10 bezvremenskih ideja za Cezarovo šišanje + jednostavan način dobivanja vodiča

Određene frizure podnose test vremena, a Cezar je definitivno jedan od ovih poznatih stilova. To je klasičan kroj s drevnim podrijetlom koji i danas izgleda dobro.

s_bukley / Shutterstock.com

Nazvana je po rimskom caru Juliju Cezaru, koji je kosu oblikovao prema naprijed, stvarajući kratke šiške. Učinio je to vjerojatno kako bi sakrio svoju ćelavost u ranoj fazi. Bez obzira je li to istina, frizura Caesar doista je dobar izbor za ćelave muškarce ili za dečke koji jednostavno žele kratku, modernu kosu.

Ako tražite frizuru koja nije toliko uobičajena, Cezarova frizura pristaje svim potrebama. Zahtijeva malo održavanja i oblikovanja, a neće zahtijevati ni popravljanje.

Teksturirani rubizvor

Što je Cezarova frizura?

Šišanje Caesar niskog je profila, kratkog muškog kroja s resama. To je svestrana frizura, pa ako imate ravnu, valovitu ili čak kovrčavu kosu, Cezar je za vas. Također je najbolji izbor za mlade dječake, osobito one koji se bave sportom i drugim visokoenergetskim aktivnostima.

Stil je jedinstven jer je u tradicionalnoj Cezarovoj frizuri kosa iste duljine na vrhu, leđima i sa strane. To mu daje uredan, ujednačen izgled.

Na mnogo načina, Cezarov stil je antiteza mnogim današnjim frizurama. Iako je popularnost stekao tijekom 90-ih, od tada je ispao i zamijenjen je retro-šik stilovima poput nepovezanog podrezivanja. Iako nije na čelu suvremene mode, ipak je nepobjediv izbor za šišanje s niskim održavanjem koje odgovara različitim tipovima kose i oblicima lica.

Kosa sa teksturom u stilu Cezarizvor

Kako se ošišati Cezar

Zbog popularnosti Cezarove frizure, mnogi će brijači i stilisti znati rezati dobrog Cezara. To je glavna stvar u brijačnicama i salonima diljem svijeta, a to je lako učiniti. Ako si želite dati frizuru Cezar ili želite naučiti detalje, evo pobližeg pogleda na stil.

Za klasičnu Cezarovu frizuru, kosa na vrhu glave može biti od 0,5 do 3 inča. Budući da je Cezarova frizura zamišljena kao kratka frizura, donji dio ovog spektra bolje će odgovarati stilu.

@jakes_barber_shop / Instagram

Zatim jednostavno ošišajte svu kosu na istu duljinu. Na primjer, ako želite da vam kosa bude centimetar dugačka, podrezati ćete vrh, leđa i bokove na jedan inč.

Također se možete odlučiti za alternativnu Cezarovu frizuru koja uključuje sužavanje. Za ovaj stil kosa na leđima i sa strane ošišana je nešto kraće od vrha. Stražnja strana i bočne strane tada se sužavaju škarama ili škarama (oko postavke #3– #4).

Cezar Plava frizura

Kako oblikovati Cezarovu frizuru

Cezar zahtijeva malo stila. Sve što vam treba je mala količina voska ili kreme za oblikovanje.

Utrljajte proizvod u vlažnu kosu prstima. Zatim češljem ili četkom oblikujte kosu prema naprijed, idući prema čelu. To će rezultirati kratkim resama, koje također možete oblikovati prstima. Proizvod možete nanijeti i na stražnju i bočnu stranu kose.

Za više ideja pogledajte galeriju ispod:

Moderni Cezar s_bukley / Shutterstock.com

Cezar izrezan sa ošišanom frizurom

Doduše, ovaj stil krši jedno od pravila tradicionalnog Cezarova šišanja, budući da je kosa na vrhu nešto duža. Međutim, ostaje vjeran Cezarovom duhu i dodaje malo modernog štiha.

Neuredni Cezar Hairut

Neuredna Cezarova frizura

Caesar rez je jedna frizura koja izgleda sjajno kad je malo zeznuta. U ovom primjeru kosa je još uvijek oblikovana prema naprijed kao što bi bila u klasičnom Cezaru, ali vrh je stiliziran prema gore samo malo.

Cezar i Hram blijede@ kipp_hair

Cezar Style Crop

Francuski usjev i Cezarov kroj usko su povezani, a ova ih frizura stapa oboje dodajući suvremeni pečat.

Neuredan konusni škarski rez@poolethebarber

Sužene strane s neurednom teksturom

Možete dodati teksturu rezu Caesar ako tražite stil održavanja koji je i dalje u trendu. To je jednostavna kombinacija, ali djeluje jako dobro.

Moderni Cezar@aaron_kiely_hair

Moderni Cezar

Ovaj Cezar inspiriran zdjelom doživljava preporod. Iako se ranije ovakav stil smatrao neukusnim, vratio se u modu zbog svog minimalnog, čistog izgleda.

High Fade i Cezar Crop@hayden_cassidy

High Fade i Cezar Crop

Ovaj ekstra kratki rez skreće svu pozornost na sam vrh glave s visokim izblijedjenjem. Kosa na vrhu je ošišana u klasičnom cezarskom stilu.

Pogrešio Cezar Tom

Zajebani Cezar a la Tom Hardy

Opet, Cezarovi rezovi ne moraju biti uredni – i dalje su elegantni čak i kad su neuredni. Iako možete razbarušiti stil na mnogo načina, ovaj pomalo neuredan stil jednostavan je način da izgledate moderno.

Čista Cezarova frizura br. 1izvor

Čist Cezarov rez

Ako volite super čiste frizure, svidjet će vam se ovaj kratki i uredni Cezar. To je vrlo prirodan izgled koji se dobro slaže s bilo kojom odjećom ili stilom.

Savršen Cezar s trnovitim nitima@rumbarber

Savršen Cezar s trnovitim nitima

Jedna od značajki zaštitnog znaka Caesar reza je izgled okrenut prema naprijed, a ovaj kroj zadržava to dodajući labave niti sprijeda.

Francuski obrezani rez Caeser@mattjbarbers

Klasično blijeđenje s konusom

Ova frizura klasik je brijačnice koja je izdržala test vremena. To je jednostavno tradicionalni Cezar s bezvremenskim sužavanjem koje će izgledati sjajno na svakom tipu.

Moderan rez Cezar

Moderni Cezar

Ovaj bijeli dim obojen dodaje dodatni štih ovom ravnom francuskom ošišanom topu. Štoviše, ravni Pocky stil čini ga modernijim i hipsterskim.

Cezarova frizura za vraćanje koseizvor

Cezarova frizura za vraćanje kose

Bočna četka za ovu frizuru čini je živahnijom. Iako opadajuća kosa čini kosu tanjom, ošišana čini je prirodnijom i pomaže sabotirati manje kose.

Twirled Line Up@bodiabarber

Twirled Line Up

Ovaj jedinstveni stil dobar je spoj retro i modernog. Zaokrenuti hram daje retro okus dok ga cezar rez čini modernijim. Blijeđenje brade čini ga savršenim.

Aquaman rezanje škarama@shrunknheads

Aquaman rezanje škarama

Nema šanse da se to primijeti, boja je sidro, ali oblik i veličina kose čine je sve frizurom. Stoga, caeser rez čini sve suptilnim, ali jedinstvenim.

Kratki francuski usjev sa blijeđenjem kože@rpb_nq

Kratki francuski usjev sa blijeđenjem kože

Ovaj carski rez pokreće lijepi vosak i češalj za dodavanje uzoraka zuba. Samo da bude još blještaviji šamar po liniji kose s obrijanim stranama, nikada ne izlazi iz mode.

Cezar izrezan naočalamaizvor

Cezar s naočalama

Ovo je najčešći tip rezanja koji vidimo oko sebe. Međutim, blijeđenje brade čini cijelo lice ujednačenim, ova kombinacija nikada ne griješi.

Jednostavan vrh s izblijedjelim stranama@nomadbarberbln

Jednostavan vrh s izblijedjelim stranama

Baš kao i gore, brada uvijek daje kompliment ovoj frizuri. Vrh je kratak, a stranice obrijane, savršen, klasičan caeser stil. Međutim, stranice su ošišane veličinom 2, tako da koža ne blijedi.

Obojeni naglasci sa stiliziranim džepnim stajaćim nitima@v.hugostyles

Obojeni naglasci sa stiliziranim džepnim stajaćim nitima

To se može smatrati vrlo cezarskom frizurom s party izgledom jer se pramenovi obično polažu što povećava gornji volumen. Dok ovaj čini da pramenovi stoje, a njihovo bojenje s nekim zlatnim odsjajima čini sve vrlo otmjenim i modernim.

Cezar s resama i niske ključne strane@napolesbarbershop

Cezar s resama i niske ključne strane

Recept za ovu frizuru je prilično jednostavan, prvo sužite stranice s blagim blijeđenjem prema sljepoočnici. Sljedeće je da morate raditi na vrhu s šiljatim stiliziranjem rubova dlačica.

Visoko izblijedjeli francuski ošišan cezarski stil@thecommodoreatl

Visoko izblijedjeli francuski ošišan cezarski stil

Cezarova frizura ima mnogo lica i ovo je jedno od njih. Glavne komponente ove frizure su elegantno blijeđenje s kratkim francuskim usjekom. Rečeno je da bočna četka dodaje okus stilu. Ne zaboravite na bradu, ona prilično uravnotežuje lice.

Majica s kratkim rukavima i ležernim krojem srednje blijede boje@domthebarberian

Majica s kratkim rukavima i ležernim krojem srednje blijede boje

Vrh bi mogao izgledati nešto dulje, ali to je zabava rezanja cezara. Vrh ima nepravilnu duljinu sa suženim stranama sa izblijedjelom hramom. Vrh može biti blago valovit sa bočnom četkom.

High Fade s tetoviranim stranama i šiljatim pramenovima@hayden_cassidy

High Fade s tetoviranim stranama i šiljatim pramenovima

Budimo iskreni, tetovaža sa strane dodaje taj odboj sa sužavanjem. Iako to svi mi ne možemo imati, možemo imati taj uglađeni konus sa strane s šiljastim vrhom. Ako možete imati suptilnu bradu, čini se da vam se cijelo lice čini punim.

Kratke uvojke sa srednjom blijedom linijom@hayden_cassidy

Kratke uvojke sa srednjom blijedom linijom

Caesar je toliko ležeran i jedan od najsvestranijih stilova. S obzirom na to, ova je izvrsna kombinacija gdje postoji srednji blijedi s oštrom linijom prema gore. Na kraju, glasnoća na vrhu čini da izgleda ležerno.

Mješavina Buzz Cut i Caesar Cut@krispyfades

Mješavina Buzz Cut i Caesar Cut

Ova mješavina nije uobičajena za zapažanje, ali kad se radi ispravno, rezultira eksplozijom! Iako izgleda kao vrlo suptilan rez to nije to. Ima blagi francuski usjev, te malo izblijedi u blizini hrama i sužava se sa strana. Nema šanse da s ovom frizurom ne dobijete komplimente.

Cezar rez s niskim održavanjem@jenegafpas

Cezar rez s niskim održavanjem

Ne izgleda li ovo vrlo slično stilu Georgea Clooneyja? To je zato što je doista vrlo sličan. Ova frizura je prilično laka, gladak po cijelom tijelu bez izblijedjenja, samo sa suženim stranama. A na vrhu? Jednostavno, samo četkajte rukama i bum! Spremni ste za rolanje!

Francuski usjev, ali skromna Cezarova frizura@lewy_chewy

Francuski usjev, ali skromna Cezarova frizura

Odvojimo samo minutu da se pozabavimo koliko je ova frizura nevjerojatno niska i suptilna! Ima sve otmjene elemente, poput ravnog nasukanog francuskog usjeva sa suženim stranama. Sve to s vrlo upravljivim vrhom bez previše kose. S obzirom na to da također prilično dobro skriva opadanje kose!

Raščupana tanka kosa s polu -uvijenom linijom@m.r.k.brijač

Raščupana tanka kosa s polu -uvijenom linijom

Ovo mora biti jedna od najsmješnijih frizura s Cezarom jer vidite vrlo oštru liniju i čisto nisko blijeđenje. Bočne strane su lijepo kontrolirane, što je potpuno drugačije od vrha, koji je labavo ostavljen da bude prirodan. Polukovrče izgledaju sjajno, zar ne?

Ležerni Cezar s gotovo buzz izrezom@ mathmap

Ležerni Cezar s gotovo buzz izrezom

Taj osmijeh je zarazan, kosa nije ništa manje uredna. Šiškavi vrh čini ga savršenim Cezarom, ali malo na kratkoj strani da bi skoro ušao u područje ošišanog zujanja. Stranice su, međutim, kratke kako bi vrh izgledao dug i gust. Na kraju, ne zaboravite strnjikavu bradu.

Cezar visoke teksture@joshconnollybarber

Cezar visoke teksture

Ovaj se zadržava na rubu zdjele izrezane rezanom cezarom. Izbačena tekstura je ono što čini cezar, međutim pramenovi su duži s položenim na vrhu. Sve što vam je potrebno za to je duga kosa, guste teksture i neki proizvodi za kosu kako bi sve ostalo na mjestu.

Cezar s valovitom teksturom@jodytaylorhair

Wispy Fringe Textured Caesar

Nije da je osmijeh sjajan kada je u pitanju oblikovanje, ali ovdje je kosa ono što nazivamo cezarom. Različiti slojevi čine zabavu, čelo je manje nasukano, a leđa i odmor duži. Obojeni odsjaji su dosadno plavi i dodaju zdravicu.

Valoviti Cezar@jodytaylorhair

Valoviti Cezar

Valoviti stil već je dugo na cesti, a sada uvijek privlači mnogo pažnje gdje god stigao. Ovdje su valovi smanjeni, a strane su blago sužene. Vrh je, međutim, obojen i zadržao je gustu teksturu.

Zarasli Cezar@jodytaylorhair

Zarasli Cezar

Cezar je različitih tipova i ovaj se ne razlikuje, duži pramenovi čine ga vrlo uglađenim, ali mirnim, dok su strane spojene s gornjim dugim pramenovima. Čist, uglađen izgled bez brade donosi svu zabavu na vrhu. S tim ne možete pogriješiti, zar ne??

Cezar-Pixie varijacija@jose.crespo_

Cezar-Pixie varijacija

Vau! Ovaj mid fade s blagim low fade izgledom nazivamo stilom. Pramenovi čela s ovom teksturom oštrog peraja savršeno padaju kako bi izgledali kao francuski usjev, a da nisu konvencionalni. Imajte grubu teksturu na vrhu sa suhim izgledom.

Cezar-francuska varijacija sa srednjim blijeđenjem@jose.crespo_

Cezar-francuska varijacija sa srednjim blijeđenjem

Klasična verzija Cezara, ali također izgleda vrlo moderno. Padajući pramenovi čine ga francuskim usjevima. Štoviše, strane su izblijedjele s blagim padom. Dodajući mu mješavinu brade sa zulufima čini je zabavnijom.

Cezar s koničavim zubačima@joshconnollybarber

Cezar s koničavim zaliscima

Kuglani vrh bez ubačenih niti klasična je verzija Cezara gdje cijela tekstura izgleda vrlo uspješno i pod kontrolom. Hram je izblijedio dodajući stil cjelokupnom izgledu i čineći ga manje konvencionalnim. Položite ga sa nekim konusom sa strane i Boom!

Vrlo sofisticirani Cezar s izblijedjelim stranama@domthebarberian

Vrlo sofisticirani Cezar s izblijedjelim stranama

Novi trend je vrlo suptilna i niska cezar frizura sa izblijedjelim stranama. Ovaj stil postaje cezar kada je vrh sav odbačen na jednu stranu i održava ga uravnoteženim, ali ne previše bezbrižnim da bi izgledao otrcano. Na kraju, područje hrama je izblijedjelo što sve čini zabavnim!