#ManBraid Alert: Enostaven vodnik po pletenicah za moške

Znano je, da si svet moških pričesk izposoja elemente iz starodavnih lasnih tradicij (kot je zgornji vozel pod vplivom samurajev) in celo iz pričesk, ki tradicionalno niso moške (na primer moška punčka). V tem članku bomo preučili slog, ki se opira na obe področji: moške pletenice.

@patty_cuts / Instagram

Moške pletenice so relativno nov trend. Čeprav so se moške pletenice pojavile v zgodovini, je v zadnjem času hashtag “manbraid” postal priljubljen na različnih družbenih omrežjih. Moški idejo moške pletenice sprejemajo na različne načine. Nismo prepričani, kako je nastal ta trend moških pletenic – čeprav so nekateri fantje v zadnjih nekaj letih eksperimentirali z lasmi, je slog v zadnjih nekaj mesecih eksplodiral.

Pleteninski vozelZasluge: Mikey

Če imate lase za pletenice in želite prepletati ta slog, imamo vse podatke, ki jih potrebujete, da si v nekaj preprostih korakih spletete lase in izberete elegantno moško pletenico..

Kaj potrebujem za moško pletenico?

Moška pletenica je pričeska, ki zahteva določeno dolžino las. Tako kot moška punčka je tudi moška pletenica najbolj primerna za daljše lase. Za opazno moško pletenico boste potrebovali vsaj nekaj centimetrov las. S približno tremi ali štirimi centimetri las lahko dobite nekaj manjših pletenic, če pa se želite odločiti za super dolge pletenice, lahko greste, kolikor želite. Pet do osem centimetrov las bo ustvarilo daljše, bolj dramatične pletenice, lasje, daljši od osem centimetrov, pa bodo naredili najbolj ekstremne pletenice.

Del Man Pletenica in PompadourPompadour z delno pletenico avtorja Zasluge: Frizerji iz pletenic

Moške pletenice lahko delujejo z večino tipov las, ker vključujejo kodranje las. Ravni lasje se zlahka kodrajo, kodrasti ali ukrivljeni lasje pa bodo naravno skodrani, zato je pletenje v obeh primerih enostavno. Z debelimi lasmi je morda težko delati.

moške pleteniceNajboljše dvojne pletenice, zasluge: vir

Ko gre za obliko obraza, bodo nekatere frizure s pletenicami dale prednost različnim oblikam obraza. Če preprosto želite v svojo trenutno frizuro vključiti eno ali dve pletenici, vam ni treba preveč skrbeti za obliko obraza. Če želite slog, ki je bolj podoben koruzi, kjer si spletete celotno lase ali večino las, potem je oblika obraza nekoliko bolj pomembna. Fantje s kvadratnimi, trikotnimi, diamantnimi in podolgovatimi obrazi so najbolj primerni za pletene sloge, medtem ko fantje z okroglimi, ovalnimi in srčnimi oblikami niso tako primerni.

Nazaj pletenicevir

Potrebovali boste tudi nekaj kosov opreme: kakovosten glavnik, olje za lase, majhne trakove za lase in razpršilno steklenico za vodo. Trakovi za lase so edino nujno potrebno orodje, toda glede na vaš tip las vam bo morda koristilo nekaj drugih. Ko dobite potrebne materiale, ste pripravljeni na oblikovanje pletenice.

Moška pletenica nazaj

Kako oblikovati moške pletenice

Če imate obvladljive lase, lahko začnete brez priprave, če pa so vaši lasje težji za delo, uporabite razpršilno steklenico, da lase razmažete z vodo. Ne želite, da bi bili vaši lasje zmočeni – dovolj jih navlažite, da bodo fleksibilni za delo. Počistite ali počešite lase, da odstranite vse vozle.

Poiščite območje, kjer želite pletenico. Primite ta del las in ga razdelite na tri dele. To lahko storite s prsti ali glavnikom.

@patty_cuts / Instagram

Začnite tako, da vzamete skrajno levi del las in ga prečkate čez srednji del. Nato vzemite skrajno desni del in ga prečkajte čez srednji del. Nadaljujte na ta izmenični način, dokler ne končate pletenice, ki mora biti precej tesna. (Lahko tudi pletete od desne strani.)

Ko končate pletenico, jo na koncu pritrdite s trakom za lase na enak način, kot bi zavezali rep. Končali ste prvo pletenico in zdaj lahko postopek ponovite z drugimi deli glave. Če imate manjše, ožje pletenice ali če pletenice nosite več dni, pletenice navlažite z oljem za lase in si umijte lase tako, da s šamponom potapljate po glavi in ​​masirate lasišče, da pletenice ostanejo nedotaknjene. Če želite, lahko nosite tudi mrežo za lase; to zmanjšuje možnosti, da bi pletenico pomotoma razvezali.

Pletenica UndercutUndercut s pletenico by Zasluge: Mikey

Tukaj imate veliko možnosti – lahko imate eno pletenico, dve simetrični pletenici in po tej metodi lahko naredite celo koruze. Ker pa so koruze bolj zapletene in zahtevajo več vzdrževanja in nege, priporočamo, da obiščete stilista, ki ima izkušnje z izdelavo koruze.

Opozorilo: Ne plesti človeka preveč trdo!

Moške pletenice so zagotovo trendovski slog, lahko pa povzročijo tudi škodo. Izjemno tesne pletenice lahko povzročijo vlečno alopecijo, to je izpadanje las, ki se pojavi, ko je na lasne mešičke preveč pritiska. Ne zategujte preveč pletenic – če je pletenica boleča, jo razvežite in prepletite, dokler ni udobna.

Obledeli pleteni vrh@kennyraystylist

Zbledeli pleteni vrh

S tem zabavnim slogom so ohlapne in kodraste pletenice vezane v vozel na vrhu glave, medtem ko on zbledi na straneh, pritegne oko proti pletenicam.

Fino konusno zbledi z obarvanimi pletenicami@dencioaguilar

Fino konusno zbledi z obarvanimi pletenicami

Iščete pričesko, ki obrača glavo? Te pobarvane pletenice bodo zagotovo pomagale. Oster kontrast med zbledelimi stranicami in pletenicami do vratu je dramatičen in privlačen.

Vrhnji vozel z zvijanjem@did_by_kid

Vrhnji vozel z zvijanjem

Tukaj je edinstvena različica priljubljenega sloga topknot. Zbledele stranice poudarjajo dvojne pletenice, ki vodijo do majhnega vozla na zadnji strani glave.

Pobarvane pletenice z nizkim bledenjem francoskih pridelkov@jose.crespo_

Pobarvane pletenice z nizkim bledenjem francoskih pridelkov

Če ste za drznim slogom, je to to! Zbledelo, navdihnjeno s francoskimi pridelki, služi kot temelj za te visoke pletenice, ki so zbrane v vozel. (Kroglice in barvanje las so neobvezne.)

Pajkove pletenice@did_by_kid

Pajkove pletenice

Preprosto je razumeti, zakaj je ta slog dobil ime! Ta frizura vam bo dala ostro (in morda celo sablasno) vzdušje.

Tesno pletena vrsta@wester_barber

Tesno pletena vrsta

Tukaj je drugačen pogled na pleteni videz. Pletenice so tesne in blizu lasišča, kar ustvarja prečrtani, tkani učinek.

Kosi s strani Blond lasje@lewy_chewy

Kosi s strani Blond lasje

Če vam je všeč videz debelejših pletenic, si oglejte ta slog. Pletenice tvorijo nekakšen faux-jastreb po sredini glave.

Dvojna pletenica@jmdabarber

Ostre dvojne pletenice s poravnavo

Ko pomislite na pletene lase, si verjetno predstavljate takšen slog. Dve klasični pletenici vodita do zgornjega vozla na zadnji strani glave. Vrstica doda definicijo in okvirje pletenice.

Poudarjene pletenice@tonisaura_barbershop

Poudarjene pletenice

Pletenice so precej redke, zakaj jih torej ne bi združili z drugimi nenavadnimi elementi? Morda boste ta slog kopirali tako, da si pobarvate pletenice in ob strani dodate obrito obliko.

Očistite Fade in Line Up@artoffades407

Očistite Fade in Line Up

Zabavna in priložnostna, ta pričeska iz pletenice je preprosta, a elegantna. Enakomerna zbledelost in podoba zaokrožata videz.

Pleten vrh z oblikovanimi stranicami@mintbarbershops

Pleten vrh z oblikovanimi stranicami

Kakšen je enostaven način, da pletenice popačite? Ja, dodajte zgornji vozel in podrezovanje, za dodatno bliskanje dodajte obliko vašemu zbledenju in obvladali ste ta slab fantovski videz.  

Pletena žemljica in zbledi@nastybarbers

Pletena žemljica in zbledi

Zaradi Swaga je ta pričeska spredaj pustila nekaj visečih pletenic. Če je kaj na daljavo blizu vašega obraza, menimo, da lahko te pletenice še vedno postavite v drugo punčo ali zgornji vozel!

Fancy strani s pletenicami do ramen@ natalystyles1

Fancy strani s pletenicami do ramen

Joj, ta frizura se dogaja toliko in v tako veliki harmoniji, da nadlegujemo to kombinacijo!

Ključni poudarek tukaj je cik-cak srednji del, mislim, kako lepo izgleda? Skupaj z nekaj krasno razmaknjenimi daljšimi pletenicami smo dobili zelo privlačen videz!

Da bi stvari izboljšale, je to neverjetno delo s pletenicami dopolnilo izjemno oblikovano podrezovanje @rtgtmiami

Tesne pletenice z brenčanimi stranicami@ natalystyles1

Tesne pletenice z brenčanimi stranicami

Kakšna odlična kombinacija line up in tega oblikovanja pletenic! Ustvarja popolno simetrijo in prav to je videz.

Fancy Roped pletenice s koničastim dizajnom@rorrothebarber

Fancy Roped pletenice s koničastim dizajnom

Ta barvni slog razkriva, kaj je lahko zabavno ob pletenicah! Eksperimentirajte z več barvami, ombre, poskusite vse! Možnosti so neskončne in če jih povežete z zelo kul oblikovanim podrezom, boste videz postavili na povsem novo raven.

Pleten vrh in zbledela stran@ zana_thebarber

Pleten vrh in zbledela stran

Naj vas število pletenic ne prestraši, ta pričeska izgleda neverjetno dobro združena s kakršno koli zbledelostjo!

Braids United@mattjbarbers

Braids United

Zakaj se ne bi igrali z različnimi načini vezanja las? Pleteni dizajn vam tukaj omogoča, da ustvarite piramidno vez. Pojdi eksperimentirati!

Brki kozje bradice in pletenice@kevinluchmun

Brki kozje bradice in pletenice

 Ta videz prinaša na mizo celotno ohlajeno vzdušje, ki zahteva, da ga posedujete. Te vsestranske dolge pletenice ne samo, da odlično uokvirjajo vaš obraz, ampak tudi izgledajo super v vrhunski punđi, ko poskušate odtrgati lase. 

Zmanjšanje faktorja X@BU78ngQFTlb

Zmanjšanje faktorja X

Te super tesne pletenice bi lahko izgledale kot pleteni francoski pridelki za obliko, ki jo imajo, vendar menimo, da je popolnoma sijajno, kako so jih združili z minimalistično obrito obliko. 

Zbledela linija s prepletenimi pletenicami@v.hugostyles

Zbledela linija s prepletenimi pletenicami

Govorite o čistih kompleksnih vzorcih! Ta slog je opredeljen z uporabo volumna pletenice, ki se začne tanjša in postopoma odebeli. Dober tempelj zbledi osredotoči pozornost na zgornji del, ki bi moral biti točno tam. 

Dvojne pletenice@did_by_kid

Dvojne pletenice

Tako močno ljubimo te dvojčke. Kar zadeva videz, so igro postavili v igrivo, spodrezano pa je odličen način, da tem pletenicam zasijete. 

Tesne pletene pletenice@crispy_jeannie

Tesne pletene pletenice

Naredite nekaj pletenic, jih zavežite v vozel. Enostavno! Ta frizura po tem, ko naredite pletenice, sploh ni zamudna.

Barvane pajkove pletenice@kalin_barber

Barvane pajkove pletenice

Ne bodite sramežljivi, ko gre za eksperimentiranje z barvami, da komplimentirate svoje pletenice. To je precej standardno barvilo, vendar pravi, poglej me!

Pletenice po dolžini vratu@jose.crespo_

Pletenice po dolžini vratu

Če ste eden izmed srečnežev z debelimi lasmi, bi bilo to pletenje sanj! Opazujte, kako se pletenice vrnejo vse nazaj in jih na koncu spustijo. 

Pletenicegorgeoussab/ Shutterstock.com

Čiste pletenice

Te trojne čudežne pletenice izgledajo neverjetno s sponko, ki je odklopljena, vendar bi dodajanje zbledelosti dodalo dimenzijo celotnemu videzu. Kakorkoli se odločite, da ga nosite, nam je všeč!

Oblikovanje pletenic na dolgih laseh in bradi@lithunium.snow

Oblikovanje pletenic na dolgih laseh in bradi

Nekaj ​​za dolgodlake kukavice! Ta pričeska izgleda neverjetno nordijsko in da, s tem mislimo na Viking. Zaplete le nekaj strateških pramenov v različnih stilih in mu da kompleksen videz. 

Simetrične pletenice s konusom@barbersinctv

Simetrične pletenice s konusom

To je odličen primer simetrije in kompleksnosti. Za natančno razdelitev las je potrebna natančnost, še posebej zato, ker so sledili cik-cak obliki dela.

Zbirka ekskluzivnih pletenic@vbarbar

Zbirka ekskluzivnih pletenic

Imate zelo dolg vrh, pa ga še ne želite odrezati? Kako bi ga spremenili v milijon pletenic? Ne glede na to, ali jih želite pustiti prosto viseče ali jih spraviti zadaj, s tem slogom ne morete zgrešiti. 

Pletenice imajo svoje razpoloženje@procut.hairstyle /Instagram

Pletenice imajo svoje razpoloženje

S tem starinsko grškim videzom so vezane pletenice na vrhu videti, kot da bi lahko bile Herculove nove stvari. 

Fancy pobarvane pletenice z bleščanjem@ ryjameshair/Instagram

Fancy pobarvane pletenice z bleščanjem

Še en primer, kako lahko barvanje las izgleda odlično, če jih poskušate splesti! Ne pozabite, da morajo barvila lasem ponavadi odvzeti njihovo naravno barvo, zato bodite pozorni na to, koliko svetlobe greste v eni seji, ker lahko povzroči nekaj škode.

Pletena žemljica z bleščanjem@raelbronx

Pletena žemljica z bleščanjem

Te debele pletenice same po sebi izgledajo neverjetno, a ker so lasje dolgi, jih raje oblikujte tako, da jih zavežete v obliki peciva! 

Pletena zabava z nizkim bledenjem@shawn_barbz

Pletena zabava z nizkim bledenjem

Všeč nam je ravnovesje, ki ga te pletenice dajo celotnemu videzu! Če ste naravna kodrasta, je dokončanje pletenic bližje lobanji in zadnji del nepopravljen super kul način za razmetanje kodrov!

Vso pleteno@shawn_barbz

Vso pleteno

Ta preprosta, sveža in klasična različica pletenic lahko v toplejših mesecih postane vaš najboljši prijatelj! Line up ohranja slog izjemno čeden.

Anarchy pletenice vozel@bodeguitabs

Anarchy pletenice vozel

Za oblikovanje izjave se pogosto uporabljajo pričeske, še posebej neposlušne! 

Obrnjeni odklop in pletenice@sam_campagna

Obrnjeni odklop in pletenice

Kako se je kovanec obrnil! Ta videz govori o oblikah, ki jih ustvarja. Opazite, kako je zgornji del ostal kratek z minimalističnimi obritimi detajli, medtem ko spodnje pletenice pritegnejo oko. To je način ustvarjanja pripovedi s svojo pričesko!

Pleteni vozel@e_visionaire

Pleteni vozel

Eksperimentirajte z izdelavo pletenic, ki se razlikujejo po debelini, da ustvarite nekaj zanimivih kontrastov. Podrezovanje je čisto z zelo minimalno obrito obliko.

Podrezane navojne pletenice@ryan_davieshall

Podrezane navojne pletenice

Imate nekaj črnila, ki bi ga radi pokazali? Morda je to popoln slog zanj! Všeč nam je, da so se odločili uporabiti barvo pop, da bi dodatno dopolnili celoten videz. 

Kačje pletenice@mrofficial

Kačje pletenice

W-O-W! Ustvarjali so največ, tako da so tukaj dali pletenicam pravo obliko! Toda tudi brez vrhunskega umetniškega vrtenja bo ta pričeska zagotovo pritegnila pozornost. 

Če poskusite poustvariti pletenico, vedite, da boste potrebovali veliko, veliko laka/gela za lase. 

Pobarvane pletenice z drobnim ponijem na vrhu@velascopeluqueros

Pobarvane pletenice z drobnim ponijem na vrhu

Barvni kontrasti, zaradi katerih je oko zaposleno! Povežite vse v čop in v kombinaciji s to klasično visoko zbledelostjo boste imeli odlično vsestransko pričesko.

Edinstvene vezane pletenice s konusom@taylorcutz1

Edinstvene vezane pletenice s konusom

O tem posebnem videzu je le toliko dobrih podrobnosti! Od teh čudovito tkanih debelih pletenic do izreza in brade vsaka podrobnost dopolnjuje naslednjo. 

Najboljše B -ove pletenice in kroglice@DTownBarbers

Najboljše B -ove pletenice in kroglice

Minimalne podrobnosti so tisto, zaradi česar je ta slog tako brez napora kul. Ni vam treba vedno opremljati pletenic, vendar te zlate manšete, ki so jih uporabile, dvignejo videz, hkrati pa ustvarijo res edinstven okvir za umetniško podobo. 

Debela lasica z obrito tempeljo@emilio_the_barber

Debela lasica z obrito tempeljo

Imate zelo tesne kodre in jim želite dati nekaj oblike? Lasje naj bodo spleteni v relativno tanke pramene, vendar le v pletenici približno pol centimetra od lasišča. To bo pomagalo ustvariti iluzijo debelejših kodrov in vam omogočilo nekaj nadzora nad tem, kako jih oblikujete!

Podrezana dolga pletenica s tankim delom@yakuzabarber

Podrezana dolga pletenica s tankim delom

Kje sploh začnemo? Na vrhu je precej mešanih elementov. Tanek del, ki deluje kot podrezan s pletenico, ki pritegne vso pozornost s cipljami in dolgimi lasmi, naredi to pričesko edinstveno.

Tanke ločene pletenice s srednjim delom@horatiuthebarber

Tanke ločene pletenice s srednjim delom

Srednji del je nekaj, česar se vsi zavedamo, a ta je eden najbolj zanimivih prevzemov v klasičnem retro slogu. Vrh ob strani je po najboljših močeh lepljen, da se ohrani eleganten videz.

Poudarjeno Brained with Pattern on Side@zeke_the_barber

Poudarjeno Brained with Pattern on Side

Tu strani popolnoma ukradejo predstavo, sam vrh pa je precej domišljijski. Vozel na mestu peciva mu daje zelo umetniški zvitek, pletenica pa pokriva vrh glave. Vzorec na straneh daje čeden, a zabaven videz.

Lepi in tanki miniaturni dreadlocks@ wella

Lepi in tanki miniaturni dreadlocks

Čisto obrit videz je lahko odlično ohišje, če ga naredite pravilno. Tale je le eleganten videz. Pletenice so precej kratke in tanke, kar pa res ne drži, vendar je tukaj povsem smiselno. Treba je opozoriti, da pletenice gredo do konca, tudi tempelj.

Tetovirane hipsterske pletenice@DTownBarbers

Tetovirane hipsterske pletenice

Mešanica podrezanega trdega dela in konusa je precej eksotična. Pletenice naredijo še bolj fino. Barvilo pomaga zožiti, da izgleda kul s tetovažami pod njim.