a zatim ta dva dijela na još dva.

Započnite uvijanjem prednje strane kose, a uvijte je natrag i dalje od lica. Kad završite, pomaknite se na stražnju stranu kose.

Zatim uvijte šiške, a zatim lakom za kosu cijelu glavu. Na kraju, kosu okrenite ispred lica, a zatim natrag, i nježno prođite rukama kroz gotov stil.

Ovoj frizuri dajemo 4,5 od 5 zvjezdica. Ovaj stil je jednostavan za održavanje i održavanje, izgleda sjajno i savršen je za bilo koju dob. Skinuli smo samo pola zvjezdice zbog malo više vremena.

Naše posljednje misli

Nadamo se da su vam ovi vodiči za frizuru pomogli da pronađete najbolju opciju za vas. Pronalaženje najboljih frizura za žene starije od 50 godina ne mora biti teško niti dugotrajno. Sve dok znate što želite i imate malo vremena poraditi na kosi, trebali biste biti spremni.

Koju frizuru najviše volite isprobati?