20 primerov moškega rezanja Buzz + nasveti in navodila za rezanje

Objavili smo približno ton pričesk, ki so prestale preizkus časa, od pompadourja do stranskega dela klasičnega gospoda. Čeprav buzz cut spada v to kategorijo, je to tudi odlična možnost moške frizure iz številnih drugih razlogov. To je resnično malo vzdrževanja in ga lahko celo sami razrežete v udobju svojega doma.

Dave Franco, Butch CutWentworth Miller Burr Cut, DFree / Shutterstock.com

Buzz cut je ena tistih osnovnih pričesk, ki jih pozna vsak brivec na svetu. Nekateri ga imajo radi, drugi pa sovražijo, vendar ni spornega glede njegove minimalne oblike in klasičnega statusa. Morda je najbolj znana uporaba buzz cut za moške v vojski. Zanje je ta frizura odločitev funkcije nad modo, saj jim pomaga, da se hitreje ohladijo in bolje vidijo (brez udarcev na poti). Toda mi v Haircut Inspiration mislimo, da je kroj tako moden kot funkcionalen.

V tem članku boste izvedeli vse, kar morate vedeti o tem kroju, če razmišljate o tem utilitarnem, a hkrati trendovskem slogu.

Chris Evans Butch CutButch Cut Chrisa Evansa, avtor: Everett Collection / Shutterstock.com

Kaj potrebujem za rezanje buzza?

Sploh ne potrebujete veliko, da dobite pikčast rez. To je ena največjih prednosti te pričeske: lahko imate skoraj kateri koli tip las, katero koli barvo las in katero koli obliko obraza, da dobite buzz cut, ki izgleda dobro. Ti kosi so na splošno krajši odbitki, vendar se lahko razlikujejo po dolžini, zato lahko zagotovo imate daljšo striženje, če vas to zanima.

Če želite dobiti to čudovito frizuro, potrebujete le svojega frizerja. 99% brivcev to ve. Druga možnost je, če želite prihraniti pot v brivnico in imeti na voljo dober nabor strižnikov za lase, si lahko celo privoščite brenčanje doma. Ta rez dobesedno brenči po laseh s ščipalkami in to je to.

Paul Walker - rezanje buzzaTinseltown / Shutterstock.com

Zaradi preprostosti in enostavnosti striženja doma je ta kroj priljubljena izbira med varčnimi posamezniki, ki si želijo enostavne pričeske. To je tudi lepa pričeska za mlade fante, saj ima tako kratke lase in ne zahteva, da odidejo od doma.

Ampak še ne potegnite sprožilca – preden boste izrekli pritrditev na buzz cut, boste morali upoštevati nekaj stvari. Obtipajte glavo in preverite, ali imate kakšne velike izbokline. Te izbokline bodo postale precej izrazite, če se odločite za krajši rez (št. 3 ali krajši). Enako velja za vse brazgotine na glavi. In če imate večja ušesa, se zavedajte, da bodo zaradi tega reza še bolj štrleli.

Čeprav obstaja nekaj omejitev, je presenečenje presenetljivo vsestransko. Hladi vas in deluje z večino oblik obraza. Poleg tega je tudi dober rez za umikajoče se lasje, saj se zaradi narave reza vaša glava zdi polnejša in bolj definirana.

Jason Statham kratek buzz cutGa Fullner/Shutterstock.com

Kako zmanjšati Buzz

Tukaj je presenečenje za vas: “buzz cut” se dejansko nanaša na družino odbitkov. Da bi bila frizura briljantna, mora biti enake dolžine po vsej glavi. V tej družini lahko izbirate med več posebnimi vrstami. Njihova dolžina in oblika ju ločujeta drug od drugega.

Preden se odpravite v frizerski salon, da bi se zredili, se prepričajte, da veste, katero različico želite in kakšno nastavitev za striženje uporablja. Če vstopite v brivnico in samo zaprosite za rezanje, vam bo brivec morda dal super kratko ali zelo dolgo. Če želite zagotoviti, da dobite točno tisto vrsto, ki jo želite, morate poznati posebno ime in nastavke za striženje, ki se uporabljajo za določeno rezanje, ki ga želite. Nekateri brivci uporabljajo tudi različna imena za sklicevanje na določene različice, zato je poznavanje nastavitve strižnika za želeno različico ključnega pomena.

Tu je nekaj osnovnih različic in kako jih dobiti:

buzz cut@blackfishbry

Buzz with Fade

To je klasičen buzz cut z dodatkom modne fade. Če niste pripravljeni po britju vseh las, je to odličen prehodni slog, preden se odločite za ta korak.

buzz cut@vsz_barber

Zbledelost

Če se vam zdi, da vam je brenčanje z vseh las preveč zastrašujoče, prosite za zbledelo pri striženju. Ne samo, da je v trendu, imeli boste še nekaj las na glavi. To ni tradicionalni kroj, ampak je razburljiv način eksperimentiranja s slogom.

Tom Hardy Indukcijski rezTom Hardy Induction Cut, Tinseltown / Shutterstock.com

Indukcijski rez

To je najkrajši odsek zvonjenja z uporabo ščipalk brez pritrjenega ščitnika (to je včasih znano tudi kot nastavitev #0). To je najbližje, da se olajšate, ne da bi si dejansko obrijeli vse lase. Indukcijski rez je najbolj ekstremna možna sprememba buzz cut -a, zato se prepričajte, da ga resnično želite.

Colin Farrel Indukcijski rezColin Farrel Induction Cut, s_bukley / Shutterstock.com

Widow’s Peak

Pogosteje je videti rezanje buzza brez vdove, vendar če se odločite za rezanje brusa ali čopiča, ga lahko še vedno pokažete. To bo delovalo pri različnih dolžinah, zato uporabite ščitnike #1, #2 ali #3 na svojih ščipalkah. Dodajte nekaj smešnih kotov svoji liniji las, da bo ta videz še bolj razburljiv.

Wentworth Miller butch cutFeatureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Burr Cut

To je nekoliko manj ekstremna različica indukcijskega reza. Na splošno se rezanje brusa nanaša na rezanje brenčanja, ki je izrezano s ščitnikom #1, #2 ali #3 na ščipalkah.

Burr CutDFree / Shutterstock.com

Burr z zalogami

To je skoraj enako kot burr, z dodatkom zalog. Odrastite jih, nato pa jih postrižite na enako dolžino kot vaši lasje. Dlake na obrazu večine dolžin bodo dobro dopolnile ta videz.

brušen rezavtor @eddie_cuts

Buzz with Clean Lines

Ta daljši kroj ima rahlo zbledelo na straneh in krepko spredaj. Medtem ko se brbončice pogosto obravnavajo kot pričeske z nizkim vzdrževanjem, je ta kotna različica ostra in trendovska.

Line Up BuzzcutLine Up Buzzcut, avtor @topmenshaircuts

Butch with Fade

Ta avanturistični slog, ki ni tako kratek kot tradicionalni rez, vam omogoča, da pokažete svojo osebnost. Mehkoba vaših daljših las je v nasprotju s preprostimi in natančnimi linijami.

Burr Cut@Julij Cezar

Umetniški buzz z izginjanjem in izrezi

Če želite nizko vzdrževalno, a funky pričesko, se odločite za buzz cut z bledenjem in nekaj umetniških izrezov. Manj postopno bledenje bo naredilo zgornji del vaših las, izrezi pa videti daljši.

Crew Cut Christian Bale

Butch Cut

Imenuje se tudi rezanje s čopičem (včasih tudi brušenje), rezanje buče je srednje dolg rez, ki običajno uporablja nastavitev ščipalke #4. Naš vodnik po rezanju bučev vsebuje vse, kar morate vedeti o tem rezu.

Justin Timberlake Butch se je podaljšalZbirka Everett / Shutterstock.com

Rezanje s čopičem

Rezanje čopiča bo potrebovalo več vzdrževanja kot tradicionalno brenčanje. Ker je daljši, ga bo treba oblikovati z voskom. Če so vaši lasje naravno kodrasti, se bo to prikazalo na tem brenčanju.

Burr cut z Disconnected FadeBurr cut z Disconnected Fade, avtor @javi_thebarber_

Dramatično bledenje

Ta pričeska je dramatična in privlačna. Na vrhu naredite zarezo z majhnim bledenjem, vmes pa krepko, kratko črto.

Butch Cut Lepovir

Preprosto zbledi

Čeprav je sprememba tipičnega brenčanja, je ta preprosta zbledelost še vedno klasičen videz. Je čist in ne zahteva veliko vzdrževanja ali oblikovanja.

Posadka Matta Damona se je postrigla v bršljanovo frizuroTinseltown / Shutterstock.com

Ivy League

Ta nekoliko bolj trendovska različica rezanja buzza je izrezana na enak način kot posadka, vendar je opazno daljša. Lasje so lahko dolgi do palca na vrhu glave, kar je za to striženje nenavadno. Za več informacij preberite naš vodnik po striženju Ivy League.

Kellan Lutz kratek raztreseni posneteks_bukley / Shutterstock.com

Zmanjšanje osebja

Posnetek je tehnično buzz cut, vendar se razlikuje od drugih stilov, ker je zožen. Ta rez lahko uporablja nastavitev strižnika, ki se giblje od #3 do #6. Naš vodič po posnetku ekipe vam bo povedal celotno zgodbo.

Brad Pitt rezanje buzzaFeatureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Caesar/Crew Cut

Ta videz je kombinacija kosov Caesar in posadke. Dolg je, kot pri Cezarju, vendar lasje niso vsi enake dolžine. Tako kot posnetek, je na straneh zožen. Ta slog je bolj bratranec, vendar je še vedno v isti družini.

Gerarda Butlerja za frizuros_bukley / Shutterstock.com

Cezarjev rez

Caesarjev rez je del razširjene družine buzz cut. Ima veliko podobnosti, morda pa je najbolj opazno dejstvo, da so pri Cezarjevem striženju lasje postriženi na enako dolžino po vsej glavi. Čeprav lahko doseže dolžino do 3 centimetrov, se mnogi fantje odločijo za veliko krajšo dolžino, približno od pol centimetra do palca. Za več informacij preberite naš vodnik do reza Cezar.

Chris Pine's Longer Buzz Cut s_bukley / Shutterstock.com

Chris Pine’s Longer Buzz Cut

Chris Pine izgleda tako umirjeno s to svežo, a ležerno enako frizuro. Ključno je, da strižnike velikosti 3 ali 4 uporabite enako okoli vrha, nato pa strani nežno zožite. Nazadnje, uporabite nekaj voska za lase, da lase samo počistite na stran. Češnja na torti je brada, ki zelo dobro uravnava obraz.

Burr Cut Davida Beckhama s_bukley / Shutterstock.com

Burr Cut Davida Beckhama

Ali lahko Beckham na noben način ne izgleda dobro? Zdi se nemogoče, v vsej slavi njegovih stilov ta močno sije z barvilom in enakim volumnom po vsej glavi. Poleg tega njegova klasična brada nikoli ne izgine, kajne?

privlačen mladeničprivlačen mladenič

Visoko in tesno Recon

In če želite še bolj ekstremno, razmislite o visokem in tesnem izvidu. Celotna glava (razen traku las na sredini glave, ki sega od čela do teme) je izrezana z #0 ali #1. Trak se nato izreže z #2 ali #3. Zaradi svojega videza se pogosto imenuje pričeska “pristajalni pas”.

Brenčast vrh s poševno postavitvijo@nickbarford

Brenčast vrh s poševno postavitvijo

Kaj se popolnoma ujema z linearno zasedbo? Fina koža zbledi na rezanju. Ta slog je toliko bolj uravnotežen z dolgo, gosto brado. To je zelo nizek način vzdrževanja, vendar bo morda potreboval odrezovanje tu in tam.

Vrh z rahlim brušenjem spredaj@ jediclippertricks

Vrh z rahlim brušenjem spredaj

To je tak hipsterski slog, ki je ultra trendseter. Ta izrez ni samo še en. Vrh je daljši kot običajno, vendar sta dolga vrsta in nizko bledenje pomembna. Ta frizura gre skupaj s svečanimi oblekami, soba vam ne bo odvrnila oči.

Buzz z obrito linijo las@nickbarford

Buzz z obrito linijo las

Tako izgleda klasičen buzz cut s kančkom modernega sloga. Obrit lasje ne izgledajo običajno in so zato videti sveže. Ta ima tudi podrezano z obritimi stranicami, zato je pozornost namenjena le lasem na vrhu.

Drake's Burr Cut z linijo navzgorTwocoms / Shutterstock.com

Drake’s Burr Cut z linijo navzgor

To je klasičen kroj Drake s to ukrivljeno kratko obrito linijo. To je dokaj enostavno doseči, vse, kar potrebujete, so ščipalke velikosti 1/2 z britvico za britje. Če želite izpopolniti ta slog, ne pozabite obriti lin, da bo izstopil. Ko končate, boste v kratkem lahko rapali!

visoka ozka frizura

Visoko in tesno

Visoko in tesno je še en kratek slog rezanja. Odreže se z uporabo #1, #2 ali celo #3 na straneh in na hrbtu. Vrh se nato izreže z nastavitvijo za dve številki višje od tiste, ki je bila uporabljena za stranice in hrbet. To ustvarja “visok in tesen” videz.

Fini kratek vrh z izbledelim vrhom@the_ramsey

Fini kratek vrh z izbledelim vrhom

Kdo je mislil, da je Buzz Cut lahko popolnoma neuraden. Ta slog z ravnim zožanjem je zelo ležeren. Čeprav je frizura zelo nizka, bo morda treba občasno poseči po škarjah. Na koncu dodajte, da koža zbledi, da sija.

Buzz Cut and BeardAndre+Nosov/ Shutterstock.com

Buzz Cut and Beard

Ste že kdaj videli mrtvo ravno vrsto? Tukaj je! Tako elegantno izgleda tudi dosegljivo. Ključ so enake dolžine strižnikov povsod s tanko zoženimi templji. Poleg tega brada mostu pričeski doda dodaten okus in jo naredi bolj utrujeno.

Mid Faded Buzz Cut z elegantno linijo@groomed_barber_club

Mid Faded Buzz Cut z elegantno linijo

Afro lasje, ki so tanki in izredno valoviti, je včasih težko vzdrževati, če je z dolgim, a bleščečim rezanjem vse preprosto, zato je frizura z nizkimi stroški vzdrževanja. Zgornji del je obrezan s ščipalkami velikosti 3, ob straneh pa nekaj lepega zbledi.

Za boljši videz je ključna urejenost, zato obrišite stranice malo, da bodo videti kotne.

Kratki lasje z volumnom in bledenjem@hair_bello

Kratki lasje z volumnom in bledenjem

Ta izrez se počuti bolj priljubljen samo zaradi dveh stvari. Več glasnosti na vrhu in elegantno zoženje zbledi. To je vse, kar potrebujete, da generično buzz prerežete v domišljijo. Oh, in ne pozabite na te popolnoma izklesane postavitve, podrobnosti so pomembne!

Let's Party Buzz Cut@ virgiltb

Let’s Party Buzz Cut

Medtem ko nekateri menijo, da v rezanju brenčanja ni življenja, jim to pokažite. To je tista domišljijska različica reza. najboljši del je, da ga ni treba vzdrževati. Kako ga imeti sam? Preprosto, dodajte obrito režo in jo uporabite kot rob podreza, da zožite vse spodnje.

Novi francoski pridelki z zbledelimi stranicami@v.hugostyles

Novi francoski pridelki z zbledelimi stranicami

Hladne postave, zbledele stranice in kratek vrh naredijo odlično priložnost. Vrh pa brenči in daje pridih francoskega pridelka. Potrebovali bi nekaj voska za lase, da bi imeli vse pod nadzorom. Naslednja velika stvar je brada, ki je gostejša od vrha, da celotnemu slogu doda več življenja.

Sharp Line Ups s strogim Buzz Cut@ __dannycox__

Sharp Line Ups s strogim Buzz Cut

Pazite, da se ne dotaknete teh postav, ker so ostre kot rezilo. Poleg tega je zožitev z zoženjem neverjetno elegantna in čedna. Kot rečeno, je vrh lepo brenčan, čelo pa je obrobljeno v ravni črti. Ali je lahko kaj bolj urejenega z britjem?

Pitch Perfect Buzz Cut@garbermoriarty

Pitch Perfect Buzz Cut

Vse pri tem kroju je neverjetno popolno. Ne levo ne desno, skoraj popolno smolo. Tempelj je zbledel, del las pa je rob zoženja. Poleg tega so postave zožene, vendar to pritegne pozornost proti vrhu. Nazadnje, črta las je ravna, zaradi česar je čelo videti kot škatlasto in elegantno.

Klasični Buzz z izbledelimi stranmi@domthebarberian

Klasični buzz z izbledelimi stranmi

Ta glasba se razlikuje po svoji tanki teksturi in čistem konusu ob strani. Postavitve so izrezljane z robom, ki daje zelo podroben videz. Celotna prostornina na vrhu je nekoliko višja od stranic, zaradi česar je zgoraj gosta, kar uravnava brado.

High Fade with Line Up@jose.crespo_

High Fade with Line Up

Valovit buzz cut z visokim bledenjem je tukaj ključnega pomena, vendar ne pozabite na zbledele linije. Tudi tempelj zbledi, zaradi česar brada izstopi z hrepenečimi bradavicami. Celoten poudarek je tukaj na vrhu s keramično teksturo.

High Fade in Buzz Cut@joshconnollybarber

High Fade in Buzz Cut

Predstavljamo klasični buzz kroj z blondinkasto debelo teksturo. Vrh je še vedno gost, da sledi debeli teksturi las. Strani so čisto zbledeli in celoten videz je elegantno čist brez brade. Zaslužite ta videz s smokingi in stavite, da se ne bo več vrnilo.

Kratek pridelek in trdi del@joshconnollybarber

Kratek pridelek in trdi del

Dobrodošli v sodobnem kroju s hipsterskim zasukom. Stransko britje je tisto, zaradi česar se pojavi z razrezanimi obrvmi. Je lahko še bolj moderno? Ne. Podrezanost na strani ima tudi zbledelost, tako da je vse skupaj koristno, pojdi na rock!!

Klasični Buzz Cut@joshconnollybarber

Klasični Buzz Cut

Ta je precej klasičen rez, vendar pozornost pritegne tekstura. Prozorno striženje lahko naredite s ščipalkami velikosti 1 ali velikosti 2 ter nekaterim izdelkom, tako da lasje ne spijo, ampak stojijo visoko. Poznate vajo, zbledite stranice in popravite črte!

Kotni konus in postavitev@jose.crespo_

Kotni konus in postavitev

Ali lahko ta slog postane bolj eleganten od tega? Gosta in negovana brada, tempelj je nizko zbledel s stranicami in vrhom iste teksture. Oh, in ne zamudite postavk, kako ostre so. Brada pa je povsem druga razprava, popolnoma okrašena in ostrižena.

Pocky Spiky Top z izbledelimi stranicami@domthebarberian

Pocky Spiky Top z izbledelimi stranicami

Ta buzz cut ima zelo sodoben občutek, začnimo s koničastimi stranicami z bledenjem templja, ki je skoraj bleda koža. Poleg tega je vrh nasičen, da prinese več volumna, obrobljena linija las pa vedno doda to podrobnost.

Tesno organiziran in eleganten Buzz Cut@eddiefinestcutz

Tesno organiziran in eleganten Buzz Cut

Afro lasje, ki imajo privzeto rahlo debelo teksturo, so kot nalašč za elegantno striženje. Zgornji del je odrezan s ščipalkami velikosti 1 ali velikosti 2, stranice pa so zbledele. Obstaja subtilno temnenje z zbledelim odtenkom, kjer so postave na sredini zbledele.

Trpežen, a hkrati eleganten sijoč Buzz Cut@ javi_thebarber_

Trpežen, a hkrati eleganten sijoč Buzz Cut

Res je, da je manj več in tukaj imamo vse naenkrat. Ostra črta, čista subtilna konica zbledi. Poleg tega je bledenje templja tako čisto, kot je mogoče. Vrh je nekoliko nad brenčanje, vendar je vse položeno za počitek, medtem ko izdelki pomagajo pridobiti sijaj.

Debelo gojen afro buzz cut@barbershopconnect

Debelo gojen afro buzz cut

Afro las potrebuje nekaj vzdrževanja, a ko je narejen prav, dela čudeže in to preveri za primer. Vogali in postavitve imajo tako neverjeten odnos, kjer vse podrobnosti izpadejo zelo dobro, in da ohranimo stvari v miru, je celoten videz popoln brez ločitev.

Drake Style Uniform Buzz Cut@tmp_shoots

Drake Style Uniform Buzz Cut

Buzz Cut je umetnost, če je narejen pravilno, hitro preskoči rutinski videz in v hipu da eleganten in eleganten videz s trendovskim okusom. Ni očitnega stranskega dela, medtem ko so stranice zožene na sredini zbledele, kar pomaga bradi stati samostojno in uravnotežiti obraz z volumnom proti bradi.

No Fade No Taper Buzz Cut@iamjoshdylan

No Fade No Taper Buzz Cut

Enoten izrez buzza je včasih lahko precej poenostavljen, vendar ne pozabite, da je manj vedno več. Strani tu niso niti zoženi niti zbledeli, zato je glasnost povsod zelo enakomerna. To je lahko zelo dober videz za polformalno do formalno priložnost.

Kratek francoski pridelek z ravnimi resicami Fotografska dela / Shutterstock.com

Kratek francoski pridelek z ravnimi resicami

Za tiste, ki menite, da je buzz cut zelo preprost, preverite to! Zgornji del je po straneh enakomeren in ima enakomerno prostornino. rahlo nizko bledenje v bližini templja naredi vse zabavno in jazz. Sprednji del je francosko obrezan za ta čeden videz z vsemi kotnimi postavitvami.

Drop Taper Fade Buzzed Cut@ wdthebarber

Drop Taper Fade Buzzed Cut

Buzz cut s padajočo konico zbledi in kotna postava nam polepša dan. Čist videz z urejenim britjem vrača glasnost nazaj na njegove klasične osnove. Ta videz je zelo vsestranski, lahko ga zibate podnevi ali ponoči, formalno ali priložnostno.

Enostaven, enoten Buzz Temple Fade@ wdthebarber

Enostaven, enoten Buzz Temple Fade

Manj je več in tega ni mogoče razložiti bolje kot ta slog. Vrh in stranice so enakomerno prostorne, stranice pa so zožene. Zbledelost templja je tisto, zaradi česar je ta slog subtilno trendovski s to drzno kotno postavitvijo.

Tempelj zbledel s kratko postavitvijo@ john_thewhitebox

Tempelj zbledel s kratko postavitvijo

Ta tanek volumen naredi toliko čudežev, mislim, samo poglejte to s tem enotnim izrezom z brenčami s ščipalkami velikosti 2 skoraj po vsej glavi. Zaradi odsotnosti stranskega dela je videti kot celota. Strani so zbledele s kratko in kotno črto navzgor.

Mahnil Afro Buzz Cut@ john_thewhitebox

Mahnil Afro Buzz Cut

Afro valovi so vedno precej trendovski, še posebej, če so združeni s čedno angelsko linijo s tistim ravnim robom, ki oživi ves čar. Strani so jedli nizko zbledelo s strmim bledenjem templja, da je ta čisto obrit videz izgledal še bolje. Lahko pogrešate te brke? ne!

Nizko zbledelo Buzz Cut@menspireacademy

Nizko zbledelo Buzz Cut

Buzz cut tukaj je spodoben, saj ima dovolj glasnosti, da izgleda debelo, hkrati pa je ravno dovolj čeden, da stvari postavite na čisti spekter. Obrit videz poudarja slog na vrhu in naredi celoten obraz mlad in čist.