7 vrst moških pričesk | Galerija + kako

Skozi letne čase smo videli, da je v modo prišlo več pričesk, ki odražajo pretekle retro trende. Nerezani, stranski del in glavnik nad pričeskami so navdihnjeni z elegantnim, starinskim videzom moških iz 50. let. Obstaja pa ena pričeska, ki kljubovalno krši vsa ta pravila in stoji sama – moška punčka.

Pinterest

Ta trend moških punčk je bodisi ljubljen bodisi sovražen nekateri hodijo naokoli in odrezujejo moške žemljice). Toda kljub vsemu glamuru, ki ga obdaja, je moška punčka ostala naokoli in ne kaže nobenih znakov, da bi kmalu odšel.

Kaj je moški pecivo?

Moška punčka je lahko nekatere zmedena. Kaj pravzaprav je moška punčka? Ali se razlikuje od pričeske “top knot”, o kateri vsi govorijo? Preprosto povedano, moška punčka je zbiranje las v punčo. Zdi se naravnost, kajne? No, res ne.

Njegov preprost videz vara; obstajajo posebne tehnike za pospravljanje las v različne vrste žemljic in tu je nastala zmeda. Na primer, izraz “moška punča” se na splošno nanaša na bolj zaobljen vozel las. Nasprotno pa se izraz “zgornji vozel” nanaša na majhen vozel las, ki običajno leži na kroni glave. Še vedno z nami? Super. Poglobimo se v vrste moških žemljic (ker seveda obstajajo kategorije).

Kaj potrebujem za ustvarjanje moške punčke?

Če se odločite za ta videz, potrebujete dve stvari: vezi za lase in potrpljenje. Če še nimate dolgih las, vam priporočamo, da svoje pramene zrastete tako, da bodo dolgi vsaj 6 centimetrov. To je minimalni znesek, ki je potreben za dobro moško punčko, sicer si ne boste mogli zavezati vseh las.

Za srednje velike moške žemljice boste želeli nekje med 10 in 16 palcev. Če želite, lahko greste dlje, vendar ne pozabite, da več las boste imeli težje organizirati. Pri 14-16 palcev bodo vaši lasje mimo ramen in jih je težko obvladati.

Elegantna polpetka

Kako priti do moškega

Imaš te vezi za lase? Prvi korak je, da določite mesto, kjer boste oblikovali moško punčo. Za večino pričesk s punčkami je to krona glave. Večina fantov se na tem mestu spopada. Izogibajte se oblikovanju peciva previsoko na glavi. Zgornji del zadnjega dela glave je dobro mesto za moško punčko.

Začnite tako, da zberete vse lase v eno pest, podobno čopu. Prepričajte se, da imate odpravljene dlake, ki morda štrlijo ob straneh ali na dnu. Medtem ko držite te lase skupaj, jih s prosto roko enkrat spustite skozi lasnico. Na drugem prehodu se ustavite na pol poti, da dobite žemljico. To je zato, ker se lasje pod kravato ali trakom podvojijo in ustvarijo moško punčo. (Lahko pa lase dvakrat speljete skozi pas in na tretjem prehodu naredite punčo, če je lasna vezica zelo raztegljiva.)

Morda boste morali eksperimentirati z oblikovanjem punčk, še posebej, če ste šele začeli vezati lase. To je tehnika, pri kateri bo gledanje nekoga drugega to pomagalo, YouTube pa je tu.

Kako oblikovati & Vzdržujte The Man Bun

Moška punčka je preprosta pričeska, ki pa jo je treba redno vzdrževati, da ne bo preveč mastna ali nezdrava. Večina strokovnjakov za lase priporoča, da si lase umivate največ dva ali trikrat na teden, ker šamponi lasem odstranijo naravna olja. Za čim bolj zdrave lase si lase umijte samo vsakih nekaj dni.

Sprašujete torej, kaj počnete druge dni? Dve besedi: suhi šampon. Te stvari bodo vaš novi najboljši prijatelj … dobesedno. Za tiste, ki ste nov v izdelku za lase, je suh šampon v prahu – običajno v obliki razpršila -, ki deluje kot “šampon”, vendar ohranja olja vaših las. V bistvu prah sesa maščobo iz vaših korenin in pusti naravna olja v preostalih zapornicah, hkrati pa vam da volumen in naredi izgleda kot si si umila lase. Veselo je, vemo.

Vrste moških žemljic

Obstaja 7 glavnih – in najbolj priljubljenih – vrst moških žemljic.

Neskončnost Man Bun@lasselom

Neskončnost Man Bun

Iščete nenavaden slog, s katerim bo vaš moški punčka pop? Ne iščite več, mi v Haircuts Inspiration to radi imenujemo Infinity Man Bun zaradi svoje oblike, vendar lahko eksperimentirate, kolikor vam lasje dopuščajo. Dodajte nekaj dodatnih zvitkov za privlačno pecivo in ste pripravljeni!

Neurejen mož Bun in brada@filippomelloni

Full Messy Man Bun

Vsi lasje so vezani v eno samo moško punčko, ki se nahaja na kroni glave, toda da dobite neprijeten občutek tega videza, namesto da bi lepo zaklenili vse pramene las, pustite, da se jih nekaj razlije navzven in imeli boste drugačno in bolj duhovito poiščite sebe.

moška punčkaCookie Studio/Shutterstock.com

Polčlanska žemljica

Uporablja samo lase na vrhu glave, da ustvari mini punčko, ki se nahaja na kroni glave.

moška punčka@mens.haircuts/Instagram

Nizka moška punčka

Podobno kot pri polni moški punčki, le da se nahaja nižje na glavi.

pričeska samuraj-punčka-azijski-moški

Visoka moška punčka

Polkrop, ki se nahaja na samem vrhu glave.

Top Knot pričeske Pinterest

Man Bun Undercut Fade

Polčla punčka, ki je v paru z nerazrezano zbledelostjo na hrbtu in na straneh glave.

Ženska punčka Lumberjack

Drvar

Združevanje brade z moško punčko.

Bun with Undercut Taper Fade@tombennetthair

Bun with Undercut Taper Fade

Temu pravimo ravnovesje, na vrhu so tanki lasje, vendar ima gosto prostornino s spodrezanimi konicami na straneh. Rečeno je, da ima punčka, ki sedi na vrhu, veliko prednosti. Ne pozabite, da se zalogaji zlijejo v brado, zaradi česar je vse to zelo uravnoteženo in organizirano.

Messy Bun in Highlights@lasselom

Messy Bun in Highlights

To je dolgočasna puhasta punčka z odprto punčo. Te vrste žemljic običajno ne zahtevajo veliko vzdrževanja, potrebujejo le dovolj dolgo dolžino in bum. Ta ima zlasti zlato obarvane poudarke s svilnato teksturo, običajno za goste lase.

Dye Hard Bun with Mid Fade@ zana_thebarber

Dye Hard Bun with Mid Fade

Vau! Če pogledamo, lahko rečemo, da je v tej žemlji toliko življenja. Prvič, goste goste kodraste lase je težko zviti. Punčka je obarvana z mat blond barvo, vrh pa je tesno spleten, stranice pa se zožijo. Spodnji tempelj je zbledel, kar pritegne vso pozornost na vrh. Intenzivno opozorilo o slogu.

Man Bun za dolge lase

Man Bun za dolge lase

To vam prinese svilnate lase, dolge pramene s hladno vezano punžo. Rečeno je, da so stranice dovolj dolge, da se lahko zavežejo na zadnji strani glave. Poleg tega so lasje pobarvani na koncih, da dodajo dodaten slog. Ohranjanje ohlapno vezano daje življenje, poskusite naslednjič!

Neurejena top punčka in brada@lasselom

Neurejena top punčka in brada

Ta pričeska ukrade pozornost v sobi, ravne in debele pramene las ostanejo še vedno vezane v punđi. Poleg tega zaradi ohlapnih pramenov ob strani izgleda malce priložnostno, to je vse. Ne preveč strogo in si pustite nekaj razpuščenih las.

Pletena moška peciva s podrezano@_karco

Pletena moška peciva s podrezano

Tukaj ne uspejo vsi slogi in trendi, pletenice + podrezano + zbledelo, ali lahko zahtevate kakšno drugo boljšo kombinacijo. Bledenje podrezane kože pritegne vso pozornost na vrh, medtem ko brada naredi vse ravnovesje. Tega ne morete premagati!

Pletena moška žemljica z bledenjem kože@russ_thebarber

Pletenice z izravnano kožo zbledijo

Vezane žemljice imajo popolnoma drugo raven, ki ji ni para. Ta tukaj ima afro lase ali zelo tanke lase z vezanimi pletenicami, ki tvorijo punčo. Ta večplastna podrezana konica zbledi, kar je redka kombinacija. Postava je bila poželena z britvico, ki je pokazala, kako živahna je vsaka podrobnost. To je bikovo oko za pikado.

Dreads Bun@abbas_ahmadifard/Instagram

Dreads Bun

To je zelo duhovna moška punčka, saj ima znamenito pesem “Om” z grozljivo žemljo. Kako je lahko to bolj elegantno? Strahovi so obarvani in se na straneh in okoli templja zbledijo. Om je narejen z zožitvijo in britjem rež okoli. Zelo zanimivo, mar ne?

Bun Fun with Skin Fade@shawn_barbz

Bun Fun with Skin Fade

Debeli, zarjaveli in suhi lasje so priljubljeni vsi, če opazite, da se postopno zoženje zbledi, piha kateri koli drug slog v mestu. Poravnave in elegantna sredina bleščanja so tako čiste, da oči pristanejo neposredno na vrhu, kjer sedi ohlapno vezana punđa. Ne pozabite, da vse kote lepo obrijete, da bo videti kot nalašč.

Loosely Knit Bun@ben_slade

Loosely Knit Bun

Ali temu ženske rečejo mačo-moški? Ja! Odmikajoča se lasnica izgleda dobro, če je pravilno kondicionirana brez ohlapnih koncev. Lasje so tako tanki, da postanejo svilnati z barvilom na koncih, zaradi česar so videti popolnoma ohlapni, a trdno vezani. Naj bodo stranice vezane za enakomeren pogled in bum!

Super kodrasta žemlja s spodrezanim konusom@justmikethatsme

Super kodrasta žemlja s spodrezanim konusom

Vau, kje naj začnemo s to skledo neverjetnosti? Vrh je zagotovo kodrast vrh s pecivom, stranice pa rahlo zožene in večinoma zbledele. Se pravi, da je linija zbledela s temnejšim bledenjem in padajočim zožanjem na hrbtu. Vrh je pravzaprav žemljica in ne zadaj.

Afro Bun z zarjavelim barvilom@tailorfade

Afro Bun z zarjavelim barvilom

Afro lase je sicer malo zapletene, a če so narejene pravilno, izgledajo kot čar. Tukaj je popolnoma drugačen prizor, ki ima tudi nekaj elegantnega zoženja, vendar z obrito obliko las. Poleg tega je žemljica pobarvana v rjavo železno barvo, ki dopolnjuje celoten videz. Kako vam ne bi bil všeč ta neverjeten slog?

Man Bun z odprtim koncem z zaobljenim hrbtom@hair_bello

Man Bun z odprtim koncem z zaobljenim hrbtom

Je tako videti klasični francoski slog? Želvin vrat se nekako zlije s kovrčastimi in ohlapnimi lasmi, zaradi česar se zaradi goste teksture dlake popolnoma usede, ne da bi letelo v vetru. Strani se nekoliko zmanjšajo, da se uravnoteži.

Top Bun in Undercut VolodymyrHipskyy / Shutterstock.com

Top Bun in Undercut

Ta prihaja iz pokrova ali vojske. Klasičen spodrezan s koničnimi stranicami s stranskim pometanjem. Nazadnje je zadaj majhna žemlja, ki veliko pove o slogu. Tempelj in zaležnice se zlijejo z brado, da postanejo bolj vsestranski.

Poudarjen Man Bunprometeus / Shutterstock.com

Poudarjen Man Bun

Ta je zelo pogosta punčka, ki jo boste videli, ne zavajajte se, čeprav potrebuje enako veliko truda. Glasnost mora biti razmeroma enaka okoli glave s prameni, da se pojavi. Lasna linija je še vedno narejena tam, kjer je videti vse enako in tu in tam ne letijo lasje.

Tanka punčka z dolgimi lasmi@ christinapellmanphoto

Tanka punčka z dolgimi lasmi

Tanki lasje ne pomenijo, da ne morete narediti nobenega sloga, zagotovo jih lahko samo malo popravite! Tako kot tukaj se glasnost poveča in dolžina je daljša, tako da je lahko vozel peciva več gub. Poleg tega so tanki lasje videti svilnati, kar se zdi tudi urejeno in ne preveč povsod.

Strašna žemljica z zbledelimi stranmi@ iameugenejordan

Strašna žemljica z zbledelimi stranmi

Videli smo žemljice, ki so zaklenjene v strahu, a to zmaga vse. Strani so podrezani zbledeli, pri čemer je žemlja masivno odprta. Strahovi so celo pobarvani, da jim dodajo še eno plast.

Gosta lasja gosta brada z naoljeno pecivo@ amit_kumar_25

Gosta lasja gosta brada z naoljeno pecivo

Tako debeli gosti lasje s popolnoma izklesano brado delajo moškemu. Lasje so debeli in doda se več volumna za bolj gost videz, poleg tega pa se stranice združijo v brado, ki daje zelo enoten videz, ali je lahko kdaj tako popoln?

Preprosta vezana zemička@jason_dutch

Preprosta vezana zemička

Da ne bo pomote, to izgleda ležerno, vendar je bilo za to videti veliko dela. Na primer, izdelki za lase se uporabljajo za to, da ostanejo pri miru, stranice pa so rahlo zožene za boljši nadzor. Pravijo, da je žemljica še vedno zelo ležerna, da ohrani kul videz,

Loose Open Ended Frizzly Man Bun@freizo_

Loose Open Ended Frizzly Man Bun

Ali lahko kdaj povemo dovolj o tem mačo slogu? Punčka na hrbtu mirno sedi z lahkoto, da je ohlapno zavezana. Poleg tega imata brada in brki toliko življenja, brada je fino zožena, brki pa ponovno pridobijo volumen, saj so vsi gosti. Lasje so prav tako zelo lepo ohranjene, lasje pa so rjavo obarvani.

Strip Taper Faded Undercut Modern Bun@hamedjavanacademy

Strip Taper Faded Undercut Modern Bun

Dolgim ​​lasem ni treba pripadati ves čas in povsod okoli glave. To je odličen primer modernega pridiha elegantne moške žemljice. Strani so zelo kratki z zoženim bledenjem v vzorcu črt. Lasje na vrhu so precej dolgi, ki segajo vse do konca in nato nadomestijo ta zajčji slog.

Steve Jobs Ste to vi?@finn.brock

Steve Jobs si to ti?

Ta pogled je tako podcenjen, še posebej tista nevezana, a vezana moška punđa. Dolžina je glavni igralec s to lepo tanko teksturo, ki daje lasem tak svilnat videz. Kot rečeno, brada prinaša sijaj v videzu.

Undercut Slicked Back Man Bun@besthairstylesmen

Undercut Slicked Back Man Bun

Kaj lahko rečemo o tej zreli frizuri, zarezano teksturo na vrhu, ki jo podpira popolna moška punčka, je težko prezreti. Strani so podrezano zoženi in nato nizko zbledeli za največji učinek, zbledela brada z debelimi brki pa je le fino gibanje.

Rahlo mahanje na vrhu z režo X@besthairstylesmen

Rahlo mahanje na vrhu z režo X

Ali je lahko kateri koli rez čistejši od tega, podreza se loči od vrha do strani, kar pomaga odtrgati drzno zbledelo zožanje s srednjim bledenjem, ki naredi prostor za brado. Reža “x” je zelo trendovska in rahlo hipsterična, končno pa je moška punčka rahlo valovita.

Debela gosta zvita Man Bun@kevin.gs

Debela gosta zvita Man Bun

Najprej varnost, potem pa vidiš, da je kodrana dobrota, zaradi goste teksture las videti bolj polna. Valovita tekstura glede na dolžino je nekaj, na kar je treba biti pozoren, a če je narejeno pravilno, je nekaj, kar bi izgledalo odlično.

Tanka pričeska, vezana na moške@ crzygorgeous__beauty

Man Thun Hair Tied Man Bun

Moške pletenice so vedno zelo razburljive, saj združujejo dva trendovska sloga vseh časov v enega. Tu je pletenica narejena na dva različna načina in nato vezana v žemljico, zaradi česar je zelo makova. Tanka pletenica je nekaj kul s stranmi zbledele kože.

Undercut Long Hair Man Bun@ tommy.rnz

Undercut Long Hair Man Bun

Zelo eleganten pridih normalne moške žemljice s podloženim podrezom, ki deli vrh s stranicami. Zaradi tankega dela je subtilno očiten, s konusom ob straneh pa zabaven. Vrh je srednje dolg z ohlapno pecivo na vrhu.

Tankodlaki vsepovsod Man Bun@j5reyes

Tankodlaki vsepovsod Man Bun

Tanki lasje lahko skoraj vedno odtrgajo čudovito moško punžo, kot vidimo tukaj s to tanko teksturo, še posebej volumen je skladen povsod in to je mogoče le s tem ohranjenim volumnom. Brada na drugi strani daje konsistenco obrazu in zasidra videz.

Sijajna zlata ohlapna punčka@derknederhand

Sijajna zlata ohlapna punčka

Volumen je eden od odločilnih dejavnikov, kako bo izgledala moška punčka, in tu vidimo, da je glasnost precej velika, vendar jo velikost obraza kompenzira, še posebej s svojo zakrivljeno naravo, ki videzu doda več obsega, vendar ji ohlapni konci dajo zelo priložnostni videz. Zlato barvilo je le čeden dotik zanj.

Tanka dlaka, naoljena Man Bun@ bib_zi

Tanka dlaka, naoljena Man Bun

To je klasična moška punčka s tankimi lasmi, a oljena tekstura jo dvigne na drugo raven. Potisnjen nazaj na splošno s to debelo brado zasidra celoten videz in ima ta robusten občutek. Piščad, ki je privezana na vrhu, jo naredi zelo upravljano in nadzorovano.

Tanka lasasta koničasta moška punđa@aseadoymasculino

Tanka lasasta koničasta moška punđa

Moška punčka je precej alfa videza, kako jo narediti še bolj alfa? Brada je precej ukročena z rahlim bledenjem proti templju z drznim zožanjem na straneh, ki ji doda dodatno plast urejenosti.

Dolgi lasje z zaobljenim pramenom@jan.taavi

Dolgi lasje z zaobljenim pramenom

Tanki lasje imajo to prednost, da jih oblikujejo na več kot milijon načinov, zaradi česar so ena najbolj vsestranskih tekstur las. Tako kot vidimo tukaj, je vrh tanek, potisnjen nazaj, toda punčka je zaokrožena za ta priložnostni videz, z nekaj praskanja naokoli.

Tanka lasasta moška punčka s ščetkoAlex Visualnue/ Shutterstock.com

Tanka lasasta moška punčka s ščetko

Manj je več in prav to vidimo tukaj. Vrh je preprosto tankolas z nekaj namigov umikajoče se lasje, potem pa daljši prameni to nadomestijo tako, da vse potisnejo nazaj. Preprost koš s to mešanico brade je dovolj za en dan!

Top Knot očala za mladega moškegaNinafotoart/ Shutterstock.com

Top Knot očala za mladega moškega

Komu ni všeč njihov delež čedne, a hkrati trendovske dolge pričeske? Tanka podrezana podoba, ki meji na videz, je precej izvrstna in nekaj zožitve pride prav. Tanki lasje so na vrhu zelo lepo vezani s tem resnim videzom očal.

Sharky Lineup s Thick Man BunSyda Productions/ Shutterstock.com/ Shutterstock.com/ Shutterstock.com/ Shutterstock.com

Sharky Lineup s Thick Man Bun

Moške žemljice so precej gladke in imajo dobro ravnovesje las do brade. Strani so enako dolgi, tempelj se lepo ujema z brado. Izklesana zasedba je s to obliko vedno dober dotik.

Debeli dolgi lasje s pravokotno punčko@manuelhasni

Debeli dolgi lasje z naravnimi moškimi punčkami

Majhna moška punčka je čeden dotik, vendar debele in daljše pramene las ločijo ta slog od vsega drugega. Na podrobnosti pa smo pozorni in jih ne zanemarimo. Prameni so tudi poravnani za popoln videz.

Slick Man Bun z Undercut Taper Fade@ javi_thebarber_

Slick Man Bun z Undercut Taper Fade

Debele dlake so resnično nemogoče, zlasti zaradi svoje doslednosti. Zaradi spodreza je zelo viden s strani in še boljši so, da so stranice zbledele in nato na vrhu z gosto brado, da jo uravnotežijo kot ninja.