10 savjeta o njegovanju za bolju rutinu njege kose

Kao muškarac, često ste skloni samozadovoljstvu oko njegovanja. Poštovani, ne smatrajte to odjelom samo za žene. Muškarcima je također potrebno pravilno njegovanje, a vaša kosa jedan je od primarnih dijelova vašeg tijela koji zahtijeva održavanje. Jednostavno ne možete dopustiti da to opusti, a rutina njege kose prilično je slična onoj za žene s nekim varijacijama. Često muškarci prelaze u način rada autopilota dok njeguju kosu, koristeći istu rutinu svaki dan kroz 365 dana u godini. Vrijeme je da ga ponovno procijenite i razmislite o tome da mu posvetite malo više pažnje. Malo više detalja može uvelike pomoći.

Kako možda niste svjesni pravih načina njegovanja kose, evo nekoliko važnih savjeta za njegovanje kose koje biste mogli voljeti imati. Redovito dotjerivanje vaše kose učinit će vaše stilove duljim i izgledat će još bolje.

Izbjegavajte prekomjerno pranje kose

Iako biste se trebali tuširati svakodnevno, ne biste trebali Operi kosu svaki dan. Iznenađen! Da, istina je! Razmislite o pranju kose samo jednom do dva puta tjedno. To je zato što bilo koja vrsta šampona uklanja prirodna ulja s vaše kose, čineći je suhom i gaziranom sa svrbežom vlasišta.

Količina prirodnog ulja koju proizvodi vaša kosa definitivno će varirati od osobe do osobe i ima različit učinak na različite ljude. To je posebno štetno ako imate suhu kosu. Čak i za masnu kosu nije potrebno prati kosu više od dva puta tjedno. Štoviše, korištenje balzama za kosu potrebno je nakon pranja kose bilo kojom vrstom šampona.

Uvijek se preporučuje korištenje prirodnog šampona s manje kemikalija. Zapamtite, ne morate dva puta nanositi šampon tijekom pranja kose. Kad redovito perete kosu (koristeći šampon dva puta tjedno), dovoljno je jedno pranje za svaki potez. Nema potrebe za dvostrukim pranjem, što je više mit.

Budite nježni s kosom

Ne trljajte mokru kosu prejako. Budite nježni s njom i radije je tapšajte kako bi vaša kosa ostala netaknuta. Ovo je osnovna lekcija njegovanja kose za svakog muškarca. Kad je kosa mokra, nalazi se u najdelikatnijem stanju. Zato budite svjesni toga i brinite se o tome.

Nikada ne pokušavajte prečešljati

Opća je norma češljanje za prorijeđenu kosu kod muškaraca. To je pogrešan način rješavanja stvari. Umjesto toga, bolje je ošišati kosu koja idealno pristaje vašem izgledu.

Regeneratori za jaja su dobri

Jaja su dobra za vašu kosu. Djeluje i na muškarce i na žene. Dobro kondicionira vašu kosu, čineći je zdravom i sjajnom. Uvijek ga operite dobrim šamponom nakon što završite s kondicioniranjem jaja.

Držite kosu dalje od klora

Klor može biti jako loš za vašu kosu. Stoga prije nego što uronite u bazen tretiran klorom, namočite kosu normalnom vodom i nanesite regenerator. Još je bolje koristiti i kapu za plivanje. Tako ćete kosu zaštititi od klora.

Što manje kemikalija to bolje

Smanjite nanošenje različitih proizvoda na kosu. Previše kemikalija na kraju će učiniti da vaša kosa postane dosadna, a kosa će izgubiti prirodni sjaj. Postat će grubo, suho i lomljivo. Zato pokušajte ostati prirodni s kosom. Minimizirajte bojanje, ravnanje ili trajnu kosu. Previše kemikalija također može oštetiti vašu kosu do te mjere da može postati nepovratna.

Pojasnivši šampon može pomoći

Ako ste već učinili kosu dosadnom korištenjem previše proizvoda, razmislite o upotrebi šampona za bistrenje. Može isprati štetne kemikalije proizvoda s tjemena i kose.

Suzdržite se od korištenja previše topline

Izbjegavajte sušenje kose što je više moguće. Sušenje kose prirodnim putem najbolje je za vašu kosu. Čak i ako koristite sušilicu, držite je na niskoj temperaturi. Kosa će vam postati kovrčava, suha i lomljiva ako primijenite previše topline. Ista logika vrijedi i za pegle za kosu. Slično, poravnaj bradu prečesto također nije stvar koju treba činiti opetovano. Budući da toplina nije dobra za vašu kosu, izbjegavajte tuširanje vrućom vodom.

Podrezivanje je korisno

Podrezivanje je idealno za njegovanje kose. Održava kosu urednom i urednom. Šišanje kose na mjesec i pol je idealno. Jutarnji termin pomoći će jer će vaš brijač ostati svjež i bit će manje žurbe.

Nemojte koristiti pogrešne alate za kosu

Korištenje odgovarajućih alata za kosu od ključne je važnosti jer je vaša kosa osjetljiv dio vašeg tijela. Češljajte kosu kvalitetnim češljem sa širokim zubom. Bolje je koristiti ruku nego nekvalitetne češljeve.

Zaključak

Dotjerivanje kose važan je dio vašeg života ako želite da vam kosa ostane dugo uz vas. Održavanje zdravlja također je bitno za održavanje dobre kose. Jedite zdravu prehranu, dobro spavajte i smanjite stres kako biste imali zdravu kosu. Neka vaša kosa poboljša vašu osobnost.