Kako sami postriči lase za moške

Če razmišljate o striženju las, niste sami. Številni moški se doma učijo strižiti lase. Ker je izlet v brivnico lahko težaven, dolgotrajen in celo drag, bi lahko bila frizura DIY odlična rešitev za nekatere fante. Tudi če se strižete s ščipalkami, je lahko prvič izziv, ugotoviti, kako striči moške lase, je veščina, ki jo je vredno razviti.

Ne glede na to, ali imate dolge ali kratke lase, vas bo ta priročnik naučil, kako si sami postrižete lase. Tukaj je vse, kar morate vedeti o striženju za striženje las, od kratkega striženja do kratkega hrbta in strani z dolgimi lasmi na vrhu..

Moški, kako si ostrižite lase

Najboljša orodja za striženje las

Preden začnete, boste potrebovali ustrezno orodje za striženje las. Na primer, potrebovali boste dobre škarje za lase, škarje in ročno ogledalo. Tu so najboljša orodja za samo striženje las, ki jih je treba kupiti.

Stroji za striženje

Za kratke lase, še posebej, če se želite zožiti in zbledeti ob straneh in na hrbtu, ali pa si privoščiti brenčanje, boste nujno potrebovali vrhunsko striženje. Vendar pa obstajajo različne ravni kakovosti pri trimerjih.

Samostojno orodje za striženje las

Profesionalne škarje za lase so opremljene s številnimi varovali in vam bodo omogočile najboljše rezultate. The Profesionalna čarobna sponka Wahl ponuja zmogljiv motor, ostra rezila, visoko natančno, žično in brezžično uporabo z 90 minutami delovanja z enim polnjenjem in odlično vodljivost. Stroj, ki je ocenjen kot eden najboljših strižnikov za brivce na trgu, je kot nalašč za moške, ki se resno odločajo za čisto rezanje doma.

Wahl Professional kabel s 5 zvezdicami/brezžični čarobni posnetek #8148 - Odlično za brivce & amp; Stilisti - Natančna brezžična strižna naprava za obrezovanje s funkcijami - 90+ minutni čas delovanja 13.590 pregledov Wahl Professional kabel s 5 zvezdicami/brezžični čarobni sponka #8148 – Odlično za brivce & Stilisti – Natančna brezžična strižna naprava za obrezovanje s funkcijami – 90+ minutni čas delovanja

  • STROKOVNA TOČNOST: Čarobni posnetek s 5 zvezdicami je a…
  • STILNI IN FUNKCIONALNI: Čarobni posnetek s 5 zvezdicami…
  • VKLJUČENA DODATNA OPREMA: strižnik, 8 nastavkov…

99,95 USD Kupi zdaj

Fantom, ki si želijo le poceni strižnikov za lase, ki so zanesljivi, enostavni za uporabo in imajo vse potrebne glavnike, priporočamo, da se odločite za cenovno ugoden brezžični model, kot je Wahl Color Pro. Ta popoln komplet za striženje las vsebuje celoten sklop barvno označenih zaščitnih glavnikov in združuje rezila iz nerjavečega jekla z zmogljivo baterijo, ki omogoča 60 minut delovanja. Ta model je odličen za začetnike s proračunom, ki želijo največjo mobilnost.

Prodaja Akumulatorska strižnica za lase Wahl Color Pro & amp; Trimer - enostavni barvno vodeni glavniki - za moške, ženske in amp; Otroci - model 9649 42.572 ocen Akumulatorski aparat za striženje las Wahl Color Pro & Trimer – enostavni barvno vodeni glavniki – za moške, ženske & Otroci – model 9649

  • Brezžični priročnik – Color Pro Cordless je…
  • Barvno označeni vodniki – Iskanje in…
  • Higiensko nego – Ker so naša rezila…

27,85 USD Kupi zdaj

Če ste pripravljeni nadgraditi na visoko zmogljive žične električne škarje, Wahl Elite Pro je komplet za striženje doma, vreden resnega pogleda. Z elegantnim dizajnom, samoostrilnimi rezili, zmogljivim, a tihim motorjem, nastavljivo konico in vrhunskimi dodatki ne morete zgrešiti s tem izdelkom.

Prodaja Wahl Clipper Elite Pro visoko zmogljiva domača frizura & amp; Komplet za nego moških - električna ščipalka za lase - model 79602 11.907 ocen Visoko zmogljiva domača frizura Wahl Clipper Elite Pro & Komplet za nego moških – električna ščipalka za lase – model 79602

  • Najboljša natančna rezila – samoostrenje, ostane…
  • Secure-Fit Premium ščitniki s sponkami iz nerjavečega jekla…
  • Zmogljiv & Vzdržljiv motor – tih, tiho…

47,99 USD Kupi zdaj

Škarje

Druga potrebna brivska orodja so škarje ali škarje. Medtem ko bo večina obrezovanja opravljena s škarjami, lahko škarje pomagajo odrezati lase na vrhu glave in popraviti majhna območja. Zasnovane z ergonomskim oprijemom in izdelane iz nerjavečega jekla, da ostanejo zelo ostre najboljše škarje za striženje las okoli.

Kako striči moške lase

Ogledalo

Nazadnje boste želeli vlagati v tristransko ogledalo lahko se povežete kjerkoli. Če si prvič strižete lase, se boste morda lahko izognili uporabi ogledala v kopalnici in držanju ročnega ogledala.

Če pa želite popoln sistem samo striženja las, vam bo trdno ogledalo z vsestransko zasnovo zagotovilo, da boste pri obrezovanju strani, hrbta in izreza videli vsak kot..

Izberite najboljšo frizuro

Izbira najboljše frizure je odvisna od oblike obraza in osebnega sloga. Dobre moške pričeske laskajo tvojim potezam obraza. Preden pa si poskušate odrezati glavnik zaradi zbledelosti, zarezanega spodreza ali puhanja, priporočamo, da prvič začnete z enostavno frizuro.

Moški odbitki po obliki obraza

Kratke odbitke, kot sta striženje ali posnetek, lahko dosežete samo s ščipalkami in brez bleščanja. In čeprav so najbolj priljubljeni slogi kratki lasje ob straneh z daljšimi lasmi na vrhu, ti kratki rezi olajšajo mešanje, saj so vsi lasje za začetek zelo kratki.

Tudi stranska zaščita #2 ali #3 na straneh in zadaj z izrezom #4 ali #5 na vrhu lahko zmanjša kontrast, daje videz subtilnega klasičnega zoženja in povzroči lep odrez ali obrezovanje posadke.

Kako si privoščiti buzz cut

Samo zapomnite si, da lahko vedno skrajšate lase, vendar las ne morete zrasti v minuti. Zato začnite konzervativno z daljšimi stražami. V najslabšem primeru boste morda morali mesec dni nositi striženje ali obiskati brivnico, da bo rez zbledel.

Umijte si lase

Preden začnete s striženjem, si moški umijte lase s šamponom in balzamom. Prvič, čiste lase je lažje rezati in delati. Izdelki za oblikovanje lahko otežijo česanje in hranjenje las v ščipalke, kar lahko izkrivlja dolžine po glavi. Poleg tega so navlaženi lasje mehki in jih lahko ščetkate, da odstranite zaplete.

Umijte si lase

Po prhanju lase dobro posušite z brisačo. Vlažni lasje se lahko poravnajo in se zdijo daljši, kot je, kar lahko povzroči, da fantje na koncu odrežejo več, kot bi želeli. Potem, ko se lasje posušijo, na koncu naredite veliko krajšo frizuro, kot je bilo predvideno. Strižnike uporabljajte samo na suhih laseh.

Kje postriči lase

Medtem ko si bo večina moških sama postrigla lase v kopalnici, to področje morda ni idealno za vsakogar. Za manevriranje potrebujete prostor, dobro osvetlitev in veliko ogledalo.

Kje postriči lase doma

Nekatere kopalnice imajo svetlo rumeno svetlobo, ki vam lahko zatemni pogled ali povzroči senco. Razmislite o postavitvi z naravno svetlobo.

Ko pripravljate delovni prostor, se seznanite z orodji. Vklopite in izklopite škarje, premikajte nastavljiva rezila naprej in nazaj ter pripnite ščitnike, da ostanejo na svojem mestu.

Striženje las s strižniki

Kako strižiti lase s ščipalkami

Najbolj priljubljeni odbitki za moške imajo kratke stranice z dolgimi lasmi na vrhu. Da bi to dosegli, se brivci vedno začnejo strigati z rezanjem strani in hrbta s ščipalkami.

Če želite s škarjami izrezati buzz, to ne bo pomembno, zato lahko namestite desni ščitnik in začnete rezati spredaj nazaj. Za enakomerno rezanje po dolžini vedno brenčite ob zrnu.

V nasprotnem primeru sledite tem navodilom po korakih, če želite izvedeti, kako strižiti lase s ščipalkami.

Začnite rezati stranice

Izberite velikost ščitnika, pripnite glavnik in potegnite škarje navzgor po glavi. Začenši od spodaj in premaknite škarje navzgor proti vrhu, se postopoma premikajte od založnikov do hrbta.

Postrižite lase na straneh in nazaj s ščipalkami

Stroj naj bo stabilen, rahlo nagnjen naprej in sperite s lasiščem, da poberete čim več las. Tudi pri dobrih ščipalkah je pomembno narediti nekaj prehodov, da se prepričate, da so vsi lasje enake dolžine.

Nazadnje pazite, da so kratki lasje na hrbtu in na straneh vsaj nekaj stranskih velikosti krajši od daljših las na vrhu. Izkušeni fantje lahko spodnji del bokov skrajšajo za eno dolžino krajše od zgornjega, da ustvarijo zožen videz.

Kako odrezati zadnji del las

Če želite odrezati lase na zadnji strani glave, morate strižnike dvigniti navzgor od izreza. Z ogledalom si oglejte hrbet in pojdite počasi. Neprijeten položaj bo potreboval nekaj časa, da se udobno počutite. Če bledite lase in obrezujete različne dolžine, bodite dosledni s ščitniki.

Kako odrezati zadnji del las

Konec koncev, striženje las na hrbtu in ob straneh bi moralo ustvariti brezhiben videz. S potegom navzgor potegnite škarje nazaj in naravno zmešajte stranice z daljšimi lasmi na vrhu.

Za začetnike je lahko ta osnovna tehnika striženja las dovolj, da si zbledi. Očitno je, da lahko spretni brivec naredi frizuro bolje, toda če se konusni lasje gladko prehodijo, je to dovolj dobro, da jih naredite sami.

Kako si dati zbledeti

Sami zbledeti so lahko res zahtevni, toda za moške, ki jih zanima ta trendovska moderna frizura, je tu nekaj primerov najboljših odbitkov, ki jih je treba kopirati.

Fade frizuro naredite sami

S toliko različnimi vrstami bledenja, vključno z visokimi, srednjimi, nizkimi in plešastimi kosi, obstaja več načinov, kako z lasmi zbledeti.

Najprej morate določiti, kje se bo začelo zbledeti. Visoka zbledelost je ostra, nizka pa bolj klasična. Drugič, fantje se morajo odločiti, kako kratke bodo zbledele stranice. Mešanje zbledele kože je lahko težko, zato priporočamo, da začnete z #2 ali #3 nizkim bledenjem in nadaljujete.

Kako si dati fade frizuro

To zahteva postopno gladko mešanje las s spreminjanjem glavnikov, od #2 ali #3 do #4, #5 ali #6. Črta mora biti simetrična na obeh straneh in celo okoli glave. Kot vse drugo je praksa popolna in potrebno je pozorno oko.

Kako odrezati vrh

Razen če ne obrezujete šiška ali posadke, morate lase na vrhu glave postriči s škarjami. Kot vidite pri profesionalcih brivcev, boste s prsti merili dolžino in ohranili doslednost. Druga možnost je, da z glavnikom potegnete lase in jih strižete po ravni liniji.

Kako postriči lase na vrhu

Začnite v enem delu glave in nadaljujte po vsem vrhu, da zagotovite enako dolžino. Ko strižete dolge lase, primite pramene z različnih odsekov ali vstopite pod različnimi koti, da se izognete manjkajočim področjem.

Za lase spredaj (vaše šiške) lase počešite navzdol in jih razrežite po čelu. Če imate padajočo linijo las ali vdovski vrh, boste morda želeli pustiti lase dlje okoli templjev in plešastih madežev, da pokrijete ta področja.

Skrajšajte si svoje lase

Ko končate z vrhom, potegnite glavnik skozi lase, da poiščete nepravilnosti ali dolge pramene.

Lase očistite s trimerji

V idealnem primeru je tak trimer Andis Professional T-Outliner lahko pomaga pri ostrih in natančnih kosih okoli lasišča in izreza. V nasprotnem primeru uporabite samo ščipalke in jih obrnite na glavo.

S prirezovalnikom ali obrezovalnikom očistite zabojke in dlake okoli ušes. Cilj je, da se lasje lepo ukrivijo okoli ušesa.

Lase in vrat očistite s trimerji

Nato boste morali slediti liniji las za ušesi in v izrezu. Ti kosi bodo morali biti simetrični na obeh straneh vratu, zato jih ne obrezujte preveč navznoter.

Končno lahko vrat obrežemo na nekaj različnih načinov. Izbirajte med ostrimi, zaobljenimi in blokiranimi lasmi.

Oblikujte lase

Po pranju, šamponiranju, kondicioniranju in sušenju las pregledajte in si oglejte končni pogled. Za oblikovanje las uporabite najboljše moške izdelke za lase.

Moški za oblikovanje las

Oblikovanje vaše najljubše pričeske vam bo povedalo, ali ste se dobro ali slabo ostrigli. Na tej točki lahko svoje delo prilagodite.

Upoštevali pa bomo, da se ne bi smeli bati majhnih vprašanj. Mnoge od teh manjših napak bodo komaj opazne v nekaj dneh, ko lasje zrastejo.

Šišanje las las moškim doma

Šišanje moških las je koristna veščina, ne glede na vaše motive. Od prihranka časa in denarja do podaljšanja življenjske dobe vaše frizure z dotikom na domu je veliko prednosti.

Kljub temu vam vseeno priporočamo, da občasno obiščete tradicionalno brivnico v vaši bližini, tudi če želite pobrati nasvete in zvijače od profesionalnih brivcev.!