Kako zaprositi za frizuro – terminologija za moške

Želena frizura je ključnega pomena, da se počutite samozavestno in elegantno. Na žalost mnogi fantje ne vedo, kako se pogovarjati s svojim frizerjem, kaj šele, kako naj zahtevajo frizuro! Čeprav sta terminologija in imena las lahko zapletena, je za moške pomembno, da vedo, kaj naj rečejo frizerju in kako opišejo pričesko, ki jo želijo dobiti!

Spodaj vam bomo predstavili vse, kar morate vedeti, preden obiščete brivnico. Ne glede na to, ali iščete zbledelo zožanje, češljevanje, quiff, pompadour, buzz cut ali frizuro Cezar, tukaj so izrazi, ki jih morate uporabiti za dober rez.

Kako zaprositi za frizuro - terminologija za moške

Kako se pogovarjati s svojim brivcem

Če greste prvič v brivnico ali poskusite novo frizuro, boste morda zaskrbljeni zaradi pogovora s frizerjem. Zlasti vas bo morda zanimalo, kakšno pričesko si privoščite in kako jo pravilno prositi. Tukaj je osnovni vodnik za brivske pogovore za dolge in kratke moške pričeske!

 1. Preden obiščete frizerja, imejte v mislih pričesko. Če je mogoče, raziščite različne vrste odbitkov in poiščite sliko, ki ustreza želenemu slogu.
 2. Če sprašujete o zbledenju, veste, katero vrsto ali številko (npr. Velikost ščitnika se nanaša na dolžino) imate raje.
 3. Odločite se, kako želite oblikovati lase na vrhu. Katera pričeska se bo odločila, bo določila dolžino striženja in katere dele las je treba položiti, stanjšati, poravnati ali skrajšati.
 4. Na koncu izberite, kako obrezati svoj izrez. Vaš izrez lahko izrežete na nekaj načinov – blokiran, zaobljen ali zožen.

Kako zahtevati striženje z zožitvijo

Kolikor si želimo, da bi bilo preprosto, povpraševanje po striženju frizure dejansko zahteva nekaj podrobnosti. To je zato, ker obstaja veliko različnih vrst koničastih kosov – nekatere se razlikujejo glede na to, kje se začnejo zbledele stranice, druge pa so odvisne od tega, kako kratke ali dolge želite, da lasje brenčijo.

Na primer, visoka, srednja, nizka, koža ali plešavost, temp, razpoke, britvice in kapljice zbledijo. Za začetnike priporočamo, da izbirate med visokim in nizkim konusom. Druga možnost je, da lahko fantje dobijo spodkopavanje.

Kako zaprositi za frizuro

Skupna terminologija frizure

Tukaj je nekaj terminologije za frizerje in frizure, ki jih boste želeli pobrskati, preden se počutite prijetno, ko se pogovarjate s svojim frizerjem.

 • Taper vs Fade – Na splošno se ti izrazi uporabljajo v večini brivnic. Toda tehnično se z rezalniki razreže zbledelo in se zlije v kožo. Konus ni nujno tako kratek in običajno vključuje več las na straneh.
 • Undercut Fade – Ta slog na straneh združuje dva zelo priljubljena kroja.
 • Številke frizur – znane tudi kot velikosti ščitnikov, ocena, ki jo zahtevate, bo določila dolžino vašega zbledelega, podrezanega ali buzz kosa.
 • Teksturirane – teksturirane pričeske izgledajo naravno in ne vključujejo oblikovanja s pomado, gelom, voskom ali kitom.

Brivnica in terminologija frizure

Tabela številk frizure

Ocene ali številke odbitkov se gibljejo med 1 in 8, pri čemer je številka 1 najkrajša.

 • Številka 1: Ena osmina palca
 • Številka 2: četrtina palca
 • Številka 3: Tri osmine palca
 • Številka 4: Pol palca
 • Številka 5: Pet osmin palca
 • Številka 6: Tri četrtine palca
 • Številka 7: Sedem osmin palca
 • Številka 8: En palec

Vrste odbitkov za moške

S toliko različnimi vrstami odbitkov za moške je pomembno slediti priljubljenim trendom las. Tu so najboljše dolge, srednje in kratke moške pričeske na izbiro.

Podrezano

Namesto fade frizure na straneh lahko moški od svojega frizerja zahtevajo podrezovanje. Čeprav je še vedno kratka, se podrezana pričeska postopoma ne zoži in se namesto tega začne visoko in pusti eno dolžino. To je slog, ki se dobro ujema s številnimi kul pričeskami, vključno z gladkim hrbtom.

Zarezano nazaj Undercut + brada

Buzz Cut

Buzz cut je verjetno najbolj enostavna moška frizura, ki jo ni treba vzdrževati in jo je najlažje doseči. Pravzaprav si nekateri fantje doma brskajo po laseh s kakovostnimi ščipalkami.

Buzz Cut + Taper Fade

Zmanjšanje osebja

Posnetek, znan tudi kot frizura Ivy League, je podoben striženju, vendar nekoliko daljši. Ta klasični slog dobro izgleda skoraj vsakemu fantu. Ko od svojega brivca zahtevate posadko, na straneh navedite vrsto zbledenja in koliko dolžine morate pustiti na vrhu.

Crew Cut + Mid Fade

Cezarjev rez

Frizura Cezar je podobna striženjskemu striženju, vendar z obrobjem. Za oblikovanje Cezarja bodo fantje potegnili lase naprej in pustili, da bodo njihove šiške lepo počivale na čelu. Na srečo je dobiti Cezarja preprosto. Ker večina stilistov pozna to priljubljeno striženje, je preprosto vprašati svojega frizerja za frizuro Cezar tako, kot da samo omenite ime.

Casesar frizura + nizko bledenje kože + brada

Francoski pridelki

Francoski pridelek ali katera koli druga ostrižena frizura zahteva kratek, a definiran rob. Za razliko od Cezarja, vrhovi pridelkov ne visijo nad čelom. Z obrezanimi frizurami edino, kar lahko svojemu frizerju poveste, je, kako zožiti stranice.

Francoski pridelek + visoka plešavost

Glavnik čez

Sodoben glavnik čez pričesko ali glavnik čez bledo frizuro je bratranec stranskega dela. S kratkimi stranicami in daljšim vrhom lahko moški oblikujejo videz tako, da lase preprosto počešejo na eno stran. Običajno je stil teksturiran in ohlapen za enostaven, a eleganten zaključek. Vprašajte glavnik in pokažite eno od teh slik in brivec bo natančno vedel, kaj želite!

Glavni del glavnika za trdi del + zbledi

Stranski del

Stranski del predstavlja klasično pričesko, ki je kot nalašč za poslovno ali priložnostno okolje. Tako kot glavnik boste morali lase razdeliti z glavnikom in jih potegniti na eno stran. Razlika med kombiniranim in stranskim delom je v tem, da slednji ponuja čeden videz, kot bolj gospodska frizura.

Stranski del + kratke strani + polna brada

Pompadour

Pompadour je na voljo v klasičnih in sodobnih različicah ter ponuja veliko vsestranskosti. Na primer, to srednjo dolžino pričeske lahko kadar koli postanete dolgčas z istim videzom. Poleg tega zelo priporočamo visoko bledenje ali podrezovanje na straneh za visoko kontrastni slog, ki vam bo všeč!

Pompadour + srednja plešavost + lasje na obrazu

Quiff

Tako kot pomp je tudi sodoben quiff brušen, teksturiran in tečen. Če imate ravne, debele lase, je vsekakor vredno poskusiti frizuro quiff!

Sodoben teksturiran quiff

Odstranjeni lasje nazaj

Zapeljiv hrbet je retro slog, pogosto povezan s spodrezano. Sodobno zlepljeni lasje, prvotno bolj masten, uporabljajo izdelke za oblikovanje in glavnik, da potegnejo lase nazaj za eleganten, a hipsterski videz.

Pobrisani lasje + bleda koža + polna brada

Špicasti lasje

Priljubljena pričeska 90 -ih, teksturirani špičasti lasje so v zadnjem času v trendu. Nabodene lase lahko oblikujete na različne načine z uporabo pomade, voska ali kita za ustvarjanje konic.

Spiky Hair + Bald Fade + Part

Skodrani lasje

Čeprav nekateri težko ukrotijo ​​kodre, je skrivnost v iskanju dobrih kodrastih pričesk, ki delujejo na vaše lase. Namesto da bi se borili za nadzor svojih valov, menimo, da bi morali sprejeti edinstvene sloge, ki so vam na voljo. Poleg tega naj bodo vaši kodrasti lasje kratki in enostavni za vzdrževanje.

Kratki kodrasti lasje + srednja plešavost + izpadanje

Koža in plešavost zbledijo

Bledenje kože je kul način za striženje las na straneh in na hrbtu. Plešavost zahteva, da brivci postopoma brenčijo do kože za zelo kratek videz. Konec koncev res izstopa kontrast obrito stranic in polna glava las.

Bledenje kože + teksturirani lasje na vrhu

Faux Hawk

Umetni jastreb, znan tudi kot fohawk, je različica mohawka. Kot manj skrajni kroj imajo umetni jastrebovi kratke stranice in lase na vrhu, ki se potiskajo proti sredini, da ustvarijo videz mohawka.

Faux Hawk + Undercut Fade + Part

Kako zaprositi za striženje

Kaj povedati svojemu frizerju in se lepo ostriči, bi moralo biti zadnje, kar vas bo vznemirjalo. S tem preprostim vodnikom bi morali natančno vedeti, kako z zaupanjem naročiti katero koli frizuro v brivnici. Tudi pri frizuri gre za te preproste korake:

 • Preden obiščete svojega frizerja, se prepričajte, kakšno frizuro ali slog želite. Raziščite, da poiščete primere.
 • Če želite zbledeti, vedite, kako kratek (velikost škarje za lase) in kje se mora začeti (visoko, srednje ali nizko).
 • Pomislite na dolžino las, ki jih želite na vrhu. Če niste prepričani, povejte svojemu frizerju, kako želite oblikovati lase, in prosite za povratne informacije.
 • Preden odidete, se prepričajte, da ste zadovoljni s svojim izrezom, bočnicami in lasmi!

Za ideje si oglejte najboljše nove pričeske leta!