Kako uzgajati gušću bradu

Gustija brada nekim muškarcima može biti teško. Iako postoje mnogi mitovi o tome kako brže i punije razviti gušću bradu, poput kose na glavi, brzina rasta dlaka na licu i brade uvelike je određena genetikom i dobi. Iako brada postaje sve punija i grublja kako muškarci stare, postoje načini da se dobije gusta brada. Na primjer, najbolji savjeti za rast brade počinju s osnovama, kao što su pravilna prehrana, tjelovježba, san, ublažavanje stresa i samo dobra njega brade. Dodaci prehrani poput biotina također mogu igrati ulogu jer opskrbljuju folikule dlake vitaminima i mineralima koji su im potrebni za reprodukciju i optimalan rast.

Ako želite dobiti gušću bradu, slijedite naš vodič kako biste naučili kako prirodno učiniti da vam brada naraste gušće i brže. Iako ne postoji način da vam dlake narastu preko noći, uz malo strpljenja i discipline imat ćete zdravu punu bradu u trenu. Nakon nekoliko tjedana ili mjeseci, htjet ćete provjeriti najbolje stilove brade i naučiti kako se o njoj brinuti.

Kako uzgajati gušću bradu

Kako prirodno gustiti i ubrzati bradu

Sva zdrava ljudska kosa raste otprilike istom brzinom, što je otprilike pola inča (1,25 cm) mjesečno. No, ovo je prosjek za sve muškarce i žene, pa vam dlaka na licu može rasti brže ili sporije, ovisno o vašoj genetici, dobi i zdravlju.

Sada se možda pitate kako taj vaš prijatelj može pustiti “punu bradu” u samo dva tjedna.

Kako prirodno gustiti i ubrzati bradu

Da bismo objasnili iluziju bržeg rasta brade, evo nekoliko čimbenika koji utječu na to koliko punu ili gustu vidimo dlaku na licu:

  • Boja brade-tamno brada izgleda gušća i punija
  • Promjer pramenova kose – debeli naspram tankih folikula kose
  • Gustoća dlaka na licu – gušća dlaka na licu očito izgleda punija i čini se da raste brže

Iako muškarci ne mogu promijeniti genetsku brzinu njihove brade, definitivno se možemo pobrinuti da rastu njihovom maksimalnom brzinom.

Kako prirodno ubrzati i debljiti bradu?

Dodaci prehrani i prehrani

Prehrana s visokim udjelom proteina i nemasnim temeljem temelj je zdrave brade. Vitamini A, B6, B12, niacin (vitamin B3), pantotenska kiselina (vitamin B5), C, E i F potrebni su za bržu reprodukciju stanica i rast kose. Dobar multi-vitamin, uzet kao dodatak zdravoj, uravnoteženoj prehrani, može osigurati te potrebne hranjive tvari.

Za određene namirnice koje pomažu da vam dlaka na licu brže raste, razmislite o sljedećem:

  • Proteini – piletina, riba, govedina, jaja, grah, jogurt
  • Voće – Jabuke, naranče, jagode, borovnice, limuni, avokado, ananas itd..
  • Povrće – salata, špinat, kelj, brokula, kupus, krastavac, šparoge itd.
  • Matice – bademi, orasi, kikiriki, pistacije, sjemenke suncokreta, laneno sjeme, indijski orah itd.

Nadalje, minerali poput omega 3 masnih kiselina, željeza, magnezija, selena i silicijevog dioksida također doprinose rastu kose. Uzimanje dodataka prehrani (tj. Multivitamini) može osigurati vitamine i minerale koje je teško apsorbirati u dovoljnim količinama putem hrane. Ne zaboravite uzimati suplemente u preporučenim dozama.

Kako uzgajati kosu na licu

Spavanje i odmor

Muškarci koji se probude sa strništem mogu pomisliti da im dlaka na licu raste brže preko noći, i u pravu su. Tijekom sna povećava se razina hormona rasta u krvi, ubrzavajući reprodukciju stanica i rast kose. Kosa nastaje kada stanice koje se brzo dijele u folikulima dlaka potiskuju mrtve stanice kroz kožu.

Učinite bradu debljom

Budući da reprodukcija stanica doseže vrhunac oko 2 sata ujutro, rani odlazak u krevet i spavanje najmanje 7 do 8 sati može pomoći vašoj bradi da raste.

Dodatna zdravstvena korist sna je što pravilan odmor također može ponuditi ublažavanje stresa. Budući da stres povećava rizik od opadanja kose, dovoljno sna može smanjiti stres, spriječiti opadanje kose ili stanjivanje kose, te zapravo osigurati da vam brada raste brzo i gusto.

Kako ubrzati bradu

Vježbe i stres

Stres utječe na sve dijelove tijela, uključujući kosu i bradu. Visoka razina stresa inhibira reprodukciju stanica, što usporava rast brade i povećava rizik od gubitka kose. Dizanje utega, intervalni trening visokog intenziteta (HIIT) i kardio vježbe mogu pomoći u upravljanju stresom, povećati cirkulaciju krvi i isporučiti važne vitamine vašim folikulima kose.

Štoviše, tjelovježba može pomoći muškarcima da smršave i povećaju testosteron, pa vam brada brže raste.

Najbolji načini za brzo rast pune brade

Strpljenje i predanost

Jedan od najgorih načina da uništite svoje šanse da dobijete gustu, punu bradu je postati nestrpljiv, odustati od procesa i obrijati kosu na licu. Kad pokušavate brzo pustiti gustu bradu, počet ćete na to obraćati pozornost svaki dan. Iako vam koža može svrbiti, a brada postaje neugodna, nemojte odustati! Dlake vaše brade s vremenom će omekšati, a svrbež će se povući.

Nabavite gušću bradu

Ovaj proces možete ubrzati uljem za bradu. Svakodnevna primjena ulja i balzama za bradu može uvjetovati i ukrotiti divlju bradu, nudeći mekši i sjajniji izgled koji će se svidjeti vašoj djevojci ili ženi. Razmotrite ove komplete za bradu za sve potrepštine za njegu i njegu koje su vam potrebne za zdravu kosu na licu.

Kako uzgajati gušću bradu

Nemojte još obrezivati ​​i oblikovati

Muškarci koji žele pustiti lijepu bradu trebali bi dopustiti da im dlake na licu narastu najmanje 4 do 6 tjedana prije nego što se upuste u lagano njegovanje. Ako morate rano podšišati i oblikovati bradu, budite konzervativni u njegovanju.

Dlake na licu nisu poput dlačica na glavi – možda ćete početi s malim područjima na kojima neće rasti kosa, a brijanjem ovih mrlja kosa neće rasti, a kamoli deblja i tamnija. Jedini način da riješite ovaj problem je da pustite bradu da raste dovoljno dugo da prikrije ove mrlje bez dlake.

Nevjerojatne muške brade - pustite puniju bradu

Briga o koži

Dobra njega kože potiče cirkulaciju lica, opskrbljujući krvlju bogatu kisikom i vitaminima potrebnu za reprodukciju stanica. Osim toga, piling s blago abrazivnim sredstvom za čišćenje uklanja mrtve stanice kože koje mogu blokirati folikule dlake i uzrokovati urasle dlake. Slično, dobra hidratantna krema održava kožu gipkom i zdravom, potičući bolju bradu.

Savjeti za rast brade - kako brzo uzgojiti gušću bradu

Nevjerojatne brade

U slučaju da sumnjate u sebe ili se pitate zašto uopće puštate bradu, evo nekoliko nevjerojatnih brada za motivaciju.

Kako uzgajati bradu - najbolji savjeti za rast brade

Kako pustiti bradu - brže i deblje

Kako uzgajati punu bradu

Nevjerojatni stilovi brade za muškarce

Kako brže rasti bradu

Načini bržeg rasta brade - savjeti za njegu kose