110 najboljih ideja za tetovaže lotosa s bogatim simboličkim značenjem

A Tetovaža lotosa ima određenu eleganciju i gracioznost, dijelom zbog nježnih tonova i boja. Drugi razlog je što lotosova tetovaža u značenju nikada ne odmiče od vjerskih uvjerenja. Zbog toga su cvjetovi lotosa često povezani s mirom, staloženošću i smirenošću.

Ljupki lotosovi tetovažni dizajni ove se godine boje tintom

Jedan od najpopularnijih cvjetova za tetoviranje je lotos. Ovaj izdržljivi cvijet prekrasan je i jedinstven. Ima neku vrstu dvostruke prirode, kombinirajući veliku moć i istodobno nježnost. Važno je da značenje tetovaže cvijeta lotosa uvijek ovisi o njegovom nositelju. Osoba s tetovažom lotosa najbolje zna njezin značaj.

1. Lotus tetovaža s jednostavnim geometrijskim dizajnom

Ova tetovaža lotosa uparena je sa svijetlim nijansama boja, mjesecom i nekim geometrijskim uzorcima na leđima. Jednostavne linije dodaju eleganciju tetovaže.

2. Dizajn Lotus tetovaža na ramenu

Dok se popularniji dizajn tetovaže lotosa temelji na pravom cvijetu, umjetnici tetovaža također mogu dodati vlastiti zaokret ovim tetovažama, koristeći primjer dizajna mandale.

3. Jednostavna tetovaža lotosa na prsima

tetovaža lottus na prsima

Jednostavna tetovaža lotosa može pokazati samo nekoliko latica sa sjenkama ispod njih. Tetovažu možete dodatno ukrasiti i jednostavnim točkastim dizajnom!

4. Lubanje & Cvijeće lotosa

Značenje tetovaže cvijeta lotosa možda više nije tako jednostavno ako postoje tamni motivi poput lubanja pomiješanih u tetovirani komad.

5. Jednostavni potezi kistom

Cvijet lotosa može biti predstavljen na elegantan način s uzorkom poteza, baš kao u ovoj tetovaži. Ovo značenje tetovaže lotosa može biti bliže kineskom porijeklu cvijeta lotosa.

6. Tetovaža plavog lotosa

Tko je rekao da tetovaže cvijeta lotosa moraju biti stalno ružičaste? Ova je plava i odlično izgleda!

7. Cvijet feniksa i lotosa

Cvijet feniksa i lotosa

Imati tetovažu feniksa definitivno je potez snage. Čini se da je žestina feniksa umanjena prisutnošću cvijeta lotosa.

8. U punom cvatu

Čini se da sredina lotosa jako svijetli. To se čini sasvim prikladnim za dizajn lotosove tetovaže!

9. Tetovaža bijelog lotosa s Koi ribom

Čini se da je značenje tetovaže cvijeta lotosa mnogo jasnije ako se upari s mirnom vodom i koi ribom u njoj. U ovoj tetovaži postoji osjećaj mira i volimo je!

10. Djelomična obojena tetovaža lotosa

Lotosova tetovaža ovdje je obojena samo u dijelu gdje se nalazi usred dizajna trokuta. To je jedan od načina na koji možete obojiti svoju tetovažu!

Tko izrađuje tetovaže lotosa?

Lotosove tetovaže vrlo su značajne jer je cvijet povezan s istočnjačkom kulturom i njezinom nevjerojatnom predanošću dubini i vječnosti sakramentalnog unutarnjeg svijeta. Očigledno, skice lotosovih tetovaža razlikuju se po stilovima i mjestima pričvršćivanja, ali obično različite boje i nijanse naglašavaju njezin identitet.

Uzimajući u obzir dvostrukost slike lotosa, ima smisla reći da je ovaj cvijet prikladan i za muškarce i za žene. Priroda s dva lica također je u posebnostima uzgoja biljke: korijenje joj je duboko u vodi, ali latice se izdižu izravno prema suncu. Stoga ovo može puno reći i o osobi koja nosi takvu tetovažu. Ako osjetite jedinstvo svjetla i tame ili druga suprotna načela u sebi, ova tetovaža je za vas.

11. Lotosove tetovaže niz kralježnicu

Tetovaže lotosa niz kralježnicu

U dizajnu tetovaže možete imati više od jednog lotosovog cvijeta. U ovom je, na primjer, veliki lotos ispisan povrh 5 drugih dizajna s temom lotosa postavljenih u kralježnicu.

12. Šarena tetovaža lotosa

Značenje tetovaže lotosa u ovoj tetovaži malo je jasnije od ostalih. Sjedi na vrhu tetovaže s zarezom, što je simbol za preživjele nakon depresije.

13. Značenje različite tetovaže lotosa

Značenje različite tetovaže lotosa

Tetovaže lotosa možete zamisliti samo kao cvjetne dizajne ili ih možete zamisliti u definiciji položaja sjedećeg lotosa. Ovo je očito potonje, iako ne možemo sa sigurnošću reći što to znači.

14. Nježna boja

Lotosova tetovaža ovdje ima nježan ton boje u izrazitom kontrastu s crno -bijelim crtežom u pozadini. Gotovo možemo vidjeti teksturu cvijeta!

15. Dizajn Lotus grudi Mandala

Ovo možda nije vaš klasični dizajn lotosove tetovaže, ali svakako je graciozan i elegantan! Njegova jednostavnost u kombinaciji s ukrasnim perlicama čini ga izrazito ženstvenim.

16. Žica cvijeća

Također se možete odlučiti umiješati svoj dizajn lotosove tetovaže u nešto što malo skriva motiv. Cvijet lotosa može se nanijeti na sličan način.

17. Tigar usred cvijeća lotosa

Ženski osjećaj lotosove tetovaže može se uravnotežiti kako bi bio rodno neutralniji s primjerom žešće životinje-tigra. Dodatak paunovog perja dodaje koliko je čitava tetovaža šarena!

18. Tetovaža plavog lotosa s džepnim satom

Što mislite da značenje tetovaže lotosa znači za ovaj komad? Nismo sigurni, ali to je moglo biti povezano s osjećajem smirenosti u vezi s tim vremenom i datumom.

19. Dizajn japanske lotosove tetovaže

Dizajn japanske lotosove tetovaže ne razlikuje se previše od uobičajene tetovaže lotosa. Razlika uglavnom leži u pozadinskim uzorcima – baš kao i u ovom!

20. Spiralna tetovaža Lotusa

Ovo značenje tetovaže cvijeta lotosa moglo bi više naginjati utjecaju japanske kulture. Pozadina i valni uzorci definitivno su japanski!

Štoviše, simbol je bogate duhovnosti, čistoće i čistoće. Značenje lotosa je i želja za razumijevanjem ljepote i besmrtnosti prirode; simbolizira sklad, kombinirajući dvije suprotnosti koje se međusobno nadopunjuju. Općenito, ovaj cvijet čuva pozitivnu energiju i vitalnost. Ovo je snažan simbol s bogatom povijesnom prošlošću.

Značenje lotosove tetovaže

Lotus je simbol:

  1. Duhovni rast. U istočnim religijama, poput budizma i hinduizma, cvijet nosi značenje prosvjetljenja ili duhovnog buđenja. Ljudi, koji se dive ovoj biljci, nastoje se uzdići iznad sive svakodnevice kao što ovaj divni cvijet nastoji rasti u močvari. Pokušavaju mentalno rasti i vidjeti božansko svjetlo. 
  2. Mudrost. Također personificira inteligenciju svjetlo, jasan um i duboke misli. Sve to dolazi čovjeku s godinama, ako je naporno radio na samousavršavanju i razvoju znanja.
  3. Ženski princip. U Indiji je ovaj jedinstveni cvijet također simbol plodnosti. U ovom slučaju, nježne latice prikazane su u obliku zdjele. Ovo značenje uključuje žensku mekoću, čistoću i podrijetlo novog života. 
  4. Sklad. Svi znaju položaj joge lotosa. To držanje simbolizira unutarnje snage, energiju i čvrstu ravnotežu. Kao simbol Yin-Yanga, također znači jedinstvo svijetlih i mračnih početaka, dobra i zla, muške i ženske energije.

Značenje tetovaže lotosa u različitim kulturama

Cvijet lotosa zastupljen je u vjerovanjima različitih civilizacija i kultura – od davnina do danas. 

Prema legendi, Buda je rođen iz lotosa. Ovaj cvijet može poslužiti kao prijestolje za meditaciju na slikama budističkih monaha i Bijele Tare. Stoga je usko povezan s božanstvom u budizmu i hinduizmu.

U današnjem društvu sve veći interes za cvijet mogu pokazati brojne fotografije lotosa kao umjetničkog objekta: na slikama, ukrasnim predmetima, figuricama, kao i tetovažama.

Lotos u različitim kulturama:

  • U starom Egiptu, cvijet je bio simbol najviše inteligencije, kad se slikao zajedno s božanstvom sunca. 
  • U asirskoj i feničanskoj kulturi lotos je bio simbol vječnog života. 
  • U Japanu nosi značenje čednosti i čistoće. 
  • U tradiciji drevnih plemena Maja, cvijet lotosa predstavljen je kao simbolična slika materijalnog svijeta i našeg planeta Zemlje. 
  • U Tibetu se pripisuje značenje tajnog čuvara znanja. 

Dijelovi tijela za tetovažu Lotus

Kao što je spomenuto, tetovaža lotosa pogodna je za dječake i djevojčice. Međutim, mjesta za njihovo vezivanje razlikuju se ovisno o spolu njegova nositelja. Muškarci odabiru rame, leđa ili vrat za prikaz cvijeta. 

Žene radije stavljaju lotosove tetovaže na struk, bokove, rebra i između lopatica.

Stilovi tetovaže lotosa

Muške i ženske tetovaže lotosa također se razlikuju po svom dizajnu. U slučaju muške varijante, lotos je prikazan kao brutalniji, s muškim obilježjima, jasnim linijama i bojama, strogim oblikom latica i lišća.

Skice lotosovih tetovaža često su izrađene u boji s puno nijansi kako bi utjelovile posebnost cvijeta, ali moguće su i jednobojne verzije.

lotos-tetovaža

Djevojke radije tetoviraju lotose male veličine, ili ako su veliki, izgledaju vrlo nježno, lijepo i osjetljivo. Ponekad ih djevojke kombiniraju s različitim ukrasima ili natpisima. 

Lotosi su prikazani u realizmu, akvarelu, neotradicionalnom ili grafičkom stilu. I muškarci i žene kombiniraju cvijet sa slikom Bude. 

Lotus tetovaže slavnih

Malin Akerman, odgojena budistica, ima veliki cvijet lotosa i poruku na tibetanskom sanskrtu koja na gornjim dijelovima leđa ispisuje “svirati”.

Katy Perry ima mali lotosov cvijet na zapešću.

katy-perry-tetovaže-lotos

Ellie Goulding ima tetovažu cvijeta lotosa na grudnom košu.

Debra Wilson ima tetovažu cvijeta lotosa na trbuhu.