Koliko zarađuju brijači?

Ako želite postati brijač, vjerojatno se pitate koliko brijači zarađuju. Mnogo je čimbenika koji mogu utjecati na prihod brijača. Od toga koliko naplaćujete po frizuri do lokacije, razine vještine, vrste usluga koje pružate i jeste li vlasnik brijačnice nasuprot zaposleniku ili neovisnom izvođaču, koliko brijač zarađuje godišnje, mjesec, dan ili sat može se značajno razlikovati. Srećom, uspješan profesionalni brijač svodi se na naporan rad, vještinu, marketing i pametne izbore. Kao i svaka druga karijera, brijači mogu biti dobro plaćeni ako žure i donose prave poslovne odluke, uključujući izgradnju baze klijenata i pokretanje vlastite brijačnice. Pogledajte ovaj potpuni vodič o plaćama brijača kako biste saznali više o mogućnostima zapošljavanja u ovoj profesiji.

Koliko zarađuju brijači

Koliko brijači zarađuju godišnje?

U prosjeku brijači zarađuju oko 35.000 dolara godišnje, a raspon pada između 30.000 i 40.000 dolara. To znači da većina brijača zarađuje oko 14 do 18 USD po satu, odnosno otprilike 110 do 150 USD dnevno na temelju 8-satnog radnog dana. Ipak, ove brojke ne daju potpunu sliku.

Rasponi plaća brijača mogu se uvelike razlikovati ovisno o brojnim čimbenicima, uključujući koliko je sati odrađeno, koliko je frizura obavljeno, cijena po frizuri, lokacija brijačnice i broj godina iskustva.

Uz to, najbolji brijači mogu zaraditi prihod od 6 znamenki. Mnogi su brijači koji rade honorarno ili naplaćuju samo 10 dolara po frizuri jer žive u jeftinim područjima. Zatim imate profesionalne brijače u New Yorku, Los Angelesu, San Franciscu, Seattleu, Austinu, Dallasu, St. Louisu, Denveru i Chicagu koji zarađuju više od 100.000 dolara godišnje.

Najbogatiji brijači obično su vlasnici brijačnica, ali ima i dosta poznatih brijača koji su se proslavili putem društvenih mreža ili pokretanjem vlastite linije proizvoda za kosu.

Koliko brijači zarađuju godinu dana

Prosječna plaća brijača po državama

Ako ste znatiželjni o plaći brijača u vašoj državi, evo popisa najplaćenijih država za profesionalne brijače.

  • New York: 47.000 dolara godišnje
  • Kalifornija: 42 500 USD godišnje
  • Washington: 46.500 dolara godišnje
  • Teksas: 38.200 USD godišnje
  • Illinois: 37 800 dolara godišnje
  • Oregon: 40.600 dolara godišnje
  • Kolorado: 40.500 dolara godišnje
  • Florida: 36.400 dolara godišnje
  • Massachusetts: 46.800 dolara godišnje
  • New Jersey: 41.200 dolara godišnje

Sjetite se samo da su ove brojke prosjeci za cijelu državu. Brijač u Kaliforniji koji radi u najboljim dijelovima Los Angelesa ili San Francisca zaradit će plaću daleko veću od državnog prosjeka. Isto se odnosi na New York i Manhattan, Washington i Seattle, Texas i Houston, te sve ostale velike metropolitanske gradove.

Prosječna plaća brijača

Koliko zarađuju vlasnici brijačnica?

Vlasnici brijačnica zarađuju različite plaće u različitim dijelovima zemlje. Prema ZipRecruiteru, prosječan vlasnik brijačnice zarađuje 54.000 dolara godišnje. No, prosječna godišnja plaća vlasnika brijačnice iznosi 139.000 dolara u Los Angelesu, 142.000 dolara u San Franciscu, 145.000 dolara u New Yorku, 125.000 dolara u Las Vegasu, 105.000 dolara u Atlanti, 112.000 dolara u Chicagu i 99.000 dolara u Miamiju.

Koliko zarađuju vlasnici brijačnica

Koji čimbenici određuju prihod brijača

Koliko će brijač zaraditi određuje nekoliko čimbenika. Bez obzira želite li zaraditi više novca kao profesionalni brijač ili želite saznati što čini brijačnicu uspješnom, imajte na umu ove poslovne koncepte.

Brijačnica Lokacija

Brijačnice u velikim gradovima s vrhunskim kupcima mogu frizuru naplatiti više. Ako razmišljate o otvaranju vlastite trgovine ili salona, ​​istražite strateška mjesta na kojima možete pristupiti klijentima koji su spremni platiti više za rez.

Međutim, važno je napomenuti da će se, iako ćete zarađivati ​​više po rezu u skupim područjima, povećati i vaši poslovni troškovi poput najamnine i režije. Ako plaćate stolicu, moglo bi biti korisno imati postojeću bazu korisnika koja će pokriti vaše fiksne troškove.

Prihodi brijača

Profesionalna razina vještina

Profesionalni brijači uvijek usavršavaju i usavršavaju svoje vještine. Između stjecanja iskustva i stjecanja dodatnih certifikata (npr. Kao majstor brijača) želite izgraditi pozitivan ugled zbog svoje radne etike i vještog brijanja.

Recenzije i ugled

Kao dio uslužne industrije, profesionalni brijači moraju pružiti izvrsne frizure uz kvalitetnu uslugu korisnicima. Dobre recenzije pratit će vas tijekom vaše karijere i učiniti vas konkurentnijim, što vam omogućuje da naplaćujete više po frizuri, kao i da otvorite brijačnicu pod svojim imenom. To može potrajati pa budite strpljivi i disciplinirani dok nastavljate razvijati skup vještina.

Koliko zarađuju brijači

Vlasnici brijačnica vs zaposlenici ili nezavisni izvođači

Kao i svaki drugi posao, vaš prihod ovisi o tome radite li kao vlasnik ili zaposlenik. Vlasnici brijačnica zarađuju više novca jer imaju veću odgovornost, preuzimaju dodatni rizik i rade za njih druge brijače.

Brijači koji plaćaju satnicu uz napojnicu uvijek će zaraditi manje. Izuzetak od ovog pravila je slavni brijač s jakom reputacijom i velikim brojem pratitelja na društvenim mrežama.

Kako zaraditi više novca kao brijač

Postoje 3 glavna načina za povećanje prihoda kao brijač. Ako želite zaraditi više novca tijekom svoje karijere, ove ćete ideje uvijek imati na umu kako biste uvijek radili na tome.

Plaća brijača

Izgradite društvenu prisutnost i prodajte se na tržištu

Najuspješniji profesionalni brijači imaju račune na društvenim mrežama, pa čak i na web stranicama koje prodaju svoje brijačnice. Počnite s Instagram računom i podijelite kul frizuru koju dajete.

Stvaranje sljedbenika može potrajati pa počnite rano i postupno razvijajte svoj brand. Društveni mediji i bloganje mogu vam pomoći kada odlučite otvoriti brijačnicu.

Pokrenite vlastitu brijačnicu

Pokretanje brijačnica nije laka poslovna odluka, ali ako želite zaraditi puno novca kao brijač, ovo je logičan korak. Rad za sebe može biti izazov i zahtijevat će predujam kako biste osigurali prostor i pokrili stanarinu, kupili namještaj i alate, prikupili naknade za registraciju i licence te platili ostale poslovne troškove.

Neki brijači otvaraju brijačnicu od nule, dok drugi stječu postojeće mjesto. Postati vlasnik brijačnice nešto je što treba razmotriti nakon nekoliko godina iskustva u industriji.

Plaća vlasnika brijačnice

Izgradite robnu marku

Kad pokrenete posao brijačnice, počet ćete stvarati vlastiti brand. Trebali biste naporno raditi na očuvanju integriteta i ugleda vašeg branda radeći sjajan posao i nudeći izvrsnu korisničku uslugu. Vaš se brand može koristiti za stvaranje i prodaju vlastite linije proizvoda za kosu poput pomade, voska, gline, brijanja ili laka za kosu.

Nadalje, uspješan brend može se koristiti za otvaranje više lokacija ili licenciran za primatelje franšize u berbershopu uz naknadu.

Česta pitanja o prihodima brijača

Koliko brijači zarađuju po rezu?

Prosječna cijena šišanja u Sjedinjenim Državama je 28 dolara. Koliko brijač zarađuje po rezu ovisi o tome je li vlasnik, zaposlenik ili neovisni izvođač. Ako brijač plaća paušalnu pristojbu za stolicu kao neovisni izvođač, on će zadržati novac minus iznos koji duguje brijačnici. Zaposlenik prima plaću po satu sa napojnicama.

Koliko brijač zarađuje sat vremena?

Iznos koji brijač može zaraditi po satu ovisi o tome koliko je brijačnica zaposlena i koliko brzo šišate kosu. U prosjeku brijači zarađuju između 14 i 18 dolara po satu. Vlasnici brijačnica zarađuju daleko više, pogotovo ako sami šišaju kosu.

Koliko brijači zarađuju mjesec dana?

Prosječna mjesečna plaća za većinu brijača iznosi oko 3.000 dolara mjesečno. Majstori brijači mogu zaraditi 10% do 20% više za svoju certifikaciju, dok vlasnici trgovina mogu zaraditi između 5000 i 10 000 USD mjesečno, ovisno o državi u kojoj se nalaze.

Saznajte više o stjecanju dozvole brijača i postajanju profesionalnom brijaču s našim kompletnim vodičem o školama brijača, troškovima i kako započeti svoju karijeru.