Koliko brivci zaslužijo?

Če želite postati brivec, se verjetno sprašujete, koliko brivci zaslužijo. Na dohodek brivca lahko vpliva veliko dejavnikov. Od tega, koliko zaračunavate na frizuro, do lokacije, stopnje usposobljenosti, vrste storitev, ki jih opravljate, in ali ste lastnik brivnice v primerjavi z zaposlenim ali neodvisnim izvajalcem, koliko lahko brivec zasluži na leto, mesec, dan ali uro, se lahko precej razlikuje. Na srečo je uspeh poklicnega frizerja odvisen od trdega dela, spretnosti, trženja in pametnih odločitev. Tako kot katera koli druga kariera so tudi brivci lahko dobro plačani, če hitijo in sprejemajo prave poslovne odločitve, vključno z izgradnjo baze strank in ustanovitvijo lastne brivnice. Oglejte si ta celoten vodnik o plačah brivcev, če želite izvedeti več o možnostih zaposlitve v tem poklicu.

Koliko zaslužijo brivci

Koliko brivci zaslužijo na leto?

V povprečju brivci zaslužijo približno 35.000 USD na leto, razpon pa se giblje med 30.000 in 40.000 USD. To pomeni, da večina brivcev zasluži približno 14 do 18 USD na uro ali približno 110 do 150 USD na dan na podlagi 8-urnega delovnika. Kljub temu te številke ne dajejo popolne slike.

Razpon plač brivcev se lahko zelo razlikuje glede na številne dejavnike, vključno s tem, koliko ur je opravljenih, koliko striženj je opravljenih, ceno na frizuro, lokacijo brivnice in številom let izkušenj..

Ob tem lahko najboljši brivci zaslužijo šestmestni dohodek. Veliko je brivcev, ki delajo s krajšim delovnim časom ali zaračunajo le 10 USD na frizuro, ker živijo na poceni območjih. Potem imate profesionalne brivce v New Yorku, Los Angelesu, San Franciscu, Seattlu, Austinu, Dallasu, St. Louisu, Denverju in Chicagu, ki letno zaslužijo več kot 100.000 USD..

Najbogatejši brivci so ponavadi lastniki brivnic, obstaja pa tudi veliko zvezdnikov, ki so si ustvarili ime prek družabnih omrežij ali z ustanovitvijo lastne linije izdelkov za lase.

Koliko brivci zaslužijo na leto

Povprečna plača brivcev po državah

Če vas zanima plača brivcev v vaši državi, je tukaj seznam najbolj plačanih držav za profesionalne brivce.

  • New York: 47.000 dolarjev na leto
  • Kalifornija: 42.500 USD na leto
  • Washington: 46.500 USD na leto
  • Teksas: 38.200 USD na leto
  • Illinois: 37 800 dolarjev na leto
  • Oregon: 40.600 USD na leto
  • Kolorado: 40.500 dolarjev na leto
  • Florida: 36.400 USD na leto
  • Massachusetts: 46.800 USD na leto
  • New Jersey: 41.200 USD na leto

Ne pozabite, da so te številke povprečja po vsej državi. Brivec v Kaliforniji, ki dela v najboljših delih Los Angelesa ali San Francisca, bo plačo precej daljšo od državnega povprečja. Enako velja za New York in Manhattan, Washington in Seattle, Teksas in Houston ter vsa druga velika velemestna mesta.

Povprečna plača brivcev

Koliko zaslužijo lastniki brivnic?

Lastniki brivnic si v različnih delih države zaslužijo različne plače. Po podatkih ZipRecruiter povprečni lastnik brivnice zasluži 54.000 dolarjev na leto. Povprečna letna plača za lastnika brivnice je 139.000 dolarjev v Los Angelesu, 142.000 dolarjev v San Franciscu, 145.000 dolarjev v New Yorku, 125.000 dolarjev v Las Vegasu, 105.000 dolarjev v Atlanti, 112.000 dolarjev v Chicagu in 99.000 dolarjev v Miamiju.

Koliko zaslužijo lastniki brivnic

Kateri dejavniki vplivajo na brivčev dohodek?

Koliko denarja lahko brivec zasluži, je odvisno od več dejavnikov. Ne glede na to, ali želite kot profesionalni brivec zaslužiti več ali želite izvedeti, kaj je brivnica uspešna, ne pozabite na te poslovne koncepte.

Lokacija brivnice

Brivnice v večjih mestih z vrhunskimi strankami lahko frizuro zaračunajo več. Če razmišljate o odprtju lastne trgovine ali salona, ​​raziščite strateške lokacije, kjer lahko dostopate do strank, ki so pripravljene plačati več za zmanjšanje.

Vendar je pomembno omeniti, da se bodo vaši poslovni stroški, kot so najemnine in komunalne storitve, povečali, čeprav boste na dražjih območjih zaslužili več. Če plačujete stol, je lahko v pomoč obstoječa baza strank za kritje vaših stalnih stroškov.

Prihodki brivcev

Profesionalna raven spretnosti

Poklicni brivci vedno izpopolnjujejo in izpopolnjujejo svoje sposobnosti. Med pridobivanjem izkušenj in pridobivanjem dodatnih certifikatov (npr. Kot mojster brivca) želite ustvariti pozitiven ugled za svojo delovno etiko in spretno brivanje.

Recenzije in ugled

Kot del storitvene industrije morajo profesionalni brivci poskrbeti za odlične odbitke s kakovostnimi storitvami za stranke. Dobre ocene vas bodo spremljale skozi vašo kariero in vas naredile bolj tržno, kar vam bo omogočilo zaračunavanje več na frizuro in potencialno odpiranje brivnice pod vašim imenom. To lahko traja nekaj časa, zato bodite potrpežljivi in ​​disciplinirani, ko boste še naprej razvijali svoje sposobnosti.

Koliko denarja zaslužijo brivci

Lastniki brivnic proti zaposlenim ali neodvisnim izvajalcem

Kot vsako drugo podjetje je vaš dohodek odvisen od tega, ali delate kot lastnik ali zaposleni. Lastniki brivnic zaslužijo več denarja, ker imajo več odgovornosti, prevzemajo dodatno tveganje in pri njih delajo drugi brivci.

Brivci, ki dobijo urno plačo z napitninami, bodo vedno zaslužili manj. Izjema od tega pravila je slavni brivec z močnim ugledom in velikim številom družabnih medijev.

Kako zaslužiti več denarja kot brivec

Obstajajo 3 glavni načini, kako povečati svoj dohodek kot brivec. Če želite v svoji karieri zaslužiti več, boste te zamisli vedno imeli v mislih, da boste vedno delali zanje.

Brivinska plača

Zgradite družbeno prisotnost in se tržite sami

Najuspešnejši profesionalni brivci imajo račune v družabnih medijih in celo na spletnih mestih, ki tržijo njihovo brivanje. Začnite z računom Instagram in delite kul odbitke, ki jih dajete.

Ustvarjanje sledilcev lahko traja nekaj časa, zato začnite zgodaj in postopoma razvijajte svojo blagovno znamko. Družbeni mediji in bloganje so lahko v pomoč, ko se odločite odpreti brivnico.

Začnite svojo brivnico

Ustanovitev brivnic ni lahka poslovna odločitev, če pa želite kot frizer zaslužiti veliko denarja, je to logičen korak. Delo zase je lahko izziv in bo zahtevalo vnaprejšnji kapital, da si zagotovite prostor in pokrijete najemnino, kupite pohištvo in orodje, pridobite registracijske pristojbine in licence ter plačate druge poslovne stroške.

Nekateri brivci odpirajo brivnico iz nič, drugi pa pridobijo obstoječo lokacijo. Postati lastnik brivnice je nekaj, kar je treba upoštevati po nekaj letih izkušenj v industriji.

Plača lastnika brivnice

Zgradite blagovno znamko

Ko zaženete podjetje za brivnico, boste začeli ustvarjati svojo blagovno znamko. Morali bi trdo delati, da ohranite integriteto in ugled svoje blagovne znamke, tako da opravite odlično delo in ponudite odlično storitev za stranke. Vaša blagovna znamka se lahko uporablja za ustvarjanje in prodajo lastne linije izdelkov za lase, kot so pomade, vosek, glina, losjon po britju ali lak za lase.

Poleg tega lahko uspešno blagovno znamko odprete na več lokacijah ali za plačilo pridobite licenco za franšizerje brivnic.

Pogosta vprašanja o prihodkih brivcev

Koliko brivci zaslužijo na rez?

Povprečna cena frizure v Združenih državah je 28 USD. Koliko brivec zasluži za rez, je odvisno od tega, ali je lastnik, zaposleni ali neodvisen izvajalec. Če brivec plača pavšalno pristojbino za stol kot neodvisen izvajalec, mora obdržati denar minus znesek, ki ga dolguje brivnici. Delavec dobi plačilo na uro z napitninami.

Koliko brivec naredi na uro?

Znesek, ki ga lahko brivec zasluži na uro, je odvisen od tega, kako zaposlen je brivnik in kako hitro se strižete. V povprečju brivci zaslužijo med 14 in 18 USD na uro. Lastniki brivnic zaslužijo veliko več, še posebej, če se tudi sami strižejo.

Koliko brivci zaslužijo na mesec?

Povprečna mesečna plača za večino brivcev je približno 3000 dolarjev na mesec. Glavni brivci lahko za svoje certifikate zaslužijo 10% do 20% več, lastniki trgovin pa lahko zaslužijo med 5.000 in 10.000 USD na mesec, odvisno od tega, v kateri državi se nahajajo..

Več o pridobivanju licence za brivca in o tem, kako postati profesionalni brivec, preberite z našim popolnim vodnikom o šolah brivcev, stroških in kako začeti v svoji karieri.