100 najboljih tetovaža i dizajna vretenca

Dragonfly tetovaže

U različitim kulturama simbol vilinskog konjica ima svoje značenje. Ali opća ideja je gotovo ista: a Tetovaža vretenca simbolizira nove početke i svježe ideje. Upoznajmo se bolje s ovom idejom i naučimo neke posebne značajke o njoj.

Odgovara li mi Dragonfly Tattoo?

Dizajn vretenca češći je među djevojčicama. No ponekad ga možemo vidjeti na tijelu muškarca samo u drugom stilu ili kombinaciji. Govoreći o posebnim značajkama osobnosti, možemo reći da vilin konjic savršeno pristaje sljedećim:

 • Sloboda; 

 • Samopouzdanje; 

 • Sposobnost vjerovanja u sebe; 

 • Nada u najbolju budućnost.

Ako mislite da vas ove jedinstvene kvalitete prilično dobro opisuju, onda je ova tetovaža za vas.

Koje ideje naglašava tetovaža vretenca?

Općenito, možemo objasniti značenje tetovaže vretenca pomoću sljedećih ideja:

 1. Različite životne metamorfoze. 

 2. Preporod. 

 3. Transformacije. 

 4. Sloboda. 

 5. Duhovnost.

Na vašem tijelu ova će tetovaža odražavati te ideje i pokazati vaš pristanak s njima.

Vilin konjic u različitim kulturama

Vilin konjic kao simbol bio je vrlo čest u cijelom svijetu. U različitim kulturama to je imalo svoje značenje.

Naučimo još nekoliko informacija o najpopularnijim:

 1. Japanska kultura. Vilin konjic u ovoj kulturi bio je simbol uspješne bitke. Pokazao je snagu i hrabrost vojske i korišten je tijekom rata. 

 2. Američka kultura. Indijanci su vjerovali da vilin konjic uzima duše mrtvih ljudi. Zato je tetovaža vretenca za njih simbolizirala obnovu i preporod. 

 3. Kineska kultura. Kinezi misle da je vilin konjic simbol nadolazećeg ljeta i novog početka. Vilinski konj za njih je slabost, ali oni znače njegove najbolje kvalitete. Kao što vidimo, ova tetovaža je vrlo ženska u ovoj kulturi.

Važno je reći da je u Europi vilin konjic povezan s vješticama i crnom magijom. Bio je to crni znak i ljudi su ga se bojali.

Odabir najboljeg mjesta za tetoviranje vretenca

Ako tražite najbolje mjesto za tetoviranje vretenca, obratite posebnu pozornost na sljedeće ideje razdvojene prema spolu:

 1. Za dječake. Ljudska tetovaža vretenca izgleda savršeno na ruci ili podlaktici. Dobar je dodatak za cijeli rukav kao mali detalj. 

 2. Za cure. Ženske tetovaže vretenca obično se stavljaju na leđa ili kuk. Rijeđe na šaci ili podlaktici.

Za tetovažu zmaja možete odabrati bilo koje mjesto na tijelu, ali to može izgledati neobično ili čak neprikladno. Budite oprezni pri odabiru prikladnog mjesta i zatražite neke preporuke od svog majstora tetovaža o tome.

U potrazi za savršenim stilom

Ponekad stil tetovaže može lako pokvariti ideju ili skicu. Zato je važno najprije odabrati pravi stil svoje tetovaže zmaj. Profesionalci misle da su ovdje najhladnije opcije sljedeće:

 1. Dotwork. Savršena ideja za one koji cijene crne boje i žele svoju zamisao izraziti u mašti ubacivši u nju neke fantastične ili čarobne detalje. 

 2. Realizam. Sjajan način da pokažete svog vilinog konjica kakav jest. Možete ga učiniti još stvarnijim pomoću posebnih sjena ili 3D efekata. 

 3. Minimalizam. Ako više volite male slike na svom tijelu bez teške strukture i takve stvari, onda biste trebali obratiti pozornost na ovaj stil. Sastoji se od jednostavnih linija i ideja i obično koristi samo jednu boju. Također, to je najbolji stil tetoviranja za osobe koje imaju nisku toleranciju na bol. 

 4. Akvarel. Stil koji savršeno ponavlja slike akvarela na vašem tijelu. Obično se bira za tetovaže prirode i životinja. Vrlo umjetnički i jedinstven način izrade tetovaže vilinskog konjica.

Ovisno o cijeloj tetovaži i vlastitoj skici, to može biti bilo koji drugi stil. Ali ovi gore opisani stilovi su uobičajeniji i prikladniji. Također, možete odabrati nekoliko odgovarajućih stilova kako biste svoju tetovažu učinili interaktivnijom i jedinstvenom.

Tetovaža vretenca i njegove varijacije

Muškarci i žene preferiraju različite varijacije vretenca. Suvremene opcije uključuju različite dodatke i apsolutno nove ideje. Pogledajmo ih:

 1. Muški stil. Dječaci obično preferiraju klasični simbol vretenca. Može se koristiti kao dio rukava. Vilin konjic kao tetovaža za muškarce se ne miče, samo prirodno sjedi. Muškarci biraju prirodne stilove za svoju tetovažu vretenca.
 2. Ideje za djevojčice. Tetovaža vretenca za djevojčice obično se prikazuje s nekim dodatnim elementima poput cvijeća, biljaka ili drugih vilinskih konjica. Najpopularniji stil tetovaža ovdje je akvarel.

Pregledajte sljedeće fotografije, one vam mogu pomoći u odabiru najbolje ideje za vašu tetovažu vilinskog konjica.