Kako koristiti gel za kosu

Ako ste tip koji još nije naučio koristiti gel za kosu, moglo bi biti dobro vrijeme da smislite pravi način nanošenja gela za oblikovanje. Iako toplo preporučujemo pomade ili vosak, gel za kosu nudi jako učvršćivanje i može biti dobar pri oblikovanju određenih frizura. Kako biste izbjegli hrskave, ljuskave ili ljepljive posljedice loše gelirane kose, evo vodiča korak po korak kako oblikovati kosu gelom. Najbolji dio je, imate li ravnu, valovitu ili kovrčavu kosu, ove tehnike za gel za kosu univerzalne su za sve muškarce i tipove kose!

Kako koristiti gel za kosu

Odabir pravog gela za kosu

Prilikom nanošenja gela za kosu važno je koristiti pravi gel. Za neurednu frizuru s krevetom poželjet ćete odabrati svjetliji gel od pjene koji se ne stvrdnjava i ne ljušti. Ako oblikujete šiljastu kosu, tada bi gel za srednje do jako držanje s malo sjaja mogao biti najbolji. Prilikom istraživanja najboljeg gela za mušku kosu, ne zaboravite izbjegavati proizvode za oblikovanje koji sadrže alkohol – oni će se osušiti i oštetiti vašu kosu.

Najbolji gel za kosu za muškarce

Iako pomade na vodenoj bazi nude sve iste prednosti kao i gelovi, bez ikakvih negativnih posljedica, postoje neke visoko ocijenjene marke gelova za kosu koje možemo preporučiti. Ako želite kupiti najbolji gel za kosu za muškarce, htjet ćete birati između sljedećeg:

Kako oblikovati kosu gelom

Da biste kosu koristili i oblikovali gelom, uvijek počnite sa svježe opranom kosom. Nakon tuširanja kosu osušite ručnikom, ostavljajući je lagano vlažnom kako bi vaš gel duže i bolje stajao.

Sada, momci često postavljaju pitanje “koliko gela trebam koristiti”. Za kratku kosu, uzmite količinu gela veličine četvrtine nikla, protrljajte je između dlanova dok se lagano ne zagrije i temeljito nanesite na kosu. Pobrinite se da vaš gel za kosu bude ravnomjerno raspoređen po kosi, nanoseći ga od tjemena do vrhova.

Konačno, počnite oblikovati svoju geliranu kosu. Ovisno o frizuri koju želite, možete koristiti prste ili češalj. Na primjer, šiljastu kosu bolje je oblikovati rukama, dok za glatke frizure potreban je češalj. Za čvrsto držanje, osušite kosu fenom.