Top 30+ profesionalnih in poslovnih pričesk za moške

Torej želite imeti elegantno, elegantno frizuro, hkrati pa želite postati profesionalni. Hkrati pa želite slog, ki odraža vaš osebni slog. Kako hkrati izpolnjujete vse te zahteve?

Konusni stranski del Eda Westwicka. DFree / Shutterstock.com

Ali pa morda želite konzervativno zmanjšanje zaradi drugačnega razloga, povezanega z zaposlitvijo. Po podatkih Kaiser Family Foundation, leta 2015 je bilo 39% Američanov zaposlenih na belih ovratnikih. Če ste eden od teh delavcev, obstaja velika verjetnost, da morate upoštevati kodeks oblačenja, v teh kodah pa so pogosto omenjene pričeske.

Ne glede na to, ali gre za osebne ali službene razloge, je iskanje čudovitih poslovnih pričesk težko, še posebej, če ne veste, kaj iskati. Da bi vam pomagali, smo sestavili seznam naših najljubših poslovnih pričesk za moške in nekaj opomb o tem, po čem te frizure izstopajo.

Klasičen kroj - naraven ohlapen gladek hrbetKlasično striženje – naravni ohlapni gladki lasje nazaj, Zasluge: Frizerji iz pletenic

Elementi poslovne pričeske

Tradicionalno so številna pisarniška dela zahtevala konzervativnejše odbitke, da bi ohranila urejen videz med uslužbenci. Priporočeni odbitki so običajno vse od super kratkih odbitkov do nekoliko daljšega striženja, kot je Ivy League ali klasična konusna frizura.

Ko moški napredni moški vstopijo v delovno silo, se bodo morda težko držali kodeksa podjetja in našli slog, ki jim hkrati ustreza. Seveda si vsak beli ovratnik ne želi mohawka, vendar nekateri moški hrepenijo po elegantnejši pričeski, ki ustreza mejam tradicionalne poslovne frizure.

Klasičen konus nazaj. @adamjosephchase/ Instagram

Kaj je torej dobra poslovna pričeska za delo ali pisarno? Za dobro poslovno pričesko so tri bistvene sestavine:

  • Konzervativnost: To ni nujno, da pomeni “navaden” ali “dolgočasen”. Estetika poslovne frizure je pogosto bolj sproščena in neopazna, vendar je lahko še vedno elegantna. Z drugimi besedami, cipal z zašiljenim vrhom bi bila slaba poslovna pričeska.
  • Čistoča: Dobre poslovne pričeske so lepo in tesno obrezane po robovih. Rez je enakomeren, frizura pa je videti urejena. To je pogosto posledica frizerja ali stilista, ki vam striže lase, zato se prepričajte, da ste izbrali uglednega stilista.
  • Vsestranskost: To se na prvi pogled morda zdi nerazumljivo, a pravo poslovno pričesko lahko nosite v številnih situacijah. Primerno bi moralo biti, če greste v službo, na večerjo z družino ali se udeležite prestižne slovesnosti. Mnogi fantje se zaradi prilagodljivosti odločijo za poslovne pričeske.

Klasični stranski del z razpuščenimi lasmi                                                                               ImageFlow

Če imate težave pri iskanju dobrega sloga, smo sestavili seznam kosov, ki izpolnjujejo vsa tri zgornja merila. Na izbiro je veliko različnih velikosti in oblik, zato ne glede na to, ali ste ljubitelj klasičnega sloga zgodnjega dvajsetega stoletja ali brezskrbnega, krajšega sloga, boste tukaj našli nekaj, kar vam je všeč.

Tu so naše najboljše poslovne pričeske za moške:

Ryan Reynolds klasični navadni konus s stranskim delomDFree / Shutterstock.com

Klasični konus

Običajno ga imenujemo tudi “poslovna frizura”, klasična koničasta frizura pa je brezčasen slog, ki je kot nalašč za vsako delo. Ustvarja tanko mejo med elegantnim in profesionalnim, in to brez napora.

Gladka konica in dolžina na vrhu glave ustvarjata lep kontrast, ki je idealen za vse vrste las in oblike obrazov, tudi za fante z okroglim obrazom. To je slog, ki ste ga najverjetneje videli pri drugih fantih, in je pogost zaradi svoje preprostosti in klasičnega videza.

Klasično ostro striženje je enostavno dobiti, dolžino pa lahko spreminjate po svojem okusu. Če želite izvedeti več, preberite naš vodnik po klasični konusni frizuri.

Posadka Matta Damona se je postrigla v bršljanovo frizuroTinseltown / Shutterstock.com

Ivy League

Če vam je všeč slog kroja posadke, vendar želite na vrhu še nekaj dolžine, se odločite za kroj Ivy League. Skoraj vedno je povezan s stranskim delom, ki je eden od zaščitnih elementov elegantnega poslovneža.

Tako kot klasična koničasta frizura ima tudi Ivy League koničavost, ki slogu doda pridih čistoče. Prav tako je lepa frizura z nizkimi stroški vzdrževanja, ki je idealna za tiste zaposlene med tednom. Lahko vstanete in greste z minimalnimi težavami in še vedno imate profesionalno pričesko, ki izgleda ostro.

okrogel obraz, zarezan nazaj podrezanAndrey Arkusha/ Shutterstock.com

Odrezano nazaj

Če izkopate zapuščen tradicionalni videz, ki je bil nedavno populariziran, potem s tem slogom ne morete zgrešiti. Združuje vpadljiv, opredeljen stranski del s sijajnim sijajem, da naredi lepši rez.

Kakovosten izdelek za lase je ključ do tega videza. Na lase nanesite nekaj gela ali po možnosti pomade in jih enakomerno nanesite. To mu bo dalo sijaj. Nato lase počešite na eno stran in ustvarite del, ter lase počešite pod delom navzdol.

To je ena najbolj klasičnih poslovnih pričesk in se odlično ujema z vsako pisarniško službo (ali katero koli službo, točko). Ta profesionalna moška pričeska je zdaj v trendu in sumimo, da kmalu ne bo izginila.

Zachary Quinto - pompadourJoe Seer / Shutterstock.com

Pompadour

Če imate kodraste ali valovite lase, boste morda težko našli dober slog, primeren za delo. Blag ali kratek pompadour je lahko odgovor, ki ga iščete.

Pompadours na splošno veljajo za bolj privlačne odbitke, pri čemer je pompadour Elvisa Presleyja pomemben primer. Kratek in tesen pompadour pa lahko ukroti kodraste ali valovite lase in vam da čisti in profesionalen videz.

Pri delu s kodrastimi ali valovitimi lasmi je uporaba dobrih izdelkov za lase ključna za urejen slog. Poiščite izdelek, ki ustreza vašim potrebam in dobro ustreza vašemu tipu las.

Dave Franco, Butch CutDave Franco Burr Cut, DFree / Shutterstock.com

Butch Cut

Zaokroževanje naše zbirke elegantnih pisarniških pričesk je razkošen kos trdna možnost za vsakega delovnega moškega. Je krajši slog, vendar zagotavlja čist in enoten videz, ki je doma v pisarni.

Butch cut je idealen za fante, ki nimajo časa za oblikovanje las. In če vam je všeč kroj, ki ni super kratek ali super dolg, vam bo kos tudi buč. To lahko storite tudi sami doma, da prihranite čas in denar, poleg tega pa si privoščite lepo, za delo odobreno pričesko.

To je tudi dobra izbira za moške s kodrastimi ali valovitimi lasmi. V bistvu odrežete vse kodre ali valove in pustite dovolj las, da boste dobili bolj raven in čist videz. Če torej težko ukrotite lase, poskusite z bučarskim rezom.

Ne pozabite, da lahko dolžino (glede na nastavitev strižnika) spremenite po svojem okusu. Oglejte si, kakšen videz ponujajo različne nastavke za striženje, in se odločite, katera vam je ljubša. Za več informacij preberite naš vodnik po rezanju buče.

Frizura Ivy League Roberta Downeyja z očaliJaguar PS / Shutterstock.com

Elegantna Ivy League z očali

Kratko, a sladko. Obrezana, skrbno odrezana Ivy League se bo prilegala v šolo ali na delo, hkrati pa bo ostala sproščena za sprostitev po urah.

Colin FarrellJoe Seer / Shutterstock.com

Zarezan zadnji in stranski del

Ta modna kombinacija stranskega dela in zalizanih las bo povečala vaš kul faktor. Seznanite se z bleščanjem na strani za visoko kontrastni videz, ki sije.

Klasičen zožen glavnik

Končna frizura

S klasično konusno frizuro ne morete zgrešiti. Lahko nosite osnovni slog ali poskusite z njim, da ustvarite svoj slog.

Kratka pričeska s stranskimi deli George Clooney s sivimi lasmi Matteo Chinellato / Shutterstock.com

Klasični konus

Ta zožena frizura vam bo dala slog v pisarni. Zmanjšanje je lahko postopno ali dramatično in v vsakem primeru ni dramatično.

Stranski del Jake Gyllenhaal dolgi lasjeKathy Hutchins / Shutterstock.com

Stranski del

Stranski del je brezčasen gospodski slog. Lase počešite na stran za naraven del ali pa težko izstopite iz množice.

Matthew Fox butch cutTinseltown / Shutterstock.com

Eleganten in čeden kroj

Časovno preizkušen buč kroj ni nujno dolgočasen. Dodajte mu nekaj osebnosti in pojdite na naslednjo raven, hkrati pa ostanite poslovno prijazni.

Frizura posadke Johna Goodmanas_bukley / Shutterstock.com

Zmanjšanje osebja

Posadka je poslovno priložnostna in utilitaristična. Če se vam zdi, da pogosto telovadite ali greste na prostem, vam bo ekipa najboljši prijatelj.

Odrezano nazajvir

Slicked Back Taper

Ta zaostreni slog zožitve je bolj drzen, a vendar konzervativen, drži mejo, vendar ohranja ravnovesje. Visokokontrastni kroj, ki ne vsiljuje, je ta slog odlična izbira za vsako poslovno okolje.

Ivy LeagueKathy Hutchins / Shutterstock.com

Ivy League

Obožujemo vse vrste različic Ivy League zaradi vsestranskosti sloga. Če vam je posadka prekratka, preizkusite Ivy League.

Ločeni QuiffRoman Samborskyi/ Shutterstock.com

Stranski del

Če vam je všeč ločevanje las, si oglejte to različico stranskega dela. Eleganten in prefinjen, ta stranski del je preprost za šport, vendar pove veliko.

Daniel Craig's Close CutFeatureflash Photo Agency/Shutterstock.com

Zapri Izreži

Poskusite s tem tesnim rezom za velikost. Od daleč je subtilen, a ob bolj natančnem pogledu postane bolj opazen.

Dolgotrajni bršljan Nicka JonasaKathy Hutchins / Shutterstock.com

Jonasov tanek stranski del

Ta skromni, klasični slog je zgrajen okoli tankega, subtilnega stranskega dela. To daje lasem ravno pravo smer in gibanje.

poslovne frizure-seuelias@seuelias

Čist afro

Ta urejen, urejen afro je dobra izbira za fante, ki želijo nositi afro, vendar zahtevajo nekaj bolj formalnega.

Odrezano nazaj Viorel Sima/ Shutterstock.com

Odrezano nazaj

Umazan videz skoraj nikoli ni izšel iz mode. Zelo lepo uravnoteži preprostost in slog, zaradi česar je eden najboljših moških odbitkov za srednje dolge lase.

Razkuhan QuiffViorel Sima/ Shutterstock.com

Razkuhan Quiff

Čeprav je večina quiffov čednih, ni nujno, da so. Če razburkate lutnjo, dokler ni elegantno neurejena, lahko ustvarite nekaj odličnih rezultatov.

Klasična koničasta frizuraMinerva Studio/Shutterstock.com

Klasična koničasta frizura

Če želite, da so vaši lasje kratki in naravni, poskusite s klasičnim kosom. S tem izdelkom za brivnico ne morete zgrešiti.

Razčešite za redčenje lasESB Professional/ Shutterstock.com

Glavnik čez

Medtem ko so češlji pridobili slab ugled, so lahko dejansko elegantni. Ne glede na to, ali poskušate zamaskirati redčene lase ali pa si želite le novega sloga, je dobro češčevanje kot nalašč za ustvarjanje gibanja.

Klasičen rez velikega volumna Minerva Studio/ Shutterstock.com

Klasično rezanje velike količine

Profesionalni odbitki niso nujno zelo kratki. Lasje lahko zrastete in jih obdržite formalno v takšnem slogu. To je še vedno tradicionalno poslovno rezanje, le z nekaj obsega.

Indukcijski rezFlamingo Images/ Shutterstock.com

Indukcijski rez

Indukcijski rez je iz vojaške rutine prerasel v slog zase. To je dobra izbira za fante, ki si želijo izjemno kratkih las, vendar si ne želijo popolnoma obriti glave.

Slicked Back Disconnected Undercut Jakub Zak/ Shutterstock.com

Slicked Back Disconnected Undercut

Ta pogled na odklopljeno spodrezovanje je odličen za fante s tankimi ali finimi lasmi, ki si jih želijo nekoliko zrasti. Strani ostanejo lepi in urejeni, medtem ko je vrh brušen naravnost nazaj.

Valoviti lasjeMonkey Business Images/ Shutterstock.com

Valoviti lasje

Morda se zdi, da je valovite lase težko ukrotiti, toda s srednje dolgimi frizurami, kot je ta, lahko pustite naravni valovitosti vaših las, da jih obdržite pod nadzorom.

Klasični Undercut@cartersupplyco

Klasični Undercut

Nelojalno znižanje je uvrstilo na večino naših seznamov in iz zelo dobrega razloga. Še danes je eden najbolj priljubljenih stilov. Podrezana slika, prikazana tukaj, ima nekoliko daljše stranice kot tipična podrezanost, kar ima za posledico popolnejši videz.

Klasičen brušen hrbet Pompadour@menshairstyletrends

Klasičen brušen hrbet Pompadour

Urejen, geliran pompadour petdesetih in šestdesetih let še vedno služi kot navdih za številne sodobne sloge. Ta uporablja lase za lase z mat površino, da naredi lase voluminozne in teksturirane.

Klasični poslovni rez Edwarda BurnaTinseltown / Shutterstock.com

Klasični poslovni rez Edwarda Burna

Brezčasna profesionalna pričeska, ta poslovni kroj je čist, zrel videz. Majhen pramen las spredaj vam omogoča, da dodate malo dodatnega sloga.

Srednji poslovni rez Davida Charveta pstafford / Shutterstock.com

David Charvet’s Medium Business Cut

To je nekoliko daljši in bolj zapleten pogled na poslovni kroj, ki je nekoliko bolj poslovno nežen kot prejšnji slog.

Kratek pridelek Ryana Guzmana Ga+Fullner / Shutterstock.com

Kratek pridelek Ryana Guzmana

Ta slog kratkega obrezovanja je eleganten in ga lahko nosite formalno ali priložnostno. (Dobro se ujema tudi z brado.)

Stransko oblikovano srednje poslovno rezanje henningstad / Shutterstock.com

Stransko oblikovano srednje poslovno rezanje

Še ena čedna poslovna frizura, ta frizura združuje stranski pometani slog s slojevitim slogom. Če imate radi klasične podreze, a želite nekaj drugačnega, razmislite o tem slogu.

Srednje dolg ušesni tuk z veliko glasnostjo@a.bossbaby

Srednje dolg ušesni tuk z veliko glasnostjo

Ta swoopy vložek za ušesa je odličen za moške z debelimi lasmi, ki imajo radi daljše sloge. Gibanje, ki ga ustvari stransko krtačenje, loči ta videz od množice.

Dapper tanek del s stransko krtačo@blackfishbry

Dapper tanek del s stransko krtačo

Želite nekaj zelo urejenega? Ne glejte več – ta stranski del je za vas. Vsak las je skrbno razčlenjen, tanek stranski del pa doda definicijo.

Srednje kodrasti lasjeAboutLife/ Shutterstock.com

Srednje kodrasti lasje

Kodrasti, zviti lasje so lahko videti super, tudi če so precej dolgi, ta prefinjen slog pa je idealen primer tega.