115 Buda tetovaža, ki bo prebudila vašo duhovnost

Če imate radi idejo o duhovnosti, boste navdušeni nad tetovažami Bude. Ljudje dobijo te tetovaže, ker želijo biti del nečesa velikega. Te vrste tetovaž so trenutno tako priljubljene in za to obstaja razlog. Na svetu ni boljšega časa, da bi postali bolj duhovni in tetovaža Bude je morda ravno tisto, kar iščete.

Imamo ton različnih možnosti tetoviranja, ki vam bodo morda všeč. Pomaknite se po našem seznamu in si oglejte tetovaže Bude, ki vas navdihujejo:

Ying & Yang

Kako ustvarjalen način za tetoviranje Bude, še posebej, če skupaj dodate Ying in Yang. To je ustvarjalen način združevanja vsega skupaj.

Buda-tetovaža

Neverjetni modeli

Odličen slog, ki je le oris vsega, kar potrebujete pri tetoviranju.

Podrobna zasnova

Čudovit prikaz Bude, ki ima malo več podrobnosti kot večina.

Portretni slogi

Portret Bude, ki ima veliko podrobnosti. Obožujemo čudovit dragulj sredi njenega čela.

Simbolični modeli

Obožujemo vse različne načine, kako si lahko naredite tetovažo Bude.

Zgodovina Bude

Kje se je vse začelo

Če želite vedeti, zakaj bi morali tetovirati Budo, imamo odgovore za vas. To ni le lepo umetniško delo z ikono. Za tetovažo je veliko zgodovine in pomena. Te tetovaže si zaslužijo naše spoštovanje, zato morate vedeti, kaj dajete na svoje telo.

Začetek zgodovine Bude se je začel v Kraljestvo starodavne Indije Kosala, kar vas verjetno preseneča. Mnogi verjamejo, da se je začelo na Tajskem, Kitajskem ali v Tibetu.

Težko je verjeti, da je bil čas, preden je bil Buda znan kot njegova legenda. Pred približno 3000 leti je bil princ po imenu Siddharta Gautama. Rodil se je v bogastvu in imel vse, kar si je lahko želel. Prišel je dan, ko je spoznal, da je v življenju več kot le premoženje in da mu lahko prinese več sreče.

Odločil se je za vseživljenjsko spremembo

Nekega dne se je odločil, da ne želi bogastva in bogastva, zato je zapustil kraljevski življenjski slog v iskanju nečesa večjega. Odšel je v gozd, kjer je iskal razsvetljenje in duhovno vodstvo, in to je bil šele začetek njegove poti. Vzel si je čas, da je resnično odkril. Šest let je študiral mediacijo, dokler ni obvladal umetnosti. Naučil se je, kako resnično videti potencial svojega uma.

Stanje razsvetljenstva

Kaj v resnici pomeni priti v stanje prave razsvetljenosti? Buda je vedel bolje kot kdorkoli. Njegov cilj je bil ostati v stanju meditacije, dokler ni mogel odkleniti svojega uma. Odpotoval je v kraj, ki se imenuje Bodhgaya, kjer je sedel 6 dni in šest noči in poskušal odkriti potencial svojega uma. Ko je to počel, je bil še mladenič in teden pred 35. rojstnim dnevom je bila polna luna in končno je v mislih razbil blok. Odkril je, kaj pomeni imeti resnično razsvetljenje. Odkril je, kaj pomeni živeti v tem trenutku in spremenil svoje življenje, ne da bi se vrnil k človeku, ki je bil nekoč. Ta praksa, ki jo je uporabil, je danes tisto, kar mnogi poznajo kot čuječnost.

Buda je potoval in poučeval druge

Kako je spremenil svet:

Ko je odkril, kako odkleniti svoj um, je želel naučiti druge, da storijo enako. Naslednjih 45 let je potoval po severni Indiji, da bi se srečal in učil ljudi. Kogar koli je srečal in se je želel naučiti, bi sedel z njim in poučeval, kar se je naučil o razsvetljenstvu. Ni ga zanimalo, od kod prihaja oseba, ali je bogata ali revna ali kakšen poklic ima. Želel jih je le naučiti, kako biti pozoren in spremeniti svoje življenje. Nikoli ni rekel, da so vse njegove besede, vselej je spodbujal svoje učence, da so spraševali o njegovih naukih, tako da so jih preizkusili z lastnimi izkušnjami. Ljudje vedo, da bo to ves čas Budin način.

V verovanju Bude obstajajo štiri plemenite resnice, ki vodijo njegove nauke. Če želite dobiti tetovažo Bude, potem morate vedeti, kaj v resnici predstavlja. Te resnice veljajo za žlahtne, ker naj bi nas osvobodile uma, ki ni razsvetljen.

Štiri plemenite resnice

Trpljenje

Vsi vemo, da življenje vključuje trpljenje, vsi smo v nekem trenutku svojega življenja doživeli težke čase. Tudi ko imamo dobre čase, vedno obstaja ideja, da je lahko vedno slabše.

Vzrok trpljenja

Ljudje trpijo zaradi temeljne nevednosti in hrepenenja. Buda verjame, da naše trpljenje izhaja iz ideje, da smo neodvisni in moramo skrbeti za “jaz”. Ego je zabloda in nam pogosto povzroča več težav, kot jih potrebujemo.

Konec trpljenja

Ni nam treba vedno trpeti, to je začasno. Ni nam namenjeno vedno hoditi pod dežnim oblakom. Trpljenje se lahko konča in ideja je očistiti um. Ideja je prebuditi um, da boste lahko živeli miren in srečen obstoj.

Pot

Cilj učenja je, da postanemo bolj razsvetljeni in to počnemo z rastjo naše modrosti, meditacijo in etičnim življenjem. Želimo biti sposobni oditi od trpljenja in pridobiti svobodo. Tako živimo kot Bude.

Kako skrbeti za svojo novo tetovažo

Tetovaže Bude so sveti vzorci, zato se boste morali prepričati, da za to pravilno skrbite, kar pomeni, da je potrebna nadaljnja nega. Če za vašo tetovažo ni ustrezno poskrbljeno, bi lahko na koncu dobili umetnost, ki ne izgleda zelo lepo in to ni tisto, kar predstavlja Buda.

Ustvarjanje tetovaže je več kot le lepa tetovaža, naučiti se morate tudi skrbeti zanjo. Verjetno boste v prvih 48 urah dobili navodila od tetovatorja, kako skrbeti za svojo tetovažo. Imamo nekaj odličnih nasvetov, ki jim lahko sledite, da boste prebrodili težke dele.

Nasveti za nego tetovaže

Povoj držite nekaj časa

Previjanje ni vedno potrebno in nekateri umetniki tetovaže sploh ne bodo zavili. Odvisno je od umetnika in imajo svoje ideje, zakaj želijo tetovažo previti ali ne. Če vam je naročeno, da imate povoj, ga ne slecite, dokler tega ne rečejo. Nositi ga morate ne glede na to, kako neprijetno bo. Morda boste opazili, da se znoji, kar ne pomaga pri nelagodju. Običajno je 24 ur običajno, da povoj nosite, če pa vam umetnik pove drugače, je najbolje, da sledite njegovim navodilom. Kako dolgo ostane povoj, je odvisno od tega, koliko otekline je vpleteno.

Naj bo vaša tetovaža čista

Ko odstranite povoj, morate najprej očistiti območje. Pri čiščenju tetovaže je pomembno, da ste previdni. Ne želite biti grobi ali celo drgniti območja. Ko ga čistite, uporabite milo brez vonja in alkohola.

Posušite tetovažo

Naslednje je sušenje tetovaže, vendar spet ne želite, da bi na tetovažo drgnili. Tatoo je vedno najbolje posušiti. Brisača bi bila najbolj udobna, vendar lahko uporabite tudi papirnato brisačo.

Uporabite losjon

Ko se tetovaža posuši, si nanjo nanesite losjon. Morda se vam zdi v redu, da pustite, da se posuši na zraku, vendar to ni najboljše. Pred nanosom losjona mora biti območje suho. Tetovažo je treba navlažiti, da se ne zategne in posuši.

Naredite korake več kot enkrat

To je proces, ki se ponavlja vedno znova, dokler se tetovaža ne zaceli. Najboljša možnost je, da se zaceli, saj tako ostane videti čim dlje. Prišla bo faza, ko se bo tetovaža začela krasti in se sčasoma lušči. Zato ga morate nenehno vlažiti. Ne želite, da bi tetovaža dobila okužbo, kar se lahko zgodi, če pustite, da se posuši in razpoka. Vlaženje je pomembnejše, kot si mislite, saj preprečuje izsušitev območja. Postopek pranja, sušenja in vlaženja lahko traja od 2 do 4 tedne, odvisno od tega, kako se zdravi.

Kraste niso za obiranje

Ko se tetovaža začne luskati, vas bo morda zamikalo, da bi jih izbrali, ker lahko čutijo srbenje. Svetujemo vam, da tega ne storite. Pobiranje krast lahko dejansko povzroči trajno poškodbo vaše tetovaže. Če se to zgodi, se morate vrniti k izvajalcu in popraviti, kar vam bo zaračunano. Pobiranje lahko tudi odloži, kako hitro se tetovaža zaceli, zato na koncu vaše nelagodje traja le dlje.

Ne bodi čaščenec sonca

Sveže tetovaže niso namenjene sončenju. Ne samo, da je sonce lahko nevarno za vašo tetovažo, lahko pa tudi zbledi veliko hitreje. Če boste na soncu, si na tetovažo pogosto nanašajte kremo za sončenje. Lahko kupite posebno kremo za sončenje, vendar je cenejša od običajnih.

Ne potapljajte se v vodo

Prej smo povedali, da morate imeti svojo tetovažo čisto, vendar to ne pomeni, da se morate kopati. Voda iz kopeli do bazenov, do jezer ima lahko v sebi bakterije in to je zadnja stvar, ki jo potrebuje zdravilna tetovaža. Zdravilne tetovaže ni mogoče zaliti, ker se tako lahko začnejo okužbe. Zaenkrat se morate samo tuširati in predolgo ne stati pod vodo.

Zelo pomembno je, da še naprej skrbite za svojo tetovažo, dokler se popolnoma ne zaceli. to je najboljši način za dolgotrajen in lep dizajn.

Kako izbrati umetnika

Preden rezervirate tetovažo, morate vedeti nekaj:

  1. Naredite svoje raziskave – Želite raziskati in se prepričati, da greste na ugledno mesto. Večina tetovažnih trgovin ima zdaj spletna mesta in lahko preverite njihove portfelje. Ne pojdite nikamor. Poskrbite, da veste, kam greste, in kakšne izkušnje imajo. Pojdite k nekomu, ki ima izkušnje s posebno vrsto tetovaže, ki jo imate. Če želite portret in vaš tetovator nima veliko izkušenj s temi vrstami tetovaž, boste morda obžalovali.
  2. Vprašajte okoli – Verjetno že poznate nekoga z odlično tetovažo. Vprašajte jih za priporočilo in vsaj veste, da že dobro delajo.
  3. Ne pojdite v senčno mesto – Na žalost je tam veliko umazanih obratov in pogosto ponujajo poceni tetovaže. Naj vas cena ne zavede. Ne želite iti na kraj, ki je morda nečist in kjer bi lahko končali z nekom, ki ni izkušen.

Če iščete tetovažo, ki je namenjena razsvetljenju, potem ne morete zgrešiti s katero koli od teh tetovaž. Ne pozabite, da to ni samo tetovaža, ampak naj bi spremenila življenjski slog. Ideja je, da spremenite svoje življenje in ne samo postanete boljši človek, ampak v svoje življenje vnesete več pozornosti in sreče.

Upamo, da vam je bil članek všeč in da ste našli nekaj neverjetnega in dobrega za svoje telo. Komentirajte svoje najljubše tetovaže.