11 iznimnih džentlmenskih frizura + kako dobiti i oblikovati savjete

Postoji više muških frizura nego što možete nabrojati, ali neki od najboljih su stilovi koji postoje oduvijek. Iako su godine prolazile, postoje određeni muški stilovi koji će se uvijek povezivati ​​s profinjenom gospodom.

Ovo su klasične gospodske frizure koje su godinama ostale elegantne. Ovdje ima za svakoga ponešto, bez obzira na oblik lica ili tip kose. Ići ćemo u detalje kako ih nabaviti i stilizirati.

Frizura kratkog bočnog dijela George Clooney sa sijedom kosom Matteo Chinellato / Shutterstock.com

Bočni dio

Bočni dio jedna je od najjednostavnijih, ali najučinkovitijih muških frizura za muškarce. To je jedan od starih standbyja koji se dobro uklapa u bilo koji ormar i pristaje svakoj prilici.

Trebat će vam 2 do 4 inča na vrhu glave kako biste mogli imati dovoljno kose za češljanje za dio. Bočne strane trebaju biti izrezane. Postavka škare ovisi o vama, ali broj 3 do #6 je dobar raspon. Obavezno zatražite sužavanje (ili izblijedjenje) sa strana i s leđa.

Tajna bočnog dijela je pomada. Nabavite dobru pomadu na bazi vode i nanesite je na vlažnu kosu osušenu ručnikom. Češljajte kosu unatrag do točke na stražnjoj strani glave, a češljajte strane prema dolje.

Klasično nazadZasluge: Frizeri za pletenice

Slicked Back

Zalizani izgled nikada nije izašao iz mode, a super ga je lako ponoviti.

Potrebno vam je najmanje 2 inča kose na vrhu da biste izgledali dobro zaglađeno. 3 do 5 inča je slatko mjesto. Sve više od toga i imat ćete problema.

Možete učiniti što god želite za bočne i stražnje strane – preporučujemo da to izrežete od #2 do #6, ovisno o tome koliko kratko želite. Ovaj izgled također se dobro slaže s izblijedjenjem.

Pomade u tome dobro funkcionira, iako gel ili vosak mogu pomoći. Proizvod utrljajte u vlažnu kosu osušenu ručnikom, češljajući kosu na vrhu unatrag. Ponavljajte dok ne bude dovoljno zaglavljeno.

Zachary Quinto klasična gospodska poslovna frizuraFeatureflash Photo Agency / Shutterstock.com

on Gentleman’s Cut

Nismo mogli izostaviti klasični džentlmenski kroj, stil uistinu za profinjene muškarce.

Počnite s #3 ili #4 sa strane i natrag. Kosu treba sjediniti, osobito na sljepoočnicama. Dlaka na vrhu može biti od 2 do 4 inča.

Proizvod utrljajte u vlažnu kosu osušenu ručnikom. Češljajte ga unatrag i dalje od bočnog dijela kako biste stvorili uvijek džentlmenski rezultat

srednja frizura sa strane pometenaVolodymyr Tverdokhlib / Shutterstock.com

Side Swept

Sa strane je pomalo neposlušan i buntovan klasik.

Gotovo sa svakom frizurom možete dobiti bočni izgled, ali preporučujemo standardni rez, poput onog opisanog u stilu zalizanih leđa (#2 u ovom vodiču).

Nanesite pomadu na vlažnu kosu osušenu ručnikom. Razdvojite kosu i počešljajte kosu na drugu stranu, dalje od vašeg dijela. To će stvoriti bočni izgled. Kosu možete zafrkavati radi volumena ili ostaviti kosu potpuno ravnom.

Ivy leagueKathy Hutchins / Shutterstock.com

Ivy league

Poznat i kao Harvard kroj, ovaj džentlmenski kroj pametan je stil koji odgovara svim muškarcima.

Zatražite oko centimetar na vrhu i malo više sprijeda. Stranice bi trebale biti izrezane –– #2 do #4 je dobar raspon. Također ćete htjeti zatražiti postupno sužavanje sa strane, na leđima i na vrhu. Tradicionalno, ovaj kroj ima blokirani izrez. Pokazati svom brijaču sliku ovog stila pomoći će.

Ivy League obično se dijeli sa strane, ali ne zahtijeva mnogo stila. Kosu možete i češljati unatrag. Po potrebi dodajte malo voska ili gela.

Debeli vrh brušen s Sharp Drop Fade -om@yosef.n.j

Debeli vrh brušen sa Sharp Drop Fade -om

Ovaj odvažni, odlazni stil odlikuje se velikim volumenima i jedinstvenim izblijedjenjem koje oštro sužava kosu duž obline. Ovo naglašava dio na način na koji to ne čini nijedan drugi stil.

Slojeviti Pompadour sa suženim hramom@brinie

Visoki volumen s Temple Fadeom

Ovaj čisti, voluminozni rez oštar je i moderan u isto vrijeme. Malo dulji stil, ovaj je izgled mnogo trendi od vaše prosječne poslovne frizure, ali nije previše lud.

Valoviti topljeni gel sa otmjenim volumenom@giuse_laguardia

Valoviti topljeni gel sa otmjenim volumenom

Ako želite nešto još modernije, pogledajte ovaj gelirani stil. Izblijedjele strane i brušeni quiff stvaraju uglađen, ali mladenački izgled.

Pramenovi s slojevitim quiffom@mattyconrad

Pramenovi s slojevitim quiffom

Slojevitost može dati dubinu gotovo svakoj frizuri. Ovdje je valovit quiff slojevit kako bi bio teksturiran, što rezultira pomalo neurednim izgledom.

Plava gospoda sa bočnim resama@steel_lather

Bočni rub s istaknutim plavušama

Ovaj otmjeni stil sadrži teksturirane valove s plavim naglascima koji tvore zvjezdast uzorak na vrhu glave. Valovi se protežu sve do prednje strane glave, gdje tvore bočni rub.

Pompadour podrezan sa suženim stranama@johnny_snips

Pompadour podrezan sa suženim stranama

Pompadour je uvijek dobar izbor za pametan, poslovno orijentiran izgled. Ova pompa ima tvrdi dio i sužene strane, što ovom klasičnom izgledu daje suvremeno ažuriranje.

Srednji kist@chrisjohnmillington

Srednji kist

Četka je izvrstan stil za dečke koji žele izgled pun osobnosti. Ovaj stil koristi suptilnu liniju i teksturirane šiljke za super trendi rezultat.

Pompadour s teksturom@cutsbyerick

Pompadour s teksturom

Ovaj pompadour je gladak, ali ležeran pa je dobar izbor i za formalne i za neformalne scenarije. Ovo je također stil koji funkcionira i za muškarce s tanjom ili finijom kosom.

Čista Dapper frizura

Jasan Dapper stil

Nadahnut čistim, sjajnim frizurama s početka do sredine dvadesetog stoljeća, ovaj je stil nepogrešivo drzak. Pomada visokog sjaja na bazi vode tajna je sjajnog izgleda ovog kroja.

Quiff velike glasnoće@braidbarbers

Neuredan Quiff

Opušten i bezbrižan, ovaj elegantni quiff dobar je izbor za ležernije situacije. Ako je vaša kosa prirodno valovita, možete koristiti ovu valovitost u svoju korist s ovim stilom.

Klasično sužavanje, gospodo, velike glasnoće, glatkih leđa@adamjosephchase

Uvijek otmjeni konus

Ovaj uredan, brušen stražnji quiff sa suženim stranama poprima klasičan podrezan izgled i osvježava ga zahvaljujući teksturi i općenito čistom izgledu.

Afro Donalda Glovera DFree / Shutterstock.com

Uredan afro

Ako je afro vaš stil izbora, razmislite o tome da ga sredite s ravnomjerno obrezanim rubovima i definiranim oblikom.

Ružičasta bojaRužičasta boja, autor @ambarberia

Klasična pompoznost

Evo modernog pogleda na klasičnu pompu koja koristi mat završnu obradu umjesto sjajne završne obrade za moderan, ažuriran zaokret.

Dape plava sužena kosa@električno brijanje

Klasični mini Pompadour

Uživajte u stilu pompadoura, ali želite ga malo umanjiti? To možete učiniti samo s mini pompadourom. Uz manji volumen, mini pompadour daje vam slično elegantan izgled.

Raščešljana valovita kosa s naočalama@poolethebarber

Četkana valovitom kosom

S istaknutim dijelom, duljim stranama i visoko teksturiranim vrhom, ovaj valoviti stil izvrstan je za poluformalna okruženja.

Očistite SIde Swept@cartersupplyco

Očistite SIde Swept

Ponekad vam treba nešto jednostavno i razumljivo. Ova bočna frizura osnovna je, ali moderna i pogodna je za razne situacije.

Moderna regulacijaAlones / Shutterstock.com

Tuft Quiff

Ovaj stil uzima klasični quiff i malo ga mijenja čineći ga malo manjim. Stranice su također kratke, sa konusom sličnim onome što biste pronašli u regulacijskom rezu.

Klasični suženi bočni dio@zeke_the_brijač

Klasična leđa četkom s konusom

Ne možete pogriješiti s ovim bezvremenskim rezom. Kosa je uredna i otmjena, a bočni dio dodaje konačni dašak stila.