150 Dizajn tetovaža na drvetu i ideje koje ćete isprobati ove godine

Tetovaže na drveću su vrsta tetovaža koja ima zaista duboku i sveobuhvatnu simboliku. Čini se da su mnogi od vas impresionirani ljepotom i raznolikošću tetovaža drveća. Skice iz dana u dan počinju fascinirati i privlačiti ljude, pa su odabrali sliku drveta za ukrašavanje svog tijela. Drveće je različito, pa značenje tetovaže stabla ovisi o vrsti drveta i kontekstu u kojem je predstavljeno na tijelu.

1. Elegantne tetovaže na drvetu za žene

Ženske tetovaže na drvetu često su nježnije i elegantnije u usporedbi s onima na muškarcima. Ovo je dobar primjer.

2. Tetovaže na drvetu kao pozadina

Tetovaže na drvetu ovdje definitivno nisu u fokusu, ali ipak je važno stvoriti cijelu sliku kao komad tetovaže.

3. Tetovaža ženskog stabla

Stilove tetovaža ženskog stabla prilično je lako razlikovati od muških. Možda ćete ih vidjeti i sjetiti se nekih bajki iz djetinjstva za ženski dizajn.

4. Živopisna tetovaža stabla

Zapanjujući detalji na gornjoj tetovaži stabla besprijekorni su! Nebo, ocean i lišće drveća imaju nevjerojatne detalje.

5. Tetovaže kreativnog stabla

Bilo za muškarca ili ženu tetovaža stabla, dizajn može biti pomalo neobičan. Boje mogu biti upečatljive!

Tko pravi tetovaže na drveću

Teško je reći da su tetovaže drveća prikladnije za jedan ili drugi spol. Popularna je i kod muških i kod ženskih predstavnika. Štoviše, ovdje teško da ćete pronaći očite razlike između stila tetovaža drveća među muškarcima i ženama. 

Ova će tetovaža biti najbolji ukras i neka vrsta izbjegnute za ljude, koje zanimaju najvažnija i bitna pitanja života i bića. Tetovaža stabla nešto je više od lijepe slike.

Značenje stabla u različitim kulturama

Slika stabla znači prirodni dinamički rast i razvoj, nastavak i cikličko načelo života te vezu između neba i zemlje. Također, drvo se smatra simbolom plodnosti i besmrtnosti. U mnogim epskim mitovima i legendama stabla su predstavljena kao živa bića: kreću se, dišu, međusobno razgovaraju i imaju posebne čarobne moći.

Najpoznatiji i najčešći primjer tetovaže drveća je dobro poznato Drvo života. Ima jedinstveno simboličko značenje. Drvo života može se naći u mnogim kulturama i religijama.

U kršćanstvu je Drvo života bila glavna biljka u Rajskom vrtu. Rasla je usred vrta, uz drvo spoznaje dobra i zla s zabranjenim plodovima. Tako se u blizini Drveta života dogodio pad čovjeka. Zato je ovo drvo postalo simbol ljudskog razvoja i prilika da budete bliže Bogu ako se pridržavate pravila i budete odani ideji. Plodovi i lišće drveta pružaju spas i zdravlje onim narodima i ljudima koji su sposobni biti ponizni.

Stari Kelti vjerovali su u postojanje jedinstvenog univerzalnog središta svijeta. Stoga su stvorili koncept Svjetskog stabla. Prema keltskoj mitologiji, na kraju svake od četiri strane Zemlje raste sveto drvo, a peto stablo je u središtu.

Slično razumijevanje pet svetih stabala može se pronaći i na drugoj strani planeta – drevnih astečkih plemena u Srednjoj Americi.

Keltsko drvo života predstavljeno je kao neka vrsta kruga, gdje su korijeni i grane povezani. Dakle, slika keltskog stabla ukazuje na beskonačnost života i njegov kontinuitet. 

Slično Drvo života poznato je i u slavenskoj kulturi. Njegova slika može se naći u vezu i na kotačima. Ovdje simbolizira samog čovjeka, kao izvor života i razvoja. Ovo drvo ukorijenjeno je u tlu i grani se do neba, pa povezuje potomke i pretke koji žive u različitim svjetovima. Drvo života početak je svih početaka, rođenje samog života. 

U Egiptu su glavna božanstva Izida i Oziris izašla iz Drveta života. 

U Kini takvo drvo čuvaju zmajevi. Ovdje se uvijek smatralo izvorom besmrtnosti. 

Značenje tetovaže na drvetu

Odabir stabla za tetoviranje znači da je nešto u vašem unutarnjem svijetu i percepciji usko povezano sa suštinom simbola stabla. Zahvaljujući velikoj raznolikosti drveća, svatko može pronaći nešto prikladno i, nekim riječima, osobno.

drvo-tetovaže

Drvo je simbol fizičke i mentalne snage i ljepote. Međutim, u stvarnosti svako stablo ima svoje značenje:

 1. Breza je postala simbol ženstvenosti, nevinosti i čistoće.
 2. Bukva je povezana s otporom, čašću i puninom života.
 3. Hrast je simbol moći, snage uma i tijela.
 4. Stablo smreke smatra se simbolom dugovječnosti, originalnosti i pouzdanosti, kao i oporavka zdravlja.
 5. Bambus je povezan s mladošću i smrću, nejasnoćom ovih pojmova i njihovom prisutnošću u ljudskoj prirodi.
 6. Vrba je simbol tuge, smirenosti i ženske nježnosti. 

U općem značenju, tetovaža stabla simbol je:

 • ljepota;

 • uskrsnuće; 

 • besmrtnost; 

 • jedinstvo početaka; 

 • vječnost. 

Dijelovi tijela za tetoviranje stabla

Ljudi stavljaju tetovaže drveća na različite dijelove tijela. Međutim, najčešći su leđa, bokovi, podlaktice i rebra. I muškarci i žene biraju ove dijelove tijela. Zašto je to tako? Važno je ne napraviti takvu tetovažu u maloj veličini. Mala slika neće prenijeti veličanstvenu prirodu simbola.