Kako izblijediti kosu: Izblijedite kosu šišanjem

Bez obzira želite li uštedjeti novac u brijačnici ili samo eksperimentirati sa šišanjem, možete naučiti kako napraviti frizuru koja bledi s dobrim škarama i vježbati. Blijeđenje vlastite kose definitivno je vrijedna vještina, pogotovo ako želite postati brijač, ali sami ošišati kosu nije lako. Iako bi moglo biti jednostavnije započeti izblijedjenjem prijatelju, neki početnici nemaju izbora nego izblijediti vlastitu kosu pred ogledalom.

Kako bismo vam olakšali šišanje i sjedinjavanje najbolje frizure s izblijedjenjem, sastavili smo korak-po-korak vodič za izvođenje izbjeljivanja. Nakon što odaberete kako izblijediti kosu i želite li visoku, srednju, nisku, ćelavu, kožu ili suženu kosu, pokazat ćemo vam kako točno šišanjem izrezati kosu.

Kako napraviti blijedu frizuru

Fade frizure

Fade je miješanje muške kose sa strane i s leđa. Fade frizure počinju vrlo kratko pri dnu, blizu dekoltea i ušiju, a postupno se produžavaju prema vrhu glave. Postoji mnogo različitih vrsta blijeđenja koje možete izabrati, u rasponu od mjesta gdje se sužavanje počinje do toga koliko će kratko ili dugo izgledati blijeđenje. Srećom, gotovo sve najpopularnije muške frizure lijepo se slažu s izblijeđenom kosom.

Kako izblijediti kosu

Iako bi internetska škola brijača u kombinaciji s lokalnim satovima obuke mogla biti najbolji način da naučite izblijedjeti kosu, dečki s izvrsnom koordinacijom ruku i očima mogu također razviti ovu vještinu. Međutim, osim ako niste posvećeni izbljeđivanju vlastite kose, općenito je loša ideja da to učinite sami.

Kako smanjiti fade

Profesionalnim brijačima potrebne su godine da oplemene i usavrše šišanje. Najteži dio frizure je spajanje jedne duljine u drugu kako bi se stvorio trendovski stil. Iako izgleda lako, brijačnica zahtijeva obuku, a zezanje vaše frizure može se dogoditi u trenu. Imajući to na umu, nikada si nemojte dati prvi put komad neposredno prije posebne prigode.

Najbolje fade frizure

Evo, evo kako si priuštiti izblijedjevanje suženja kod kuće.

Kako izvesti blijeđenje s mašinama za šišanje

Da biste izblijedili kosu, morat ćete uložiti u odgovarajuće alate za šišanje i oblikovanje. Konkretno, trebat će vam dobre škare za kosu sa cijelim setom štitnika, ručnim ogledalom ili sustavom zrcala, češljem, škarama i trimerom.

Kako izvesti blijeđenje s mašinama za šišanje

Ako ozbiljno želite izblijediti vlastitu kosu, možda biste htjeli nabaviti profesionalne škare za šišanje ili izblijedjele kose. Ove vrste škare dolaze s najoštrijim oštricama, najsnažnijim motorima, čvrstim dizajnom, mogućnostima korištenja s kabelom i bežičnim putem, dugim trajanjem baterije i kompletnim setom češljeva i pribora za svaki rez. Najbolji alati za šišanje za brijače su Wahl Profesionalni čarobni isječak.

S druge strane, ako samo želite pristupačne kućne škare, tada su najbolje ocijenjene Wahl Color Pro je izvrstan izbor. Kao jedna od najuglednijih marki, aparati za obrezivanje Wahl pouzdani su i kvalitetno izrađeni s oštrim noževima i robusnim motorima. Ovo je najpopularniji stroj na tržištu, a dolazi kao kompletan komplet za šišanje kose.

Cut A Fade rezačima

Sve što trebate odlučiti je želite li to prugast ili bežični model. Za praktičnost i upravljivost preporučujemo bežično korištenje, no oboje će bez napora ošišati kosu.

Na kraju, ako želite trimer visokih performansi koji nudi profesionalne mogućnosti šišanja po nižoj cijeni, nabavite Wahl Clipper Elite Pro. Za preporuke o škarama, rubovima, češljevima, sredstvima za dezinfekciju i čišćenje, pogledajte ovdje popis alata za brijače.

Kako ošišati fade frizuru

Kako sami ošišati fade frizuru

Slijedite ove korake da biste smanjili blijeđenje:

  • Odlučite gdje želite da linija nestajanja počne.
  • Odlučite želite li kratko ili dugo blijeđenje i odaberite odgovarajuću veličinu štitnika.
  • Pomaknite škare uz bočne strane i natrag kako biste ošišali kosu. Uvijek počnite pri dnu i napredujte kratkim potezima.
  • Postepeno blijedi i bledi kosu mijenjajući štitnike. Blijeđenje bi trebalo biti besprijekorno i izgledati vrlo prirodno.
  • Probijte se uz glavu. Svakako se zaustavite oko hramova.
  • Umiješajte izblijedjelo u kosu na vrhu tako što ćete rezati kosu po češlju koji otkriva pravu duljinu kose.
  • Očistite liniju kose i dekoltea trimerima.

Uvijek zapamtite najvažnije pravilo brijanja – režite konzervativno. Uvijek možete ošišati kosu, ali morat ćete čekati tjednima da ponovno izraste.

Kako izblijediti kosu

Kako izblijediti vlastitu kosu

Odlučite svoju liniju blijeđenja

Linija blijeđenja pokazat će gdje će početi sužavanje. Što se tiče vrsta blijeđenja, možete imati nisko, srednje ili visoko blijeđenje. Prilikom rezanja vlastitog izblijedjenja, ovaj vodič pretpostavlja da je sve ispod linije izblijedjenja dotjerano do kože radi ćelavog izblijedjenja.

Ako želite napraviti sužavanje bez izlaganja tjemena sa strana i na leđima, htjet ćete započeti postupak miješanja tik iznad ušiju i raditi prema vrhu glave.

Odaberite duljinu i veličinu štitnika za liniju izblijedjenja

Počnite odabirom odgovarajuće veličine štitnika za svoju liniju izblijedjenja. Veličine štitnika za šišanje pokazuju koliko će kratki ili dugi rez biti. Manji broj frizure označava kraći rez. U početku budite konzervativni i odaberite stražu #3 ili #4.

Budući da većina brijača počinje pri dnu i radi od strana prema gore, ovaj češalj će odrediti najkraći dio vašeg blijeđenja.

Pomiješajte A Fade s Clipperima

Počnite blijediti strane

Nakon što obrijete bočne strane i vratite se na liniju izblijedjenja, pričvrstite desni štitnik i počnite rezati duž linije izblijedjenja. Koristite male, kratke poteze kako biste dobili ravnomjerni rez po glavi. Škare uvijek pomičite prema gore.

Prijelaz između štitnika za postupno izblijeđivanje kose

Konusno blijeđenje događa se postupno kako mijenjate veličine škare sve duže i duže kako se krećete dalje uz glavu. Kad promijenite nastavke za češalj i budete spremni za podrezivanje, počnite s vrhom gdje je posljednji štitnik završio s rezanjem kako biste nastavili miješanje.

Međutim, dijelovi šišanja ponekad se mogu preklapati radi prirodnog izgleda. To će minimizirati slojeve dok se pomičete prema gore i mijenjate duljine.

Izblijedite frizuru korak po korak

Učinite svoj put do kose na vrhu

Na kraju ćete morati uklopiti kosu u svoju dužu frizuru na vrhu. Kad se približite vrhu bočnih strana i natrag, češljem povucite odgovarajuću duljinu i trimerom prođite duž češlja. Ova tehnika rezanja pružit će vam veću kontrolu nad potrebnom duljinom.

Podrežite izrez i liniju kose

Završni dodir zahtijeva da obrijete donji dio kose ispod linije izblijedjenja, kao i da obrežete izrez. Oblikovanje dekoltea može se postići dobrim trimerom za kosu, ali trimer za bradu koji nudi glatki, uski rez može biti i praktičan.

Ako želite postrojiti, možete upotrijebiti ivice ili obris za stvaranje oštrih rezova duž sljepoočnica i zulufa.

Blijeđenje muške kose sa strane i na leđima

Pregledajte svoju kosu

Nakon što završite s obrezivanjem, poželjet ćete pažljivo pregledati svoje blijeđenje i ispraviti sve pogreške. Ako vam je ovo prvi put da sami šišate kosu kod kuće, preporučujemo da zanemarite mala neravna područja i ne budete perfekcionist. Razlog je taj što smo često otkrivali da će početnici potpuno zeznuti dobru frizuru s izblijedjenjem pokušavajući je učiniti savršenom.

Dajte sebi fade

Napravite blijedu frizuru

Ako ste spremni za šminkanje, pogledajte najbolje muške frizure i pronađite stil za isprobavanje. Ne zaboravite odvojiti vrijeme i budite strpljivi.

Dečki mogu čak početi s dugom frizurom koja izblijedjuje kako bi uvježbali tehniku ​​miješanja, a zatim prelaze na skraćivanje kratke fade. U najgorem slučaju, uvijek se možete ošišati ili ošišati, ili čak posjetiti lokalnu brijačnicu kako biste popravili blijeđenje i redovito se ošišali.

Ako ste ozbiljno zainteresirani da postanete brijač, istražite škole brijača u blizini kako biste pronašli programe koji će vas naučiti svemu što trebate znati. Vrhunski satovi brijača ponudit će praktičnu obuku i iskustvo u stvarnom svijetu, dopuštajući studentima da se u konačnici osposobe za rad kao licencirani brijači.