Koliko je potrebno za rast brade

Ako pokušavate brzo razviti punu bradu ili puno dlaka na licu, definitivno ste se pitali “koliko je potrebno da naraste brada?” ili možda “koja je prosječna stopa rasta brade?”. Jednostavan odgovor je da je za punu bradu potrebno dva do šest mjeseci. Komplicirani odgovor glasi – to ovisi o vašoj genetici, razini testosterona i odabiru načina života.

Kosa svakog muškarca i žene genetski je programirana pri rođenju da raste određenom brzinom i debljinom, a svačija kosa raste različitom brzinom. Prosječna stopa rasta kose je oko 1/2 inča mjesečno i može potrajati nekoliko mjeseci do nekoliko godina, ovisno o tome koliko dugo želite rasti bradu. Ipak, postoje načini na koje možete potaknuti rast brade i učiniti da brada raste sve brže i duže.

Na primjer, pravilna prehrana, tjelovježba, spavanje i pravilna njega brade mogu pomoći u povećanju brzine, guste i pune brade koja može prirodno rasti. Budući da se kosa na bradi ne može sama popraviti, loša etiketa njegovanja može rezultirati lomljenjem. Nadalje, loša prehrana, nedostatak tjelovježbe, sna i nizak testosteron mogu čak usporiti rast kose.

Kako biste naučili kako učiniti da vam brada raste i postane puna bez mrlja, pogledajte donje savjete za rast brade.

Koliko je potrebno za rast brade

Faze rasta kose na bradi

Sada kada znate koliko je vremena potrebno za rast brade, razgovarajmo o tome kako brada zapravo fiziološki raste. Postoje tri faze rasta kose.

Anagena faza je faza rasta, kada se stanice brzo dijele u folikulu dlake i stvaraju dlaku. Anagenska faza može trajati od dva mjeseca do šest godina, ovisno o genetici i dobi.

Nakon što vam dlake na bradi prestanu rasti, ulaze u fazu katagena, gdje leže uspavane.

Konačno, u telogenoj fazi, nove vlasi počinju istiskivati ​​starije ili mrtve vlasi u nadi da će ponovno pokrenuti proces. Oko 10% folikula nalazi se u ovoj fazi u bilo kojem trenutku.

Puna brada

Koliko dugo raste duga brada

Budući da je anagena faza kada brada raste, može se reći da ničija brada neće nastaviti rasti duže nego sa šest godina. Što znači da ćete, ako uspijete zadržati bradu otprilike šest godina, uzgajati je najduže. Štoviše, studije pokazuju da će prosječna brada, ako je ne podšišana i netaknuta, narasti do 3 stope.

Budući da dlake na bradi počinju opadati tek nakon završetka faze rasta, važno je da muškarci obrate pozornost na osipanje brade. Kada počnete primjećivati ​​kako vam dlake na bradi ispadaju bez četkanja ili čupanja, slobodno je reći da je vaša brada dosegla najveću duljinu.

Koliko dugo raste duga brada - stilovi pune brade

Puštanje brade

Većina ljudi koristi hidratantnu kremu kako se koža ne bi isušila. Kosa vaše brade podložna je istim oštećenjima kao i vaša koža, a možete skratiti koliko je vremena potrebno za rast brade pazeći da uvijek raste najbržim tempom.

Koliko dugo rasti brada - pune duge brade

Vježbajte

Redovito dizanje utega i aerobne vježbe povećavaju cirkulaciju krvi i razinu testosterona, osiguravajući kisik i hranjive tvari potrebne za reprodukciju stanica. Budući da se nova kosa stvara kada stanice u folikulima dlake istisnu mrtve stanice, povećanje stanične aktivnosti tijekom anagene faze može pomoći u rastu vaše brade.

Osim toga, redovita tjelovježba pomaže smanjiti razinu stresa. Studije pokazuju da visoka razina stresa može spriječiti rast kose, a u nekim slučajevima dovesti do opadanja kose. Vježbom se možete ublažiti ili spriječiti da stres utječe na vaše tijelo.

Koliko brzo raste brada - prosječan rast brade

Dijeta i prehrana

Iako svi muškarci znaju da proteini pomažu u rastu mišića, mnogi ne shvaćaju da kosi također trebaju proteini. Zapravo, kosa se sastoji od proteina zvanog keratin. Prehrana s visokim udjelom bjelančevina, s niskim udjelom masti i ograničenim rafiniranim šećerima osigurava gradivne blokove koje su stanice kose potrebne za reprodukciju. Namirnice koje pomažu rastu brade bogate su vitaminima A, B, C, E i F, kao i mineralima željezom, cinkom, selenom, silicijevim dioksidom i magnezijem.

Iako su dodaci poput biotina, ribljeg ulja i multivitamina korisni za zdravu kosu, kožu i nokte na prstima, ipak su bolje namirnice koje već imaju potrebne vitamine i minerale.

Protein – losos, riba, jaja, puretina, piletina, odrezak i leća.

Povrće – špinat, zelena salata, brokula, avokado, šparoge, kupus, gljive, mrkva, zelena i crvena paprika, rajčica i mahunarke.

Voće – marelice, breskve, ananas, kivi, jabuke, dinja, jagode, banane i drugi agrumi.

Ulje/žitarice -orasi, sjemenke, grožđice, grah, slanutak i mliječni proizvodi s niskim udjelom masti, poput mlijeka, sira i jogurta.

U konačnici, dobra kosa i rast brade proizlaze iz dobre prehrane i općeg zdravlja.

Najbolji stilovi guste brade - Kako uzgojiti dobru bradu

Spavati

Rast kose raste tijekom ciklusa spavanja, pa je od 7 do 8 sati sna svake noći ključno. Temperatura jezgre tijela pada tijekom spavanja, čime se povećava prokrvljenost kože, uključujući tjeme. Izlučivanje hormona rasta također je povećano tijekom sna, pri čemu reprodukcija stanica i rast kose dosežu vrhunac oko 2 sata ujutro.

Stilovi kratke brade za muškarce

Koliko zaista traje

Ukratko, evo činjenica:

  • Potrebno vam je nekoliko mjeseci da razvijete dobru, punu bradu.
  • Vaša će brada biti najduža koja će ikada biti sa šest godina.
  • Prosječna stopa rasta brade iznosi 1/2 inča mjesečno.
  • Vaš način života (prehrana, tjelovježba, san, pušenje itd.) Može utjecati na brzinu rasta vaše brade.
  • Koliko dugo i brzo raste vaša brada ovisi i o rutini njege brade.

Ako se osjećate nestrpljivo s bradom od 2, 3, 4, 5 ili 6 mjeseci i trebate motivaciju da vidite kako će vaša buduća brada izgledati, evo nekoliko sjajnih dugih brada koje će vam pomoći da nastavite!

Najbolje duge brade

Najbolji stilovi pune brade

Najbolji stilovi duge brade

Stopa rasta brade - najbolji stilovi duge brade

Cool stilovi duge brade za muškarce

Kako uzgajati punu bradu - najbolji stilovi pune brade

Rast brade - 5 mjeseci brada za muškarce

Rast brade - koliko dugo rasti bradu

Neuredna pompa + podšišano + puna brada