110 najboljših idej za tetovaže Lotus z bogatim simboličnim pomenom

A Tetovaža lotosa ima določeno eleganco in milost, deloma zaradi nežnih tonov in barv. Drugi razlog je, da tatoo lotosa nikoli ne odstopi od verskih prepričanj. Zaradi tega so lotosovi cvetovi pogosto povezani z mirom, zbranostjo in umirjenostjo.

Lepotni modeli lotosovih tetovaž bodo letos črnili

Eno izmed najbolj priljubljenih rož za tetoviranje je lotos. Ta odporna roža je čudovita in edinstvena. Ima nekakšno dvojno naravo, ki združuje veliko moč in hkrati nežnost. Pomembno je, da je pomen tetovaže rože lotosa vedno odvisen od njegovega uporabnika. Oseba s tetovažo lotosa najbolje ve njen pomen.

1. Lotus Tattoo s preprostimi geometrijskimi vzorci

Ta lotosova tetovaža je združena s svetlimi odtenki barv, luno in nekaj geometrijskimi vzorci na hrbtu. Preproste črte dodajo eleganco tetovaže.

2. Oblikovanje lotosove rame

Medtem ko bolj priljubljeno oblikovanje tetovaže lotosa temelji na resničnem cvetju, lahko tetovatorji tem tetovažam dodajo tudi svoj zasuk, pri čemer uporabijo primer mandale.

3. Enostavna tetovaža lotosa na prsih

lotusova tetovaža na prsih

Preprosta tetovaža lotosa lahko prikaže le nekaj cvetnih listov s senčili pod njimi. Tetovažo lahko dodatno okrasite tudi s preprostimi pikčastimi vzorci!

4. Lobanje & Lotosovo cvetje

Pomen tetovaže lotosovega cvetja morda ni več tako enostaven, če so v tetoviran kos pomešani temni motivi, kot so lobanje.

5. Enostavne poteze čopiča

Cvet lotosa je lahko predstavljen na eleganten način z vzorcem čopiča, tako kot v tej tetovaži. Ta pomen lotosove tetovaže je lahko bližje kitajskemu izvoru lotosove rože.

6. Tetovaža modrega lotosa

Kdo je rekel, da morajo biti tetovaže lotosovih cvetov ves čas rožnate? Ta je modra in izgleda super!

7. Feniks in cvet lotosa

Feniks in cvet lotosa

Imeti tetovažo feniksa je vsekakor močna poteza. Zdi se, da se ostrina feniksa zniža s prisotnostjo lotosove rože.

8. V polnem razcvetu

Zdi se, da sredina lotosa močno sveti. To se zdi povsem primerno za oblikovanje tetovaže lotosa!

9. Bela tetovaža lotosa s koi ribami

Zdi se, da je pomen tetovaže lotosovega cvetja veliko bolj jasen, če jo združimo z mirno vodo in koi ribo v njej. V tej tetovaži je občutek miru in nam je všeč!

10. Delna barvna tetovaža Lotus

Tatoo lotosa je tukaj obarvan le v delu, kjer je med zasnovo trikotnika. To je eden od načinov za barvanje tetovaže!

Kdo si naredi tetovaže Lotus?

Tetovaže lotosa so zelo pomembne, saj je cvet povezan z vzhodno kulturo in njeno neverjetno predanostjo globini in večnosti zakramentalnega notranjega sveta. Očitno se skice lotosovih tetovaž razlikujejo po slogu in mestu pritrditve, vendar običajno različne barve in odtenki poudarjajo njeno identiteto.

Glede na dvojnost podobe lotosa je smiselno reči, da je ta cvet primeren tako za moške kot za ženske. Dvoslojna narava je tudi v posebnostih gojenja rastline: korenine so globoko v vodi, njeni cvetni listi pa se dvignejo neposredno proti soncu. Zato lahko to veliko pove tudi o osebi, ki nosi takšno tetovažo. Če v sebi čutite enotnost svetlobe in teme ali druga nasprotujoča si načela, je ta tetovaža za vas.

11. Lotosove tetovaže po hrbtenici

Lotusove tetovaže po hrbtenici

V oblikovanju tetovaže lahko imate več kot en lotosov cvet. V tem je na primer velik lotos narisan na vrhu 5 drugih modelov na temo lotosa, postavljenih v hrbtenico.

12. Barvita tetovaža lotosa

Pomen tetovaže lotosa v tej tetovaži je nekoliko jasnejši od drugih. Leži na vrhu tetovaže s polpičjem, ki je simbol za preživele po depresiji.

13. Pomen drugačne tetovaže lotosa

Pomen drugačne lotosove tetovaže

O lotosovih tetovažah si lahko omislite le kot cvetlične vzorce ali pa v definiciji položaja sedenja lotosa. Ta je očitno slednji, čeprav ne moremo zagotovo reči, kaj to pomeni.

14. Nežna barva

Tatoo lotosa ima nežen barvni ton v ostrem kontrastu s črno -belo linijsko umetnostjo v ozadju. Skoraj vidimo teksturo rože!

15. Oblikovanje lotosa v prsih

To morda ni vaš klasični dizajn lotosove tetovaže, je pa zagotovo graciozen in eleganten! Zaradi svoje preprostosti v kombinaciji z okrasnimi kroglicami je ženstvena.

16. Niz cvetja

Odločite se lahko tudi za mešanje lotosove tetovaže v nekaj, kar nekoliko prikrije motiv. Lotosov cvet lahko nanesemo na podoben način.

17. Tiger sredi cvetja lotosa

Ženski občutek tetovaže lotosa je mogoče uravnotežiti tako, da bo bolj spolno nevtralen, na primer z ostrejšo živaljo-tigrom. Dodatek pavovega perja povečuje, kako barvita je celotna tetovaža!

18. Modra tetovaža Lotus z žepno uro

Kaj po vašem mnenju pomeni lotosova tetovaža? Nismo prepričani, toda to bi lahko bilo povezano z občutkom miru v zvezi s tem časom in datumom.

19. Japonsko oblikovanje tetovaže Lotus

Japonski dizajn tetovaže lotosa se ne razlikuje preveč od običajnega lotosa. Razlika je večinoma v vzorcih ozadja – tako kot v tem!

20. Spiralna tetovaža Lotus

Ta pomen tetovaže lotosovega cvetja bi se lahko bolj nagibal k vplivu japonske kulture. Ozadje in valovni vzorci so vsekakor japonski!

Poleg tega je simbol bogate duhovnosti, čistosti in čistosti. Pomen lotosa je tudi želja po razumevanju lepote in nesmrtnosti narave; simbolizira harmonijo in združuje dve nasprotji, ki se dopolnjujeta. Na splošno ta cvet ohranja pozitivno energijo in vitalnost. To je močan simbol z bogato zgodovinsko preteklostjo.

Pomen tetovaže Lotus

Lotus je simbol:

  1. Duhovna rast. V vzhodnih religijah, kot sta budizem in hinduizem, cvet nosi pomen razsvetljenja ali duhovnega prebujenja. Ljudje, ki občudujejo to rastlino, si prizadevajo dvigniti se nad siv vsakdan, kot si ta čudovita roža prizadeva rasti v barju. Poskušajo miselno rasti in videti božansko luč. 
  2. Modrost. Prav tako pooseblja inteligenco svetlobe, bistrega uma in globokih misli. Vse to pride do človeka s starostjo, če se je zelo potrudil za samoizpopolnjevanje in razvoj znanja.
  3. Ženski princip. V Indiji je ta edinstvena roža tudi simbol plodnosti. V tem primeru so njeni občutljivi cvetni listi prikazani v obliki sklede. Ta pomen vključuje žensko mehkobo, čistost in izvor novega življenja. 
  4. Harmonija. Vsi poznajo jogijsko držo lotosa. Ta drža simbolizira notranje sile, energijo in trdo ravnovesje. Kot simbol Yin-Yang pomeni tudi enotnost svetlih in temnih začetkov, dobrega in zla, moške in ženske energije.

Pomen lotosove tetovaže v različnih kulturah

Lotosov cvet je predstavljen v prepričanjih različnih civilizacij in kultur – od antičnih časov do danes. 

Po legendi se je Buda rodil iz lotosa. Ta cvet lahko služi kot prestol za meditacijo v podobah budističnih menihov in Bele Tare. Zato je v budizmu in hinduizmu tesno povezan z božanskostjo.

V današnji družbi vse večje zanimanje za rožo dokazujejo številne fotografije lotosa kot umetniškega predmeta: na slikah, okrasnih predmetih, figuricah in tetovažah..

Lotus v različnih kulturah:

  • V starem Egiptu je bil cvet simbol najvišje inteligence, ko so ga slikali skupaj z božanstvom sonca. 
  • V asirski in feničanski kulturi je bil lotos simbol večnega življenja. 
  • Na Japonskem nosi pomen čistosti in čistosti. 
  • V tradiciji starih majevskih plemen je bil lotosov cvet predstavljen kot simbolična podoba materialnega sveta in našega planeta Zemlja. 
  • V Tibetu je pripisan pomen skrivnega čuvaja znanja. 

Deli telesa za tetovažo Lotus

Kot smo že omenili, je tetovaža lotosa primerna za dečke in dekleta. Mesta za njihovo pritrjevanje pa se razlikujejo glede na spol njegovega nosilca. Moški za prikaz rože izberejo ramo, hrbet ali vrat. 

Ženske raje postavljajo tetovaže lotosa na pas, boke, rebra in med lopatice.

Slogi tetovaže Lotus

Moške in ženske lotosove tetovaže se razlikujejo tudi po oblikovanju. V primeru moške variante je lotos upodobljen kot bolj brutalen, z moškimi lastnostmi, jasnimi črtami in barvami, strogo obliko cvetnih listov in listov.

Skice lotosovih tetovaž so pogosto narejene v barvah z veliko odtenki, ki poosebljajo posebnost rože, možne pa so tudi enobarvne različice.

lotosova tetovaža

Dekleta si raje tetovirajo lotuse majhnih velikosti, če pa so veliki, so videti zelo nežni, lepi in občutljivi. Včasih jih dekleta kombinirajo z različnimi okraski ali črkami. 

Lotusi so upodobljeni v realizmu, akvarelu, neotradicionalnem ali grafičnem slogu. Tako moški kot ženske rožo združujejo s podobo Bude. 

Lotus tetovaže slavnih

Malin Akerman, vzgojena budistka, ima velik cvet lotosa in tibetansko sanskrtsko sporočilo, ki se na zgornjem delu hrbta napiše “igrati”.

Katy Perry ima na zapestju majhen lotosov cvet.

katy-perry-tetovaže-lotos

Ellie Goulding ima na prsnem košu tetovažo lotosove rože.

Debra Wilson ima na trebuhu tetovažo rože lotosa.