Kako popraviti lošu liniju kose – Povratak kose

S lošom linijom kose može se teško nositi. I tužna je stvarnost da će više od dvije trećine muškaraca doživjeti gubitak kose do 35. godine. To znači da će većina dečaka morati pronaći način da popravi ili vrati svoju opadajuću kosu ako žele nastaviti oblikovati cool muške frizure.

No, muškarci s iskrivljenim, užasnim linijama kose pokušat će učiniti sve kako bi preokrenuli oštećenja i vratili kosu, često eksperimentirajući sa skupim “čudesnim” proizvodima za rast kose koji ne čine razliku. Iako neuredna linija kose može biti posljedica vaše genetike, postoje mnogi drugi čimbenici koji mogu uzrokovati neujednačenu liniju kose, uključujući stres, lošu prehranu i užasnu njegu kose.

U nastavku raspravljamo o 5 načina kako popraviti lošu liniju kose. Od jednostavnih rješenja poput promjene frizure ili proizvoda za oblikovanje kose do potencijalno boljeg izgleda kose poboljšanjem načina života, ovo su jednostavne i brze promjene koje možete napraviti prije nego razmislite o drastičnijim koracima, poput transplantacije kose.

Kako popraviti lošu liniju kose

Prehrana

Poput puštanja brade, veliki faktor u kvaliteti vaše kose je vaša prehrana. Iako pravilna prehrana ne može vratiti vašu kosu, može pridonijeti jačoj kosi i sporijem opadanju kose. Konzumiranje hrane bogate proteinima, poput piletine, ribe, jaja i orašastih plodova, kao i većine povrća, može učiniti vašu kosu zdravijom, sjajnijom i gušćom.

Rast kose i prehrana

Kako biste bili sigurni da ćete dobiti sve potrebne vitamine i minerale za zdravu kosu, kožu i nokte, preporučujemo a multivitamin. Ne podržavamo vitaminske proizvode ili robne marke koji obećavaju bržu rast vaše kose – 99,9% vremena ti proizvodi koštaju mnogo više od generičkih multivitamina i imaju iste sastojke.

Stres

Iako će vam mnogi stručnjaci reći da svaki stres doprinosi opadanju kose, to nije posve tako. Fiziološki stres, koji može biti uzrokovan medicinskim ili životnim promjenama, može dovesti do gubitka kose.

Stres i opadanje kose

Emocionalni stres izazvan svakodnevnim životnim teškoćama obično ne doprinosi lošoj liniji kose. Međutim, nakon što se riješe ovi stresori, kosa vam može ponovno narasti i normalni ciklus rasta može se nastaviti.

Šamponiranje

Neki “stručnjaci” tvrdit će da prečesto pranje kose može pridonijeti strašnim linijama kose. Ovo je samo slučaj ako koristite muški šampon i regenerator koji je kemijski abrazivan i oštećuje vašu kosu, što nije slučaj za gotovo sve velike marke. Zapravo, pravi stručnjaci savjetuju šamponiranje prorijeđene kose 3 do 4 puta tjedno jer čista kosa izgleda prirodno gušća.

Muški šamponi

Muškarci s opadanjem kose teško prihvaćaju ovo kad vide da im kosa opada. Nažalost, ovo osipanje vjerojatno se događa bez obzira na to. Zapravo, problem može imati više veze s time kako grubo perete ili tretirate kosu.

Evo nekoliko najboljih šampona za gubitak kose za muškarce koji će vam popraviti opadanje kose i učiniti da vaša postojeća kosa izgleda i bude gušća.

Pregled Ocjena proizvoda Cijena
Ultrax Labs Surge kose | Šampon za poticanje rasta kose s kofeinom 8 oz Ultrax Labs Surge kose | Šampon za poticanje rasta kose s kofeinom 8 oz 11.263 recenzije 67,95 USD Kupi sada
Lipogaine Big 5 stimulirajući šampon za prorjeđivanje kose & amp; Lomljenje za sve tipove kose, muškarce i žene, prožeto biotinom, kofeinom, arganovim uljem, ricinusovim uljem i Saw Palmetto (ljubičasta) Lipogaine Big 5 stimulirajući šampon za prorjeđivanje kose & Lomljenje, za sve tipove kose, muškarce i… 1.659 recenzija 30,00 USD Kupi sada
Biotin šampon za kosu za stanjivanje kose - voluminozni šampon od biotina za muškarce i žene za ovlaživanje kose - šampon bez sulfata s biotinom i hidratantni šampon za suhu kosu preko 95% prirodnog porijekla Biotin šampon za kosu za stanjivanje kose – voluminozni šampon za kosu za muškarce i žene… 31.036 recenzija 9,95 USD Kupi sada

Najbolje šišanje za vraćanje kose

Ako vam kosa prorijedi ili imate ćelave točke u blizini linije kose, ima smisla ošišati kosu kraće nego pustiti da izraste. Većina dečki je iznenađena kad to nauči, ali kratke frizure umanjuju kontrast koji privlači pozornost na vašu ćelavost. No, postoji mnogo dobrih frizura za muškarce s udovičinim vrhom ili spuštenom kosom kose.

Frizure s vrhovima udovica

Ako brijanje glave nije opcija, razmislite o šišanju, visokom blijeđenju kože ili ošišanoj frizuri. S ovim vrlo kratkim frizurama i stilovima ljudi neće toliko primijetiti vašu tanku kosu ili lošu liniju kose.

Ne zaboravite upotrijebiti kvalitetnu pomadu za oblikovanje kose ili vosak za kosu za teksturirani prirodni izgled umjesto gela. Frizure s teksturom bolje pokrivaju tjeme i pružaju “gušći” izgled vašoj kosi.

Šišanje za vraćanje kose

Tretmani ponovnog rasta kose

Ako osjećate da vam se loša kosa kose ili tanka kosa samo pogoršavaju, možda je vrijeme za poduzimanje agresivnijih akcija. Kako biste spriječili ili čak preokrenuli gubitak kose, razmislite o proizvodu za rast kose koji može stimulirati vaše folikule.

Iako postoji mnogo tretmana za kosu, najbolji je muški Rogaine. Kao vrhunska marka koju preporučuju dermatolozi, Rogaineova pjena koja se lako koristi najučinkovitiji je proizvod za rast kose na tržištu.

Aktivni sastojak je Minoksidil, lijek za opadanje kose odobren od FDA. Da bi objasnio postupak, ovaj lokalni lijek djeluje tako što povećava fazu rasta kose i revitalizira mrtve folikule kose kako bi ponovno izrasla nova kosa. U kliničkim ispitivanjima Rogaine je dao rezultate u gotovo 9 od 10 muškaraca.

Najbolji tretman protiv gubitka kose - Rogaine

Ako želite spriječiti opadanje kose jednom zauvijek, Rogaine je put kojim treba ići. Također preporučujemo Kirklandov Minoksidil 5% dodatne čvrstoće formula za generički proizvod koji je jeftiniji. Kirkland je Costcov privatni brend, pa očekujte solidne rezultate po pristupačnoj cijeni.

Pregled Ocjena proizvoda Cijena
Muška Rogaine 5% Minoksidil pjena za opadanje kose i ponovni rast kose, topikalni tretman za stanjivanje kose, opskrba za 3 mjeseca Muška Rogaine 5% Minoksidil pjena za opadanje kose i ponovni rast kose, lokalno liječenje za stanjivanje… 19.498 recenzija 46,99 USD Kupi sada

Kako se nositi s lošom kosom kose

Ako vam je ponestalo načina da popravite liniju kose ili da ponovno izraste kosu, razmislite o tome da razgovarate sa svojim liječnikom ili stručnjakom da vidite jesu li dostupne nove mogućnosti liječenja i da li vam odgovaraju.