6 razloga zašto biste trebali otići u brijačnicu

Jeste li obično nezadovoljni frizurom? Ako je tako, moguće je da ste otišli na krivo mjesto.

Iako inače objavljujemo upute za kosu, danas ćemo vam donijeti drugačiju objavu. Važno je biti u toku s najnovijim trendom muške frizure, ali također je važno govoriti o drugim aspektima muške kose.

Undercut Brush UpZasluge: Frizeri za pletenice

Jedan od tih važnih aspekata je lokacija. Mogli biste učiniti sve kako treba, a ipak se loše ošišati. Sasvim je moguće da biste se mogli ošišati, slikati u ruci, znajući koje veličine šišanja želite, a ipak biste mogli izaći s frizurom koju ne volite.

Ako idete u salon, vjerojatno je tako. Mnogi dečki odlaze u salone ili na mjesta s “isječcima” ili “izrezima” u imenu. Ova mjesta služe širokoj publici. Zbog toga su salonski stilisti obično generalisti, što znači da poznaju širok raspon frizura. Ovo na prvu zvuči dobro, ali ono što zaista želite je specijalist. Umjesto stilista koji se slaže s mnoštvom frizura, želite nekoga tko je izvrstan u odabranim stilovima.

Moderan PompadourZasluge: Frizeri za pletenice

Tu dolaze brijači. Brijači su posebno obučeni za šišanje muškaraca. Oni znaju što muškarci traže u šišanju i upoznati su s rasponom muških stilova. I odlazak muškom brijaču iznimno je koristan jer se može povezati s vama. Kao sam tip, vaš će se brijač oslanjati na svoje znanje o muškoj kosi kako bi vam pomogao da odlučite što je najbolje za vas.

Odlazak u brijačnicu znači i više od prvoklasnog rezanja. Iskustvo brijačnice nije drugačije. U brijačnici se možete opustiti i opustiti u ugodnoj, ugodnoj atmosferi, koja je daleko od sterilnog okruženja većine salona.

Na kraju, na vama je da odlučite gdje želite otići na šišanje. No prije nego što donesete konačnu odluku, evo 6 razloga zašto biste trebali otići u brijačnicu.

Muški brijač zna šišati mušku kosu.

Na brijačkoj stoliciZasluge: Frizeri za pletenice

Saloni zapošljavaju kozmetologe, koji su obučeni za šišanje kose, ali i za bojanje, doziranje i druge postupke. Većini dečki neće trebati ove usluge, ali im treba netko tko zna napraviti fantastičnu frizuru.

Brijači su posebno obučeni u umjetnosti šišanja muške kose. Proučavaju muške tipove kose i frizure, pa imaju dubinsko znanje o klasičnim stilovima poput undercut-a i pompadoura. Oni također znaju što preporučiti ako imate pitanja. Dok kozmetolozi mogu davati samo općenite, nejasne preporuke, brijači mogu analizirati elemente poput vašeg tipa kose i oblika lica kako bi vam pomogli da pronađete pravi rez za vas.

Okruženje brijačnice izrazito je muško.

Majstor brijačZasluge: Frizeri za pletenice

Budite iskreni prema sebi: Da li zaista uživate u odlasku na šišanje u salon? Odgovor je, vjerojatno nije. U najgorem slučaju je bolno dosadno i u najboljem slučaju podnošljivo.

Brijačnice su, s druge strane, konstruirane s muškarcima na umu. Oni stvaraju atmosferu u kojoj muškarci mogu sjediti, opustiti se i uživati ​​u sebi i iskustvu koje brijačnica stvara.

Svaka brijačnica tome pristupa drugačije, pa preporučujemo da isprobate nekoliko brijačnica u vašem području. Neki imaju zidove sportskih uspomena. Ostale su obične trgovine bez ikakvih dodataka. No, bez obzira na brijačnicu, okruženje će biti izrazito muško.

Posjet brijačnici jedinstveno je iskustvo.

Undercut Slicked BackZasluge: Frizeri za pletenice

Većina frizerskih salona ima izgled kolačića. Ako ste vidjeli jedan, vjerojatno ste ih vidjeli sve. Možete ih pronaći u supermarketima i na trgovačkim mjestima, pa svi izgledaju relativno isto. Atmosfera je općenita, a često i usluga.

No brijačnice pružaju jedinstveno iskustvo. Mnoge trgovine postavljene su u starijim, povijesnim zgradama koje atmosferi daju autentičan osjećaj. Neki su svijetli i suvremeni, dok su drugi vintage i domaći. Većina nudi besplatna osvježenja, a mnogi brijači rado razgovaraju s vama bez gluposti i kratkih priča.

Dakle, bez obzira u kakvom okruženju uživate, vjerojatno ćete pronaći brijačnicu koja odgovara vašim željama.

U brijačnicama možete dobiti više od šišanja.

Podrezana duga kosaZasluge: Frizeri za pletenice

Kao momku, vaše mogućnosti frizure su ograničene ako odete u frizerski salon. Možete se ošišati, možda šampon, i to je to. Ostatak usluga, poput bojanja, vjerojatno vam neće trebati.

Brijačnice nude usluge posebno za gospodu. Osim što ćete se ošišati od nekoga tko ima znanja o muškoj kosi, možete dobiti i šišanje brade, šišanje brkova, masažu tjemena, postrojavanje i još mnogo, mnogo više. To uključuje legendarni zaštitni znak velike brijačnice – brijanje vrućom pjenom s ravnim brijačem. Ovo nikada nećete vidjeti u salonu, ali muškarci u cijelom svijetu smatraju da je to jedno od najfinijih iskustava koje brijačnica može ponuditi. Brijač će vas obično obrijati nakon šišanja, a to je prekrasan, osvježavajući način da ostanete glatko obrijani.

Brijačnice nude vrhunske proizvode za kosu.

Podrezana kovrčava kosaZasluge: Frizeri za pletenice

Većina salona imat će samo osnovne proizvode za oblikovanje, poput šampona i gelova. Ako želite koristiti visokokvalitetni proizvod za kosu, možda niste imali sreće.

Mnoge brijačnice nude posebne proizvode za mušku kosu, poput pomada i pjena. Najbolje od svega, brijači će vam moći pomoći da odlučite koji proizvod trebate nabaviti. Recite da želite dobru pomadu za pompadour. Objasnite to svom brijaču i on će moći pronaći pravu pomadu za vaš tip kose i potrebe za stilom.

Brijačnice daju više novca za vaš novac.

Klasični PompadourZasluge: Frizeri za pletenice

Možda bi bilo u iskušenju otići u salone koji objavljuju njihove niske stope. Mnoga mjesta osnovnu frizuru naplaćuju oko 10 USD, što je vjerojatno sve što vam treba. Za usporedbu, tečaj za američke brijačnice kreće se od 15 do 25 USD i više.

Pa ako je skuplji, kako je bolje za vaš novac? Prije svega, frizura koju dobijete uvijek će biti kvalitetnija od frizure u salonu. Izaći ćete iz brijačnice s nevjerojatnim krojem koji je upravo ono što želite. Sam taj faktor vrijedan je cijene ulaznice.

Osim toga, često ćete dobiti više od šišanja. Mnogi brijači uključuju brijanje vrućom pjenom sa standardnom frizurom, tako da 15 USD koje plaćate vrijedi za šišanje i brijanje. Ako to nije bilo dovoljno, možete dobiti i prilagođene savjete za kosu. Ako ste imali goruća pitanja o tome koji je stil najbolji za vas, možete pitati svog brijača. Pa iako se brijačnice na prvu čine skupljima, pružaju izvanrednu uslugu.

Kako pronaći dobru brijačnicu

Pročitajte recenzije na internetu – Web lokacije poput Yelpa i Facebooka pružaju recenzije lokalnih brijačnica i općenito su prilično dobar pokazatelj koliko je brijačnica dobra.

Ovdje u Haircut Inspiration drago nam je promovirati dobre brijačnice. Evo članka o nagrađivanoj brijačnici iz britanskih brijačnica.