7 tipova muških frizura s punđom | Galerija + kako to učiniti

Tijekom sezona vidjeli smo nekoliko frizura koje su ušle u modu i koje odražavaju retro trendove iz prošlosti. Frizura s podrezanim bočnim dijelom i češljem nadahnuta je elegantnim, starinskim izgledom muškaraca iz 50 -ih. No, postoji jedna frizura koja prkosno krši sva ova pravila i stoji samostalno – muška punđa.

Pinterest

Ovaj trend muških punđa se ili voli ili mrzi neki ljudi idu uokolo i režu muške lepinje). No, unatoč svom glamuru koji ga okružuje, muška punđa ostala je u blizini i ne pokazuje nikakve znakove da će uskoro otići.

Što je muškarac zemička?

Muška punđa neke može zbuniti. Što je zapravo muška punđa? Razlikuje li se od frizure “top knot” o kojoj svi pričaju? Jednostavno rečeno, muška punđa je skupljanje vlastite kose u punđu. Čini se jasno, zar ne? Pa, ne baš.

Njegov jednostavan izgled vara; postoje posebne tehnike pospremanja kose u različite vrste punđa i tu je nastala zabuna. Na primjer, izraz “muška punđa” općenito se odnosi na zaobljeniji čvor kose. Nasuprot tome, izraz “gornji čvor” odnosi se na mali čvor kose koji obično počiva na tjemenu glave. Još ste s nama? Sjajno. Zaronimo u vrste muških lepinja (jer naravno postoje kategorije).

Što mi je potrebno da stvorim mušku punđu?

Ako tražite ovaj look, trebat će vam dvije stvari: vezice za kosu i strpljenje. Ako već nemate dugu kosu, preporučujemo da vam narastu prameni tako da budu dugački najmanje 6 centimetara. To je minimalni iznos potreban za dobru mušku punđu, inače nećete moći vezati svu kosu.

Za muške punđe srednje veličine poželjet ćete negdje između 10 i 16 inča. Možete ići dulje ako želite, ali imajte na umu da što više kose imate, to će vam biti teže organizirati. Na 14-16 inča, kosa će vam proći pokraj ramena i moglo bi se teško nositi s njom.

Elegantna polu -zemička

Kako dobiti čovjeka punđu

Imaš li te kravate za kosu? Prvi korak je identificiranje mjesta na kojem ćete oblikovati mušku punđu. Za većinu muških frizura ovo je kruna glave. Većina momaka ima grčeve na ovom mjestu. Izbjegavajte oblikovanje punđe previsoko na glavi. Gornji dio potiljka dobro je mjesto za mušku punđu.

Počnite tako što ćete svu kosu skupiti u jednu šaku nalik na rep. Pobrinite se da imate zalutale dlačice koje možda strše sa strana ili s dna. Dok ovu kosu držite zajedno, jednom slobodnom rukom provucite kosu kroz kravatu za kosu. Na drugom prijelazu zastanite na pola puta da biste dobili punđu. To je zato što se kosa duplira unutar kravate ili trake, stvarajući mušku punđu. (Alternativno, možete dvaput provući kosu kroz traku i napraviti punđu na trećem prolazu ako je vezica za kosu dodatno rastezljiva.)

Možda ćete morati eksperimentirati s formiranjem punđe, pogotovo ako ste tek počeli vezati kosu. Ovo je tehnika u kojoj će vam pomoći gledati nekoga drugoga kako to radi, a YouTube je tu u kvaru.

Kako stilizirati & Održavajte The Man Bun

Muška punđa jednostavna je frizura za dobivanje, ali zahtijeva redovito održavanje kako ne bi postala previše masna ili nezdrava. Većina stručnjaka za kosu preporučuje pranje kose najviše dva ili tri puta tjedno jer šamponi oduzimaju kosi njezina prirodna ulja. Da biste imali što zdraviju kosu, kosu šamponirajte samo svakih nekoliko dana.

Pitate se što radite drugim danima? Dvije riječi: suhi šampon. Ovo će vam biti novi najbolji prijatelj … doslovno. Za one od vas koji ste tek započeli s proizvodom za kosu, suhi šampon je puder – obično u obliku spreja – koji djeluje kao “šampon”, ali čuva ulja vaše kose. U osnovi, prah usisava masnoću s vašeg korijena ostavljajući prirodna ulja u ostatku vaših pramenova, a istovremeno vam daje volumen i čini vas izgledati upravo ste oprali kosu. Nevjerojatno, znamo.

Vrste muških lepinja

Postoji 7 glavnih – i najpopularnijih – tipova muških punđa.

Infinity Man Bun@lasselom

Infinity Man Bun

Tražite neobičan stil koji će vašeg muškarca učiniti puncom pop? Ne tražite dalje, mi u Haircuts Inspiration volimo ovo nazvati Infinity Man Bungom zbog njegovog oblika, ali možete eksperimentirati koliko god vam kosa dopušta. Dodajte par dodatnih zaokreta za privlačnu punđu i spremni ste!

Neuredan čovjek Lepinja i brada@filippomelloni

Potpuna neuredna zemička

Sva kosa je vezana u jednu punđu koja se nalazi na tjemenu, ali da biste dobili neuredan osjećaj ovog izgleda, umjesto da uredno zaključate sve pramenove kose, dopustite da se nekoliko prelije prema van i imat ćete drugačiju i duhovitije potražite sebe.

muška punđaCookie Studio/Shutterstock.com

Polu -muška punđa

Koristi samo kosu na vrhu glave za izradu mini punđe koja se nalazi na tjemenu glave.

muška punđa@mens.haircuts/Instagram

Niska muška punđa

Slično punim punđama s izuzetkom da se nalazi niže na glavi.

frizura samuraj-punđa-azijski-muškarci

Visoka muška punđa

Polu punđa koja se nalazi na samom vrhu glave.

Vrhunske frizure s čvorovima Pinterest

Man Bun Undercut Fade

Polumuška punđa koja je uparena s podrezanim blijeđenjem straga i sa strane glave.

Čovjek Drvosječa Bun

Drvosječa

Uparivanje brade s muškom punđom.

Bun sa Undercut Taper Fade@tombennetthair

Bun sa Undercut Taper Fade

To je ono što nazivamo ravnotežom, vrh ima tanku kosu, ali ima gust volumen sa podrezanim suženjima sa strana. Rečeno je da punđa koja sjedi na vrhu ima toliko smisla. Ne zaboravite da se zulufi stapaju u bradu, čineći sve ovo vrlo uravnoteženim i organiziranim.

Messy Bun and Highlights@lasselom

Messy Bun and Highlights

Ovo je dugačka nakovrčana punđa s otvorenom punđom. Ove vrste lepinja obično ne zahtijevaju puno održavanja, sve što im treba je dovoljno dobre duljine i bum. Ovaj, posebno, ima zlatne boje sa svilenkastom teksturom, obično za gustu kosu.

Obojite tvrdu punđu sa srednjim izblijedjenjem@ zana_thebarber

Obojite tvrdu punđu sa srednjim izblijedjenjem

Vau! Gledajući to može se reći da u ovoj lepinji ima toliko života. Prije svega, ovdje imamo gustu kovrčavu kosu. Punđa je obojena mat plavom bojom, dok je vrh čvrsto pleten sa stranama koje su sužene. Donji hram je izblijedio i skreće svu pozornost na vrh. Intenzivno upozorenje u stilu.

Muška punđa za dugu kosu

Muška punđa za dugu kosu

Ovo vam daje svilenkasta kosa, dugi pramenovi sa hladno vezanom punđom. Rečeno je da su strane dovoljno dugačke da ih zavežu na stražnjoj strani glave. Štoviše, kosa je obojana na vrhovima kako bi dodala dodatni stil. Labavo vezano daje život, pokušajte to sljedeći put!

Neuredna gornja punđa i brada@lasselom

Neuredna gornja punđa i brada

Ova frizura krade pozornost u prostoriji, ravne i guste niti kose ostaju vezane u punđi. Osim toga, opuštene niti sa strane čine da izgleda pomalo ležerno, to je sve o čemu se radi. Nisu previše strogi i puštaju kosu da se raspušta.

Pletena muška zemička s podrezanom maticom@_karco

Pletena muška zemička s podrezanom maticom

Ovdje svi stilovi i trendovi ne uspijevaju, pletenice + undercut + fade, možete li zatražiti bilo koju drugu bolju kombinaciju. Blijeđenje podrezane kože privlači svu pozornost na vrh, dok brada stvara ravnotežu. Ne može se nadmašiti ovaj problem!

Pletena muška punđa sa izblijedjenjem kože@russ_thebarber

Pletenice s poravnanom kožom blijede

Vezane lepinje imaju potpuno drugu razinu kojoj nema para. Ova ovdje ima afro kosu ili vrlo tanku kosu sa vezanim pletenicama koje čine punđu. To slojevito podrezano sužavanje blijedi, što je rijetka kombinacija. Postava je tražena britvom kako bi pokazala koliko je svaki detalj živopisan. Ovo je bikovo oko za pikado.

Dreads Bun@abbas_ahmadifard/Instagram

Dreads Bun

Ovo je vrlo duhovna muška punđa jer ima poznato pjevanje “Om” sa strašnom punđom. Kako ovo može biti elegantnije? Strahovi su obojeni i sužavaju se sa strana i oko hrama. Om je napravljen sužavanjem i brijanjem proreza okolo. Vrlo zanimljivo, zar ne?

Bun Fun sa Skin Fade@shawn_barbz

Bun Fun sa Skin Fade

Gusta, zahrđala i suha kosa s teksturom svima je omiljen plus ako vidite da postepeno sužavanje blijedi, oduševljava bilo koji drugi stil u gradu. Postava i elegantna sredina blijeđenja toliko su čisti da oči slijeću izravno na mjesto gdje sjedi labavo vezana punđa. Upamtite, lijepo obrijte sve kutove kako bi izgledalo savršeno.

Labavo pletena punđa@ben_slade

Labavo pletena punđa

To žene zovu mačo-muškarac? Da! Opadajuća kosa izgleda dobro ako je pravilno kondicionirana bez opuštenih vrhova. Kosa je toliko tanka da postaje svilenkasta s bojom na vrhovima pa izgleda savršeno opušteno, ali čvrsto vezano. Držite strane vezane za ravnomjeran izgled i uzlet!

Super kovrčava punđa s podrezanim konusom@justmikethatsme

Super kovrčava punđa s podrezanim konusom

Vau, odakle počinjemo s ovom zdjelom nevjerojatnosti? Vrh je zasigurno kovrčav vrh s punđom dok su stranice blago sužene i uglavnom izblijedjele. Rečeno je da je postava koža izblijedjela s izblijedjenjem sljepoočnica i opadajućim sužavanjem straga. Vrh je zapravo sama punđa, a ne straga.

Afro lepinja s hrđavom bojom@tailorfade

Afro lepinja s hrđavom bojom

Afro kosu je malo teško raspetljati, ali kad se dobro obavi izgleda kao šarm. Ovdje je potpuno drugačiji prizor, koji također ima neko elegantno blijedo suženje, ali s obrijanom linijom kose. Osim toga, punđa je obojena u hrđavu željeznu boju koja komplimentira cijeli izgled. Kako vam se ne sviđa ovaj nevjerojatan stil?

Otvorena završena kovrčava leđa Man Bun@hair_bello

Otvorena završena kovrčava leđa Man Bun

Ovako izgleda klasični francuski stil? Vrat kornjače nekako se stapa s kovrčavom i raspuštenom kosom, što znači da se zbog guste teksture dlake savršeno taloži bez letenja po vjetru. Stranice su malo smanjene u volumenu kako bi se uravnotežile.

Top Bun i Undercut VolodymyrHipskyy / Shutterstock.com

Top Bun i Undercut

Ovaj dolazi iz haube ili vojske. Klasični podšišan sa suženim stranama sa bočnim stilom. Konačno, na leđima se nalazi mala punđa koja puno govori o stilu. Hram i zulufi stapaju se s bradom kako bi bili svestraniji.

Istaknuti Man Bunprometeus / Shutterstock.com

Istaknuti Man Bun

Ovo je vrlo uobičajena muška punđa koju ćete vidjeti, nemojte se zavaravati iako treba podjednako mnogo napora. Glasnoća mora biti relativno jednaka oko glave s pramenovima svjetla kako bi se pojavila. Linija kose je još uvijek napravljena tamo gdje izgleda sve jednako i tu i tamo ne leti kosa.

Tanka punđa s dugom kosom@ christinapellmanphoto

Tanka punđa s dugom kosom

Tanka kosa ne znači da ne možete napraviti nikakav stil, sigurno je možete samo malo dotjerati! Kao i ovdje, volumen je povećan i duljina je duža tako da čvor punđe može biti nekoliko nabora. Štoviše, tanka kosa izgleda svilenkasto, što se također osjeća nježno i ne previše posvuda.

Užasna punđa s izblijedjelim stranama@ iameugenejordan

Užasna punđa s izblijedjelim stranama

Vidjeli smo lepinje sa strahom, ali ovo pobjeđuje sve. Stranice su podrezane i izblijedjele, a punđa je masivno otvorena. Strahovi su čak i obojeni kako bi im dodali još jedan sloj panachea.

Gusta brada guste kose s nauljenom punđom@ amit_kumar_25

Gusta brada guste kose s nauljenom punđom

To je ono što muškarcu čini gusta gusta kosa sa savršeno isklesanom bradom. Kosa je gusta i dodaje se veći volumen za gušći izgled, štoviše, strane su spojene u bradu što daje vrlo ujednačen izgled, može li neko biti ovako savršen?

Ležerna vezana lepinja@jason_dutch

Ležerna vezana lepinja

Nemojte pogriješiti, ovo izgleda ležerno, ali puno je truda uloženo u to da izgleda ovako. Na primjer, proizvodi za kosu koriste se kako bi ostali mirni, a stranice su blago sužene radi bolje kontrole. Rečeno je da je punđa još uvijek vrlo ležerna kako bi izgledala cool,

Loose Open Ended Frizzly Man Bun@freizo_

Loose Open Ended Frizzly Man Bun

Možemo li ikada reći dovoljno o ovom mačo stilu? Punđa na leđima mirno sjedi uz lakoću labave veze. Štoviše, brada i brkovi imaju toliko života u sebi, brada je fino sužena, dok brkovi vraćaju volumen i svi su gusti. Linija kose je također vrlo dobro održavana, a kosa je mrvicu obojana u hrđu.

Strip Taper Faded Undercut Modern Bun@hamedjavanacademy

Strip Taper Faded Undercut Modern Bun

Duga kosa ne mora pripadati cijelo vrijeme i svuda oko glave. Ovo je izvrstan primjer modernog dodira elegantne muške punđe. Stranice su vrlo kratke sa suženim blijeđenjem u uzorku pruga. Kosa na vrhu je prilično dugačka koja seže do kraja i tada čini ovaj stil zečića.

Steve Jobs Jeste li to vi?@finn.brock

Steve Jobs to si ti?

Ovaj je pogled toliko podcijenjen, pogotovo ta odvezana, ali vezana muška punđa. Duljina je ovdje glavni igrač s tom lijepom tankom teksturom koja kosi daje svilenkast izgled. Rečeno je da je brada nešto što daje sjaj u izgledu.

Undercut Slicked Back Man Bun@besthairstylesmen

Undercut Slicked Back Man Bun

Što možemo reći o ovoj zvijeri šišanja, zalizanu teksturu na vrhu iza koje stoji savršena muška punđa teško je zanemariti. Bočne strane su podšišane, sužene, a zatim slabo izblijedjele za maksimalni učinak, a izblijedjela brada s debelim brkovima samo je fin potez.

Lagani mahasti vrh s X prorezom@besthairstylesmen

Lagani mahasti vrh s X prorezom

Može li bilo koji rez biti čišći od ovog, podrezani dio odvaja gornje strane prema stranama i pomaže pri skidanju bezobraznog suženog blijeđenja sa srednjim izblijedjenjem koje otvara put za bradu. Prorez “x” čini ga vrlo trendi i pomalo hipsterskim, a na kraju je muška punđa pomalo valovita.

Debela gusta uvijena muška punđa@kevin.gs

Debela gusta uvijena muška punđa

Sigurnost prvo, ali onda vidite da uvijena dobrota, gusta tekstura kose čini da izgleda punije. Valovita tekstura s obzirom na duljinu je nešto o čemu treba voditi brigu, ali kad se pravilno izvede, nešto će izgledati sjajno.

Tanka kosa vezana muška punđa@ crzygorgeous__beauty

Tanka kosa vezana muška punđa

Pletene muške punđe uvijek su uzbudljive jer spajaju dva najmodernija stila svih vremena u jedan. Pletenica se ovdje radi na dva različita načina, a zatim se veže u punđu što je čini jako makom. Tanka pletenica je nešto super sa stranama koje su izblijedjele.

Undercut Long Hair Man Bun@ tommy.rnz

Undercut Long Hair Man Bun

Vrlo elegantan dodir normalne muške punđe s podstavljenim podrezom koji dijeli vrh sa stranicama. Tanki dio čini ga suptilno očitim, a suženje sa strane čini ga zabavnim. Vrh je srednje duljine s labavom punđom na vrhu.

Tankokosa posvuda Man Bun@j5reyes

Tankokosa posvuda Man Bun

Tanka kosa gotovo uvijek može odvojiti sjajnu punđu kao što vidimo ovdje s tom tankom teksturom, a posebno je volumen dosljedan svuda unaokolo, a to je moguće samo uz zadržani volumen. Brada s druge strane daje dosljednost licu i usidruje izgled.

Sjajna zlatna labava muška punđa@derknederhand

Sjajna zlatna labava muška punđa

Volumen je jedan od odlučujućih čimbenika kako će muška punđa izgledati, a ovdje vidimo da je volumen poprilično velik, ali veličina lica to kompenzira, posebno svojom uvijenom prirodom dodajući obim izgledu, ali labavi vrhovi daju mu vrlo ležeran izgled. Zlatna boja je samo lijep dodir s njom.

Tanka kosa nauljena muška punđa@ bib_zi

Tanka kosa nauljena muška punđa

Ovo je klasična muška punđa s tankom kosom, ali podmazana tekstura podiže je na drugu razinu. Općenito, osjećaj gurnutog unatrag s tom debelom bradom učvršćuje cijeli izgled i daje mu taj robustan osjećaj. Punđa koja je vezana na vrhu čini je vrlo upravljanom i kontroliranom.

Tanka kosa sužena muška punđa@aseadoymasculino

Tanka kosa sužena muška punđa

Muška punđa je prilično alfa izgleda, kako je učiniti još više alfa? Brada je prilično pripitomljena s nekim izblijedjenjem prema hramu s bezobraznim sužavanjem sa strane koji joj dodaje dodatni sloj urednosti.

Duga kosa sa zaobljenom punđom@jan.taavi

Duga kosa sa zaobljenom punđom

Tanka kosa ima prednost u oblikovanju na više od milijun načina, što je čini jednom od najsvestranijih tekstura kose. Baš kao što vidimo ovdje, vrh je tanak gurnut unatrag, ali punđa je zaobljena za taj ležerni izgled s malo nakostriješenosti.

Tanka kosa muška punđa sa posipomAlex Visualnue/ Shutterstock.com

Tanka kosa muška punđa sa posipom

Manje je više i upravo to vidimo ovdje. Vrh je jednostavno tankokos s nekim naznakama opadanja linije kose, ali onda ga duži pramenovi nadoknađuju gurajući sve prema natrag. Ležerna kanta s tom mješavinom brade dovoljan je dan!

Naočale s gornjim čvorom za mladićaNinafotoart/ Shutterstock.com

Naočale s gornjim čvorom za mladića

Kome se ne sviđa njihov udio u urednoj, ali u trendu dugoj frizuri? Tanko podrezivanje koje omeđuje izgled prilično je izvrsno s nekim sužavanjem koje će vam dobro doći. Tanka kosa vrlo je lijepo vezana na vrhu s tim naočarima ozbiljnog izgleda.

Sharky postava s Thick Man BunSyda Productions/ Shutterstock.com/ Shutterstock.com/ Shutterstock.com/ Shutterstock.com

Sharky postava s Thick Man Bun

Muške punđe su prilično glatke s dobrom ravnotežom kose prema bradi. Stranice su jednako dugačke, a sljepoočnica se uredno uklapa u bradu. Isklesana postava uvijek je dobar dodir s tim oblikom.

Gusta duga kosa s ravnom muškom punđom@manuelhasni

Gusta duga kosa s ravnom muškom punđom

Mala muška punđa lijep je dodir, ali guste i duže niti kose izdvajaju ovaj stil od svega ostalog. Na detalje se ipak obraća pažnja i ne zanemaruju se. Pramenovi su također ispravljeni radi savršenog izgleda.

Slick Man Bun with Undercut Taper Fade@ javi_thebarber_

Slick Man Bun with Undercut Taper Fade

Punđe s debelim dlakama doista su neizbježne, posebno zbog njihove konzistencije. Podrezivanje ovdje čini ga vrlo istaknutim sa strane i samo ga čini još boljim jer su stranice izblijedjele, a zatim prevučene gustom bradom kako bi se uravnotežilo poput nindže.