Imena frizur za moške – vrste odbitkov

Kar zadeva moške lase, je striženje bolj zapleteno, kot če bi vedeli, da želite kratko, srednjo ali dolgo pričesko. Moški odbitki so postali funkcionalne modne izjave, rez, ki ga dobite, pa je odraz vašega sloga in osebnosti. S toliko različnimi vrstami odbitkov je lahko izbira najboljše moške frizure, ki ustreza vaši dolžini in teksturi las. Nekateri moški si bodo za robustno podobo, ki ne potrebuje vzdrževanja, zaželeli, da bi se zrezali na srednji koži, drugi pa bi se za trendovsko poslovno profesionalno pričesko raje odrezali z neredom.

Ne glede na to, ali želite kratko frizuro na straneh in na hrbtu za sodoben kroj ali daljši slog na vrhu za neomejene možnosti oblikovanja, se boste želeli seznaniti z različnimi imeni frizure. Da bi vas navdihnili s kosi in slogi, smo sestavili seznam vrst odbitkov za moške, ki jih lahko dobite zdaj. Od bledenja do spodreza in stranskega dela do prepira, raziščite te različne pričeske, da poiščete imena stilov, ki jih boste želeli ob naslednjem obisku brivnice..

Vrste odbitkov za moške

Vrste odbitkov za moške

Fade frizura

Fade je moška frizura, pri kateri se lasje ob straneh in na zadnji strani glave postopoma skrajšajo od zgoraj navzdol. Postopek bledenja z ene dolžine na drugo se običajno doseže z uporabo ščipalk za lase. Ker izginjanje prihaja v različnih stilih, je pomembno, da svojemu frizerju poveste vrsto frizure, ki jo želite. Izberete lahko nizko, srednjo ali visoko bledenje, da ugotovite, kje se rez zmanjšuje. Prav tako se lahko odločite, kako kratko bo zbledel rez, tako da zaprosite za plešavost, ki bo vaše lase zlila z vašo kožo.

Fade frizura

Taper Fade

Taper fade, znan tudi kot konus, je čista moderna frizura, ki je še vedno priljubljena v brivnicah. Glavna razlika med zožanjem in izginjanjem je v tem, da se rez zbledi v kožo, medtem ko konus pusti zelo kratke lase. Konus je neverjetno eleganten in eleganten videz, s katerim lahko vsak moški izboljša svoj videz.

Taper Fade

Low Fade

Nizko bledenje odlikuje bolj enakomerna in postopna mešanica med kratkimi lasmi okoli ušes in daljšimi lasmi v bližini krošnje kot drugi ostri ali zbledeli odbitki. Nizka zbledelost je bolj subtilna kot nekatere druge možnosti zbledelosti, vendar nič manj elegantna. Kot pri vsakem zbledenju boste želeli redne reze ohraniti čist videz. Nizko bledenje se izjemno dobro ujema z nekaj strnišča ali kratko brado.

Low Fade

High Fade

Visoka zbledenost je vrsta zbledenja, ki ima bolj nenaden kontrast med daljšo zgornjo in krajšo stranjo. Frizura z visokim bledenjem se začne pri vrhu strani in nazaj ter se hitro zoži. Drzen in oster, ta zbledeli kroj ponuja zelo kratke lase za svež videz.

High Fade

Mid Fade

Srednje bledenje dosega popolno ravnovesje med visokim in nizkim bledenjem, kar ustvarja drzen, a brez napora hladen videz. Frizura s srednjim izpadanjem je rez, ki se začne na sredini glave in se zoži do ušes in izreza. Ta srednji zbledek postopoma zlije kratke stranice in hrbet v daljše lase ter je lahko idealno dopolnilo elegantni poslovni profesionalni pričeski. Od svojega brivca lahko zahtevate srednje plešasto bleščanje za oster zaključek. Če želite narediti prve korake v bolj trendovski frizuri, potem bi zbledelo do sredine bilo odlična izbira.

Mid Fade

Plešavost kože zbledi

Bledenje kože je zelo kratka frizura, ki zahteva striženje las krajše po straneh in nazaj ter postopno mešanje reza v kožo. Ta vrsta zbledele frizure, znane tudi kot plešavost, je oster in drzen videz, ki za vzdrževanje potrebuje redne obiske frizerja. Čelado z bledečo frizuro lahko kombinirate s trendovskimi pričeskami, da ustvarite eleganten videz. Ne glede na to, ali želite visoko, srednje ali nizko bledenje kože, se pogovorite s svojim frizerjem o tem, da dodate to funkcijo svojemu kroju.

Bald Fade

Podrezano

Undercut je zelo priljubljena sodobna frizura, pri kateri sta strani in hrbet kratko ostriženi ali ostriženi. Tradicionalno je podrezana frizura popolnoma odklopljena in ni zbledela, lasje na vrhu pa ostanejo veliko dlje. Nekateri fantje bodo prosili svojega frizerja, naj zoži rez, da ustvari podrezovanje. Podrezan kos lahko kombinirate z vrsto moških pričesk, da ustvarite trendovski videz. Dlake na vrhu lahko počesate, pometete na stran, jih postrižete, razčesate, oblikujete v pompadour ali pa jih naredite tako, da postanejo pridihane. Nenazadnje je spodrezano eno najbolj kul “kratkih na straneh, dolgo na vrhu” odbitkov, ki jih lahko naredite te dni.

Podrezano

Nepovezan Undercut

Odklopljeno spodrezovanje odlikuje oster kontrast med dolgimi lasmi na vrhu in krajšimi stranicami, ne pa postopno mešanje konusa ali zbledi. Kot kul pričeska za fante je nepovezana podreza hkrati drzna in čedna. Kontrast bo koristen za moške z okroglimi ali ovalnimi oblikami obraza, ki bodo dodali nekaj kotnih značilnosti, vendar lahko vsak moški doseže ta rez.

Nepovezan Undercut

Pompadour

Pompadour je brezčasna moška pričeska, ki ima spredaj daljše lase s kratkimi lasmi ob straneh in zadaj. Eleganten in čeden, pompadour vključuje oblikovanje las navzgor in nazaj od čela, ki lase pokaže z nekaj volumna. Slogi Pompadour so idealni za fante z debelimi, ravnimi ali valovitimi lasmi. Ker je volumen bistven za videz, uporabite izdelek z visoko obstojnostjo, kot je pomada, kiti ali gel, da zagotovite, da lasje ostanejo naravnani ves dan.

Pompadour

Quiff

Quiff je še ena klasična moška pričeska, ki je zelo podobna pompadourju. Oba imata lase, ki so voluminozno oblikovani nazaj in navzgor od čela. Quiff se od pompadourja razlikuje po tem, da lase najprej ščetka naprej, preden jih oblikuje in nazaj, in je običajno bolj priložnostna in neurejena pričeska za moške. V kombinaciji z bleščanjem na straneh je frizura quiff vsestranska in trendovska za fante z vsemi vrstami las.

Quiff frizura

Glavnik čez

Glavnik čez je ikoničen gospodski kroj, ki je hkrati prefinjen in kul. Glavnik lahko povežete s konusom, zbledi ali podrežete za eleganten sodoben videz. Pri oblikovanju boste želeli počesati vse lase z ene strani na drugo in tako ustvariti pometen videz, poln volumna in gibanja. Glavnik nad frizuro je priljubljen slog za fante z debelimi ravnimi lasmi, ki si želijo kratke do srednje dolge pričeske.

Glavnik čez

Odrezano nazaj

Polizan hrbet je klasična pričeska, ki jo pogosto oblikujejo poslovni moški in mladi elegantni najstniki. Slick back je mokra pričeska, ki naj bi izgledala dobro sestavljena, zato boste za svoj gladek hrbet uporabili izdelek z visokim obstojem, kot sta pomada ali gel. Moški s finimi in ravnimi teksturami las bodo največ uspeha dosegli s pričesko za gladek hrbet. Pobrisani lasje ostajajo ena najbolj kul sodobnih moških pričesk, ki jih lahko dobite zdaj.

Odstranjeni lasje nazaj

Vojaška frizura

Vojaški odbitki so zelo kratke moške pričeske, ki bodo vedno v modi. Moški in sveži, ti kosi so opredeljeni z obritimi ali zbledenimi lasmi na straneh in na hrbtu z zelo kratkimi lasmi na vrhu. Ti klasični vojaški slogi so od roba do striga do posadke robustni in delujejo z vsemi vrstami las. Ti kratki odbitki so najboljši za fante z ostrimi čeljustmi in izklesanimi ličnicami s privlačnimi oblikami obraza.

Vojaška frizura

Buzz Cut

Buzz cut je moška frizura z nizkim vzdrževanjem za moške, ki si želijo res kratkih las. Elegantne in enostavne za odstranjevanje brnečih odbitkov so pogosto povezane z zbledelimi ali obritimi stranicami. Lasje, strižene blizu glave s ščipalkami, ne zahtevajo nikakršnega oblikovanja zjutraj, striženje pa je mogoče enostavno narediti doma, ko zraste nekoliko dlje, kot bi si želeli. Frizura z bleščicami je še posebej odlična možnost za fante z debelimi lasmi, vendar je lahko moden videz, če imate tanjšane lase ali padajočo linijo las.

Buzz Cut

Zmanjšanje osebja

Posnetek je čist in svež slog za sodobnega človeka. Ta frizura je povsod kratka, zaradi česar je malo vzdrževanja in jo je enostavno oblikovati. Krajši lasje na vrhu so tradicionalno oblikovani navzgor ali na stran, rez pa je pogosto združen z zbledelim, zoženim ali podrezanim na straneh. Odrezana dela za vse teksture las, zahtevajo redne obiske pri frizerju in za oblikovanje las potrebujejo izdelek srednje do visoke obstojnosti. Za enostavno rezanje z nekoliko večjo dolžino kot brneča glava je odlična izbira frizura.

Zmanjšanje osebja

Ivy League

Ivy League je bleščeča frizura, ki je nekoliko daljša od tradicionalnega striženja, a še vedno razmeroma kratka. Običajno oblikovana s stranskim delom, Ivy league je elegantna pričeska, ki zahteva, da lase spredaj postraniš za eleganten videz. Ta slog deluje za ravne in valovite teksture las. Če želite ohraniti rez, boste potrebovali redne odbitke, da bo svež in čist.

Pričeska Ivy League

Faux Hawk

Umetni jastreb, znan tudi kot fohawk, je trendovska frizura za fante, ki želijo oblikovati edinstven videz. Preprosto povedano, pričeska iz umetnega jastreba je krotka priredba punk rock mohawka. Umetni jastreb se začne s kratkimi lasmi ob straneh in daljšimi lasmi na vrhu, ki je potisnjen do sredine glave in oblikovan kot špičast. Umetni jastreb dobro deluje pri moških z ravnimi polnimi lasmi, ki že imajo volumen.

Faux Hawk

Mohawk

Mohawk je močna frizura, ki izvira iz gibanja punk rock. Mohawks ima trak dolgih las, ki teče od lasišča navzdol do zadnjega dela glave s kratkimi ali obritimi stranicami. Tradicionalno so dolgi lasje oblikovani v posamezne konice, vendar obstaja veliko sodobnih različic z mehkim in teksturiranim oblikovanjem. Mohawk fade je postal priljubljen videz fantov, ki želijo oster slog, poln volumna in vohlja.

Mohawk

Upihnil

Pihanje je pričeska z visokim volumnom, ki se potegne navzgor v kombinaciji s kratkimi ali zbledenimi stranicami. Ta sodobna frizura, ki jo odnese veter, z volumnom, ne da bi prišel do gladkega, mokrega sloga, kot je pompadour.

Upihnil

Fringe

Obrobje je priljubljena moška pričeska, ki jo opredeljujejo dolge šiške. Modni in enostavni za oblikovanje, obrobni odbitki so kratki povsod z nekoliko daljšimi lasmi spredaj. Videz vključuje puščanje las, da padejo na svoje naravno mesto, da pokrijejo čelo, kar vam omogoča, da svoje šiške oblikujete naprej ali pometete na stran. Ta rez je kot nalašč za vse vrste las, še posebej za fante z debelimi in kodrastimi lasmi. Teksturirana obrobna frizura je hitro postala ena najboljših kosov leta.

Frizurna frizura

Stranski del

Stranski del je klasična pričeska, ki je brezčasna in profesionalna za moške. Kot eleganten videz za gospoda je pričeska na stranskem delu dosežena z ločitvijo las na vrhu na eno stran. Enostavni za oblikovanje in privlačni, odbitki na stranskih delih so čisti in univerzalno laskavi. Sodobna različica ima manj strukture in več teksture za sproščen zaključek. Če niste prepričani, katero pričesko izbrati, s stranskim delom ne morete zgrešiti.

Stranski del

Špičasto

Zašiljeni lasje so drzen videz, ki je bil priljubljen že od 90. let in vključuje uporabo izdelkov za oblikovanje las, da oblikujejo lase v pokončnih točkah. Kot kul trendovski slog špičaste pričeske pritegnejo pogled navzgor, zahtevajo pozornost in izžarevajo zaupanje. Če želite doseči ultra-trendovski in sodoben videz, povežite svojo šiljasto pričesko z visokim ali srednjim bledenjem na straneh in na hrbtu. Spikajoči odbitki so postali trend las v 90. letih, vendar sodobna različica uporablja mat pomado ali vosek namesto gela za teksturiran, naraven zaključek.

Spikasta frizura

Francoski pridelki

Francoski pridelek je obrobna frizura, ki je na straneh krajša in oblikovana naprej, podobno kot pri Cezarju, običajno pa ima francoski pridelek bolj naravno naravo las na čelu. Ta kroj je popoln videz, ki ga je mogoče namestiti in pozabiti, ki je eleganten in enostaven za upravljanje. Preprosto oblikujte lase naprej z mat izdelkom za nekaj naravne teksture in polnosti. Dodajte neurejen zaključek za bolj brezskrbno in sproščeno vzdušje.

Francoski pridelki

Obrito stran

Moško in minimalistično, pričeski lahko dodate obrito stran za drzen kontrast. Večina fantov združi obrito stran s kratkimi lasmi za svežo frizuro v vojaškem slogu, vendar je britvica lahko lepo dopolnilo tudi srednjim in daljšim stilom. Za britje katerega koli dela las je potrebna zaveza, zato ta slog izžareva moč in zaupanje.

Ostriženi stranski odbitki

Dreadlocks

Dreadlocks so neverjetno kul in edinstvena pričeska, ki je pogosto povezana z rastafarijanskim gibanjem. Kot priljubljen slog za črne moške dredo vključujejo vzemanje daljših las in njihovo zvijanje ali pletenje, dokler se ne zlepi v debele pramene.

Dreadlocks

Cezarjev rez

Caesar cut je sodobna obrobna pričeska, ki se v zadnjih letih vrača. Ta postrig, imenovan po Juliju Cezarju, ima kratke lase na hrbtu in ob straneh, pri čemer so zgornji lasje pometeni naprej in vodoravno postriženi po čelu. Caesar se dobro ujema z moškimi, ki imajo ravne ali valovite teksture las, ki si želijo trendovskega in modnega videza.

Cezarjev rez

Pletenice

Pletenice so bile vedno ena izmed najbolj priljubljenih pričesk za črne moške. Moške pletenice so vrsta pletene pričeske in jih lahko oblikujete v koruze, škatlice in druge različice. Ko so pletenice enostavne za vzdrževanje, fantom omogočajo izbiro različnih stilov.

Pletenice

Bowl Cut

Posodni rez je klasična frizura z enakomernim rezom po glavi. Čeprav lahko prepoznate skledo, ki je bila priljubljena v 90. letih, sodobna frizura za sklede prihaja z bleščanjem ali podrezovanjem na straneh za oster slog. Znana tudi kot pričeska z gobami, je posodna frizura obrobljena, vendar neurejena, vendar enakomerno odrezana po hrbtu in straneh.

Bowl Cut

Top Knot

Zgornji vozel je dolga moška pričeska, ki vključuje, da so vaši lasje zbrani v punčo na vrhu glave. Vrhunski in hladen, zgornji vozel lahko nosite z dolgimi lasmi po celem telesu, vendar je pogosto povezan z obritimi stranicami, podrezanimi ali zbledelimi za močan in vpadljiv videz. Zgornji vozel je bil pred nekaj leti norost in nekateri fantje so še vedno videti v videzu.

Top Knot

Man Bun

Moška punčka je hipsterska frizura, ki se je v zadnjem desetletju uveljavila. Moška punčka je lahko sproščen in eleganten način, da si položite dolge lase, prav tako pa lahko vašemu videzu za uradni dogodek doda prefinjenost. Ta pričeska se najbolje obnese pri ravnih ali valovitih teksturah las, ki bodo rasle, ne pa ven. Pustite si brado in vaša moška punčka se bo dvignila na povsem novo stopnjo moškosti.

Man Bun

Kratek hrbet in stranice

Kratki odbitki na hrbtu in ob straneh so priljubljena vrsta moških pričesk po vsem svetu. Kratek hrbet in stranice so lahko zbledele, zožene ali podrezane okoli hrbta in ob straneh. Ta kul pričeska ustreza vsem dolžinam in teksturam las ter služi za poudarjanje daljših las na vrhu glave in vizualno uravnoteženje vaših lastnosti.

Kratek hrbet in stranice

Različne pričeske za moške

  • Obstaja toliko različnih vrst odbitkov za moške, da lahko izbira najboljše pričeske včasih zahteva malo raziskave.
  • Fade in konusni odbitki so sodobni moški kosi, ki vključujejo mešanje las na straneh in na hrbtu krajše, postopoma pa se zožijo v linijo las.
  • Undercut je kul frizura, ki poveča kontrast na straneh in na hrbtu, vendar lase postriže na enakomerno dolžino.
  • Najbolj priljubljene vrste pričesk za moške imajo kratke lase na straneh in na hrbtu z daljšimi lasmi na vrhu,
  • Za kratke moške odbitke, ki ne potrebujejo vzdrževanja, si olajšajte, ostrižite ali obrežite vrh z bleščanjem ali podrezovanjem.
  • Če želite oblikovati frizuro srednje dolžine, preizkusite glavnik, stranski del, quiff, pompadour, faux jastreb ali gladek hrbet.
  • Fantje z dolgimi lasmi bodo želeli eksperimentirati z moško punčo, bratovim tokom, zgornjim vozlom ali samo razpuščenimi lasmi.
  • Uporabite močan izdelek za lase, kot je pomada ali vosek, da bo pričeska ves dan na mestu.
  • Pridobite naraven teksturiran videz z izdelkom za oblikovanje mat gline, pomade ali voska.