20 Modno elegantnih varijacija sa potisnutim rubom sa strane

Undercut sa strane je neobična varijacija frizure s podrezom koja definitivno nije za svakoga. U ovoj verziji, bokovi i leđa su kratko ošišani na tradicionalan način. Međutim, vrh ima nekoliko centimetara dodatne duljine. Kosa ispred vas može sezati sve do brade ili čak do nje. To je jedinstveni asimetrični pogled na podrezivanje koje kombinira sofisticirani izgled podrezanog s hrabrim izgledom duge kose.

Podrezana duga kosaZasluge: Frizeri za pletenice

Ovo je lijepa frizura ako volite dugu kosu, ali želite estetiku podrezane frizure. Kosa na vrhu također se može nositi u gornji čvor, što je verzija muške punđe. Unatoč svojim divljim razlikama od ostalih varijacija podreza, možete učiniti dosta s tim. Međutim, to nije najbolja frizura za ured.

@adamjosephchase/ Instagram

Kako stilizirati potkresivanje sa strane

Budući da je ovo super dugačak stil, trebat će mu proizvod s jakim držanjem. Poput nepovezanog podrezivanja, bočno pomerano podrezivanje zahtijeva glasnoću. The Suavecito Firme i Layrit Super Hold odličan su izbor za ovaj rez. Dobro utrljajte proizvod i počešljajte kosu na jednu stranu. To daje asimetrični izgled koji je ključan za potkresivanje sa strane.

Za više ideja pogledajte galeriju ispod:

Side Swept Dyed Fringe Justina Biebera DFree / Shutterstock.com

Bočno obrisano rubno rublje Justina Biebera

Justin Bieber godinama je imao prilično veliki broj frizura, uključujući i ovu upečatljivu stranu. Dugi pramenovi kose spušteni sprijeda odmah su uočljivi i daju ovom stilu jedinstven utjecaj.

Drop Fade s afro diskonekcijomizvor

Drop Fade s afro diskonekcijom

Ova moderna kombinacija afroa i undercut -a istaknuti je stil. Veliki obrijani dio odvaja dva različita stila i ujednačava frizuru.

Bočni brušeni pramenovi s podrezanim konusom@giuse_laguardia

Bočni brušeni pramenovi s podrezanim konusom

Elegantan, ali zabavan, ovaj trendovski izgled sa strane idealna je opcija za dečke koji žele frizuru s velikodušnom dozom osobnosti.

Blijeđenje kože slojevima@titan_barber

Blijeđenje kože slojevima

Evo ekstremnijeg stila koji gotovo ulazi u teritorij lažnih jastrebova. Visoka blijeda kosa i bočna kosa stvaraju dramatičan prekid koji razlikuje ovaj stil.

Bočno brušeno sa Undercut Taper Fadeom@ambarberija

Sužena blijeda plava kosa

S prelijepljenjem i raščešljanom kosom, ovaj preppy stil izvrsna je frizura za uživanje u dnevnom (ili noćnom) izlasku.

Rezanje valovitom regulacijom@jelle.vissers

Rezanje valovitom regulacijom

Ovaj swoopy stil pokazuje kako se elementi podreza mogu stilski izmijeniti. Viseća kosa sprijeda savršeno pristaje valovitom kretanju šišanja.

Bočno češljana koničasta izblijedjela kosa đumbira@andrewdoeshair

Crown Taper Fade

Zahvaljujući visokom bočnom dijelu, ovaj stil otkriva krunu glave, stvarajući jedinstvenu kružnu žarišnu točku.

Moderni prtljažnik slonova@titan_barber

Moderni prtljažnik slonova

Slonovo deblo postalo je kategorija za sebe, kategorizirano prema pramenu kose nalik na deblo koje visi sprijeda. Ovo podrezivanje koristi trup za nastavak kretanja stvorenog dlakom počešljanom kosom.

Sa strane obrisan Undercut s bradomZasluge: Frizeri za pletenice

Sa strane obrisan Undercut s bradom

Ako tražite jako dug i moderan stil, ne tražite dalje. Izuzetno blijeđenje kože naglašava kosu dugu do obraza i dugu bradu.

Podrezana kovrčava duga kosaZasluge: Frizeri za pletenice

Podrezana kovrčava duga kosa

Još jedan dugačak i privlačan stil, ovo podrezivanje oslanja se i na duljinu i na volumen. Ponovno, blijeđenje kože koristi se za stavljanje fokusa na kosu sprijeda i na vrhu.

Plavuša | Podrezan, obojen, sušen fenom@alan_beak

Plavuša ističe s Undercut -om

Prvo se želim pozabaviti kontaktnom lećom na neki način komplimentira cijeli izgled srednje nasukanog labavog pompadoura sa stranama suženim s izblijedjenjem prema sljepoočnici. To također ulazi u područje niskog blijeđenja, ali te tetovaže prilično dobro otkrivaju blijeđenje.

teksturirano, sa strane pomerano, šiljaste šiškeJedinstvena vizija/Shutterstock.com

Ugaoni rub s teksturom sa strane

Ovo bočno pomeranje kvalificira se kao jedno od najmodernijih koje ćete pronaći zbog niti srednje duljine koje povećavaju gustu teksturu na vrhu. Stranice su kao i uvijek sužene, ali nećete izblijedjeti jer je ponekad manje više.

Otvoreni dimnjak sa bočnom četkom@4hairpleasure

Otvoreni dimnjak sa bočnom četkom

Koliko često vidite tanku kosu s toliko volumena i ovako gustom teksturom? Nije često točno, pa evo. Recept je vrlo jednostavan, stavite sušilo za kosu na suprotnu stranu bočnog brisanja, a zatim ga koristite voskom za kosu kako biste ga okrenuli na drugu stranu kako biste dobili tu prefinjenu pahuljicu. Ne zaboravite na sužene strane koje izblijedjevaju i poboljšavaju vrh.

Plava kosa gotovo slonova@johnny_snips

Plava kosa gotovo slonova

Uglađena tanka kosa izrasta u dugačke niti na vrhu i ušuškano brisanje čine da izgleda puna života. Sljedeće ovdje je podrezivanje sa sužavanjem sa strane, a labavi izgled nasukanog volumena daje volumen iako je tekstura kose tanka.

Bikovi rogovi@luiiisc_

Bikovi rogovi

Dakle, pričekajte, postoji podrezivanje, zatim dolazi do sužavanja i glatkog bočnog brisanja sa vrhovima srednjih niti. Zanimljivo je da su pramenovi obojeni prema vrhovima, a to samo pojačava panache. Još nismo ni spomenuli otmjene brkove, to je trešnja na torti.

Valovita kosa s Undercut Drop Fade@cutsbyerick

Valovita kosa s blijeđenjem suženja

Gusta valovita kosa na vrhu s finim srednjim blijeđenjem ono je što nazivamo suave stilom. Izblijedjenje sljepoočnice koje je uklopljeno u bradu čini veliku razliku jer strnjikasta brada prilično dobro uravnotežuje cijelo lice. Poravnata linija koja je kutna i oštra iskače sasvim dobro.

Prljavo plavuša obrisana sa plave strane_@javi_thebarber_

Prljava plavuša sa strane pometena

Ovaj stil ima toliko malih elemenata koji nadograđuju cijelu ovu kombinaciju uličnog pametnog izgleda. Velika strana sa tankom kosom srednje niti sa zašiljenim stranama privlači svu pozornost na vrh. Štoviše, boja suhe plavuše samo ga čini boljim.

Podrezano šišanje kose@ virgiltb

Podrezano šišanje kose

Podrezivanje sa suženim stranama izblijedjelim sljepoočnicom uklopljenom u bradu čini cjelokupni izgled. Postava s oštrim oštrim kutom pokazuje detalje i mršavost izgleda. Svilenkasto gornji dio srednje nasukane boje s istaknutom bojom, pričekajte da vjetar prostruji kroz tu kosu.

Undercut Side Brushed sa suženim stranama@zeke_the_brijač

Bočni Quiff s konusom

Napuhani quiff sa srednje nasukanim vrhom s tim debelim volumenom daje vrlo nježan, ali robustan izgled. Osim toga, bočne su strane sužene, a podšišana strana sa gustom bradom stvara svu potrebnu ravnotežu. Zajedno koristite sušilo za kosu i vosak za kosu.

Side Swept Undercut@tonisaura_barbershop

Dizajn podrezanih i tvrdih linija

Tvrdi dio s debelim bočnim brisanjem izgleda moderno i moderno. Dodajući tome, pad blijedi i sužene strane skreću pozornost na vrh. Istaknuta boja dimne grube teksture čini je zabavnijom. Obrijani prorez na leđima daje komplimente i čini ga sjajnijim.

strana pometena podrezana@rafaxhair

Gornje srednje duljine s podrezanim rubom

Gusta kosa s gustim volumenom i dodatnim bočnim brisanjem čini ovaj savršen retro, ali moderan izgled. Nisko blijeđenje iznimno je nisko i daje blagi pad izblijedjenju, a postava je tako suva da ne može proći nezapaženo. Vrh je toliko intenzivan da nikad ne privlači manju pozornost.

Side Swept Undercutod @travisanthonyhair

Mid Fade s voluminoznim quiffom

Je li to nisko i srednje blijeđenje? Možda oboje s suštinom hrama blijede. Slijedi sužena oštra linija, zatim vrh je poput srednjih niti. Veliki uvijeni vrh s razbacanom teksturom i svilenkastom kosom čini ga sasvim u redu.

Quiff s rubovima s Undercutom@barbermikethomas

Bočno pometani konus bledi

Ovdje je podrezivanje prilično očito sa stranama koje se sužavaju iako postoji značajan opseg dok se stapa u bradu kako bi imali jedan cijeli izgled. Vrh je tanka kosa, ali dugi pramenovi čine da izgleda gusto i debelo, ne zaboravite malo voska kako bi ga zadržali na mjestu.

Odspojena strana Swept UndercutOdspojena strana Swept Undercut, autor @criztofferson

Odspojena strana Swept Undercut

Vau! Nitko nije vidio da to ide kako treba? Prorez za bradu zasigurno je neki novi trend i prilično makov. Kosa na vrhu je druga priča za sebe, obojani labavi tanki pramenovi čine je hipičkom. I ne samo to, već srednji izgled s oštrim poravnanjem gura svu pozornost na vrh i bradu.

Side Swept UndercutSide Swept Undercut, autor @ambarberia

Low Fade sa stiliziranim srednjim vrhom

Pozdravite otmjenog podrezanog stijena sa strane, s infuzijom pompadoura i vrlo retro engleskim stilom u cjelini. Stranice su elegantno sužene bez naglih podrezivanja ili blijeđenja, samo čista klasa. Vrh je oblikovan tako da ostane na mjestu s pahuljicama koje dolaze sušilom za kosu.

Long QuiffLong Quiff, od @spukthebarber

Long Quiff

Je li ovo quiff ili pompadour, pa izgleda možda oboje i još jedna stvar, slonov prtljažnik! Srednje blijeđenje vrlo je elegantno s ravnom linijom, što nije baš uobičajeno. Volumen na vrhu je vrlo gusta i suha tekstura s kovrčama uvijek uspije.

Side Swept UndercutSide Swept Undercut, od @barberdeano

Slonova prtljažnica s krevetskom glavom i visoko blijeđenje

Slonov prtljažnik postaje sve popularniji i ovaj retro stil postaje nova normalnost. Blijeđenje sa strane ipak je lukavo jer se nalazi između sredine blijeđenja do visokog blijeđenja i izblijedjenja hrama. Vrh je gust s tamnom bojom.

Side Swept Undercut + Faux Hawk + Kutna resaSide Swept Undercut + Faux Hawk + Kutna resa, od @barberdeano

Side Swept Undercut + Faux Hawk

Srednje do nisko blijeđenje oko hrama zasigurno čini ovaj stil popularnim sa dugim pramenovima srednje veličine s kovrčavom teksturom. Pramenovi su bočno ljuljani bez proizvoda, tako da izgleda ležerno, ali elegantno po svim osnovama. Vezati ga ponekad kada nosite odijelo i bum, to zovemo panache.

Side Swept Undercut@dannyandcobirbers

Srednje bočno pomerano podrezano

Dobrodošli tankokosi kovrčavi deblo slona s oštrim podrezom na rubu kose. Zatim su bočne strane vrlo fino izblijedjele, a sljepoočnica se uklopila u bradu kako bi izgledala još crtice. Svakako će vam trebati sušilo za kosu i vosak kako biste ovaj stil zadržali cijeli dan.

Podrezani pramenovi sa strane@alan_beak

Podrezani pramenovi sa strane

Elephant Trunk upravo je dobio novu notu, šiljasti nasukani vrh sa stranicama koje su obrezane radi sužavanja, a zatim izblijedjele, što ga čini vrlo elegantnim, ali modernim izgledom. Srednje blijeđenje je tako elegantno i daje čist izgled cjelokupnom stilu.

Bočno pometena, sužena podrezanaBočno pometena, sužena podrezana, od @mattjbarbers

Bočno pometena, sužena podrezana

Prvo, pušenje je zaista štetno za zdravlje, ali stil nikada nije. Ovo bočno brisanje nije samo još jedno bočno brisanje. Podrezivanje je ovdje skriveno tako da ima pahuljastu stranu koja je također blago nasukana. Gusta tekstura sa zlatnom bojom čini ovo vrlo zdravim izgledom, bez pušenja.

Side Swept Undercut@mensworldherenkappers

Side Swept Undercut

Najbolji dio bočnog brisanja je njegova svestranost, a i to što ovdje vidimo gotovo je deblo slona. Bočne strane su podrezane, sužene, a sljepoočnica također sužena i nije izblijedjela. Četkanje po uzorcima prstiju vrlo je ležerno, ali koristi češalj za kosu prilikom ljuljanja formalnog izgleda.

Side Swept Undercut s brkovima

Zasluge: Frizeri za pletenice

Side Swept Undercut s brkovima

Što još treba? Vrlo čist bočni čistač s dlačicama sa strane. To je dodalo intenzivno podrezivanje sa stranom koja se sužava, a zatim stapa u vrlo gustu, ali dobro njegovanu bradu. Sve to plus brkovi čine dan. Sve u svemu, ovo je vrlo gusta frizura koja je dobro izbalansirana.

Valoviti vrh s klasičnim podrezivanjem

@mattjbarbers

Valoviti vrh s klasičnim podrezivanjem

Još jedan dan, još jedan pogled bočnog brisanja sa tako hladnom snagom. Vrh je valovit sa polukovrčama sa svih strana, a strane sužene tek toliko da se dobro uklope u bradu. Sve to s mat bojom na vrhu je savršeno.

Valovito visoko i zategnuto

Zasluge: Frizeri za pletenice

Nula leđa i strane Undercut

Nisam li vam rekao da je podrezivanje sa strane samo nešto što je vrlo prilagodljivo. Sve to i samo pogledajte, zalizana tekstura s obrijanim stranama s rezačima size0 svakome uljepša dan. Vrh je debeo i gurnut unatrag s napuhanom teksturom, tko se time ne bi uplašio.

Undercut nije povezan s resama

Izvor

Undercut nije povezan s resama

Sjetite se da smo već vidjeli slonovski prtljažnik, pa ovo je samo obrnuti deblo slonova s ​​više smisla. Stranice su vrlo blago sužene, a ostatak je odrezan škarama veličine 0. Strnište dolje čini ga vrlo svježim i daje naznake ravnoteže.

Kutna resica izbijeljena

izvor

Kutna resica izbijeljena

Ovaj se nikada ne može usporediti sa cijelom duljinom niti. Sve to s posebno suženim stranama čini stil toliko zabavnim. Plava boja na vrhu čini je još istaknutijom, a ravna tekstura kose može se okrenuti u bilo kojem smjeru, ovisno o izgledu koji tražite.

Side Swept Undercut Shorter

Side Swept Undercut Shorter

Molimo vas da pozdravite dapper i gentleman verziju podrezanog bočnog brisanja. To je ono što nazivamo vrlo uravnoteženim izgledom bez kompromisa u dijelu stila. Stranice su sužene škarama veličine 2/3, što pomaže pri stapanju sa strništem. Gornji dio je bočno brušen, ali duljina čini razliku.

Undercut Brush Up

Zasluge: Frizeri za pletenice

Undercut Brush Up

Tko kaže da brisanje sa strane mora biti potpuno čisto? Pogledajte samo ovo, ne daje li to jako motoristički, grubi osjećaj? Vrh je vrlo debeo i gust, ali je blago uvijen, a sve to sa stranama podrezanim suženim s uzorcima na stranama što ga čini zabavnim.

Dugi bočni rub

izvor

Dugi bočni rub

Čini se da je ovaj izravno iz Met Gala. Klasični recept držeći vrh dugim, poput vrlo dugačkog, ispravite ga radi zabave, a zatim se sa strane reže podrezan. Na kraju, bočne su strane tako fino sužene da pomažu ulijevanje u bradu.

Side Swept Undercut Wet

Side Swept Undercut Wet

Ovo je jedna od varijacija zalizanih leđa koja također pada pod bok, jer vidimo da ima čisti i debeli bočni dio. Bočni dio također djeluje kao tvrdi dio sa stranama koje su sužene izblijedjele, a hram čisto izblijedio. Čist izgled brijanja čini ovo urednim.

Zachary's Side Swept Undercut

CarlaVanWagoner / Shutterstock.com

Zachary’s Side Swept Undercut

Zach, možeš li prestati s panachem samo na sekundu? Kao što samo pogledate ovo, nasukane vibracije nalik na slonovski prtljažnik previše su dobre za gledanje. Stranice su sužene i nisu izblijedjele, ali pogledajte hram, oštar, a ne onaj koji vidite svaki dan.

Jednostavno pomeranje sa strane

Dean Drobot/Shutterstock.com

Jednostavno pomeranje sa strane

Bočno brisanje ne mora biti uvijek otmjeno, ovo je prilično općenito i može se ljuljati na zabavi, ali i u svečanoj prigodi. Recept je jednostavan, bočne strane sužene, a vrh je malo bolje teksture.

Burst Fade i bočno češljani vrh

Alones / Shutterstock.com

Burst Fade i Natural Part

Bočno brisanje može biti jedan od najformalnijih stilova ako želite, poput ovog. Vrh je pompadour-y sa bočnim zanosom prema njemu. Pahuljice su vrlo živahne i povećavaju duljinu lica. To je poboljšano sužavanjem i izblijedjenjem strana. Hram je izblijedio kako bi dao nešto čišći izgled.

Bočno blijeđenje i duga polovica

@luiiisc_

Bočno blijeđenje i duga polovica

Predstavljamo najviše hipsterskih bočnih zamaha. Vrh je vrlo dugačak sa stranama koje se sužavaju na mjestima gdje se blijedi. Blijeđenje hrama pomaže pri miješanju brade s vrhom koji je vrlo dugačak. Može se čak imati i hladan gornji čvor.

Očistite Undercut Fade s vrhom velike glasnoće

@deakinandwhite

Očistite Undercut Fade s vrhom velike glasnoće

Da je zalizano naduvano, ovako bi to izgledalo i sreća za nas, ovo je također uklonjeno sa strane. Štoviše, podrezivanje je prilično istaknuto s tim čistim stranama što više možemo očekivati. Rečeno je da je hram izblijedio, ali ne i brada, gusta brada također sidri izgled prilično dobro.

Gentleman Side Swept Alert

@giuse_laguardia

Gentleman Side Swept Alert

Ovo je nova normala, posebno sa stranama koje su sužene i nisu izblijedjele, tako da se prilično dobro uklapa u bradu. Vrh je, međutim, vrlo jednostavno pomponiran, a zatim četkan sa strane, a kako bi se postigla ta dodatna milja, boja za isticanje čini ga vrlo hladnim.

Spusti nisko blijeđenje sa bočno raščlanjenom stranom

@raduvitca

Spusti nisko blijeđenje sa bočno raščlanjenom stranom

Prilikom ljuljanja smokinga potrebna je ova frizura. Pogotovo s onim čistim bočnim dijelom sa suptilnim tankim dijelom. Bočne strane su izblijedjele s vrlo drskom bradom. Tanki dio podržan je dvostrukom linijom koja nije baš uobičajena, pa je sve u svemu ovo prilično egzotičan izgled.

Retro klasično bočno brisanje tvrdih dijelova

@cresswellbarberco

Retro klasično bočno brisanje tvrdih dijelova

Trebam li uopće reći da ovaj stil nikada neće izaći iz mode. Kako je rečeno, vrh je prilično debeo, a strane su prilično sužene kako bi se kontrolirao izgled. Ta tanka strnjika čini jedan lijep pokušaj uravnotežiti izgled.

Potisnut ili odbijen?

@russ_thebarber

Odgurnuto ili odbijeno?

Blijeđenje i podrezivanje idu ruku pod ruku. Ni ovaj se ne razlikuje. Ovdje je gornji dio blago zaobljen sa stražnje strane u obliku podreza. Učinite ovaj izgled zabavom ili sastankom, funkcionira u oba smjera.

Tanka kosa gurnuta natrag

@adribarbeiro

Tanka kosa gurnuta natrag

Manje je više i na tome se temelji ova frizura. Podrezivanje je prilično suptilno s gornjim dijelom koji se gura unatrag i bočno brušenim u isto vrijeme. Smanjivanje kapljica čini sve urednim i hladi u isto vrijeme.

Bočni dio s tvrdim dijelom za zabavu

@natpanurai

Bočni dio s tvrdim dijelom za zabavu

Tvrdi dijelovi ponekad oduzimaju zasluge potkopanom, ali hej, to je to. Stil je ovdje poprilična mješavina undercut -a s tvrdim dijelom i sirastog bočnog zamaha koji ima neke dlake. Ta pahuljica dodaje dodatni izgled cijelom izgledu.

Vikinški Undercut s debelim brkovima

@adribarbeiro

Vikinški Undercut s debelim brkovima

Taj pogled, ta kosa i ti brkovi; sve je to ozbiljno. Nema šale ovdje, vrh je zalizan s minimalnim namotom. Štoviše, strane su obrijane i obrijanom bradom, osim brkova, što potpuno dodaje život više.

Tanka plava češljana kosa sa strane

@anthonydelucv

Tanka plava češljana kosa sa strane

Suptilno podrezivanje ponekad je teško istaknuti jer se radi s pažnjom na detalje za dio. Vrh je srednja boja sa bočnom četkom koja mu dodaje više života. Bočne strane su se dosta dobro suzile i uklopile u bradu.

Zakrivljeni pahuljica sa bočnom četkom

Samo zaplešite/ Shutterstock.com

Zakrivljeni pahuljica sa bočnom četkom

Očigledno nije uočljivo podrezivanje sa strane razdvojeno nešto što ovdje ne primjećujemo, ali to je ključ ovog stila. Vrh je blago kratak, dok su stranice uredno sužene za taj volumen, ali na čišćoj strani.

Retro brkovi sa bočnim brušenim vrhom

Eugenia Porechenskaya/ Shutterstock.com

Retro brkovi sa bočnim brušenim vrhom

Undercut je onaj element koji se sasvim dobro uklapa u većinu stilova, baš kao i ovaj, s vrhom drskim vrhom sa dugim nitima sa strane i sa duljim leđima.

Tanka kosa sa podšišanom stranom Swept Top

ArtOfPhotos/ Shutterstock.com

Tanka kosa sa podšišanom stranom Swept Top

Možemo li samo pljesnuti rukama za taj pahuljasti gornji dio sa zašiljenim bočnim stranama koji uključuje neke zgodne stvari. Tekstura tanke kose zadržava gustoću volumena, a mješavina sljepoočnica lijep je dodir frizure gdje brada izravnava vrh prilično uredno.

Bočno pometena podrezana sa dugim vrhom

@ cutbydk

Bočno pometena podrezana sa dugim vrhom

Podrezivanje je prilično važan faktor svake frizure i ovdje, kao što vidimo, bočno brisanje je prilično otmjeno, ali podrezivanje ga skida. Konusno blijeđenje sa strane poboljšava čisti izgled pogotovo jer je postava prilično kutna i jasna.

Retro Undercut Pompadour

@m15brijačnica

Retro Undercut Pompadour

Vrlo uglađen i retro stil ovdje je u svom sjaju. Vrh je bočno pometen i masivno podrezan. Bočne strane su izblijedjele ili bolje reći koža obrijana bez dlake. Brkovi su otmjeni s uvojcima na oba kraja.

Sidde Swept Undercut s retro brkovima

@m15brijačnica

Sidde Swept Undercut s retro brkovima

Vrlo jednostavan, ali uredan izgled upravo ovdje s vrhom debelokosih bočnih brisača plus suženim stranama. Strnjika s brkovima znatno olakšava život i dodaje mu retro osjećaj.

Ta tvrdo rastavljena bočna četka

@chadius_maximus

Ta tvrdo rastavljena bočna četka

Teži dio odmah krade predstavu jer pomaže stranama u smanjenju. Glasnoća u usporedbi s vrhom. Vrh je paperjast i bočno četkan za taj maksimalni opseg. Bočne strane se prvo sužavaju, a zatim blijede prema hramu.

“>