20 ideja za šišanje s ispadanjem – novi twist na klasiku

Drop fade varijacija je klasičnog fadea koji će začiniti svaku frizuru i doista je podići na višu razinu. Vrsta izblijedjenja tako je nazvana jer nestaje iza uha. To stvara uredan luk za blijeđenje. Rezultat je frizura čistog izgleda s lijepim, ujednačenim izgledom.

drop low fade@patty_cuts / Instagram

Fade (ili suženje) je element mnogih elegantnih muških frizura. Izgleda sjajno u kombinaciji s podrezivanjem, pompadourom i gotovo svim ostalim. To je zato što blijeđenje dodaje sloj definicije svakoj frizuri zbog koje se odmah ističe i dobiva drugu dimenziju. Imajte na umu da se drop fade može kombinirati sa bilo kojom frizurom i stvoriti jedinstvene stilove.

Frizura od jastreba sa oštrim izblijedjenjemOdvojeni Drop Fade Faux Hawk, @z_ramsey / Instagram

Kako izblijediti

Drop fade tehnika je koju će većina (ako ne i svi) brijači moći izvesti, ali neki od njih to možda ne znaju po imenu. Zbog toga preporučujemo da pronađete sliku željene vrste izblijedjenja i pokažete je svom brijaču kako biste dobili najprecizniju frizuru koja pada.

Izblijedjenje je varijacija blijeđenja kože, pa je blijeđenje kože ono što ćete htjeti zatražiti od svog brijača. Ali ovdje morate biti specifični – dobivanje izblijedjenja nije tako jednostavno kao traženje izblijedjenja kože.

@barberdeano/ Instagram

Evo što trebate zatražiti od svog brijača kako biste postigli kapanje: Želite da blijeđenje stvori luk iznad vašeg uha tako da blijeđenje “padne”. Odnosno, blijeđenje je niže iza uha nego ispred uha. Opet, ovo može biti donekle teško opisati, stoga svakako donesite sliku.

(Napomena: Neki brijači koriste “taper” umjesto “fade”, pa ako vaš brijač izgleda pomalo zbunjeno kada zatražite blijeđenje, zatražite umjesto toga suženje.)

Fade treba miješati tako da dolazi do postupnog blijeđenja skroz prema gore.

Niska koža blijedi s linijom@dbarber203_ / Instagram

Kako zadržati opadanje kapljica

Budući da je drop fade prilično pedantan stil, bit će potrebni redoviti odlasci u brijačnicu. Ako ga želite održavati i izblijedjeti lijepo i uredno, tada je redovito posjećivanje brijača obavezno.

Alternativno, ako imate škare pri ruci kod kuće, možete sami održavati blijeđenje. Ovo će vjerojatno biti teže ako nemate puno iskustva s kosom, ali ako ste spretni s mašinama za šišanje, možete ih pokušati sami održavati. No, kao i uvijek, preporučujemo da posjetite svog brijača i dopustite im da se oni pobrinu za to.

Ispod možete pronaći još primjera frizure koja pada:

Valovita kosa, blijeđenje kože, suženje, brada@cutscoolcats

Valovita kosa s bradom

Pomalo neuredan, ali elegantan stil, ovo izblijedjelo s ispadanjem koristi valovitu kosu za stvaranje puno pokreta. Brada zaokružuje stil i dodaje ravnotežu.

Drop Fade Pomp@barber_djirlauw

Drop Fade Pomp

Ova elegantna kombinacija drop fadea i pompadoura s mat završnom obradom stavlja nekoliko trendovskih zaokreta na klasičan izgled.

Blow Out Drop fade@rumbarber

Blow Out Taper

Ako vam se sviđa ispuhani izgled, možda će vam se svidjeti ovaj stil. Kosa se češlja i zadirkuje, dok blijeđenje zadržava fokus na ispuhavanju.

Kovrčava neuredna francuska kultura s opadanjem@z_ramsey

Kovrčava resa s konusom

Kao što je prikazano ovdje, izbljeđivanje lijepo djeluje na kovrčavu kosu jer dodaje definiciju i daje kontrast neurednijoj kosi na vrhu.

Drop Fade s bradom i dužim vrhomDrop Fade s bradom i dužim vrhom, autor @criztofferson

Drop Fade s bradom i dužim vrhom

Evo blijeđenja koje okreće glavu s istaknutim bočnim dijelom i slojevitim, brušenim stražnjim dijelom. Postupno blijeđenje također spaja liniju kose i bradu za besprijekoran izgled.

Tanka kosa s Pompadourom@franchobarber

Pompadour za tanku kosu

Pompadouri su općenito najbolji s gustom kosom, ali evo varijacije koja dobro funkcionira s tanjom kosom. Ravnomjernost ovog reza ključna je kako bi se osiguralo da izgleda dobro.

Waved Drop Fade@dannyandcobirbers

Valovito s kratkim deblom slona

Za ležerniji izgled “tek izvaljen iz kreveta”, isprobajte ovo valovito blijeđenje s kratkim uvijanjem debla slona.

Drop Fade@jarredsbarbers

Teksturirano blijeđenje s dizajnom

Ovo blijeđenje ima mnogo jedinstvenih aspekata. Zadovoljavajući vrh stvoren je tamo gdje se strane spajaju s vrhom, a dvije obrijane linije dodaju iznenađujuću dubinu ovom izgledu.

Faux Hawk s nepovezanim High Skin FadeomSide Swept Undercut, od @conortaaffehair

Faux Hawk s nepovezanim High Skin Fadeom

Kombinirajući dva popularna stila – umjetni jastreb i nepovezanu frizuru – ovaj stil ima oštar stav koji je potpuno vlastiti.

Slojeviti Pompadour s niskim blijeđenjem@aaron_kiely_hair

Slojeviti Pompadour

Pompadouri obično imaju sjajnu završnu obradu, ali popularnost pompadoura s mat završnom obradom raste. Ovo nudi drugačiji izgled koji je suvremeniji.

Visoko i zategnuto High Skin FadeVisoko i zategnuto High Skin Fade, od @conortaaffehair

Visoko i zategnuto High Skin Fade

Visoka i uska klasična je muška frizura, a ova ažurirana verzija savršena je za napredne momke koji vole miješati stare i nove stilove.

Low Drop Fade s Undercut -omizvor

Low Drop Fade Undercut

Ovo duže podrezivanje koristi glatkiji izgled i postupno izblijedjele strane, pa je izvrsno za dečke koji vole kosu srednje duljine. Najbolje za gustu kosu.

Side Swept Undercut + Faux Hawk + Kutna resaSide Swept Undercut + Faux Hawk + Kutna resa, od @barberdeano

Drop Fade s Side Swept Undercut

Ako je asimetrična kosa vaš stil, ova frizura je izvrsna opcija. Potrebno je jednostavno podrezivanje i nadograđuje se s dugim resama koje vise na jednoj strani.

Vještački jastreb u boji s kapanjem@z_ramsey

Dyed Drop Fade Fohawk

Vještački jastrebovi i obojana kosa uvijek se dobro slažu. Ovaj stil strateški koristi blijeđenje kako bi svu pažnju usmjerio na boju kose na vrhu.

Drop Fade i Elephant Trunk@barberiaharo

Drop Fade i Elephant Trunk

Evo jednostavnog izblijedjenja s malim nagovještajem asimetrije zahvaljujući malom slonovskom prtljažniku sa strane.

Izbjeljivanje kože s visokim i uskim kapima + Dizajn koseIzbjeljivanje kože s visokim i uskim kapima + Dizajn kose, od @javi_thebarber_

Ispustite nestanak s dizajnom

Obrijani dizajn čini povratak, a ovaj stil pokazuje koliko možete biti kreativni s ovim pristupom.

dropfade-charliegray248@charliegray248

Kutno kapanje blijedi

Ovo je vrlo jedinstven okret pri padu. Posebno nam se sviđa kako kosa dolazi do točke na leđima i tvori liniju ravno prema dolje.

Slojeviti Pompadour s tvrdim dijelom@menpeluqueros

Slojeviti Pompadour s tvrdim dijelom

Evo još jednog mat pompadoura koji ima tvrdi dio za poboljšanu definiciju. Tu je i suptilna linija, što je lijep dodir.

Izblijedjela frizura sa suženim izrezomIzblijedjela frizura sa suženim izrezom, od @rumbarber

Drop Fade sa suženim izrezom

Za dečke s kovrčavom, matiranom kosom, ova frizura koja će izblijedjeti djelovat će jako dobro. Zbog suženog izreza, ovaj stil izgleda puno iako je kosa prilično kratka.

Odvojeni podrezani lažni jastreb@z_ramsey

Odvojeni Drop Fade Fohawk

Ovaj ležerni jastreb ima kosu za naglasak, dok odvojene strane pomažu uokvirivanju samog jastreba.

Nepravilan vrh sa Swanky Mid Fade@v.hugostyles

Nepravilan vrh sa Swanky Mid Fade

Ovaj visoko teksturirani stil u potpunosti iskorištava blijeđenje srednje kapi. Blijeđenje sjajno dodaje kontrast između vrha i stranica, a to je ovdje izloženo.

Tapered Dyed Drop Fade@thatkris

Tapered Dyed Drop Fade

Ako tražite nešto hrabrije, isprobajte ovo. S obojenim vrhom i isklesanim kapanjem, privlačan je izgled koji je izvrstan za modernog muškarca.

Suptilno kapanje izblijedjuje s grizli vrhom@rorrothebarber

Suptilno kapanje izblijedjuje s grizli vrhom

Želite nešto suptilnije? Evo primjene pada fadea koja je podcijenjena, ali stilska. S čistim izblijedjelim i valovitim, teksturiranim vrhom, ovo je izblijedjenje čvrsta frizura za sve muškarce.

Drop Fade s fancy izrezom@bodiabarber

Drop Fade s fancy izrezom

Ovaj stil s velikom količinom nevjerojatno je jedinstven i definitivno je namijenjen momku koji želi dati izjavu. Kosa je oblikovana gotovo u umjetnog jastreba, dok kapljica oko uha blijedi, a dizajnerske linije dodaju kontrast.

drop-fade-patty_cuts@patty_cuts

Suptilno fino suženo izblijedjelo s dugim vrhom

Evo uredne, formalnije frizure koja je izvrstan izbor za posao ili školu. Definirani dio i čisto blijeđenje čine uglađen džentlmenski izgled.

Drop Fade with Line Up Da Molimo@peteyrock_thebrijač

Drop Fade with Line Up Da Molimo

Uz drop fade, line up stvara fine linije koje dodaju definiciju i urednost ovom ukupnom stilu.

Obojena kapljica blijedi s suptilnim konusom@jakfinchhair

Obojena kapljica blijedi s suptilnim konusom

Za razliku od većine ovih stilova, ovo izlijevanje je podignuto uz glavu radi minimalnijeg izgleda koji stvara više prostora i stavlja fokus na obojeni vrh.

Drop Faded with Messy Top@nomadbarberbln

Drop Faded with Messy Top

Bez obzira imate li ravnu, kovrčavu ili čak namotanu kosu, ovaj neuredan stil izblijedjenja je stilska opcija. Kontrast između zapuštenog vrha i urednih strana uzima klasičnu formulu podreza i dodaje svježu promjenu.

Drop Fade s afro diskonekcijomizvor

Side Swept Undercut Drop

Ako želite stil koji je zabavan i iskren kao i vi, pogledajte ovaj kroj sa strane. Dlaka na vrhu raste do skoro do brade, pri čemu kapljica blijedi i tvrdi dio daje definiciju.

drop fade@blackfishbry

Furious Low Drop Fade

Za klasičniji izgled možete se odlučiti za kapanje poput ovog. Kosa na vrhu začešljana je u mali pompadur, a izblijedjenje dodaje moderan štih.

Moderno Pomp Drop Fadeizvor

Moderna kapljica pompe

Ova vrsta stila – koja se sastoji od visokog pompadoura ili quiffa sa super kratkim stranicama – posljednjih je godina u modi. Dodavanje obojenog vrha čini ovaj izgled još modernijim.

Suptilno kapanje blijedi@raduvitca

Suptilno kapanje blijedi

Suptilno, ali utjecajno, ovo kapanje izblijedjuje pomoću tankog tvrdog dijela i neurednog vrha za stvaranje višedimenzionalnog stila.

drop-fade-2-anthonythebarber916@anthonythebarber916

Ravno Mid Fade

Ovo je jednostavna, jednostavna frizura za muškarca koji želi nešto elegantno, ali i relativno malo održavanja i prilagodljivo.

Kovrčavi vrh s ispuštanjemizvor

Kovrčavi vrh s ispuštanjem

Ako imate kovrčavu kosu, možete istjerati neki jedinstveni izgled s kapanjem. Ovdje opadanje pada nadoknađuje izrazito neurednu kovrčavu kosu.

Low Fade Clean Jednostavnoizvor

Nisko blijeđenje kože

Tražite nešto tradicionalno? Pogledajte ovo jednostavno izblijedjivanje s niskim padovima koje je očito inspirirano retro, ali ipak moderno i svježe.

Vivid Drop Fade s Simple Top@xbigwesx

Vivid Drop Fade s Simple Top

Dok se većina frizura fokusira na kosu na vrhu, ovaj se rez uglavnom odnosi na blijeđenje. Fade je stručno napravljen, a line up završava izgled.

Drop Fade i Pompadour@moohammad_hamze

Stilizirani Pompadour

Ovaj stil je za tipa koji želi nešto po čemu će se izdvojiti iz gomile. Uz nevjerojatno voluminozan pompadour i dizajnersko blijeđenje, ova frizura zasigurno će okrenuti glavu.

Pomp it Drop Fade

Pomp and Drop Fade

Staro se s novim pompadour stilom susreće s novim. Vrh je stiliziran prilično klasično, dok su stranice izblijedjele, a tvrdi dio je trešnja na vrhu.

Teksturirano vrhunsko blijeđenje kože za muškarceizvor

Teksturirana gornja koža blijedi

Kako se ovo može ne svidjeti? To je gomila klasika, slatko suženo blijeđenje sa strane s gornjim ubrusom. Sve to zajedno s daškom francuskog usjeva na čelu, a linija je sužena, ali ne strogo izblijedjela. Sve to završava suptilnom strnjikavom bradom koja je lijep dodir za uravnoteženje.

Kovrčavi top sa srednjim izblijedjenjem@the_ramsey

Kovrčavi top sa srednjim izblijedjenjem

Kratke kovrče uvijek će se obožavati, mislim samo pogledajte tu frizuru u cjelini, vrh je sav gust sa stranama koje su sužene. Hram je potpuno izblijedio i privlači pažnju odozgo s tom krunom koja se nalazi na vrhu.

Volim svoj fade i previše ga ispuštam@benji_thebarber94/Instagram

Volim svoj fade i previše ga ispuštam

Izblijedjivanje i kratki prorez za brijanje plus gornji dio koji je vrlo ležeran i opušten, zavide drugima. Način je da dodate malu četkicu na vrh kako biste joj dali više života i izblijedjeli taj hram kao što je to učinio, a zatim vidjeli promjenu. Osim toga, brijanje je ono što vam je potrebno za čistiji izgled.

Moderna bočna četka s najmanjim opadanjem@menpeluqueros

Moderni bočni kist s najmanjim opadanjem

Moderni poslovi Stevea, to ste vi? Vrh ima toliko više duljine, a ta gusta pramen kose daje više opsega stilu. Bočne strane su s posebnom pažnjom sužene prema hramu gdje na kraju blijede. Postava je vrlo kratka i samo se malo sužava.

Ležerno četkanje s opadanjem@ jessro_abq

Ležerno četkanje s opadanjem

Ležerno dotjerivanje s tim izblijedjelim sužavanjem čini ovaj stil tako ležernim, ali vrlo trendovskim. Četka se ljulja sa strane što je čini vrlo lakom za skidanje, ali ne i općenito. Uparite hram tako da izblijedi i čini da izgleda čistije, brijanje čini i vrlo čist potez.

Chill Toss Top with Skin Fade@gerrybarber

Chill Toss Top with Fade Skin

Čisto blijeđenje s ovim ljupkim vrhovima i s ovim čistim izblijedjenjem čini sjajan izgled. Sve to s tim tetovažama na tom urednom izgledu čini da sve izgleda otmjeno.

Pocky Brush up with Drop Fade@andrewdoeshair

Pocky Brush up with Drop Fade

Nisko suptilno izblijedjevanje kapljica s ovom rupčastom četkom čini ovaj stil ludim. Stranice su sužene kako bi naglasile četkicu. Brada je ovdje jedan korak deblja od strništa što frizuru čini prilično dobrom.

Pitch Perfect Drop Fade@ marcovfialho

Pitch Perfect Drop Fade

Fades može biti prilično svestran, osobito s visokim niskim i srednjim visinama, ali ovaj je prilično jedinstven, ali uobičajen. Spuštena tekstura seže unatrag, što prilično dobro poboljšava vrh sa zaobljenim pompadurom.

Taj Drop Fade s Brush Up@ryancullenhair

Taj Drop Fade s Brush Up

Drop fade zaista zna kako poboljšati elegantniji izgled, ali to samo po sebi neće biti toliko učinkovito kao ovdje. Vidimo kako ta četka dolazi vruća kako bi spasila izgled i učinila ga debljim s onim stajaćim nitima.

Lucifer Inspired Drop Fade s Pocky Templeom@faraz_rouhi_

Lucifer Inspired Drop Fade s Pocky Templeom

Njegov oštar izgled glavna je atrakcija ove frizure. Hram je prilično dug sa svojim jedinstveno oštrim izgledom. Vrh je podjednako debeo sa svojim nasukanim izgledom, a polu-izblijedjela brada dobro se igra.

High Drop Fade s prorezima@faraz_rouhi_

High Drop Fade s prorezima

Drop fade vrlo je uredna frizura, ali oblikovana s različitim elementima poput ovog ovdje postaje jedan od najmodernijih izgleda koji bi se ikada vidjeli. Ovdje prorezi oni elementi koji čine sve drsko s blago obojenim i odgurnutim vrhom čine sve pomalo trendi.

KLIČNO Dijeljeni debeli vrh@ blackriverbarbershop

Debelo gornji dio s bočnim dijelom

Ovo definitivno nije vaš uobičajeni pad. Bočna strana je visoka u kontrastu sa svojim sužavanjem, a vrh je također u kontrastu s volumenom. Bočni dio ovdje podržan je ovim padom koji čini sve prilično urednim, ali i elegantnim!

Visoko izblijedio uvijeni vrh s čistim brijanjem@jakfinchhair

Visoko izblijedio uvijeni vrh s čistim brijanjem

Undercut dolazi u različitim oblicima i oblicima, ovaj koji imamo ovdje je visoko izblijedio sa strana sa uvijenom gustom dlakom na vrhu. Ključno je istaknuti plavu boju i umjereno je koristiti. Izblijedjenje hrama poboljšava čisti izgled brijanja čineći ga urednim.

Bočni brušeni francuski usjev@tmcuts

Bočni brušeni francuski usjev

Vrlo uredan, ali moderan izgled ovdje s drskim bočnim brušenim francuskim usjekom koji se probija sprijeda sa zašiljenim stranama koje se prilično dobro snalaze u čamcu. Dovršavajući ga slabim izblijedjelim padom za posljednji KO udarac u stilu.