Kako sebi dati užitak

Buzz cut jedna je od najklasičnijih i najboljih kratkih frizura za muškarce. Srećom, zujanje u glavi lako je i jednostavno kod kuće. Zapravo, naučiti se ošišati je sve o tome da imate dobre aparate za šišanje, odgovarajuće alate za šišanje kose i strpljenje da sami ošišate kosu. Bilo da želite suziti izblijediti bočne strane i leđa ili kosu razvući po cijeloj dužini, šišanje je zgodna muška frizura koju morate napraviti i održavati.

Ako razmišljate o zujanju vlastite kose kod kuće kako biste uštedjeli novac i vrijeme u brijačnici, ovaj će vam vodič pomoći da napravite savršenu frizuru. Od izblijedjelog šišanja do frizure 3-2-1 do šišanja, pokazat ćemo najbolje načine da ošišate glavu škarama i dobijete ovaj čisti, kratki stil.

Kako zujete glavom

Nabavite prave alate za šišanje kose

Da biste sami napravili buzz cut, apsolutno će vam trebati pravi alati. Budući da su šišanje kratke frizure, ove ćete alate redovito koristiti za održavanje, što ulaganje čini još vrijednijim.

Mašine za šišanje

Dobre škare za kosu neophodne su za zujanje vlastite kose. Najbolji alati za škare dolaze s oštrim noževima, snažnim motorom, dugotrajnom punjivom baterijom koja omogućuje bežičnu uporabu i maksimalnu upravljivost, a na kraju i ergonomski dizajn za ugodno držanje.

Kako ošišati kosu

Ako namjeravate sami ošišati kosu i želite profesionalno šišanje, uložit ćete u vrhunski stroj. Momcima preporučujemo da nabavite pristupačne profesionalne škare za kosu jer duže traju, pružaju bliže šišanje i klize kroz sve vrste kose kako bi šišanje učinilo bez napora.

Prilozi, štitnici i ogledala

Lako ih je nabaviti, a bitno ih je imati, dečkima će trebati ovi dodatni alati. Ovi predmeti učinit će zujanje u kosi bržim i bezbolnijim.

  • Štitnici za pričvršćivanje potrebni su kako bi se osigurala ravnomjernost reza. Također poznati i kao češljevi, štitnici za šišanje omogućuju vam da šišate kosu različite duljine. Ovo može biti korisno ako želite izrezati buzz #1, #2, #3 ili #4. Većina aparata za šišanje dolazi s ovim nastavcima. Međutim, ako želite obrijati glavu škarama i ošišati se bez straža, frizura će vam biti još lakša.
  • Ručno ogledalo omogućuje vam odražavanje kupaonskog ogledala, tako da možete vidjeti potiljak. Zujanje vaše kose straga i čišćenje dekoltea ključno je za održavanje čistog šišanja.
  • Za detaljan rad trebat će vam trimer za kosu. Dlaku duž linije kose, zulufa, vrata i oko ušiju treba ošišati trimerima za oštre, čiste linije. Slično, ako se želite poravnati s lijepim rubom, preporučujemo vanjski okvir umjesto škare. Preferiraju ga brijači i stilisti Andis T-Outliner je najbolje ocijenjeni model u industriji.

Kako sebi dati užitak

Vaše radno područje

Gdje ćete ošišati kosu može biti jednako važno kao i kako. Najbolji prostor za šišanje često je kupaonica ili soba s prostorom, dobrom rasvjetom i ogledalom. Razmislite možete li se zadržati koliko god je potrebno bez osjećaja pritiska i pobrinite se da nakon toga možete udobno očistiti.

Kako ošišati vlastitu kosu

Provjerite vlasište

Buzz šišanje vrlo je kratka frizura za muškarce, pa ćete prvo htjeti provjeriti glavu i tjeme. Posebno potražite izbočine, ožiljke, ćelavost i znakove suhoće ili ljuštenja kože. Prhut može biti osobito loš s ćelavom glavom ili vrlo kratkom kosom, stoga uložite u šampon protiv peruti koji dokazano djeluje.

Kako ošišati vlastitu kosu

Počnite s čistom, suhom kosom

Mašine za šišanje, škare i trimeri općenito najbolje djeluju na čistu, suhu kosu. Prije nego počnete zujati po kosi, poželjet ćete se istuširati toplom vodom. Operite kosu dobrim šamponom i balzamom.

Nakon toga kosu osušite ručnikom, ali nemojte biti grubi s pramenovima ili folikulima. Pričekajte 10 do 15 minuta da se kosa potpuno osuši. Često se mokra ili vlažna kosa čini duljom od suhe. To može dovesti do neujednačene ili kraće frizure nego što se očekivalo.

Buzz Cut Length

Šišanje najbolje izgleda suženo s duljom kosom na vrhu i kraćom kosom sa strane i s leđa. Konkretno, preporučujemo šišanje uz šišanje. Određivanjem vaše predviđene duljine kose na vrhu glave, možete osigurati da je prijelaz postupan i spojen.

Zujanje vlastite kose kod kuće

Muškarci također imaju mogućnost krop kroja, kroja za posadu, pa čak i šišanje s bušom/četkom. Ove kratke muške frizure nalikuju suženom šišanju, ali zahtijevaju različite duljine kose i broj šišanja.

Standardni šišanje 3-2-1 ostavlja kosu na vrhu glave otprilike 3/8 inča, kosu sa strana glave na 1/4 inča i 1/8 inča na rubovima. Da biste to postigli, upotrijebite sljedeće veličine škare: a #3 na vrhu, #2 sa strana i #1 na rubovima.

Alternativa je rezanje zujanja s jednakom dužinom po cijeloj dužini. Dečki mogu odabrati 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ili 8 izrezivanje zujanja ovisno o štitniku koji koriste.

Buzz Cut Length

Buzz The Top

Vrh će odrediti duljinu vaše frizure. Ako idete s našom preporukom o duljini, postavite štitnik #3 na škaru. Ovo će vam ošišati kosu do 3/8 inča. Ako niste sigurni koliko kratko želite ošišati kosu, počnite dulje i uvijek možete skratiti kosu.

Počnite držeći štitnik za šišanje ravno uz čelo, okrenut prema liniji kose. Zatim polaganim i namjernim pokretima pomaknite škaru sprijeda prema natrag. Ponavljajte dok ne zujete po cijeloj glavi.

Kako biste izbjegli neravnomjerno rezanje zujanja, nakon što završite smjer sprijeda prema natrag, počnite obrezivati ​​bočno. Posebnu pozornost posvetite kosi na tjemenu. Budući da kosa na ovom području raste kružno, važno je zujati iz svih smjerova kako biste dobili ravnomjerno rezanje.

Buzz je ošišao vašu kosu

Buzz The Sides

Stranice vašeg zujanja izrezati će zahtijevati malo više pažnje prema detaljima. Budući da ćemo sužavati duljinu, morat ćete stvoriti jasnu početnu-zaustavnu točku. Ponovno, pomaknite škare polako i namjerno, oduzimajući vrijeme kako ne biste pokvarili frizuru “uradi sam”.

Da biste počeli zujati po stranama glave, zamijenite nastavak na škari na štitnik #2. Broj 2 ošišat će kosu na 1/4 inča.

Buzz The Sides

Kao i prije, štitnik naslonite ravno na glavu. Počnite pri dnu stranica blizu zaliski. Gurnite škare uz bočne strane, odozdo prema gore. Obrežite stranice ravno prema gore; znat ćete kada prestati brijati bokove jer će škare napustiti glavu. Ponovite to s druge strane glave.

Pregledajte nagib od vrha glave prema stranama. Prijelaz bi trebao biti sužen bez izrazite razlike u duljini. Ako postoji vidljiva linija na kojoj se kosa skraćuje, izblendajte kosu grickajućim pokretima. To se može učiniti laganim ljuljanjem škare prema van.

Buzz Cut Taper Fade

Buzz Otraga

Najizazovniji dio šišanja je šišanje kose na stražnjoj strani glave. Ovaj odjeljak zahtijeva manevriranje, što je prednost kupnje akumulatorskih škarama.

Kad budete spremni za rezanje leđa, htjet ćete stati leđima okrenuti prema kupaonskom ogledalu, a zatim podići ručno ogledalo. Htjeli biste se ugodno smjestiti u položaj, ali zrcalno ogledalo sada bi trebalo odražavati vaš potiljak. Ako imate loše osvjetljenje, svakako ga prilagodite.

Buzz odsječen od glave

Koristeći isti štitnik #2 (1/4 inča), počnite od podnožja vrata i krećite se ravnomjerno u trake prema gore, susrećući izrezani dio na vrhu. Slijedite prirodnu krivulju glave.

Prije je okrugli dio lubanje korišten za ocrtavanje mjesta gdje treba prestati zujati na vrhu glave. Sada će vam ta ista granica dati prirodan spoj.

Sužite i obrežite rubove

Neki muškarci vole podrezivati ​​i sužavati rubove za posljednji dodir. Zamijenite štitnik s štitnikom #1, tako da će ošišati kosu na 1/8 inča.

Isti zahvat ili ljuljanje kao i prije bit će upotrijebljen ovdje za izblijeđivanje linije kose. Da biste suzili strane, počnite s kosom kod zulufa. Na stražnjoj strani glave možete obrijati vrat.

Frizura Buzz Cut DIY kod kuće

Očistite zaliske i izrez pomoću trimera

Htjet ćete očistiti svoje zulufe i detaljno izrezati svoj izrez trimerima. Ovaj korak se odnosi na definiranje vaše kose i dekoltea oštrim, oštrim linijama koje će detaljno prikazati vaš kroj.

Počnite tako što ćete prerezati čistu liniju na бакicama. Vaš rez bi trebao biti izrađen prema vašoj prirodnoj liniji kose, stoga nemojte ići visoko visoko sa strane i ušiju.

Poravnajte svoj Buzz rez

Sada mijenjate položaj noževa, držite trimer tako da zubi budu okrenuti prema gore i obrijte sve ispod vašeg novo definiranog zulufa.

Vrat možete zaobliti ili blokirati, ovisno o vašem stilu. Pojedinosti vašeg kroja dat će mu čist, uglačan izgled.

Pregledajte svoju frizuru

Kad završite sa šišanjem, prođite rukama kroz šišanje. Osim što ćete uživati ​​u svojoj tek zujaloj kosi, trebali biste osjećati i nedosljednosti. Još jednom upotrijebite ručno ogledalo i pregledajte tjeme i leđa, okrećući se kako biste vidjeli frizuru iz svih kutova.

Kako napraviti Buzz Cut

Nakon što se uvjerite da je rez ujednačen i savršen, operite i operite kosu šamponom. Da bi frizura bila svježa, zujte u glavi svaka dva do tri tjedna.

Dok raste vaša kosa, dečki mogu oblikovati francuski usjev s resama, frizuru iz Ivy League sa šiškama sa strane ili kroj s neurednim završetkom. Upotrijebite mat proizvod za kosu poput pomade, voska ili gline kako biste kosi dali teksturu za prirodan izgled.