Kako gojiti debelejšo brado

Gojenje gostejše brade je lahko za nekatere moške težko. Medtem ko obstaja veliko mitov o tem, kako hitreje in bolj nasičiti debelejšo brado, na primer lase na glavi, je stopnja rasti dlak na obrazu in brade v veliki meri odvisna od genetike in starosti. Čeprav brada s starostjo postaja polnejša in bolj groba, obstajajo načini, kako dobiti debelo brado. Na primer, najboljši nasveti za rast brade se začnejo z osnovami, kot so pravilna prehrana, vadba, spanje, lajšanje stresa in samo dobra nega brade. Prehranska dopolnila, kot je biotin, lahko igrajo tudi vlogo, saj lasnim mešičkom zagotavljajo vitamine in minerale, ki jih potrebujejo za razmnoževanje in optimalno rast.

Če želite dobiti bolj bujno brado, sledite našemu vodniku, če želite izvedeti, kako naravno narediti brado gostejšo in hitrejšo. Čeprav ni možnosti, da bi si čez noč izrasli obrazni lasje, boste z malo potrpljenja in discipline imeli zdravo polno brado v kratkem. Po nekaj tednih ali mesecih boste želeli preveriti najboljše sloge brade in se naučiti skrbeti za to.

Kako gojiti debelejšo brado

Kako brada naravno postane debelejša in hitrejša

Vsi zdravi človeški lasje rastejo približno z enako hitrostjo, kar je približno 1,25 cm na mesec. Toda to je povprečje za vse moške in ženske, zato lahko lasje na obrazu rastejo hitreje ali počasneje, odvisno od vaše genetike, starosti in zdravja.

Zdaj se morda sprašujete, kako lahko ta vaš prijatelj v samo dveh tednih zraste »polno brado«.

Kako brada naravno postane debelejša in hitrejša

Za pojasnitev iluzije hitrejše rasti brade je nekaj dejavnikov, ki vplivajo na to, kako polne ali goste vidimo dlake na obrazu:

  • Barva brade-temno obarvana brada je videti gostejša in polnejša
  • Premer lasnih pramenov – debeli v primerjavi s tankimi lasnimi mešički
  • Gostota obraznih dlak – debelejši obrazni lasje očitno izgledajo bolj polni in hitreje rastejo

Čeprav moški ne morejo spremeniti, kako hitro njihova brada raste genetsko, lahko zagotovo poskrbimo, da rastejo z največjo hitrostjo.

Kako narediti brado hitrejšo in debelejšo naravno

Prehranska in prehranska dopolnila

Prehrana z visoko vsebnostjo beljakovin in nizko vsebnostjo maščob je temelj za zdravo brado. Vitamini A, B6, B12, niacin (vitamin B3), pantotenska kislina (vitamin B5), C, E in F so potrebni za hitrejšo reprodukcijo celic in rast las. Dober multi-vitamin, ki ga jemljemo kot dodatek zdravi, uravnoteženi prehrani, lahko zagotovi ta potrebna hranila.

Za določena živila, ki pospešujejo rast las na obrazu, upoštevajte naslednje:

  • Beljakovine – piščanec, ribe, govedina, jajca, fižol, jogurt
  • Sadje – jabolka, pomaranče, jagode, borovnice, limone, avokado, ananas itd.
  • Zelenjava – solata, špinača, ohrovt, brokoli, zelje, ovratniki, šparglji itd.
  • Orehi – mandlji, orehi, arašidi, pistacije, sončnična semena, laneno seme, indijski orehi itd.

Poleg tega minerali, kot so omega 3 maščobne kisline, železo, magnezij, selen in silicijev dioksid, prispevajo tudi k rasti las. Jemanje prehranskih dopolnil (tj. Multivitaminov) lahko zagotovi vitamine in minerale, ki jih je težko absorbirati v zadostnih količinah s hrano. Ne pozabite jemati dodatkov v priporočenih odmerkih.

Kako rasti lase na obrazu

Spanje in počitek

Moški, ki se zbudijo s strnišči, bodo morda mislili, da jim obrazne dlake čez noč hitreje rastejo, in imajo prav. Med spanjem se poveča raven rastnega hormona v krvi, kar pospeši razmnoževanje celic in rast las. Lasje nastanejo, ko hitro razdeljene celice v lasnih mešičkih potisnejo odmrle celice skozi kožo.

Naj bo brada debelejša

Ker je razmnoževanje celic največje okoli 2. ure zjutraj, lahko zgodnje spanje in spanje vsaj 7 do 8 ur pomaga bradi rasti.

Dodatna korist spanja za zdravje je, da lahko ustrezen počitek olajša tudi stres. Ker stres povečuje tveganje za izpadanje las, lahko dovolj spanja zmanjša stres, prepreči umikanje las ali redčenje las in dejansko zagotovi, da vam brada hitro in gosto raste.

Kako pospešiti brado

Vadba in stres

Stres vpliva na vse dele telesa, vključno z lasmi in brado. Visoke ravni stresa zavirajo razmnoževanje celic, kar upočasni rast brade in poveča tveganje za izpadanje las. Dvigovanje uteži, visoko intenzivni intervalni trening (HIIT) in kardio vaje lahko pomagajo pri obvladovanju stresa, povečajo krvni obtok in dovajajo ključne vitamine v vaše lasne mešičke.

Poleg tega lahko vadba pomaga moškim izgubiti težo in poveča testosteron, s čimer bo vaša brada hitreje rasla.

Najboljši načini za hitro rast polne brade

Potrpljenje in predanost

Eden najslabših načinov, da uničite svoje možnosti za gosto, polno brado, je, da postanete nestrpni, opustite postopek in si obrijete obrazne dlake. Ko poskušate hitro pustiti gosto brado, boste na to vsak dan pozorni. Čeprav vas lahko koža srbi in brada postane neprijetna, ne obupajte! Lasje vaše brade se bodo sčasoma zmehčali in srbenje se bo umirilo.

Pridobite debelejšo brado

Ta postopek lahko pospešite z oljem za brado. Vsakodnevno nanašanje olja in balzama za brado lahko pogosti in ukroti divjo brado ter tako ponudi mehkejši in svetlejši zaključek, ki bo všeč vašemu dekletu ali ženi. Upoštevajte te komplete za brado za vse osnove za nego in nego, ki jih potrebujete za zdrave dlake na obrazu.

Kako gojiti debelejšo brado

Ne obrezujte in ne oblikujte še

Moški, ki želijo pustiti lepo brado, morajo pustiti, da jim obrazne dlake zrastejo vsaj 4 do 6 tednov, preden se lotijo ​​lahke nege. Če morate brado zgodaj podrezati in oblikovati, bodite pri negi konservativni.

Dlake na obrazu niso podobne dlakam na glavi – lahko začnete z majhnimi površinami, na katerih las ne rastejo, in zaradi britja teh madežev lasje ne bodo rasli, kaj šele debelejši in temnejši. Edini način, da odpravite to težavo, je, da pustite bradi zrasti dovolj dolgo, da prikrije te madeže brez las.

Neverjetne moške brade - pustite si polnejšo brado

Nega kože

Dobra nega kože spodbuja prekrvavitev obraza in zagotavlja kisik in kri, bogato z vitamini, potrebno za razmnoževanje celic. Poleg tega piling z rahlo abrazivnim čistilom odstrani odmrle kožne celice, ki lahko blokirajo lasne mešičke in povzročijo vraščene dlake. Podobno dobra vlažilna krema ohranja kožo voljno in zdravo ter spodbuja boljšo brado.

Nasveti za rast brade - kako hitro gojiti debelejšo brado

Neverjetne brade

V primeru, da čutite dvom o sebi ali se sprašujete, zakaj si sploh pustite brado, tukaj je nekaj neverjetnih brad za motivacijo.

Kako gojiti brado - najboljši nasveti za rast brade

Kako gojiti brado - hitreje in gosteje

Kako gojiti polno brado

Neverjetni stili brade za moške

Kako hitreje rasti brado

Načini hitrejše rasti brade - nasveti za nego las