20 primjera muškog izrezivanja zujanja + savjeti i vodič za rezanje

Objavili smo o gomili frizura koje su izdržale test vremena, od pompadoura do bočnog dijela klasičnog džentlmena. Iako se buzz cut uklapa u ovu kategoriju, to je također fantastična opcija za mušku frizuru iz mnogih drugih razloga. To je doista stil koji se ne zahtijeva održavanje, a možete ga čak i sami izrezati u udobnosti vlastitog doma.

Dave Franco, Butch CutWentworth Miller Burr Cut, DFree / Shutterstock.com

Buzz cut jedna je od onih osnovnih frizura koju poznaje svaki brijač na svijetu. Neki ga vole, a drugi mrze, ali nema osporavanja njegove minimalne forme i klasičnog statusa. Možda je najpoznatija upotreba izrezanog zujanja za vojnike. Za njih je ova frizura odluka funkcije nad modom jer im pomaže da se brže ohlade i bolje vide (bez šiški na putu). Ali mi u Haircut Inspiration mislimo da je šišanje jednako moderno koliko i funkcionalno.

U ovom ćete članku naučiti sve što trebate znati o tom kroju u slučaju da razmišljate o ovom utilitarnom, ali modernom stilu.

Chris Evans Butch CutButch Cut Chrisa Evansa, zasluge: Everett Collection / Shutterstock.com

Što mi treba za rezanje zujanja?

Uopće vam ne treba mnogo da biste dobili šiljast glas. Ovo je jedna od najvećih prednosti ove frizure: Možete imati gotovo bilo koju vrstu kose, bilo koju boju kose i bilo koji oblik lica kako biste dobili sjajnu frizuru koja izgleda dobro. Ti su rezovi općenito kraći frizure, ali mogu varirati po duljini, pa definitivno možete imati dulju frizuru ako vas to zanima.

Da biste dobili ovu fantastičnu frizuru, sve što trebate je vaš brijač. 99% brijača zna ga rezati. Alternativno, ako želite uštedjeti putovanje u brijačnicu i imati dobar set aparata za šišanje, možete se čak i ošišati kod kuće. Ovaj rez doslovno bruji kosu kosom za šišanje, i to je to.

Paul Walker - rezanje zujanjaTinseltown / Shutterstock.com

Zbog jednostavnosti i lakoće šišanja kod kuće, ovaj je kroj popularan izbor među štedljivim pojedincima koji žele jednostavnu frizuru. To je također lijepa frizura za mlade dječake, jer im i kosa ostaje kratka i ne zahtijeva da odlaze od kuće.

Ali nemojte još povlačiti okidač – prije nego što kažete da na buzz cut, morat ćete uzeti u obzir nekoliko stvari. Opipajte oko glave da vidite imate li velike izbočine. Te izbočine postat će prilično izražene ako se odlučite za kraći rez (štitnik#3 ili kraći). Isto vrijedi i za ožiljke koje imate na glavi. A ako imate veće uši, budite svjesni da će im ovaj rez još više stršiti.

Iako postoji nekoliko ograničenja, buzz cut je iznenađujuće svestran. Hladi vas i djeluje s većinom oblika lica. Povrh toga, dobar je i rez za povlačenje linija kose, jer priroda šišanja čini vašu glavu punijom i definiranijom.

Jason Statham kratki rezGa Fullner/Shutterstock.com

Kako smanjiti buzz

Evo iznenađenja za vas: “šišanje” se zapravo odnosi na šišanje. Da bi frizura bila ošišana, mora biti iste dužine oko glave. Unutar ove obitelji postoji nekoliko specifičnih vrsta koje možete birati. Njihova duljina i oblik međusobno ih razlikuju.

Prije nego što odete u brijačnicu kako biste dobili buzz cut, budite sigurni da znate koju varijaciju želite i koju postavku za šišanje koristi. Ako uđete u brijačnicu i samo zatražite rezanje, vaš brijač bi vam mogao dati super kratak ili super dugačak rez. Da biste bili sigurni da dobivate točno onu vrstu koju želite, trebali biste znati određeni naziv i postavku za šišanje koji se koriste za određeni rez koji tražite. Neki brijači također koriste različite nazive za pozivanje na određene varijacije, pa je poznavanje postavke alata za šišanje za željenu varijaciju ključno.

Evo nekih osnovnih varijacija i kako do njih doći:

zujanje izrezati@blackfishbry

Buzz s Fadeom

Ovo je klasični buzz cut s dodatkom modernog fadea. Ako niste spremni obrijati svu kosu, ovo je sjajan prijelazni stil prije nego što učinite taj korak.

zujanje izrezati@vsz_barber

The Fade

Ako vam zujanje sa cijele kose djeluje previše zastrašujuće, zatražite izblijedjenje u svom šišanju. Ne samo da je u trendu, već ćete imati i nešto kose na glavi. Ovo nije tradicionalni rez, ali je uzbudljiv način eksperimentiranja sa stilom.

Tom Hardy Indukcijski rezTom Hardy Induction Cut, Tinseltown / Shutterstock.com

Indukcijski rez

Ovo je najkraće zujanje, pomoću škare bez pričvršćenih štitnika (to se ponekad naziva i postavka #0). To je najbliže što ćete proćelaviti, a da zapravo ne obrijete svu kosu. Indukcijski rez je najekstremnija moguća varijacija zujanja pa se pobrinite da to zaista želite.

Colin Farrel Indukcijski rezColin Farrel Induction Cut, s_bukley / Shutterstock.com

Udovičin vrh

Uobičajenije je vidjeti rezove zujanja bez vrhunca udovice, ali ako se odlučite za rezanje brusom ili četkom, to i dalje možete pokazati. Ovo će raditi za različite duljine, pa koristite štitnike #1, #2 ili #3 na svojim škarama. Dodajte nekoliko funky kutova svojoj liniji kose kako bi ovaj izgled bio još uzbudljiviji.

Wentworth Miller butch cutFeatureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Burr Cut

Ovo je nešto manje ekstremna verzija indukcijskog reza. Općenito, brušenje se odnosi na rezanje zujanja koje je izrezano sa štitnikom #1, #2 ili #3 na škarama.

Burr CutDFree / Shutterstock.com

Burr sa zaliscima

Ovo je gotovo isto kao i burr, s dodatkom zaliski. Odrastite ih, a zatim ih ošišajte na istu dužinu kao i vaša kosa. Dlake na licu većine duljina dobro će upotpuniti ovaj izgled.

burr cutod @eddie_cuts

Buzz with Clean Lines

Ovaj duži rez ima blago izblijedjelo sa strane i podebljano sprijeda. Dok se šišanje na buzz često smatra frizurom s malim održavanjem, ova kutna verzija je oštra i zasniva trend.

Line Up BuzzcutLine Up Buzzcut, od @topmenshaircuts

Butch s Fadeom

Ne tako kratak kao tradicionalni rez, ovaj avanturistički stil omogućuje vam da pokažete svoju osobnost. Mekoća vaše duže kose u suprotnosti je s jednostavnim, preciznim linijama.

Burr Cut@Julije Cezar

Umjetnički buzz s fadeom i izrezima

Ako želite frizuru s lakim održavanjem, ali funky, odlučite se za buzz cut s fadeom i neke umjetničke izreze. Manje postupno blijeđenje učinit će da vam vrh kose, a izrezi izgledaju dulje.

Posada Cut Christian Bale

Butch Cut

Također se naziva rezanje četkom (a ponekad i rezanje žbukom), rezanje bučkice je zujanje srednje veličine koje obično koristi postavku za šišanje #4. Naš vodič o rezanju butcha ima sve što trebate znati o ovom izrezu.

Justin Timberlake Butch duže je rezaoEverettova zbirka / Shutterstock.com

Rezanje četkom

Rezanje četkom trebat će više održavanja od tradicionalnog zujanja. Budući da je dulji, morat će se stilizirati voskom. Ako je vaša kosa prirodno kovrčava, ovaj će se šišanje početi pokazivati.

Burr cut s Disconnected FadeBurr cut s Disconnected Fade, od @javi_thebarber_

Dramatičan nestanak

Ova frizura je dramatična i privlači pažnju. Izrežite oštricu na vrhu s malim izblijedjenjem i podebljanom, kratkom prugom između.

Butch Cut Urednoizvor

Jednostavno Fade

Iako je varijacija tipičnog zujanja, ovo jednostavno izblijedjenje i dalje je klasičan izgled. Čisti je rez i ne zahtijeva puno održavanja ili oblikovanja.

Ekipa Matta Damona ošišala se u Ivy LeagueTinseltown / Shutterstock.com

Ivy league

Ova pomalo trendovska varijacija šišanja izrezana je na isti način kao i krojevi posade, ali je znatno dulja. Kosa može biti dugačka čak centimetar na vrhu glave, što je neuobičajeno za ovaj rez. Za više informacija pročitajte naš vodič za šišanje Ivy League.

Kellan Lutz kratki, usitnjeni teksturirani rezs_bukley / Shutterstock.com

Posada Cut

Kroj za ekipu tehnički je izrezan, ali se razlikuje od ostalih stilova jer se sužava. Ovaj rez može koristiti postavke za šišanje koje se kreću od #3 do #6. Naš vodič kroz rezanje posade ispričat će vam cijelu priču.

Brad Pitt buzz cutFeatureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Cezar/Posada Cut

Ovaj je izgled kombinacija Cezara i krojeva posade. Dugačak je, poput Cezara, ali kosa nije sve iste duljine. Poput posade, suženo je sa strane. Ovaj je stil više rođak, ali je i dalje u istoj obitelji.

Cezar frizura Gerard Butlers_bukley / Shutterstock.com

Cezar rez

Cezarov rez dio je proširene obitelji rezova. Ima mnogo sličnosti, a možda je najistaknutija činjenica da se kod Cezara kosa kosi na istu dužinu po cijeloj glavi. Iako može doseći i do 3 inča u duljinu, mnogi se dečki odlučuju za mnogo kraću duljinu, od otprilike pola do jednog inča. Za više informacija pročitajte naš vodič kroz rez Cezar.

Chris Pine's Longer Buzz Cut s_bukley / Shutterstock.com

Chris Pine’s Longer Buzz Cut

Chris Pine izgleda tako slatko s ovom svježom, ali ležernom frizurom jednakog volumena. Ključno je koristiti škare veličine 3 ili 4 podjednako po vrhu, a zatim nježno suziti stranice. Na kraju, upotrijebite malo voska za kosu kako biste kosu samo počešljali sa strane. Trešnja na torti je brada koja prilično dobro radi na uravnoteženju lica.

Burr Cut Davida Beckhama s_bukley / Shutterstock.com

Burr Cut Davida Beckhama

Ne može li Beckham izgledati dobro na bilo koji način? Osjeća se nemoguće, u svoj slavi njegovih stilova ovaj sjajno sjaji bojom i jednakim volumenom po cijeloj glavi. Osim toga, njegova klasična brada nikad ne izlazi iz mode, zar ne??

privlačan mladićprivlačan mladić

High and Tight Recon

A ako želite ići još ekstremnije, razmislite o visokom i uskom izviđanju. Cijela glava (osim trake kose na sredini glave koja ide od čela do tjemena) ošišana je s #0 ili #1. Traka se zatim izreže s #2 ili #3. Zbog svog izgleda često se naziva frizurom “strip slijetanja”.

Zujani vrh s kutnom linijom@nickbarford

Zujani vrh s kutnom linijom

Što se savršeno slaže s linearnom linijom? Fina koža blijedi na rezanju zujanja. Ovaj stil je toliko uravnoteženiji s dugom, gustom bradom. Ovo je vrlo nizak stil održavanja, ali možda će mu trebati malo izrezivanja tu i tamo.

Zujani vrh s blago brušenim prednjim dijelom@ jediclippertricks

Zujani vrh s blago brušenim prednjim dijelom

Ovo je hipsterski stil koji je ultra trendseter. Ovo zujanje nije samo još jedno. Vrh je dulji nego inače, ali duga linija i nisko blijeđenje čine razliku. Ova frizura ide uz svečana odijela, soba neće skinuti pogled s vas.

Buzz s obrijanom linijom kose@nickbarford

Buzz s obrijanom linijom kose

Ovako izgleda klasični buzz rez s mrvicom modernog stila. Obrijana linija kose čini da ne izgleda uobičajeno i stoga izgleda svježe. Ovaj također ima podšišan sa obrijanim stranama, tako da je pažnja posvećena kosi na vrhu.

Drakeov Burr Cut s linijom prema goreTwocoms / Shutterstock.com

Drake’s Burr Cut s linijom prema gore

Ovo je klasični Drake kroj s tom zakrivljenom kratkom obrijanom linijom. Ovo je prilično lako postići, sve što trebate su škare veličine 1/2 s britvicom za brijanje. Samo da usavršite ovaj stil, ne zaboravite obrijati lin da bi iskočio. Nakon što završite, moći ćete repati u trenu!

visoka uska frizura

Visoko i zategnuto

Visoko i usko je još jedan stil kratkog zujanja. Reže se pomoću #1, #2 ili čak #3 sa strana i sa stražnje strane. Vrh se tada ošiša s postavkom za dva broja višom od one koja je korištena za bočne i stražnje strane. To stvara izgled “visoko i čvrsto”.

Fini kratki vrh s izblijedjelim vrhom@the_ramsey

Fini kratki vrh s izblijedjelim vrhom

Tko je mislio da Buzz Cut može biti apsolutno neformalan. Ovaj stil s ravnim konusom čini ga vrlo ležernim. Iako je frizura vrlo niska za održavanje, to može zahtijevati povremeno dotjerivanje škare. Na kraju dodajte da koža izblijedi kako bi zablistala.

Buzz Cut and BeardAndre+Nosov/ Shutterstock.com

Buzz Cut and Beard

Jeste li ikada vidjeli mrtvu ravnu liniju? Ovdje je! Koliko god izgledalo elegantno, prilično ga je lako postići. Ključ su iste dužine škare svuda uokolo sa sljepoočnicama tanko suženim. Osim toga, brada s mostom dodaje dodatni okus šišanju i čini ga raskošnijim.

Mid Faded Buzz Cut s urednom linijom@groomed_barber_club

Mid Faded Buzz Cut s urednom linijom

Afro kosa koja je tanka i iznimno valovita ponekad se teško održava kada je duga, ali ošišana čini sve to lakim, što je čini frizurom koja ne zahtijeva mnogo održavanja. Vrh je ošišan škarama veličine 3, dok se sa strane daje lijep pad.

Da biste poboljšali ovaj izgled, urednost je ključna, pa obrijajte strane malo kako biste izgledali kutno.

Kratka kosa s volumenom i blijeđenjem@hair_bello

Kratka kosa s volumenom i blijeđenjem

Ovaj buzz izrez čini se zanimljivijim samo zbog dvije stvari. Više volumena na vrhu i elegantno sužavanje blijedi. To je sve što vam je potrebno da generički zvuk pretvorite u fantastičan. Oh, i ne zaboravite te savršeno isklesane postave, detalji su važni!

Let's Party Buzz Cut@ virgiltb

Let’s Party Buzz Cut

Iako neki mogu osjećati da zujanje u rezovima nema života, pokažite im ovo. Ovo je ta otmjena verzija buzz cut -a. najbolji dio je što ga ne morate održavati. Kako ga sami imati? Jednostavno, dodajte obrijani prorez i upotrijebite ga kao rub podreza za sužavanje blijeđenja svega dolje.

Novi francuski usjev s izblijedjelim stranama@v.hugostyles

Novi francuski usjev s izblijedjelim stranama

Sjajni redovi, izblijedjele strane i kratki gornji dio čine odličan izbor. Vrh je ipak zujan dajući trunčicu francuskog usjeva. Trebalo bi malo voska za kosu kako bi sve bilo pod kontrolom. Sljedeća velika stvar je brada, gušća je od vrha kako bi dodala više života ukupnom stilu.

Oštre linije sa strogim rezanjem zujanja@ __dannycox__

Oštre linije sa strogim rezanjem zujanja

Pazite da ne dirate te postave jer su oštre poput oštrice. Osim toga, taper fade nevjerojatno je elegantan i uredan. Kako je rečeno, vrh je uredno zujan, a čelo je obrubljeno u ravnoj liniji. Može li to biti urednije sa čistim brijanjem?

Pitch Perfect Buzz Cut@garbermoriarty

Pitch Perfect Buzz Cut

Sve u vezi s ovim rezom nevjerojatno je savršeno. Ne lijevo ni desno, gotovo savršeno. Hram je izblijedio, a dio kose je rub suženja. Štoviše, postave su sužene, ali to privlači pozornost prema vrhu. Konačno, linija kose je ravna pa čelo izgleda kao da je nabrano i glatko.

Klasični zujanje s izblijedjelim stranama@domthebarberian

Klasični zujanje s izblijedjelim stranama

Ovaj sjajni rez različito pogađa svojom tankom teksturom i čistim suženjem sa strane. Postava je isklesana s rubom što joj daje vrlo detaljan izgled. Ukupni volumen na vrhu je nešto veći od strana pa ga čini gustim na vrhu, što balansira s bradom.

High Fade with Line Up@jose.crespo_

High Fade with Line Up

Valovito zujanje s visokim blijeđenjem ključno je ovdje, ali ne zaboravite na izblijedjele linije. Također, izblijedjenje hrama čini da brada iskače sa čežnjivim bradicama. Cijeli fokus ovdje je na vrhu s kuglanom teksturom.

High Fade i Buzz Cut@joshconnollybarber

High Fade i Buzz Cut

Predstavljamo klasični buzz kroj s plavokosom, debelom teksturom. Vrh je još uvijek gust kako bi držao korak s gustom teksturom kose. Stranice su čisto izblijedjele, a cijeli izgled elegantno čist bez brade. Zaljubite se u ovaj look sa smokingima i kladite se da se više neće vratiti.

Kratko obrezivanje i tvrdi dio@joshconnollybarber

Kratko obrezivanje i tvrdi dio

Dobrodošli u moderan buzz cut s hipsterskim zavojem. Bočno brijanje je ono što ga čini ispupčenim s prorezom obrva. Može li biti dodatno moderno? Ne. Undercut sa strane također ima izblijedjelo pa sve ovo čini zdravim pakiranjem, idite na rock ovaj izgled šampion!

Klasični Buzz Cut@joshconnollybarber

Klasični Buzz Cut

Ovo je prilično klasičan rez, ali tekstura je ono što privlači pozornost. Prozirno šišanje može se napraviti škarama veličine 1 ili 2 i nekim proizvodom tako da kosa ne spava, već stoji visoko. Poznajete bušilicu, izblijedite strane i popravite linije!

Ugaoni konus i postrojavanje@jose.crespo_

Ugaoni konus i postrojavanje

Može li ovaj stil biti elegantniji od ovog? Gusta i njegovana brada s nisko izblijedjelim sljepoočnicama sa stranicama i vrhom iste teksture. Oh, i ne propustite li prikazati koliko su oštri. Brada je, međutim, sasvim druga rasprava, savršeno ošišana i ošišana.

Šiljast šiljati vrh s izblijedjelim stranama@domthebarberian

Šiljast šiljati vrh s izblijedjelim stranama

Ovaj buzz izrez ima vrlo moderan osjećaj, počnimo sa suženim stranama s izblijedjenjem sljepoočnice koje gotovo izblijedjevaju. Osim toga, vrh je zašiljen kako bi donio više volumena, a rubovi kose uvijek dodaju to detaljno savršenstvo.

Uspješno organiziran i uglađen Buzz Cut@eddiefinestcutz

Uspješno organiziran i uglađen Buzz Cut

Afro kosa koja je prema zadanim postavkama blago guste teksture čini je savršenom za glatko šišanje. Gornji dio je izrezan škarama veličine 1 ili veličine 2 sa stranama koje su sužene. Postoji suptilno izblijedjenje hrama s nijansom sredine izblijedjenja gdje su postave izblijedjele na pola puta.

Čvrst, ali otmjen, sjajan Buzz Cut@ javi_thebarber_

Čvrst, ali otmjen, sjajni Buzz Cut

Istina je da je manje više i ovdje imamo sve odjednom. Oštra linija, čisto suptilno suženje blijedi. Štoviše, izblijedjenje hrama jednako je čisto koliko se može dobiti. Vrh je malo iznad zujanja, ali je sav položen za odmor dok proizvodi pomažu steći sjaj.

Debelo uzgojen afro buzz rez@barbershopconnect

Debelo uzgojen afro buzz rez

Afro kosi treba malo održavanja, ali kad se učini kako treba, čini čuda i provjerava to na primjeru. Uglovi i postave ovdje imaju tako nevjerojatan odnos u kojem svi detalji izlaze prilično dobro, a kako bi stvari ostale hladne, cijeli je izgled savršen bez ikakvih razdvajanja.

Drake Style Uniform Buzz Cut@tmp_shoots

Drake Style Uniform Buzz Cut

Buzz Cut umjetnost je ako se učini kako treba, brzo preskače rutinski izgled i odmah daje elegantan i elegantan izgled s trendovskim okusom. Nema očitih bočnih dijelova, dok su strane sužene do sredine izblijedjele, što pomaže bradi da samostalno stoji i uravnoteži lice svojim volumenom prema bradi.

No Fade No Taper Buzz Cut@iamjoshdylan

No Fade No Taper Buzz Cut

Ujednačeno zujanje može ponekad biti prilično pojednostavljeno, ali zapamtite, manje je uvijek više. Stranice ovdje nisu sužene niti izblijedjele, pa je volumen vrlo ujednačen. Ovo može biti jako dobar izgled za poluformalne do formalne prigode.

Kratka francuska kultura s ravnim resicama Foto radovi / Shutterstock.com

Kratka francuska kultura s ravnim resicama

Za one koji misle da je buzz cut vrlo jednostavan, pogledajte ovo! Vrh je ujednačen sa strana sa jednakim volumenom po cijeloj strani. lagano nisko blijeđenje u blizini hrama čini zabavno i jazz. Prednja strana je francuski ošišana zbog tog urednog izgleda, a linije su uglate.

Drop Taper Fade Buzzed Cut@ wdthebarber

Drop Taper Fade Buzzed Cut

Buzz cut s padajućim konusom blijedi i kutna postava čini nam dan. Čist izgled s urednim brijanjem vraća buzz na njegove otmjene osnove. Ovaj je izgled vrlo svestran, možete ga ljuljati danju ili noću, formalno ili ležerno.

Jednostavno Uniform Buzz Temple Fade@ wdthebarber

Jednostavan, jednoličan Buzz Temple Fade

Manje je više i to se ne može objasniti bolje od ovog stila. Vrh i stranice jednoliko su volumena, a strane sužene. Izblijedjenje hrama čini ovaj stil suptilno trendi s tom drskom kutnom linijom.

Hram izblijedio s kratkim postavama@ john_thewhitebox

Hram izblijedio s kratkim postavama

Ovaj tanki volumen čini toliko čuda, mislim samo pogledajte ovo s ovim jednoličnim šišanjem s škarama veličine 2 gotovo po cijeloj glavi. Odsustvo bočnih dijelova čini ovaj izgled cjelovitim. Bočne strane izblijedjele su kratkom i zakrivljenom linijom.

Mahnuo Afro Buzz Cut@ john_thewhitebox

Mahnuo Afro Buzz Cut

Afro valovi uvijek su prilično u trendu, pogotovo ako su upareni s urednom anđeoskom linijom s tim ravnim rubom koji čini da sav šarm oživi. Bočne strane jele su nisko izblijedjele sa strmim izblijedjenjem hrama kako bi taj obrijani izgled izgledao još bolje. Mogu li ti nedostajati ti brkovi? Ne!

Low Faded Buzz Cut@menspireacademy

Low Faded Buzz Cut

Buzz cut ovdje je pristojan jer ima dovoljno glasnoće da izgleda gusto, dok je također dovoljno uredan da stvari stavi na čisti spektar. Obrijani izgled poboljšava stil na vrhu i čini cjelokupno lice mladim i čistim.