40 pustolovskih idej za pričesko + kako jih razrezati in oblikovati

Tudi če tega ne poznate po imenu, ste verjetno videli pričesko v akciji. S svojim edinstveno razkuhanim videzom postaja ena najbolj znanih moških pričesk za leto.

@adamjosephchase/ Instagram

Kaj je pričeska za krtačenje?

S ščetkano pričesko so lasje na vrhu glave neurejeno oblikovani navzgor. Stranske in hrbtne strani so skrajšane bodisi s podrezom, zbledenjem ali zožitvijo. To daje podoben videz quiffu. Medtem ko je v sprednji del las oblikovan le sprednji del las, je celoten vrh oblikovan v pričeski s čopičem.

RomanSo / Shutterstock.com

Kaj potrebujem za pričesko?

Preden si pričesite pričesko, se morate pripraviti.

Prvič, lasje na vrhu glave naj bodo dolgi 2 do 4 centimetre. Lahko deluje z nekoliko krajšimi ali daljšimi lasmi (1,5 do 4,5 palca), idealna dolžina pa je 2 do 4 palca.

Ta frizura je najboljša za ravne ali valovite lase. Če so vaši lasje kodrasti, si boste težko prišli do pričeske.

Čeprav je pričeska za krtačenje tako imenovana, ker so lasje razčesani, krtače ne potrebujete nujno. Tudi glavnik bo delo opravil. Če imate valovite lase, uporabite glavnik s širokimi zobmi.

Za ta slog boste potrebovali visokokakovosten vosek za lase (ali peno). Medtem ko bo vosek dal neurejen videz, bo pena dala volumen in se najbolje obnese pri valovitih laseh.

Na koncu vzemite sušilec za lase. Zdaj ste pripravljeni na pričesko, ki vam bo okrasila glavo.

Moške pričeske Ryan Reynolds_1-1Christopher Halloran / Shutterstock.com

Kako oblikovati pričesko s čopičem

Začnite z nanašanjem voska za lase ali pene na vlažne lase. Na lase boste želeli nanesti lep vosek. Preizkus vam bo omogočil, da ugotovite pravo količino.

Med nanosom izdelka lase oblikujte navzgor. Oblikujte ga tako, kot da ga pikate, vendar ga naredite neurejenega in nedoločenega. Oblikujete ga lahko s prsti in čopičem ali glavnikom.

Sedaj primite sušilec za lase in ga usmerite proti sprednji strani (šiška). S prsti nadaljujte s oblikovanjem las navzgor. Vroč zrak iz sušilnika za lase in dvig s prstov bosta zagotovila glavno krtačo.

Ko končate oblikovanje sprednjega dela, lahko nadaljujete z oblikovanjem las na vrhu glave. Delajte nazaj in ponovite dvižne gibe, medtem ko s sušilcem za lase usmerite lase, ki jih oblikujete. Tako nadaljujte, dokler ne dobite zibajoče pričeske.

Velika količinaZasluge: Ryan Cullen

Kako popraviti krtačo?

Če ne dobite dobre pričeske, si lase namesto s prsti oblikujte s čopičem ali glavnikom. Odvisno od vrste in teksture las boste namesto voska morda želeli uporabiti peno za lase in obratno. Morda boste poskusili uporabiti tudi več voska ali pene v svojem slogu.

Tako kot pri večini pričesk je eksperimentiranje ključno. Po malo vaje boste lahko dosegli odlično pričesko.

Za več navdiha si oglejte spodnjo galerijo:

Barvana | zbledi, navpično z@paul_barbercode@paul_barbercode

Elegantno brušeno barvano

Ta videz vsekakor pritegne pozornost pri številnih stvareh. Najprej je seveda eleganten in trden čopič. Razdrobljena tekstura na vrhu izgleda tudi elegantno, obožujemo pa tudi pepelnato rjavo barvo.

Undercut + brušen FohawkUndercut + brušen Fohawk, avtor @tombaxter_hair

Undercut + brušen Fohawk

To je pričeska, ki jo ljubijo številne znane osebnosti, in enostavno je razumeti, zakaj. Krtača in razcepljen vrh izgledata super elegantno v kombinaciji s podrezano, svetlo blondinki pa dodajo dodaten odmerek hladnosti.

Daljši umetni jastreb z brušenim sprednjim delomDaljši umetni jastreb z brušenim sprednjim delom, avtor @tombaxter_hair

Daljši umetni jastreb z brušenim sprednjim delom

Z višino tega umetnega jastreba boste zagotovo izstopali od ostalih! To bo delovalo na daljših laseh-samo uporabite izdelek z močnim oprijemom, da ohranite tega umetnega jastreba v vrhunski obliki.

Počesana špičasta pričeskaPočesana špičasta pričeska, avtor @andrewdoeshair

Počesana špičasta pričeska

Če je vaša stvar robustna, je to “delo za vas”. Za dosego tega videza se odločite za trne plasti in dober izdelek za lase.

Curly Brush Up@barberdeano

Curly Brush Up in nepovezan dizajn

Dodajte svoje kodre še malo več, tako da jih nosite v brušenem umetnem jastrebu. Debeli kodri na vrhu v kombinaciji z zbledelimi stranicami in nepovezana oblika ustvarjajo resnično privlačen videz.

S čopičem proti soncu@tombaxter_hair

S čopičem proti soncu

Za večji punk pridih dajte svojim ščetkanim lasem dodatno neurejeno teksturo in čudovito dvobarvno barvanje.

Casual Brush Up@lanedorsey

Casual Brush Up

Tudi najbolj sproščeno poslikavanje izgleda super, se vam ne zdi? Ta slog ima le malo neurejene teksture na sprednji strani za takojšen rob.

Straight Mid Fade z naravnost navzgor@v.hugostyles

Straight Mid Fade z naravnost navzgor

Srednje bledenje te frizure naredi presenetljiv kontrast z brušenim vrhom. To je odlična kombinacija nenavadnega in prefinjenega.

Ležerne kratke pramene@iisakkinummi

Ležerne kratke pramene

Nenavadno krtačenje lahko popolnoma izboljša celo najbolj priložnostno frizuro. Popolna kombinacija višine in teksture pomaga.

Suhi teksturirani tanki lasje@ivanshavethesailor

Suhi teksturirani tanki lasje

Tanki lasje lahko oživijo s pravim ščetkanjem, tudi če se odločite za preprosto striženje in subtilno teksturo.

Klasični čopič z zbledelimi stranmi@itsclipperovercomb

Klasični čopič z zbledelimi stranmi

To je še en dokaz, da se čopič odlično ujema z zbledelimi stranicami. Goli izrez resnično poudari debelejše lase na vrhu.

Messy Brush Up with Low Fade@javi-frizer

Neredna tekstura z nizkim bledenjem

Ta slog ima nizko bledenje in krono, ki je brušena naprej. Sprednji del je medtem gostejši in razbarvan v neurejenem slogu. Tukaj je všeč kombinacija tekstur.

Obrit lasje s temno bledenje@anton_marchenko_

Fancy Brush Up in obrit stranski rob

Debela brušena sprednja stran in bledenje kože sta dodatno poudarjena z obrito črto. Na splošno je to res presenetljiv videz.

Dolg čopič s konusom@tombaxter_hair

Dolg čopič s konusom

Daljše dolžine las naredijo ščetke najbolj opazne, se ne strinjate? Oglejte si ta slog, ki ima dolg vrh, ki ima namerno razbarvan videz. Prav nori smo tudi na blondinke.

Brušeno z nizkim izginjanjem@andrewdoeshair

Subtilno nizko bledenje

Nizko bledenje v kombinaciji z debelim ščetkanim vrhom naredi vaše lase polnejše in gostejše. Dodajte le malo teksture na vrh in ste pripravljeni.

Visoko glasnost UndercutVisoko glasnost Undercut, avtor @aaron_kiely_hair

Visoko glasnost Undercut

Če želite resnično izstopajoč videz čopiča, izberite visoko glasnost na vrhu. Višina tega quiffa, združenega s podrezom, vas bo zagotovo postavila v središče pozornosti.

Drastic Brushed Up Undercut@dannyandcobarbers

Drastic Brushed Up Undercut

Ali lahko verjamete, kako velika je višina te krtače? V kombinaciji s spodrezano to je en zelo oster videz!

High Fade Undercut + brušen spredajHigh Fade Undercut + brušen spredaj, avtor @tombaxter_hair

High Fade Undercut + brušen spredaj

Uravnotežite visoko bledenje z raztrgano krono. Nato razčistite sprednji del, da dokončate hladen in oster videz.

Podčrtani podrezani + špičasti lasjePodčrtani podrezani + špičasti lasje, avtor @javi_thebarber_

Podčrtani podrezani + špičasti lasje

Nič ni podobnega kot špičasta pričeska, ki bi vam dala to punkersko vzdušje. Tu je razdrobljena krtača združena s podrezom za dodatno trdnost.

Pobarvano z UndercutPobarvano z Undercut, avtor @barberdeano

Pobarvano z Undercut

Všeč nam je, kako čopič teče v različnih smereh, medtem ko teksturirana krona doda neurejen videz. To je namerno neurejen videz, narejen prav!

Krtačenje z veliko glasnostjo@javi_thebarber_

Česan prst z veliko glasnostjo

Zdaj je to Johnny Bravo iz resničnega življenja! Idealen za daljše lase, čopič ima neverjetno višino in volumen ter zelo elegantno teksturo, česano s prsti.

Skrtačena ščetkana pričeska za mlade fanteavtor @javi_thebarber_

Počesana špičasta pričeska

Ko združite ostro teksturo z veliko višino (in ne pozabimo, da čista in gladka zbledi), boste dobili tako spektakularno frizuro, kot je ta!

Poudarjeni Brush Up Spikes@tombaxter_hair

Poudarjeni Brush Up Spikes

Kot da ti visoki stolpci ne bi pritegnili dovolj oči, blondinki poudarjajo ta videz še bolj. Popolnoma kombinirana barva + slog!

Krtačenje z veliko glasnostjo z izginjanjem@andyauthentic

Krtačenje z veliko glasnostjo z izginjanjem

Poleg obsežne ščetke navzgor pozornost pritegneta še dve stvari: brezhiben naklon zbledele barve in popolnoma podrezana linija las.

Ščetkan špičast

Krajši čopič

Ko je nemogoče narediti vsak dan popoln salon, so lažji slogi, ki so videti prav tako pametni. Preizkusite ta kratek čopič, ki je preprost in prijeten za vstajanje, vendar tako eleganten.

Brushed Up FadeZasluge: Frizerji iz pletenic

Brush Up Fade

Če bi pompadour 50-ih prejel ultra moderno posodobitev, bi to izgledalo tako. Gladki geliran videz, razdrobljena tekstura in vojaško bledenje oddajajo velike trdne vibracije.

Brušeni klasični konusni lasjevir

Razčistite daljši konus

Če pa vam težko in neurejeno ni, se lahko odločite za nekaj preprostega in čistega. Ta slog ima daljši konus, stranski del in subtilno teksturo na vrhu – kot nalašč za običajen, vsakdanji videz.

Moška pričeska za lasevir

Pompadour Style Brush up

Ena najbolj klasičnih pričesk s čopičem, ki jo lahko poskusite, je pompadour. S tem udarcem iz 50. let boste videti kot bleščeča stara hollywoodska zvezda.

Teksturirana čopič za bradovir

Teksturiran čopič

Če vam je všeč preprosto, se odločite za enostaven čopič s samo subtilno teksturo. Preprosto, a vseeno kul!

Wild Brush Up Fade in očalavir

Wild Brush up Skin Fade

Trend pravkar razvaljanih postelj je močan in če želite skočiti vase, vas išče čopič. Ne potrebujete veliko napora, samo naj bo vrh čim bolj divji.

Neurejena krtača z moško pričeskoJason-Salmon/shutterstock.com

Umazan, a eleganten

V enem stavku ne vidite vedno “neurejenega” in “elegantnega”, toda tukaj je pričeska, ki dokazuje, da ste lahko oboje hkrati. Razbarvan videz je priljubljen pri mnogih zvezdnikih, in če je zanje dovolj dober, je zagotovo dovolj dober tudi za nas!

Skin Fade Texture by Braids UKZasluge: Frizerji iz pletenic

Teksturirano s Skin Fade

Tu konice na vrhu tečejo v vse smeri in popolnoma ljubimo kaos. Seznanite ga z bledenjem kože in dobili boste večinoma punky videz.

Tekstura povratnega tokaZasluge: Frizerji iz pletenic

Tekstura povratnega toka

Iz kaosa preidimo na nekaj malo čistejšega. Ta slog ima lepo teksturo, ki teče od spredaj do krone, nato pa se konča z izbruhom razdrobljenih pramenov zadaj. Krasen!

Rezana krtača Adama LevinaKathy Hutchins / Shutterstock.com

Rezana krtača Adama Levina

S podpisom Adama Levina boste videti, kot da ste ravnokar stopili iz petdesetih let.

Bledenje kože z dolgimi plastmiZasluge: Micky Graham

Dolgi sloji

Če imate na vrhu dolge plasti, je na področju teksture veliko prostora za eksperimentiranje. Poskusite ta kos stil za malo anime vibracije.

Klasičen konus in teksturiran čopičartfotodima / Shutterstock.com

Klasičen konus in teksturiran čopič

Ne marate eksperimentirati z nenavadnim videzom? Ta slog z zoženimi stranicami in kodrasto teksturo na vrhu je klasičen in se bo vedno počutil udobno.

Brusljiva tekstura platinevir

Brusljiva tekstura platine

Ko povežete krepko krtačo z živahno barvo, vam bo zagotovo obračalo glavo. Preizkusite ta neurejen slog v platinasto blond odtenku s temnimi koreninami.

Trdo ločeni sloji čopiča@rafaxhair

Trdo ločeni sloji čopiča

Brush up sam po sebi je zelo drzen slogovni korak, vendar je zaradi nadaljnjega nanašanja še bolj zabaven. Tu so plasti precej žive, da pokažejo njen slog. Strani so zbledeli, vendar opazite tanek trdi del? To je ključ do popa.

Dolg čopič z bleščanjem@ryancullenhair

Dolg čopič z bleščanjem

Ali ni videti kot zelo primerna pričeska v športnem načinu? Zgornji del je brušen, dolžina las pa precej dolga, zadnji del las pa precej zožen. Strani so precej zožene z lepo drzno bledenje kože za ta dodaten čeden videz.

Čiščenje s tankimi lasmi@kochifaraj

Čiščenje s tankimi lasmi

Čopiči niso ravno usmerjeni navzgor, včasih so zviti prameni, ki stojijo čim bolj naravnost. Krtačenje je valovito z lepim nadzorom teksture z zbledelimi stranicami za največji učinek.

Pridobivanje las, ampak ta tanka krtača@nick_kinsley

Spuščanje las, ampak ta tanka ščetka

Tanki lasje ne pomenijo manj stilskih izjav. Tu je vrh popolnoma oblikovan v drzno čopič, ki sega daleč. Poleg tega so stranice konice zbledele, brada pa vroče uravnoteži obraz.

Visoka konica z vrtinčasto krtačo navzgor@nick_kinsley

Visoka konica z vrtinčasto krtačo navzgor

Zelo čeden in subtilen, vendar brez pomanjkanja prav tukaj, z drznim visokim zožanjem s čopičem na vrhu s tem zavojem, je zelo nadzorovan in zasvojen. Kljub temu, da je debelo naseden, bo potreboval nekaj izdelka, da ostane na svojem mestu.

Francoski pridelek ali čopič?@thebarbercole

French Crop ali Brush Up?

No, mešanje različnih stilov nikoli ni prišlo tako daleč. Zgornji podrezek omogoča pridelavo francoščine in popolno krtačenje. Strani so zbledele, a vrh ukrade predstavo, še posebej, da mehko blond barvilo kar dobro poka.

Mohawked Brush Up with Mid Fade@thebarbercole

Mohawked Brush Up with Mid Fade

Ščetkanje je lahko formalno in neformalno. Ta je na drugem spektru. Vrh je rahlo mohawked, kar daje rahlo oster občutek, stran je rahlo sredi zbledela, vendar ne preveč zbledela koža. Brada je tukaj popoln izravnalnik.

Eleganten čopič z zoženimi stranicamiTanya Uralova/ Shutterstock.com

Eleganten čopič z zoženimi stranicami

Ni nujno, da so krtače ekstremne in nore, včasih pa so lahko sladke z ukrivljenim čopičem navzgor s podrezom, da se zožijo stranice. Podolgovat tempelj izgleda zelo kul s tem izravnalnikom strnišč.

Piramidna krtača s tankimi lasmiViorel Sima/ Shutterstock.com

Piramidna tanka lasna krtača

Ali želite videti ta videz? Preprosto, poravnajte vrh in posušite s sušilcem za lase s sprednje strani, tako da se lasje dvignejo z izdelkom, ki jim bo pomagal ostati tam. Ta tekstura stranskega dela dela čudeže, saj se na straneh zoži z uravnoteženo brado!

Subtilni čopič s SIde BrushMangostar/ Shutterstock.com/ Shutterstock.com

Subtilni čopič s stransko krtačo

Vsestranskost čopiča je neprimerljiva, zlasti variacije, ki jih daje, so neprekosljive. Zgornji del je tukaj nekoliko brušen, stranice pa zožene, da lahko ta vrh izstopi. Zbledelosti ni nikjer, da bi se izognili temu zelo čednemu videzu.

Ležerno krtačenje z zbledelim templjem@ cutbydk

Ležerno krtačenje z zbledelim templjem

Če pravilno opravite, izguba las ni tako slaba. Čiščenje tukaj je precej ležerno s teksturo prostega padca na brušene pramene. Stranske strani se zbledijo, z bledim temnenjem zbledijo, za povrh pa čisto britje naredi vse veliko čistejše.

Tanka pompadoured Brush Up@ jameswilliams_jtt

Tanka pompadoured Brush Up

Lepo puhast pompadour je precej eksotičen videz, še posebej z zarjavelim blondinkom. Strani so zbledeli, tempelj pa je izginil. Brada se zelo dobro zlije in na splošno daje uravnotežen videz.

Debele ščetkajte pramene s podrezom@ruger_barber

Debele ščetkajte pramene s podrezom

Ščetkanje ni nujno vedno z lasmi na sprednji strani. Včasih so lasje na samem vrhu krtačene, stranice pa podrezane sredi bledenja. Brada na dnu uravnoteži videz precej čedno.