Vrste pletenic: vse, kar ste želeli vedeti (+slike)

Pletenice obstajajo že dolgo in to je zato, ker so klasično super slog. Prav tako so vsestranski slog, ki ga lahko nosite kjer koli. Pletenice lahko nosite v telovadnici, za vroč dan na plaži ali pa jih oblečete za poroko. Ti slogi so neverjetni in zagotovo so takšni, ki jih imajo vsi radi.

Če iščete edinstven klasičen slog, potem s pletenicami ne morete zgrešiti. Tako super so. Na izbiro je toliko različnih stilov pletenic, ki vam jih bomo pokazali. Ko končate članek, boste vedeli vse, kar morate vedeti o pletenicah, dali pa bomo tudi nasvete, kako si sami pridobiti najboljše pletenice.

Ko se odločite za pletenico in ko se odločite, katera pletenica je za vas najboljša, je treba upoštevati veliko, kar je odvisno od vrste las, ki jih imate, pa tudi od tega, kje želite nositi lase. Morda ne boste nujno nosili iste vrste pletenic, če greste v telovadnico, ki bi jo nosili na poroki in obratno. Tukaj imamo vse, kar ste kdaj želeli vedeti o pletenicah in kako jih narediti svoje:

Obstaja veliko različnih vrst pletenic:

Na izbiro je ogromno različnih pletenic, ki vam bodo nasmejale obraz. Imamo veliko primerov, ki vam bodo omogočili, da ugotovite, kakšno pletenico iščete. Morda boste celo izvedeli za nekatere pletenice, za katere še niste slišali. Za pletenice je veliko namenov, kot so udobje, modni slogi ali celo ustvarjanje nizkega vzdrževanja zase. Tukaj je nekaj pletenih stilov, na katere smo zelo ponosni.

Enostavna pletenica s 3 prameni

Če morate iti v telovadnico in želite, da lasje ne gredo z obraza, potem je to najboljši videz, s katerim lahko greste. 3-nitna pletenica bo vaše lase držala skupaj. To je ena najosnovnejših pletenic, ki bi jih lahko kdaj preizkusili, in običajno jih ljudje uporabljajo za priložnostne dni, da ne omenjam, da jih je tako enostavno sestaviti.

V takšni ali drugačni točki smo verjetno vsi uporabljali to vrsto pletenic, zlasti v obdobju odraščanja. Starši so enostavna pričeska za uporabo s svojimi otroki, saj odstranjuje lase z obraza njihovih otrok in ustvarjanje dobesedno traja manj kot minuto. Verjetno je to tudi prva pričeska, ki smo se jo kot otroci naučili narediti sami. Če ste odraščali kot vodnice deklet, ste se takrat verjetno naučili pletenja. Ta osnovna pletenica je ena pletenica, s katero lahko dobesedno ustvarite na stotine pričesk. Te osnovne pletenice lahko dodate tudi v bolj zapletene sloge, da ustvarite nekaj resnično čarobnega. Te osnovne pletenice so lahko tudi različnih velikosti, vse je odvisno od vrste sloga, ki ga iščete.

Kaj rabiš

Za ta slog je potrebnih le nekaj stvari:

Elastika za lase

Ščetka za lase

Kako ustvariti slog

Preden začnete, lase dobro ščetkajte, da se vam ne zapletejo.

Lase razdelite na tri dele.

Pletenje se začne in začnete tako, da levi del obrnete čez srednji del.

Začnite znova z desnim odsekom in ga obrnite čez srednji del.

Nadaljujte koraka 3 in 4, tako da se premikate naprej in nazaj od leve proti desni, dokler pletenica ni popolna.

Konec pritrdite z elastiko.

Francoska pletenica

Zdaj je francoska pletenica eden najbolj klasičnih stilov in obstaja že od nekdaj. Običajno je to pričeska, ki so jo naše matere uporabljale, ko so nas pripravljale na šolo ali cerkev. To je osupljiv slog, ki je tesen in drži vse lase na mestu. Če potrebujete lase z obraza, je to eleganten način. Francoska pletenica sicer potrebuje nekaj vaje, a ko jo enkrat potlačite, vam bodo za ustvarjanje verjetno vzele približno 3 minute.

Kaj rabiš

Elastika za lase

Ščetka za lase

Kako ustvariti slog

Še enkrat, najbolje je, da začnete s ščetkanjem las, da se ne zapletejo.

Sprednji del las je med templji. Vzemite ta razdelek in ga razdelite na 3 dele.

Opletite ga v šiv.

Drugi šiv vzemite naprej in dodajte 2-palčni del, ki ga lahko zgrabite zunaj pletenice, na “vsako od stranskih pramenov, preden jo prevrnete na srednji pramen pletenice.”

Nadaljujte s pletenjem, dokler vaša pletenica ne pride do zatilja. Na tej točki vam bo zmanjkalo las za dodajanje z obeh strani. Nato nadaljujte s pletenjem do konca in lase pritrdite z elastiko.

Če iščete nekaj več glasnosti. Samo rahlo raztegnite pletenico. Z razrahljanjem si lahko dodate več volumna.

Kaj se zgodi, če ne morete plesti?

Včasih se pletenje pri nekaterih ljudeh zlahka pojavi. Zdi se, da to zlahka razumejo. A niso vsi takšni. Za nekatere je pletenje res težko. Torej, kako lahko izkoristiš vse kul sloge, če si niti las ne znaš splesti las? Za nekatere zapletene sloge pletenic je vedno najbolje iti k stilistu, vendar tega ne bi želeli storiti z osnovnimi slogi.

Vsekakor priporočamo, da veliko vadite. Spletanega sloga ne boste vedno izbrali takoj, včasih je treba to narediti nekajkrat, preden se vam bo združil. Imamo nekaj nasvetov za vas, da ustvarite najboljše pletenice, ki ste jih kdaj imeli.

  1. Ne preskočite izdelka

Morda niste niti pomislili, da bi za pletenice uporabili izdelke, včasih pa bi bilo to lahko najboljša možnost za olajšanje pletenja. Če oblikujete katero koli vrsto pletenic, morate za najboljše rezultate uporabiti serum.

  1. Ribje rep lahko dobite s kodrastimi lasmi

Nekateri ljudje ne mislijo, da imajo lahko tako fantastičen videz ribjega repa s kodrastimi lasmi, vendar to preprosto ni res. Delati morate le s teksturo, ki jo imate.

  1. Pomoč pri stranskem pletenju

Imamo odličen namig za stransko pletenje iz Mie Santiago, ki vam bo olajšal stvari. “Če delate pletenico, ki se bo spustila na eno stran, s sponko premaknite vse lase,” je dejala. “Tako bo vse tesno in preprečilo zdrs prstov.” Med postopkom pletenja puščico pustite vstavljeno.

Za pletenico iz ribjega repa vzemite majhne dele namesto večjih od zadaj in jih vnesite v pletenico. “Med pletenjem naj bodo roke ločene,” je svetovala. “Tako se stvari ne bodo zapletle.”

Če ste nekdo, ki ima kodraste lase, je odličen način, da svoji pletenici podarite videz ribjega repa, da ga teksturirate, kar pomeni, da ga rahlo raztrgate. Pletenica bo postala veliko bolj dinamična in dobili boste enak videz, kot ga dobijo ljudje z ravnimi lasmi. “Če se vam odtrga nekaj kosov, naj vas to ne skrbi,” je rekla. “To bo dodalo kul teksturo.”

Pletenica iz ribjega repa

Pletenica iz ribjega repa je ena najbolj elegantnih in čarobnih pletenic, ki jih lahko kdaj imaš. To je neverjeten slog, ki bi ga zlahka vzeli na čudovit dogodek. To je romantični slog, ki so ga v srednjeveških časih pogosto uporabljali z avtorskimi pravicami. To je zato, ker izgleda tako neverjetno lepo. Ta slog je ena najbolj zapletenih pletenic, ki jih lahko imate. Je priljubljen zaradi svojega videza in veliko ljudi ima rad ohlapen in neurejen slog, ki ga lahko ustvarite. Ko gre za poroke ali uradne dogodke, je ribji rep ena izmed najbolj priljubljenih vrst pletenic, ki jih lahko uporabite za tak dogodek.

Zamisel o pletenici Fishtail je, da vključuje tkanje občutljivih in tankih kosov las, da ustvari simetričen učinek, ki je videti kot ribji rep. Čudovito je in všeč nam je!

Kaj rabiš

Ščetka za lase

2 gumi za lase

Kako ustvariti slog

Še enkrat temeljito umijte lase, da se ne zapletejo.

Vzemite si lase in jih zberite v čop.

Vzemite konjski rep in ga razdelite na 2 enaka dela.

“Vzemite tanek del las z zunanje strani levega dela, ga obrnite in dodajte na notranjo stran desnega dela čop.”

Enako boste storili na zunanji strani desnega odseka. Obrnite ga in ga dodajte na notranjo stran levega dela čopka.

Ponovite koraka 4 in 5 naprej in nazaj, dokler pletenica ni končana.

Konec pritrdite z elastiko.

Odrežite elastiko, ki ste jo uporabili za pritrditev čopka, da zaključite videz ribjega repa.nizozemska pletenica

Nizozemska pletenica

Morda mislite, da je francoska pletenica zelo podobna francoski pletenici in imeli bi prav. V bistvu je nizozemska pletenica podobna francoski pletenici, le da se izvaja v obratni smeri. Omogoča nekaj izjemnih dimenzij, saj vam leži na glavi. To lahko naredite na dva različna načina: lahko ga oblikujete s pecivom, tako da ga lahko nosite v službo, ali pa v polovičnem slogu, če želite z njim iti v mesto.

Kaj rabiš

Ščetka za lase

Elastika za lase

Kako ustvariti slog

Vzemite krtačo in poskrbite, da boste z las vzeli vse zaplete.

Tako kot pri francoski pletenici vzamete sprednji del med templji in ga razdelite na 3 dele.

Začnite pletati prvi šiv tako, da obrnete stranske odseke pod srednjim delom.

Za vsak šiv pletenice želite še naprej dodajati lase od zunaj pletenice s strani, preden jih obrnete pod srednji del.

Z nizozemsko pletenico boste pletenje nadaljevali, dokler ne pridete do zatilja. Takrat vam bo zmanjkalo las, ki jih lahko prinesete s strani. Preprosto nadaljujte z pletenjem las, dokler ne pridete do konca, in jih pritrdite z elastiko.

4 pletenica

To je še ena pletenica, ki jo je zelo enostavno ustvariti, saj je le en korak navzgor od osnovne pletenice s 3 prameni. To je vrsta pletenice, ki jo uporabljate, ko želite svoj videz izboljšati s standardno pletenico. Če vam je dolgčas videz, ki ste ga uporabljali doslej, bi bila 4-pramena pletenica lepa sprememba za vas. To je še en priložnostni slog, ki ga lahko nosite kjer koli, ker je bolj ležernega videza. Lahko ga nosite v službo, šolo ali v telovadnico. Na prvi pogled je morda videti kot običajna pletenica, vendar bodo ljudje verjetno naredili dvojni posnetek, ko bodo ugotovili, da je malo drugače.

Kaj rabiš

Ščetka za lase

Elastika za lase

Kako ustvariti slog

Začnite s ščetkanjem las, da se prepričate, da ni zapletov, preden začnete.

Lasje si želite razdeliti po sredini, nato pa lase počesati nazaj.

Lasje boste razdelili na 4 enake dele in si jih poskušali zapomniti kot 1, 2, 3, 4.

Začnite postopek pletenja tako, da obrnete odsek 1 pod oddelkom 2 in nato čez oddelek 3.

Ko to storite, obrnite 4 na oddelek 3 in pod oddelek 4.

Zdaj boste morali preštevilčiti odseke kot 1, 2, 3, 4 in nato znova in znova slediti vzorcu premalo-preveč-pod-pod, dokler pletenica ni končana.

Konce pritrdite z gumico za lase.

Pletene pletenice z vrvjo

To je kul pletenica, ki v bistvu izgleda kot vrv. To je ena najlažjih pletenic, ki jo lahko ustvarite sami in ne traja veliko časa. Vse, kar morate storiti, je, da 2 dela las zvijete skupaj, da ustvarite videz, tako da traja približno 2 minuti, da jih sestavite. Če potrebujete opuščen videz, za katerega ne potrebujete časa, potem je to pravi videz za vas.

Kaj rabiš

Ščetka za lase

2 elastika za lase

Kako ustvariti slog

Odstranite vse zaplete z las in jih nato zvežite v visok čop.

Konjski rep razdelite na 2 dela.

Vzemite ta dva dela in ju do konca zavrtite v smeri urinega kazalca.

Nato boste te zvite dele med seboj prepletli, da boste do konca ustvarili vrvico v nasprotni smeri urinega kazalca.

Konce pritrdite z gumico za lase.jumbo box pletenice rdeče škatlice box pletenice

Box Pletenice

Box pletenice so še en slog, ki obstaja že od nekdaj in večina ljudi jih dobi, ker je to slog z nizkimi stroški vzdrževanja, ki ga lahko obdržijo nekaj mesecev naenkrat. Je priročen in jim omogoča slog, za katerega jim ni treba skrbeti. Te vrste pletenic vam ni treba vsak dan krtačiti ali celo umivati, zato je to tako privlačen slog.

Znane osebnosti, kot so Kim Kardashian, Beyoncé in Zoe Kravitz, imajo radi te sloge in jih bodo pogosto pripeljale na rdečo preprogo.

To ni slog, ki bi ga naredili sami. Vedno je najbolje iti k strokovnjaku, ki ima nekaj izkušenj s škatlastimi pletenicami. Verjetno boste želeli prinesti kavo in dobro knjigo, ker običajno traja nekaj ur, da ustvarite takšen videz.

Če imate veliko las, je to super, če jih naredite z lastnimi naravnimi lasmi. Če pa tega ne storite, brez skrbi, stilist lahko splete kose las. To bo seveda spremenilo ceno sloga. Običajno stane vsaj 100-200 USD, če želite ustvariti samo pletenice, če dodate več las, se bo cena spremenila.

Kdo bi moral dobiti slog?

Vsakdo, ki želi videz z nizkimi stroški vzdrževanja in ga je mogoče narediti na kateri koli teksturi las.

Kako jih naredite trajne?

Tovrstne pletenice lahko v laseh hranite mesece, vse je odvisno od tega, kako zanje negujete. Najboljše, kar lahko storite, da zagotovite, da zdržijo dlje, je, da se pri koreninah začnejo tako lepo in tesno. Nočete biti neprijetni, ampak se prepričajte, da so dovolj tesni, da se ne bodo začeli raztrgati ali razplesti.

Kako jih vzdržujete?

Za svoje pletenice morate poskrbeti, če pričakujete, da bodo zdržale dlje časa, vendar pri boks pletenicah niti ni veliko dela. Ko oblikujete svojo pletenico, se potrudite, da jih ne vlečete premočno. Ko spite, poskusite uporabiti svileno blazino. Vseeno je tako udobno, zakaj ga ne uporabite, če lahko. Prav tako morate biti previdni pri uporabi veliko izdelkov na laseh, ker se lahko čez nekaj časa nabere veliko. Poskrbite, da si šamponirate lase, vendar tega ne delajte pogosto. Če ste nekdo, ki veliko rad manipulira z vašimi lasmi, bi lahko na koncu dobili veliko odletov. Zato se poskusite ne igrati preveč s pletenicami.

Kaj pa prepletanje?

Če vam je slog res všeč in ga želite obdržati dlje kot nekaj mesecev, se boste morali vrniti in si ga prepletati. Nekateri to počnejo sami, vendar vedno priporočamo, da greste v salon, če res ne veste, kaj počnete.

Kdaj je torej pravi čas za to? No, vse je odvisno od tega, kako dolgo jih želite obdržati. Ponovno pletenje se lahko pojavi po nekaj tednih ali nekaj mesecih. Odstranjevanje pletenic je lahko dolgočasen postopek, zato, če to počnete sami, se prepričajte, da imate nekoga, ki vam bo pomagal, ali pa se vrnite v salon, kjer ste to naredili, in naj to storijo. Vedno začnite pri dnu in lase začnite razpletati z glavnikom. To vam omogoča, da svoje prave lase odlepite s podaljškov, ne da bi pri tem povzročili veliko zapletov. Nekateri stilisti bodo s plamenom vezali sintetične lase s pravimi lasmi na dnu, da bodo vse skupaj. Če je bilo tako, boste morali odrezati konce las, preden lahko začnete razpletati lase.

Upamo, da ste uživali v članku o pletenicah in dobili nekaj navdiha za svoje lase. Ko gre za pletenice, je na izbiro toliko različnih stilov in zabavno bi bilo poskusiti vse. To so odlični primeri, ki jih lahko poskusite in poskusite znova. Kar zadeva pletenice, nikoli ne izginejo iz mode, zato ste odprti, da poskusite še naprej.