Frizura s ravnim vrhom: klasična pedeseta godina

Šišanje s ravnim vrhom jedno je od rijetkih frizura koje se odmah prepoznaje. Popularnost je stekao pedesetih i šezdesetih godina, posebno među nogometašima i sportskim dječakom.

@juliuscaesar / Instagram

Danas frizuru s ravnim vrhom često preferiraju stariji muškarci, a njezin oblik nadopunjuje sijedu kosu. Također je dobar izbor za mlađe dječake koji su aktivni ili žele kroj više u vojničkom stilu.

To je glavna stvar u mnogim brijačnicama, osobito u trgovinama u kojima rade stariji brijači, pa je često jednostavno otići do lokalne brijačnice i zatražiti frizuru s ravnim vrhom. (Za svaki slučaj ćemo vam dati sve detalje.)

@jarredsbarbers / Instagram

Frizura s ravnim vrhom opravdava svoje ime, dajući vlasniku ravnu kosu po vrhu. Kao rezultat, ovo daje kvadratni izgled glavi i licu. Ako imate četvrtasti oblik lica, frizura s ravnim vrhom ojačat će kvadratni okvir vašeg lica. Zbog toga ravni vrh najbolje funkcionira s četvrtastim oblikom lica. Ako imate trokutasti/dijamantni ili okrugli oblik lica, razmislite o nabavci drugog, sličnog stila.

Šišanje s ravnim vrhom najbolje je i za ravnu kosu. Ako je vaša kosa prirodno valovita ili kovrčava, možda ćete imati problema s ovim stilom. Međutim, pravilnim rezanjem i upotrebom proizvoda moguće je dobiti ravni vrh s valovitom ili kovrčavom kosom.

Ravni vrhautor @dannyandcobarbers / Instagram

Kako se ošišati na ravnoj vrhu

Zbog velike popularnosti ravnog vrha, mnoge brijačnice (pa čak i saloni) su mu poznate. Vaša lokalna brijačnica čak može reklamirati ravne vrhove kao jednu od svojih frizura u pripravnosti. Međutim, ako naiđete na brijača ili stilista koji nema pojma što je ravni krov, evo što im reći.

Ključ ove frizure je (kao što možete pretpostaviti) ravnost. Kosu treba ošišati sa strane i natrag koristeći relativno kratku postavku štitnika (od #2 do #4 ili tako). Prilikom šišanja kose, brijač bi se trebao ošišati u ravnoj liniji sve do glave kako bi stvorio ravnost potrebnu za ovaj rez.

Visoki afro vrh s izblijedjenjem@z_ramsey / Instagram

Zatim bi vaš stilist trebao podići cijelu kosu (oko 1-3 inča kose dobro je za ovo šišanje). Zatim bi trebali koristiti tehniku ​​za šišanje preko češlja za stvaranje ravne kose koja je čak cijela. Kosa bi vam se trebala skraćivati ​​prema natrag prema tjemenu.

Konačno, vaš stilist trebao bi dotaknuti sva područja koja trebaju konačne rezove. I kao i uvijek, donošenje slike neizmjerno je korisno; uistinu vrijedi tisuću riječi, a stilistima vrijedi još više.

Budući da je frizura s ravnim vrhom tako pedantno ošišana, poželjet ćete posjetiti frizera ili stilista svaka 2 do 4 tjedna kako biste je dotjerali, ovisno o tome koliko brzo vaša kosa raste.

Ravni vrhautor @dannyandcobarbers / Instagram

Kako stilizirati ravnu frizuru

Za održavanje stila ravnog vrha trebat će vam kvalitetan vosak ili gel za kosu. Utrljajte proizvod u vlažnu kosu. Zatim češljajte ili češljajte kosu prema gore i prema natrag. Ako je vaša kosa posebno tvrdoglava, pokušajte je osušiti fenom, koristeći vosak ili gel za veće zadržavanje, ili kombinaciju ove dvije tehnike.

brijač s ravnim vrhom916@anthonythebarber916

Sjajni ravni gornji dio s trijeznim izblijedjenjem

Klasično, jednostavno, ikonično. Ako ste odrasli početkom 90-ih gledajući Svježeg princa iz Bel-Aira i ljubitelji ste ranog rada redatelja Spikea Leeja, tada ćete ovu frizuru prepoznati po tome što ona doista jest.

Pogled koji je oblikovao jedno doba (i jedan od najvećih u to doba). Ovdje je glasnoća umjerena, jer srednji sjaj lijepo nadopunjuje sportski stil i svestranost ovog stila.

Izblijedjele strane isčetkane plavuše@trumanbarberco

Izblijedjele strane isčetkane plavuše

Standardni vojni izgled. Pametan, čist, precizan baš kao i vaš pretinac u pretincu ili UM u ruksaku. Osim obrijane glave, posada s ravnim vrhom najpoznatija je (i pozdravljena) vojna frizura.

Bez obzira jeste li časnik koji pozdravlja nadređenog ili svježi GI čisteći zahod, nećete izgledati na svom mjestu s ovim pogledom. Pozdravljamo vas na vašoj službi i žrtvi.

Ravni vrh velike volumena@e_visionaire

Ravni vrh velike volumena

Baš kao i s glazbom, ako želite dati izjavu i istaknuti se, odgovor je jednostavan; morate pojačati glasnoću. Zamislite glumca Christophera Reida u nizu filmova House Party.

Ravni vrh velike glasnoće vrhunac je 90 -ih. Iako je notorno teško održavati i njegovati, isplativost je frizura koju nekoliko drugih stilova (ako ih ima) može najbolje u smislu privlačnosti ili karizmatičnosti. Ništa osim dobre vibracije …

Dizajnerski hram s opadanjem@mattjbarbers

Dizajnerski hram s Taper Fadeom

Uzevši stranicu iz knjige Wesleyja Snipesa, ovdje vidimo primjer unošenja klasičnog izgleda u naše sadašnje desetljeće, ravnog vrha s dizajnerskim blijeđenjem.

Vjerojatno jedna od najsjajnijih stvari o izblijedjevanju modernog dizajnera je njegova unutarnja sposobnost da besprijekorno spoji frizure na licu i vrhunske frizure, čineći ih osjećajima većima od zbroja njihovih dijelova. U ovom primjeru prijelaz je tako besprijekoran kao da ga je sam Michelangelo isklesao iz bloka talijanskog mramora.

Ravni vrh i visoko blijeđenje@xbigwesx

Ravni vrh i visoko blijeđenje

Visoko suženje blijedi daje ovom izgledu veći kontrast što u većini slučajeva rezultira čišćim, iako zahtjevnijim izgledom u smislu održavanja.

Sok je, međutim, vrijedan cijeđenja jer možemo vidjeti koliko sportski i hrskaviji ovaj izgled dramatično postaje samo finim podešavanjem gradijenta između vrha i blijeđenja.

Klasično blijeđenje s konusom@evan_thebarber

Klasično blijeđenje s konusom

Sportski ravni krov izgleda još dalje; ovdje vidimo kako se blijeđenje vodi na najnižu točku; apsolutna nula.

Čiste linije i oštri rubovi svuda unaokolo, a više civilizirani i manje vojni od posijekanog kroja, ovo je savršen stil ako se redovito bavite sportom ili posjećujete teretanu više od nekoliko puta tjedno.

Visoka afro kosa s visokim blijeđenjem@ zana_thebarber

Visoka afro kosa s visokim blijeđenjem

Vidjeli smo nekoliko sportskih verzija ravnog vrha, svaka postupno sportskija od prethodne. Čini se da postoji vrlo očigledna nepisana istina u vezi frizura, to jest da na jednom kraju spektra imamo čisto/sportski, a na drugom razbarušeno/umjetničko.

S jedne strane imamo čisti posao, a s druge čisti užitak. Oboje su se dijametralno suprotno služili dvama različitim majstorima, ali nikada nisu žrtvovali dobar izgled i stil. Ova visoka afro mrlja s visokim blijeđenjem stilski se više približava sportskom kraju spektra.

Ravni vrh@russ_thebarber

Valoviti vrh s izblijedjelim stranama

Ako je vaša ljubav prema kovrčama i ravnim vrhovima povijesno bila u suprotnosti, evo načina da postavite pitanje i vjenčate se s njima jednom zauvijek, ravni krov s uvojcima (dramska glazba u redu).

Kao što mu naziv govori, ravni vrh s uvojcima jednostavno je to, ravni vrh s uvojcima. Slično poput moje borbe da pronađem priliku za pametno postavljene točke i zareze, šanse da naletim na jednu od njih u divljini su male i daleko su između.

Srednji ravni vrh s blijeđenjem hrama@nomadbarberbln

Srednji ravni vrh s blijeđenjem hrama

Ovaj ravni vrh srednje duljine kršten je mekšim rubovima. Služi kao lijep kontrast u kombinaciji s oštrim, tvrđim rubovima sljepoočnice. Za razliku od nekih otvorenijih, ekspresionističkih ravnih vrhova koje smo već vidjeli, ovaj se stil tiče

Dizajnerski izrez s gustim vrhom@shawn_barbz

Dizajnerski izrez s gustim vrhom

Dizajnerski izrezi, brijanje različitih dizajna u izblijedjelo i umjetnički postavljeni tvrdi rubovi služe za dodavanje karaktera i jedinstvenosti vašem izgledu.

Zbog njih izgledate sigurnije i pristupačnije. Ako se rade ispravno, one također mogu uvelike poboljšati vašu frizuru, dodajući joj umjetnički štih.

Meki rubovi na ravnom vrhu@dylanportner

Mekani rubovi na ravnom vrhu

Mekši rubovi podsvjesno prenose više osjećaja topline i sigurnosti. Dok nam oštri rubovi instinktivno daju uzdignutiji osjećaj budnosti; daju nam veći osjećaj opasnosti. Ove dvije osobine možete upotrijebiti da svoj stil prilagodite poruci koju želite prikazati.

Želite li izgledati pristupačnije? Pokušajte uklopiti mekše linije u svoju frizuru. Ili više volite stroži, besmisleni izgled narednika za vježbu? Pokušajte koristiti više oštrih i oštrih linija u svom izgledu.

Flat Top Temple Fade@raelbronx

Flat Top Temple Fade

Povjesničari vjeruju da je kralj Tutankamen vladao starim Egiptom od 1334. – 1325. pr. Ako ste ljubitelj egipatskog Pharosa, onda bi ovaj sljedeći stil izblijedjenja hrama s ravnim krovom trebao biti točno u vašoj uličici.

Baza se postupno širi prema gore gdje se krijesi na vrhu dajući joj neku vrstu obrnute piramide. Ovo odaje počast prošlim faraonima i odličan je način hoda poput Egipćana.

Ravan vrh velike glasnoće s line upom@aaron_kiely_hair

Ravan vrh velike glasnoće s linijom prema gore

Slično stilu koji smo vidjeli prije, ova varijacija, međutim, uključuje sastav. Za one koji ne znaju, red je kada vaš brijač stvori umjetnu liniju kose pomoću škare umjesto da zadrži prirodnu liniju kose.

Rezultati su čistiji, oštriji izgled koji je odličan za kontrast s drugim mekšim rubovima vaše frizure, stvarajući zanimljiv izgled koji se može dobiti samo iz ovakve usporedbe.

Niski ključ šiljati ravni vrh@javi_thebarber_

Niski ključ šiljati ravni vrh

Uključivanje šiljaka u dizajn s ravnim vrhom nije ništa novo. Iako izgleda visoko za održavanje, kad se obavi kako treba, vrijedno je truda. U kombinaciji s blijeđenjem hrama, stvara izgled različitih kontrastnih ekstrema: kratki do dugi, šiljasti do zujavi, tamni do izbijeljeni od sunca.

Ravni vrh i visoko blijeđenje@nunez.the.brijač

Ravni vrh i visoko blijeđenje

Izvrstan način da komplimentirate svaku frizuru i date joj dodatni osjećaj “ljeto je ovdje” dodavanjem visokog izblijedjenja.

Uzeti ono što je nekad bilo ležerno, sofisticirano i učiniti ga sportskim. Ravni vrh nije frizura poznata po prozračnosti; velika varijacija ovog stila pomoći će vam da se ohladite tijekom ljetnih dana koji ne popuštaju.

ravni vrh@xbigwesx

Sužene strane s afro linijom

Afro ravni vrhovi samo izgledaju čista klasa, mislim samo pogledajte ovo s besprijekornom panache. Sve to plus stranice su tako čiste, podrezivanje je suptilno što je dodatno pojačano sužavanjem. Fade je prilično nizak, vjerojatno niži od drop fadea što ga čini prilično jedinstvenim.

Ravni vrh velike jačine i blijeđenje@aaron_kiely_hair

Low Key Line s srednjim slabljenjem

Ravni vrhovi ne moraju biti mrtvi, poput ovog, vrh je blago zakrivljen za dodatnu zabavu. Sve to s brzim srednjim blijeđenjem koje nije sasvim čisto pa to zahtijeva grublji izgled. Postava se ipak održava, ali je na kraju izblijedjela. I za kraj, hram će izblijedjeti nabolje.

Šiljasti kist sa suženim stranama@we_married_hair

Šiljati kist gore sa suženim stranama

Nadalje, tamo gdje ravni vrhovi ne moraju biti jako ravni, ovo je ravna četka prema gore. Štoviše, šiljati uštipnuti izgled jednostavno je besprijekoran. I ne samo to, već i ta podrezana četka sa srednjim izblijedjenjem čini dan svjetlijim. Osim toga, blijeđenje hrama pomaže bradi da uravnoteži lice općenito.

Taj tanki kosi ravni top@m15brijačnica

Taj tanki kosi ravni top

Tko ne voli biti elegantan s pažnjom na detalje? Vrh je tanka kosa sa stranama koje su podšišane. Hram i visoko blijeđenje čine ovaj pop prilično lijepim.