20 izvrsnih Dapper frizura – lagan džentlmenski stil

Danas ćemo vas provesti kroz posebno nježnu frizuru koja postaje sve popularnija. Stil je kombinacija elemenata iz klasičnih muških stilova, a rezultat je suvremeni obrat koji udahnjuje novi život starim pripravnicima.

Ovaj stil je kombinacija bočnog dijela, izblijedjelog ili suženog dijela i zalizanog gornjeg dijela. Dovoljno je jednostavno, ali sadrži udarac. Ako ste umorni od trenutne frizure i trebate osvježavajući stil, isprobajte ovu.

Poslovni povratakZasluge: Frizeri za pletenice

Što mi treba za nježniju frizuru?

Ovaj rez najbolje funkcionira ako imate ravnu ili valovitu kosu jer će se kosa morati zalizati. Ako imate kovrčavu (ali ne namotanu) kosu, ovu frizuru ćete možda moći povući, ali bit će malo teže.

Trebat će vam i vaš omiljeni proizvod za kosu. Gel ili vosak sa srednjim zadržavanjem trebali bi odgovarati većini tipova kose. Ako imate kosu s kojom je teško upravljati, potražite proizvod s čvrstim držanjem. Također je poželjan mat proizvod jer izgleda kao da nijedan proizvod nije dodan u kosu, pa nema masnog izgleda.

@adamjosephchase/ Instagram

Kako se ošišati

Prvo zamolite svog brijača da izblijedi (ili suzi) bočne strane i leđa. Kosa bi trebala izblijediti s otprilike #1 na #2. Ovo blijeđenje treba ponoviti na vašim sljepoočnicama, tako da će rezultirajući izgled biti lijepo općenito blijeđenje.

Zatim zamolite svog brijača da kosu šišanjem postriže tehnikom škara (umjesto škarama). Kad je ovaj korak gotov, kosa bi vam trebala izgledati lijepo spojena. Drugim riječima, ne biste trebali vidjeti dramatičnu razliku između vrha i bočnih strana/leđa.

JStone / Shutterstock.com

Na kraju, zatražite da se kosa na vrhu ošiša na željenu duljinu. Možete se odlučiti za bilo koju duljinu, ali smatramo da je za ovaj rez dobro od 2 do 4 inča. Želite imati dovoljno kose na vrhu kako biste je mogli gurnuti unatrag i razdijeliti, ali ne želite previše, inače će postati neupravljiva. Ako ciljate na obimniju, nježniju frizuru, vjerojatno ćete htjeti da vam kosa bude na duljem kraju spektra, otprilike 3 do 4 inča.

Također možete zatražiti da rubovi vaše frizure budu detaljno izrađeni škarama kako biste imali fine linije oko reza. Po želji, možete i zamoliti svog brijača da se obrije u tvrdom dijelu.

Tvrdi dio izrezanZasluge: Harley Detrick

Kako oblikovati Dapper frizuru

Počnite sušenjem kose ručnikom tako da je još uvijek vlažna. Umjestite u ruke približno četvrtinu količine proizvoda i utisnite je u kosu. Pročešljajte ga i nastavite raditi rukama.

Razdvojite kosu i očetkajte je kao što biste to obično učinili, a zatim zadirkujte kosu ispred kako biste dobili malo volumena. Konačno, počešljajte kosu unatrag kako biste postigli zalizani izgled. Imajte na umu: koristite umjerenu količinu proizvoda kako biste zadržali učinak i izbjegli pretjerivanje.

Klasičan konusni češalj

Klasičan konusni češalj

Ovaj elegantni stil koristi modernu tehniku ​​pomeranja sa strane i postupnije sužavanje, što mu daje vrlo pun i uredan izgled.

Brad Pitt's Slicked Back UndercutTinseltown / Shutterstock.com

Slicked Back Undercut

Zarezano stražnje podrezivanje moderna je varijacija bezvremenskog oštrog kroja. Ovdje je dio manje očit jer je žarišna točka kretanje kose unatrag.

Formalna valovita tekstura sa bočnim dijelom@voodoohairlounge

Formalna valovita tekstura sa bočnim dijelom

Ako želite zabavno zaokrenuti u osnovni dapper stil, ovo je frizura za vas. Kosa na vrhu teče preko i prema čelu, a dobro funkcionira i s ravnom ili kovrčavom kosom.

Jednostavan vrh s čistim stranama@lanedorsey

Jednostavan vrh s čistim stranama

Radije da bude kratak? Ova besmislena frizura ima vrlo čist i ravnomjeran izgled koji minimalno utječe na dapper stil.

Bočno češljani Classic@lanedorsey

Bočno češljani Classic

Četkanje quiffa sa strane isproban je i istinit izgled i s dobrim razlogom. Ovo je itekako prepoznatljivo ljepša frizura, ali bočni quiff samo je malo začini.

Stranski pomenuti pramenovi velike količine@we_married_hair

Stranski pomenuti pramenovi velike količine

Ova labava, voluminozna frizura podiže ljepšu frizuru na nove visine (doslovno). Duga kosa češljana je prstima radi valovitog, vjetrovitog izgleda prikazanog ovdje.

Slojeviti Pompadour sa suženim hramom@brinie

Slojeviti Pompadour sa suženim hramom

Evo urednog pogleda na klasičnu pompu. Kosa je počešljana unatrag i raščešljani prsti samo jednim dodirom za stvaranje osjećaja pokreta, dok suptilna linija pruža dodatnu definiciju.

Caeasar frizura Georgea ClooneyjaDenis Makarenko / Shutterstock.com

Poslovni rez Cezar inspiriran Cezarom Georgea Clooneyja

Cezarov rez izdržao je test vremena i kao rezultat toga postoje mnoge velike varijacije. Ovaj kratki poslovni rez ima korijene u Cezarovom rezu, ali je malo neuredniji i sadrži nježni dio.

QuiffDFree/Shutterstock.com

Uredan Quiff

Ako volite da vam je kosa uredna, ali ipak želite puno stilova, ovaj jednostavan quiff izvrsna je opcija.

Formalno pomeranje sa strane@urednistvo.pricesk.robert

Formalno pomeranje sa strane

Evo jednostavne dapper frizure koja je posebno dobra za dečke s tankom kosom. Kosa je jednostavno počešljana sa strane, ali rezultat je svečan i elegantan.

Frizura sa bočnim dijelom Justina Timberlakeamagicinfoto / Shutterstock.com

Klasični konus i škare Justina Timberlakea

Kombinacija osnovnog izrezivanja škara i konusa mogla bi zvučati potresno, ali u stvarnosti je to fantastično uparivanje koje nikada nije izašlo iz mode.

Ivy leagueKathy Hutchins / Shutterstock.com

Ivy league

Ako tražite dapper frizuru s niskim održavanjem, isprobajte Ivy League. Ovaj džentlmenski kroj djelovat će sa bilo kojim tipom kose, a možete ga nabaviti u bilo kojoj brijačnici ili salonu.

Debela četka za kosu natrag s izblijedjelim stranama@ virgiltb

Debela četka za kosu natrag s izblijedjelim stranama

Još jedan izgled za minimalno održavanje koji se odriče tvrdog dijela i umjesto toga fokusira pažnju na izblijedjele strane koje se besprijekorno stapaju s jednostavnim i glatkim povratnim udarcem.

Trijezni quiffed pramenovi@we_married_hair

Trijezni quiffed pramenovi

Nešto lagano oblikovanje na velikoj dužini na vrhu stvara opušten izgled s četkama prstima, a suženi bočni zid ne nastoji odvratiti pozornost od prave zvijezde emisije.

Čvrsto postavljeni i češljani tvrdi dio@mattjbarbers

Čvrsto postavljeni i češljani tvrdi dio

Vrlo precizna inkarnacija klasičnog dapper vojničkog kroja, to zahtijeva neku predanost čeličnih očiju stylingu ili barem posjetima brijačnica.

Jednako kao kod kuće na nogometnom igralištu, kao što je to u dvoranama West Pointa, oštrina ovog pogleda zasigurno će izazvati poštovanje i divljenje vaših vršnjaka i unijeti ljubomorni strah u srca protivnika.

Očistite bočni dio s napuhanim Pompadourom@cal_newsome

Očistite bočni dio s napuhanim pompadourom

Kad svirate stand-up bas u hrapavom psihobilly bendu, prosječna frizura jednostavno ga ne ošiša.

Otpuhnite pompadour način, uzdignite se i držite te očetkane folikule ravno. Dajte svom brijaču da izbaci to besprijekorno izblijedjelo na kožu i razdjeli tu kosu jače nego što je Mojsije učinio na Crvenom moru.

Otmjeno suptilno kapanje nestaje@alexthegreatvivar

Otmjeno suptilno kapanje nestaje

Dio ne mora ići dužinom vaše krune, ali ponekad je dovoljan i najmanji rascjep na liniji kose, koji se brzo stapa s teksturiranim valovima iznad.

Suptilni isticanje naglašava mramornu prirodu pješčano plave kose, dodajući dimenziju boje, a ne možete pogriješiti s jednostavnim konusom koji se elegantno pomiče do pada boje.

Tanki bočni dio sa srednjim izblijedjenjem@tonisaura_barbershop

Tanki bočni dio sa srednjim izblijedjenjem

Blago nakošen bočni dio dodaje jedinstven okus ovom čvrstom srednjem izblijedjelom quiffu. Gornji dio srednje duljine oblikovan je u stojeći val nježne teksture, a glatke rubne linije suptilno se nastavljaju u gotovo neprimjetnoj bradi.

Klasična kosa sa šišanjem sa strane@javi_thebarber_

Klasična kosa sa šišanjem sa strane

Jedna od najboljih stvari u kombinaciji Dapper Part/Taper/Brushback je ta što omogućuje beskrajne mogućnosti oblikovanja glava svih oblika i veličina.

Ako ste zabrinuti da će vam bilo koja duljina do vrha produžiti ionako dugačko lice, postavite tvrdi dio dovoljno visoko da prekinete obris glave, stvarajući izrazito razdvajanje glave i kose. Četkicom za prste duljine izravno od tog dijela pri bočnom nagibu, dobit ćete kombinaciju fine teksture koja će poprimiti ovaj klasični izgled.

Čvrsto stiliziran sa suženim poprsjem@mintbarbershop

Čvrsto stiliziran sa suženim poprsjem

Silueta ove frizure sugerira posadu redova nositelja, vjerojatno se zove Blaine i ironično nema pojma što je restoran Big Boy. No, zbog poprečno tvrdog dijela koji nije u centru, ovaj je rez postao konj drugačije boje.

Sužene strane i stilizirani vrh dovoljno su tradicionalni, ali kad se upare s avante garde postavkom tog tvrdog dijela, postaju nešto iznimno.

Pompadour s teksturom@cutsbyerick

Pompadour s teksturom

Skromnija verzija tvrđeg dijela. Lagano sužene strane ne odvlače pažnju od teksturirane pompe iznad. Ovo je robustan izgled za koji je potrebno minimalno jutarnje oblikovanje.

Klasični konus s četkom prema gore@we_married_hair

Klasični konus s četkom prema gore

Valovita duljina na vrhu nije preduvjet za dapper izgled. Kraći brušeni usjev postiže jednako profinjen izgled uz minimalno održavanje. Čista koža izblijedjuje komplimentira tamnu ili čak slanu kosu.

Tanki dio s češljanom bočnom četkom@rockstarsbarberscradleyheathr

Tanki dio s češljanom bočnom četkom

Kao što se vidi na mnogim modernim momcima u Velikoj Britaniji, ova je četkica sa strane isčešljana i oblikovana do savršenstva s elegantnim visokim dijelom.

Klasični tvrdi dio sa bočnom četkom@chris_barbercode

Klasični tvrdi dio sa bočnom četkom

Još jedan rez koji koristi neortodoksno postavljanje tvrdog dijela, malo više od standarda. I suženo blijeđenje ispod i valovita duljina na vrhu odmaknuti su od ovog dijela pod bočnim kutom, dodajući kretanje valovitosti vala.

Slojeviti vrh s Undercut Fadeom@javi_thebarber_

Slojeviti vrh s Undercut Fadeom

Undercut fade može izgledati jednako veličanstveno bez ikakvog dijela; umjesto dramatičnog kontrasta, glatka kohezija između kratkog i dugog. Držite rubove uređenim i doista ispušite pompadur za veliki, podignuti i teksturirani stil.

side-parts-patty_cuts@patty_cuts

Poluregulacijski rez

Unatoč strogom nazivu inspiriranom vojskom, rez je jedan od najsvestranijih formalnih stilova. Sve što je potrebno je dulja, uredno počešljana kosa na vrhu, s kraćim, suženim (ako ne izblijeđenim) stranama. Odabir tvrdog dijela ili ne i postavljanje samog dijela omogućuje gotovo beskonačne izbore.

bočni dio@tonisaura_barbershop

Češalj inspiriran regulacijom nad stilom

Ova verzija regulacijskog reza koristi tipičniji položaj za tvrdi dio, ali smanjuje izblijedjevanje kože dovoljno da definira rubove u zaliscima, a jedva u gotovo nevidljivu duh bradu. Prilikom personalizacije klasike sve je u detaljima.

Ružičasta boja@jubei_ma

Ružičasta boja

Slično propisima (i stvarno sve isprobane frizure) pompadour nudi mnoge mogućnosti.

Od rockabilly stava Briana Setzera do kazališne melankolije Morrisseyja, ova bi verzija izgledala kao kod bijele majice i gomile Lucky Strikes kasnih 50 -ih.

Fino izblijedjeli hram@domthebarberian

Fino izblijedjeli hram

Na svjetlijem tenu, svijetla kosa ima prednost što se gotovo nevidljivo blenda jer blijedi prema koži. To se može upotrijebiti za dramatičan učinak, dajući rubovima efemernu sablasnost, a fino bočno brušena gornja tonska dubina između svjetla i sjene.

Klasični Pompadour s elegantnim sužavanjem@javi_thebarber_

Klasični Pompadour s elegantnim sužavanjem

Još jedna vrsta pompadoura, ova verzija stavlja teksturirano ispuhavanje brušeno prstima, dodajući sve vrste slojeva na vrh. Također, dokaz da elegantna pompoznost ne mora uvijek biti uparena s izbrijanim licem.

tanka kosa@blackfishbry

Drop Fade s klasičnim vrhunskim obrezivanjem

Ne morate uvijek pokušavati izumiti kotač. Ponekad vam je potrebno samo čisto kapanje s nekim valovima na vrhu.

Očistite bočne strane sa suženim stranama@blackfishbry

Očistite bočne strane sa suženim stranama

Ovaj elegantni stil izgleda dobro u svim bojama kose, ali posebno upečatljiv u kombinaciji s tonskom raznolikošću pješčane plavuše. Tvrdi dio ostavlja dovoljno duljine da formira suženje velike sposobnosti oblikovanja.

frizure za muškarce okruglog lica@blackfishbry

Stilizirani srednji vrh s tvrdim dijelom

Oživljavajuća svjetlost. Ovaj kroj ne bježi od svog teškog stila, odlučujući se za nematski proizvod za maksimalni sjaj. Pritisnite svoje zoot-odijelo i ispolirajte džepni sat jer ovaj kroj kaže da izlazite večeras!

oštrije šišanje@tonisaura_barbershop

Kompaktni gornji i tvrdi dio

Da se Vanilla Ice ikada trebao pojaviti na sudu 80 -ih, možda ga je njegov brijač udario s ovom respektabilnom verzijom svog kultnog ravnog krova.

Svakako, nema razloga da uvijek idete na meke valove standardne nadogradnje. Pomiješajte ga s oštrijim kutovima na vrhu i uredno izblijedjelim stranama.

oštrije šišanje@rio_black_rose

Dugačak vrh Slick Back

Uz bilo koji zalizani stil uvijek postoji rizik da izgleda … masno. Ova prozračna mat završna obrada prstima izbjegava to zadržavajući teksturirani volumen s tjemena. Ukusni dio i rafalno blijeđenje zaokružuju ovaj ležerni pogled na obično agresivniji izgled uzvraćanja.

dapper frizura@blackfishbry

Srednje blijedi i klasični poslovni rez

Ovo je sada tradicionalniji pristup klizanju unatrag. Sugerira asertivnost, odlučnost, inteligenciju; vjeroispovijesti moćnika. Pomiješajte ga zadržavajući oštar izgled s glatkim blijeđenjem umjesto tipičnog tvrdog dijela.

dotjeran@blackfishbry

Češalj stilizirane gornje i sužene strane

Otprilike toliko ljepše koliko se frizura može postići. Besprijekorno izblijedjelo s niskim padom, bez zulufa ispod praktičnog tvrdog dijela, s dotjeranom bočnom četkom na vrhu koja bi vašeg pradjeda učinila ponosnim.

oštrije šišanje@rio_black_rose

Blijeđenje s visokim padom i tvrdi dio s dugim vrhom

Ovaj jedinstveni rez govori o paklu sa standardnim tvrdim dijelom, a umjesto toga se odlučuje za koso ugao koji počinje daleko iznad gornjeg sljepoočnice, protežući se cijelom dužinom krune. Dugački usječeni vrh češalj je sa strane češljem sa širokim zubima, dajući mu teksturu.

počešljati@jeremywexlerhair

Klasični konus i češalj

Dekonstruirani dio, jednostavan konus i gornja bočna četka srednje duljine. Što se ne voli u ovom opuštenom stilu s niskim održavanjem?

Frosty White Mohawked Brush Up@faraz_rouhi_

Frosty White Mohawked Brush Up

Vrlo hipsterski izgled, ali ako se učini ispravno, može izgledati elegantno. Mrazna bijela boja čini ga trendovskim, dok je vrh blago očetkan i pomalo mohawked potpomognut grizlijom bradom koja sve čini savršenim.