Imena frizura za muškarce – vrste šišanja

Što se tiče muške kose, šišanje je složenije nego znati da želite kratku, srednju ili dugu frizuru. Šišanje za muškarce postalo je funkcionalni modni iskaz, a frizura koju dobijete odraz je vašeg stila i osobnosti. S toliko različitih vrsta frizura koje možete izabrati, izabrati najbolju mušku frizuru koja odgovara vašoj duljini i teksturi kose može biti izazov. Neki će muškarci poželjeti šišanje sa srednjim izblijedjenjem kože za grub izgled koji ne zahtijeva održavanje, dok drugi možda preferiraju podšišanje s češljem za modernu poslovnu profesionalnu frizuru.

Bez obzira želite li kratku frizuru sa strane i na leđima za moderno šišanje ili duži stil na vrhu za neograničene mogućnosti oblikovanja, htjet ćete naučiti o različitim imenima šišanja. Kako bismo vas inspirirali krojevima i stilovima, sastavili smo popis vrsta frizura za muškarce koje ćete odmah dobiti. Od blijeđenja do podrezivanja i bočnog dijela do quiffa, istražite ove različite frizure kako biste pronašli nazive stilova koje ćete poželjeti pri sljedećem posjetu brijačnici.

Vrste frizura za muškarce

Vrste frizura za muškarce

Fade frizura

Fade je muška frizura pri kojoj se kosa sa strana i zatiljka postupno skraćuje od vrha do dna. Proces blijeđenja s jedne duljine na drugu općenito se postiže pomoću škare za kosu. Budući da blijeđenje dolazi u različitim stilovima, važno je svom brijaču reći vrstu fade frizure koju želite. Možete odabrati nisko, srednje ili visoko blijeđenje kako biste odredili gdje se rez sužava. Također možete odlučiti koliko kratko ćete izblijediti rez tako što ćete zatražiti ćelavo izblijedjenje koje će uklopiti vašu kosu u kožu.

Fade frizura

Taper Fade

Poznato i kao konus, taper fade čista je moderna frizura koja je i dalje popularna u brijačnicama. Glavna razlika između sužavanja i izblijedjenja je u tome što se rez izblijedjele stapa s kožom dok sužava ostavlja vrlo kratku kosu. Konus je nevjerojatno šik i elegantan izgled koji svaki muškarac može postići kako bi podigao svoj izgled.

Taper Fade

Low Fade

Nisko blijeđenje ima ravnomjerniji i postupniji spoj između kratke kose oko ušiju i duže kose u blizini tjemena od ostalih suženih ili izblijedjelih frizura. Nisko blijeđenje suptilnije je od nekih drugih opcija fadea, ali ni na koji način nije manje elegantno. Kao i kod svakog izblijedjenja, poželjet ćete redovite rezove za održavanje čistog izgleda. Nisko blijeđenje izuzetno se dobro slaže s nekim strništem ili kratkom bradom.

Low Fade

High Fade

Visoko blijeđenje je vrsta blijeđenja koja ima iznenadniji kontrast između dužih gornjih i kraćih strana. Frizura sa visokim izblijedjenjem počinje pri vrhu bočnih strana i natrag i brzo se sužava. Hrabar i oštar, ovaj izblijedjeli kroj nudi vrlo kratku kosu za svjež izgled.

High Fade

Srednje blijeđenje

Srednje blijeđenje postiže savršenu ravnotežu između visokog i niskog blijeđenja, stvarajući odvažan, ali bez napora hladan izgled. Šišanje sa srednjim izblijedjenjem je rez koji počinje sredinom glave i sužava se do ušiju i dekoltea. Ovo srednje blijeđenje postupno stapa kratke strane i leđa u dužu kosu i može biti idealan dodatak elegantnoj poslovnoj profesionalnoj frizuri. Možete zatražiti od svog brijača da mu srednji ćelavost izbledi radi oštrog završetka. Ako želite napraviti prve korake u modernijoj frizuri, tada će izblijedjenje na srednjoj strani biti izvrstan izbor.

Srednje blijeđenje

Izblijedjenje ćelave kože

Blijeđenje kože vrlo je kratka frizura koja zahtijeva skraćivanje kose sa strane i sa stražnje strane, te postupno utapanje kose u kožu. Poznata i kao ćelavo blijeđenje, ova vrsta fade frizure je oštar i hrabar izgled koji treba redovite posjete brijaču za održavanje. Šišanje s ćelavim izblijedjenjem možete kombinirati s modernim frizurama kako biste stvorili elegantan izgled. Bez obzira želite li visoko, srednje ili nisko blijeđenje kože, razgovarajte sa svojim brijačem o dodavanju ove značajke vašem kroju.

Bald Fade

Undercut

Undercut je vrlo popularna moderna frizura kod koje su strane i leđa kratko ošišani ili obrijani. Tradicionalno, podšišana frizura ima potpuni prekid veze i nije izblijedjela, a kosa na vrhu ostaje mnogo dulja. Neki dečki zamolit će svog brijača da suzi rez kako bi stvorio podrezivanje. Undercut se može kombinirati s nizom muških frizura za stvaranje modernog izgleda. Kosa na vrhu može se raščešljati, pomesti sa strane, zalizati unatrag, očetkati, oblikovati u pompadour ili izraditi kako bi se dobila frizura. U konačnici, podrezivanje je jedno od najslađih frizura “kratko sa strane, dugo s vrha” koje možete imati ovih dana.

Undercut

Nepovezan Undercut

Prekinuto podrezivanje ima oštar kontrast između duge kose na vrhu i kraćih strana, a ne postupno miješanje sužavanja ili izblijedjenja. Kao cool frizura za dečke, prekinuta podrezanost odvažna je i zgodna. Kontrast će biti koristan za muškarce s okruglim ili ovalnim oblicima lica koji će dodati neke kutne značajke, ali svaki momak može postići ovaj kroj.

Nepovezan Undercut

Ružičasta boja

Pompadour je bezvremenska muška frizura koja ima dužu kosu sprijeda s kratkom kosom sa strane i sa strane. Elegantan i zgodan, pompadour uključuje oblikovanje kose prema natrag i od čela, pokazujući kosu s nešto volumena. Pompadour stilovi idealni su za dečke s gustom, ravnom ili valovitom kosom. Budući da je volumen bitan za izgled, upotrijebite proizvod s visokim zadržavanjem poput pomade, kita ili gela kako biste bili sigurni da će vam kosa ostati nanesena tijekom dana.

Ružičasta boja

Quiff

Quiff je još jedna klasična muška frizura koja je vrlo slična pompadouru. Oboje imaju volumen oblikovane kose prema natrag i gore od čela. Quiff se razlikuje od pompadoura po tome što prvo češlja kosu naprijed prije oblikovanja i natrag, a tipično je ležernija i neurednija frizura za muškarce. Zajedno s blijedom frizurom sa strane, frizura quiff svestrana je i u trendu za dečke sa svim tipovima kose.

Frizura s quiffom

Češalj više

Češalj preko je kultni džentlmenski kroj koji je i sofisticiran i hladan. Češalj možete upariti sa konusom, izblijedjeti ili podrezati za elegantan moderan izgled. Prilikom oblikovanja poželjet ćete svu kosu počešljati s jedne strane na drugu, stvarajući zamahnuti izgled pun volumena i pokreta. Češalj preko frizure popularan je stil za dečke s ravnom kosom koji žele frizuru kratke do srednje duljine.

Češalj više

Slicked Back

Zalizana leđa klasična je frizura koju često stiliziraju poslovni profesionalci i mladi elegantni tinejdžeri. Zaglađena leđa mokra je frizura namijenjena da izgleda dobro složena, pa ćete za svoja glatka leđa htjeti upotrijebiti proizvod visokog sjaja poput pomade ili gela. Muškarci s finom i ravnom teksturom kose postići će najveći uspjeh sa glatkom frizurom. Ošišana kosa i dalje je jedna od najhladnijih modernih muških frizura koje se sada mogu dobiti.

Ošišana kosa

Vojna frizura

Vojne frizure vrlo su kratke muške frizure koje će uvijek biti u modi. Muški i svježi, ovi rezovi definirani su obrijanom ili izblijedjelom kosom sa strane i leđa s vrlo kratkom kosom na vrhu. Od šišanja do striga, ovi klasični vojni stilovi su robusni i rade sa svim tipovima kose. Ove kratke frizure najbolje su za dečke s oštrom linijom čeljusti i isklesanim jagodicama privlačnih oblika lica.

Vojna frizura

Buzz Cut

Buzz cut je muško šišanje s niskim održavanjem za muškarce koji žele stvarno kratku kosu. Elegantne i jednostavne za šišanje frizure često se spajaju s izblijedjelim ili obrijanim stranama. Frizura ošišana blizu glave šišanjem ne zahtijeva nikakvo oblikovanje ujutro, a šišanje se lako može obaviti kod kuće kad naraste malo duže nego što biste htjeli. Šišanje je posebno izvrsna opcija za dečke s gustom kosom, ali može biti moderan izgled ako imate prorijeđenu kosu ili kosu koja se povlači.

Buzz Cut

Posada Cut

Poslovni kroj čist je i svjež stil za modernog čovjeka. Ova frizura je kratka posvuda, što je čini niskom za održavanje i lako se stilizira. Kraća kosa na vrhu tradicionalno je oblikovana prema gore ili sa strane, a rez je često uparen s blijeđenjem, sužavanjem ili podrezivanjem sa strane. Ekipa za šišanje radi za sve teksture kose, zahtijeva redovite odlaske brijača i potreban joj je proizvod srednje do visoke učvršćenosti za oblikovanje. Za jednostavno šišanje s nešto većom duljinom od zujale glave, frizura je dobra.

Posada Cut

Ivy league

Ivy League je sjajnija frizura koja je nešto dulja od tradicionalne, ali još uvijek relativno kratke. Obično stilizirana sa bočnim dijelom, Ivy league je otmjena frizura koja od vas zahtijeva da kosu pometete sa strane kako biste dobili elegantan izgled. Ovaj stil funkcionira za ravnu i valovitu teksturu kose. Da biste održali rez, poželjet ćete redovito šišanje kako bi bilo svježe i čisto.

Frizura Ivy League

Faux Hawk

Poznat i kao fohawk, umjetni jastreb moderan je stil šišanja za dečke koji žele oblikovati jedinstven izgled. Jednostavno rečeno, frizura sa umjetnim jastrebom pitoma je adaptacija punk rock mohawka. Umjetni jastreb počinje kratkom dlakom sa strane i duljom kosom na vrhu, koja je gurnuta do sredine glave i oblikovana kao šiljasta. Vještački jastreb dobro funkcionira za muškarce s ravnom punom kosom koja već ima tendenciju imati volumen.

Faux Hawk

Mohikanac

Mohawk je nervozna frizura koja potječe iz punk rock pokreta. Mohawksi imaju traku duge kose koja se proteže od linije kose do stražnjeg dijela glave s kratkim ili obrijanim stranama. Tradicionalno, duga kosa oblikovana je u pojedinačne šiljke, ali postoje mnoge moderne varijacije s mekim i teksturiranim stilom. Mohawk fade postao je popularan izgled za dečke koji žele oštar stil pun volumena i štiha.

Mohikanac

Ispuhati

Ispadanje je frizura koja ima vrh velike zapremine koji je pomeren prema gore uparen s kratkim ili izblijedjelim stranama. Ovaj moderan frizurski izgled s vjetrom i volumen bez odmaranja za gladak, mokar stil poput pompadoura.

Ispuhati

Fringe

Šiške su popularna muška frizura definirana dugim šiškama. Modne i jednostavne za oblikovanje, frizure s resama kratke su naokolo s nešto dužom kosom sprijeda. Izgled uključuje puštanje kose da padne na njezino prirodno mjesto da pokrije čelo, omogućujući vam da oblikujete šiške prema naprijed ili pomerene u stranu. Ova frizura savršena je za sve tipove kose, posebno za dečke s gustom i kovrčavom kosom. Frizura s resama s teksturom brzo je postala jedan od najboljih krojeva ove godine.

Šišanje s resama

Bočni dio

Bočni dio je klasična frizura koja je bezvremenska i profesionalna za muškarce. Kao elegantan izgled za gospodina, frizura sa bočnog dijela postiže se razdjeljivanjem kose s vrha na jednu stranu. Lako za oblikovanje i privlačne, frizure sa bočnih strana čisti su i univerzalno laskave. Moderna verzija dolazi s manje strukture i više teksture za opušteni završetak. Ako niste sigurni koju frizuru odabrati, ne možete pogriješiti sa bočnim dijelom.

Bočni dio

Šiljat

Šiljasta kosa odvažan je izgled koji je popularan još od 90 -ih i uključuje korištenje proizvoda za oblikovanje kako bi se kosa oblikovala u uspravne vrhove. Kao cool trendovski stil, šiljaste frizure privlače pogled prema gore, zahtijevaju pažnju i odišu samopouzdanjem. Da biste postigli ultra trendovski i moderan izgled, uparite svoju šiljastu frizuru s visokim ili srednjim blijeđenjem sa strane i sa strane. Šiljaste frizure postale su trend kose 90 -ih, ali moderna varijacija koristi mat pomadu ili vosak umjesto gela za teksturiranu, prirodnu završnu obradu.

Šiljasta frizura

Francuski usjev

Francuski usjev je šišanje s resama koje je kraće sa strana i oblikovano prema naprijed slično kao kod Cezara, ali tipično francuski usjev ima prirodniju liniju kose preko čela. Ovaj kroj je savršen izgled koji je namješten i zaboravi, moderan i lagan za upravljanje. Jednostavno oblikujte kosu naprijed mat proizvodom za prirodnu teksturu i punoću. Dodajte neuredan završetak za bezbrižniju i opušteniju atmosferu.

Francuski usjev

Obrijane strane

Muški i minimalistički, frizuri možete dodati obrijane strane za hrabar kontrast. Većina momaka obrijane strane spaja s kratkom kosom za svježu frizuru u vojničkom stilu, ali britva može biti i lijepa nadopuna srednjim i dužim stilovima. Brijanje bilo kojeg dijela vaše kose zahtijeva predanost, pa stoga ovaj stil odiše snagom i samopouzdanjem.

Šišanje obrijanih strana

Dredovi

Dreadlocks su nevjerojatno cool i jedinstvena frizura koja se često povezuje s rastafarijanskim pokretom. Kao popularan stil za crnce, dredovi uključuju uzimanje duže kose i uvijanje ili pletenje dok se ne uplete u guste niti.

Dredovi

Cezar rez

Caesar rez moderna je frizura s resama koja se posljednjih godina vraća. Nazvana po Juliju Cezaru, ova frizura ima kratku kosu na leđima i sa strane, a gornja kosa ponesena je prema naprijed i vodoravno ošišana po čelu. Caesar rez dobro se slaže s muškarcima koji imaju ravnu ili valovitu teksturu kose koji žele moderan i moderan izgled.

Cezar rez

Pletenice

Pletenice su oduvijek bile jedna od najpopularnijih frizura za crne muškarce. Muške pletenice su vrsta pletene frizure i mogu se oblikovati u kukuruzne pletenice, kutijske pletenice i druge varijacije. Pletenice se nakon održavanja nisko održavaju i dečkima omogućuju raznovrsne stilove.

Pletenice

Bowl Cut

Šišanje po zdjeli klasična je frizura s ravnomjerno ošišanom glavom. Iako biste možda prepoznali zdjelu izrezanu po njezinoj popularnosti 90 -ih, moderna frizura za zdjelu dolazi s izblijedjenjem ili podrezivanjem sa strane za oštar stil. Poznata i kao frizura s gljivama, šišanje je frizura u rubu koja je neuredna, ali ravnomjerno ošišana po leđima i stranama.

Bowl Cut

Gornji čvor

Gornji čvor duga je muška frizura koja uključuje kosu skupljenu u punđu na vrhu glave. Oštri i hladni, gornji čvor može se nositi s dugom kosom, ali često je uparen s obrijanim stranama, podrezanim ili izblijedjelim za snažan i upečatljiv izgled. Gornji čvor bio je pomama prije nekoliko godina, a neki dečki i dalje izgledaju sportski.

Gornji čvor

Muška punđa

Muška punđa hipsterska je frizura koja je postala popularna u posljednjem desetljeću. Muška punđa može biti ležeran, stilski način da podignete svoju dugu kosu, a jednako lako može dodati sofisticiranost vašem izgledu za svečani događaj. Ova frizura najbolje funkcionira za ravnu ili valovitu teksturu kose koja će rasti, a ne rasti. Pustite bradu, a vaša muška punđa uzdići će se na potpuno novu razinu muškosti.

Muška punđa

Kratka leđa i bočne strane

Šišanje s kratkim leđima i sa strane popularna je vrsta muških frizura diljem svijeta. Kratka leđa i bokovi mogu biti izblijedjeli, suženi ili podrezani oko leđa i sa strana. Ova cool frizura odgovara svim dužinama i teksturama kose i služi za isticanje duže kose na vrhu glave i vizualno uravnoteženje vaših značajki.

Kratka leđa i bočne strane

Različite frizure za muškarce

  • Postoji toliko različitih vrsta frizura za muškarce da odabir najbolje frizure ponekad može zahtijevati malo istraživanja.
  • Fade i sužene frizure moderni su krojevi za muškarce koji uključuju miješanje kose sa strana i leđa, postepeno sužavajući stil u liniju kose.
  • Undercut je hladna frizura koja maksimizira kontrast sa strana i na leđima, ali ošiša kosu na jednaku dužinu.
  • Najpopularnije vrste frizura za muškarce imaju kratku kosu sa strane i leđa s dužom kosom na vrhu,
  • Za kratke muške frizure koje se ne zahtijevaju, ošišajte se, ošišajte ili ošišajte vrh s izblijedjenjem ili podrezivanjem.
  • Za oblikovanje frizure srednje duljine isprobajte češalj, bočni dio, quiff, pompadour, lažni jastreb ili glatko natrag.
  • Dečki s dugom kosom poželjet će eksperimentirati s muškom punđom, bratom, gornjim čvorom ili jednostavno raspuštenom kosom.
  • Koristite jak proizvod za kosu poput pomade ili voska kako bi frizura ostala na mjestu cijeli dan.
  • Dobijte prirodnu teksturu s styling proizvodom od gline, pomade ili voska.