150+ tetovaža s natpisima ispunjenih smislom i inspiracijom (2020)

Dekoriranje tijela lijepim dizajnom tetovaža postalo je moderan trend, osobito kada skica nosi neko značajno značenje. Među velikim brojem skica i dizajna, tetovaže s natpisima postala prilično poznata, posluživši kao čvrsta motivacija vama i ljudima u okruženju.

Tetovaže s natpisima mogu se izvesti u različitim stilovima: od nježnih rukopisa do hladnih minimalističkih otisaka, ovisno o frazi ili citatu i usklađivanju s ostatkom tijela.

Zašto odabrati tetovaže s natpisom

Kao što pokazuje praksa, nema boljeg načina da izrazite svoje osjećaje i crte ličnosti nego pomoću tetovaža s natpisima ili citata.

To je jedan od učinkovitih načina podsjetiti na teška vremena kroz koja je osoba morala proći ili naprotiv vratiti sretna sjećanja. 

Jedna od najvećih prednosti takvih tetovaža je činjenica da teško da ćete ikada sresti isti dizajn na tuđem tijelu. Svoju individualnost možete izraziti zamršenim slovima i jedinstvenim citatima. Svaka osoba stavlja svoje značenje prilikom nanošenja takve tetovaže.

Najčešći jezici koji se koriste za pisanje tetovaža su sljedeći:

 • arapski 
 • latinski 
 • Engleski 
 • japanski 

Što se tiče dječaka koji biraju takav dizajn tetovaža, u većini slučajeva takva se želja objašnjava ludom ljubavlju prema jednom od legendarnih glazbenih sastava ili sportskih timova.

Međutim, postoje muškarci koji radije ispisuju dječja imena, kao što to rade mnoge poznate osobe sada.

Žene su, s druge strane, osjetljivija bića i teže koristiti filozofske crtice, noseći smislene citate i fraze.

Tetovaže s natpisima razlikuju se ne samo u odabranom jeziku, već i u primjeni tehnike.

Vrste tehnika tetoviranja slovima:

 1. 3D natpisi 
 2. Običan crni grafički tekst 
 3. Tisak u starom engleskom stilu 
 4. Klinasto pisanje 
 5. Arapsko pismo 

Nakon što odlučite o točnoj ideji fraze ili rečenice i dizajnu, odmah vam se pojavi pitanje na koji dio tijela staviti takvu tetovažu. 

Muškarci radije stavljaju tetovaže velikih razmjera:

 1. Škrinje
 2. Natpis

 3. Tetovaže na ramenima
 4. Lopatice 

No sve naravno ovisi o duljini, veličini i obliku natpisa. 

Žene ipak preferiraju manje, više ženske dizajne tetovaža koje mogu stati:

 • Zglobovi 
 • Gležnjevi 
 • Prsti 
 • Vrat 
 • Ili donji dio leđa 

Ako odaberete dugi citat ili izraz, najbolje mjesto bila bi rebra ili stražnja strana. Na primjer, Megan Fox ima prekrasan citat izrađen po staroengleskom pismu s lijeve strane rebara.  

Tetovaže s natpisima obično nisu bolne, ali sve ovisi o dijelu tijela na koji ih nanosite. Nježna koža zgloba ili unutarnje strane šake može dodati buket emocija.

Vrste tetovaža s natpisima

Ovisno o značenju, ovaj stil ispisivanja tetovaža može se podijeliti u sljedeće vrste:

Ljubavne tetovaže. Bez obzira koji dio tijela će ova tetovaža ukrasiti, uvijek će vam zagrijati srce. 

Rihanna je na jednom od svojih prstiju napravila mali podsjetnik na “ljubav”. 

Tetovaže s obiteljskim natpisima. I muškarci i žene vole ostaviti tragove života na svom tijelu imena djece, poput Davida Beckhama na primjer. 

Filozofske tetovaže. Omiljeni stil djevojaka, koje pokušavaju izraziti svoje emocije i osjećaje kroz smislene filozofske citate, obično preuzete iz Latinski izrazi.

Kako odabrati stil za svoju tetovažu s natpisima?

Najbolji način odabira stila i tehnike tetoviranja slovima je gledanje fotografija ljudi koji su već napravili takvu skicu. Na taj ćete način imati bolju viziju kako će to izgledati u stvarnosti.

Međutim, ne preporučuje se odabir malih fontova i tankih linija koje se nalaze preblizu jedna drugoj. Tetovaže se tijekom vremena malo zamute, pa se takve skice s natpisima na kraju mogu pretvoriti u nečitko dugo mjesto.

Tetovaže s natpisima vjerojatno su najdirektniji način da se pokaže značenje tetovaže. Dok vam različite slike i skice samo daju naslutiti što trenutna tetovaža može značiti, citati i fraze to govore naglas.

Izgledaju apsolutno prekrasno na tijelima muškaraca i žena, i vjerojatno je to razlog zašto ovaj stil postaje omiljen.