Upozorenje #ManBraid: jednostavan vodič za pletenice za muškarce

Svijet muških frizura bio je poznat po posuđivanju elemenata iz drevnih tradicija kose (poput gornjeg čvora pod utjecajem samuraja), pa čak i iz frizura koje tradicionalno nisu bile muške (poput muške punđe). U ovom ćemo članku preći na stil koji se oslanja na oba područja: muške pletenice.

@patty_cuts / Instagram

Pletenice za muškarce relativno su novi trend. Iako su se muške pletenice pojavile u povijesti, nedavno je hashtag “manbraid” postao popularan na raznim društvenim mrežama. Muškarci prihvaćaju ideju muške pletenice na različite načine. Nismo sigurni kako je nastao trend muških pletenica – dok su neki dečki u posljednjih nekoliko godina eksperimentirali s pletenom kosom, stil je eksplodirao u posljednjih nekoliko mjeseci.

Čvor pleteniceZasluge: Mikey

Ako imate kosu za pletenice i želite isjeckati ovaj stil, imamo sve potrebne informacije da u nekoliko jednostavnih koraka upletete vlastitu kosu i izađete sa elegantnom muškom pletenicom.

Što mi treba za mušku pletenicu?

Muška pletenica frizura je koja zahtijeva određenu duljinu kose. Kao i muška punđa, muška pletenica najprikladnija je za dužu kosu. Trebat će vam barem nekoliko centimetara kose da biste dobili uočljivu mušku pletenicu. Sa oko tri ili četiri centimetra kose možete dobiti neke manje pletenice, a ako želite ići na super duge pletenice, možete ići koliko god želite. Kosa od pet do osam inča će proizvesti duže, dramatičnije pletenice, a kosa dulja od osam centimetara učinit će najekstremnije pletenice.

Part Man Pletenica i PompadourPompadour s dijelom pletenice od Zasluge: Frizeri za pletenice

Muške pletenice mogu raditi s većinom tipova kose jer uključuju uvijanje kose. Ravna kosa lako se uvija, a kovrčava ili nakovrčana kosa prirodno će se uviti, pa je pletenje u oba slučaja jednostavno. S gustom kosom može biti teško raditi.

pletenice za muškarceNajpopularnije dvostruke pletenice, zasluge: izvor

Što se tiče oblika lica, određene frizure s pletenicama favorizirat će različite oblike lica. Ako jednostavno želite uključiti pletenicu ili dvije u svoju trenutnu frizuru, ne morate se previše brinuti oko oblika lica. Ako želite stil sličniji kukuruzu, gdje pletete cijelu kosu ili većinu kose, tada je oblik lica bitniji. Dečki s četvrtastim, trokutastim, dijamantnim i duguljastim licem najprikladniji su za potpuno pletene stilove, dok dečki s okruglim, ovalnim i srčanim oblicima nisu tako prikladni.

Stražnje pleteniceizvor

Trebat će vam i nekoliko komada opreme: češalj dobre kvalitete, ulje za kosu, male trake za kosu i bočica s raspršivačem za vodu. Trake za kosu jedini su apsolutno neophodni alat, ali ovisno o vašem tipu kose, možda će vam koristiti i neke druge. Kad nabavite potrebne materijale, spremni ste za oblikovanje pletenice.

Muška pletenica natrag

Kako oblikovati pletenice za muškarce

Možete započeti bez pripreme ako imate podnošljivu kosu, ali ako je s vašom kosom teže raditi, upotrijebite bočicu s raspršivačem kako biste kosu zamaglili vodom. Ne želite da vam kosa bude natopljena –– navlažite je dovoljno da bude fleksibilna za rad. Očetkajte ili počešljajte kosu kako biste izbacili sve čvorove.

Pronađite područje na kojem želite pletenicu. Uhvatite taj dio kose i podijelite ga na tri dijela. To možete učiniti prstima ili češljem.

@patty_cuts / Instagram

Počnite tako da uzmete krajnji lijevi dio kose i pređete ga preko srednjeg dijela. Zatim uzmite krajnji desni dio i prijeđite ga preko srednjeg dijela. Nastavite na ovaj naizmjenični način dok ne dovršite pletenicu, koja bi trebala biti prilično uska. (Možete i pletenicu početi s desne strane.)

Nakon što završite pletenicu, popravite je na kraju gumicom za kosu na isti način na koji biste vezali rep. Završili ste svoju prvu pletenicu i sada možete ponoviti postupak s ostalim dijelovima glave. Ako imate manje, čvršće pletenice ili ako pletenice nosite nekoliko dana, navlažite pletenice uljem za kosu i operite kosu tapkajući šampon po glavi i masirajući tjeme kako bi pletenice ostale netaknute. Također možete nositi mrežu za kosu ako želite; to minimizira šanse da slučajno poništite pletenicu.

Pletenica UndercutUndercut s pletenicom by Zasluge: Mikey

Ovdje imate mnogo mogućnosti –– možete imati jednu pletenicu, dvije simetrične pletenice, pa čak možete raditi i kukuruze koristeći ovu metodu. No, budući da su kukuruzi zamršeniji i zahtijevaju više održavanja i njege, preporučujemo posjet stilistu s iskustvom u izradi kukuruza.

Upozorenje: Nemojte plesti muškarce previše teško!

Pletenice za muškarce zasigurno su trendovski stil, ali mogu nanijeti i štetu. Izuzetno uske pletenice mogu uzrokovati vučnu alopeciju, odnosno gubitak kose koji se javlja kada postoji preveliki pritisak na folikule dlake. Nemojte previše zatezati pletenice – ako pletenica osjeća bol, otkopčajte je i ponovo je pletite dok ne postane udobna.

Izblijedjeli pleteni top@kennyraystylist

Izblijedjeli pleteni top

S ovim zabavnim stilom, labave i kovrčave pletenice vezane su u čvor na vrhu glave, dok sa strana izblijedi privlači oko prema pletenicama.

Fino sužavanje blijedi s obojenim pletenicama@dencioaguilar

Fino sužavanje blijedi s obojenim pletenicama

Tražite frizuru koja okreće glavu? Ove obojene pletenice zasigurno će uspjeti. Oštar kontrast između izblijedjelih strana i pletenica do vrata dramatičan je i upadljiv.

Vrh Čvor s Taper Fade@did_by_kid

Vrh Čvor s Taper Fade

Evo jedinstvene varijacije popularnog stila topknot. Izblijedjele strane naglašavaju dvostruke pletenice koje vode do malog čvora na stražnjoj strani glave.

Obojene pletenice s niskim blijeđenjem francuskih usjeva@jose.crespo_

Obojene pletenice s niskim blijeđenjem francuskih usjeva

Ako tražite hrabar stil, to je to! Blijeđenje inspirirano francuskim usjevima služi kao temelj za ove visoke pletenice koje su skupljene u čvor. (Perle i boja za kosu su izborne.)

Paukove pletenice@did_by_kid

Paukove pletenice

Lako je vidjeti zašto je ovaj stil zaslužio svoje ime! Ova frizura pružit će vam oštru (a možda čak i sablasnu) atmosferu.

Čvrsto pletena linija@wester_barber

Čvrsto pletena linija

Evo drugačijeg pogleda na pleteni izgled. Pletenice su uske i blizu tjemena, što stvara prekriženi, tkani efekt.

Sužena strana Plava kosa@lewy_chewy

Sužena strana Plava kosa

Ako vam se sviđa izgled debljih pletenica, provjerite ovaj stil. Pletenice tvore neku vrstu lažnog jastreba po sredini glave.

Dvostruka pletenica@jmdabarber

Oštre dvostruke pletenice s linijom prema gore

Kad pomislite na pletenu kosu, vjerojatno ste zamislili ovakav stil. Dvije klasične pletenice vode do gornjeg čvora na stražnjoj strani glave. Postava dodaje definiciju i uokviruje pletenice.

Istaknute pletenice@tonisaura_barbershop

Istaknute pletenice

Pletenice su prilično neuobičajene, pa zašto ih ne biste uparili s drugim neobičnim elementima? Možda ćete kopirati ovaj stil bojenjem pletenica i dodavanjem obrijanog dizajna sa strane.

Očistite Fade i Line Up@artoffades407

Očistite Fade i Line Up

Zabavna i ležerna, ova frizura s pletenicom jednostavna je, ali elegantna. Ujednačeno blijeđenje i zaokruživanje zaokružuju izgled.

Pleteni top s dizajniranim stranama@mintbarbershop

Pleteni top s dizajniranim stranama

Koji je jednostavan način da vaše pletenice ispadnu? Da, dodajte gornji čvor i podrezivanje, za dodatnu oštrinu, dodajte dizajn svom izblijedjenju i svladali ste ovaj loš dječački izgled.  

Pletena punđa i Fade@nastybarbers

Pletena punđa i izblijedi

Radi Swaga, ova frizura je ostavila nekoliko spuštenih pletenica sprijeda. Ako je bilo što udaljeno blizu vašeg lica problem, smatramo da biste ove pletenice ipak mogli staviti u drugu punđu ili gornji čvor!

Otmjene strane s pletenicama dužine ramena@ natalystyles1

Otmjene strane s pletenicama dužine ramena

O, ova frizura ima toliko toga u tolikoj harmoniji da smo oduševljeni ovom kombinacijom!

Ključni naglasak ovdje je cik-cak srednji dio, mislim, koliko to uredno izgleda? Sastavljeni s nekim prekrasnim razmaknutim duljim pletenicama dobili smo vrlo privlačan izgled!

Kako bi stvari bile bolje, ovaj nevjerojatni rad s pletenicama upotpunjen je izvanrednim dizajnom podreza @rtgtmiami

Uske pletenice s čupavim stranama@ natalystyles1

Uske pletenice s čupavim stranama

Kakva sjajna kombinacija su line up i ovaj dizajn pletenice! Stvara savršenu simetriju i o tome govori ovaj izgled.

Otmjene pletene pletenice sa suženim dizajnom@rorrothebarber

Otmjene pletene pletenice sa suženim dizajnom

Ovaj obojeni stil otkriva koliko je zabavno imati pletenice! Eksperimentirajte s više boja, ombre, idite isprobajte sve! Mogućnosti su beskrajne, a njihovo uparivanje s vrlo kul dizajniranim podrezivanjem dovest će izgled na potpuno novu razinu.

Pleteni vrh i izblijedjela strana@ zana_thebarber

Pleteni vrh i izblijedjela strana

Ne dopustite da vas uplaši broj pletenica, ova frizura izgleda nevjerojatno dobro uparena sa bilo kakvim izblijedjenjem!

Braids United@mattjbarbers

Braids United

Zašto se ne biste poigrali s različitim načinima vezanja kose? Ovdje pleteni dizajn omogućuje vam stvaranje piramidalne vrste povezivanja. Idite eksperimentirati!

Brkovi kozje bradice i pletenice@kevinluchmun

Brkovi kozje bradice i pletenice

 Ovaj izgled donosi čitavu opuštajuću atmosferu za stol koja zahtijeva da ga posjedujete. Ove svestrane duge pletenice ne samo da izvrsno uokviruju vaše lice, već i izgledaju super u vrhunskoj punđi kada pokušavate skinuti kosu. 

X Factor Fade@BU78ngQFTlb

X Factor Fade

Ove super uske pletenice mogle bi proći kao pleteni francuski usjev za oblik koji drže, ali mislimo da je apsolutno sjajno kako su ih spojile s minimalističkim obrijanim dizajnom. 

Izblijedjela linija s isprepletenim pletenicama@v.hugostyles

Izblijedjela linija s isprepletenim pletenicama

Razgovarajte o čistim složenim uzorcima! Ovaj stil definiran je upotrebom volumena pletenice, počevši od tanke i postupno se zadebljavajući. Dobro izblijedjenje hrama usredotočuje pozornost na gornji dio, koji bi trebao biti upravo tamo. 

Duple pletenice@did_by_kid

Duple pletenice

Jako volimo ove blizance. Što se tiče izgleda, igru ​​su razigrali, a podrezivanje je savršen način da ove pletenice zasjaju. 

Uske pletene pletenice@crispy_jeannie

Uske pletene pletenice

Napravite neke pletenice, zavežite ih u čvor. Lako! Ova frizura uopće ne oduzima puno vremena nakon što obavite pletenice.

Obojene paukove pletenice@kalin_barber

Obojene paukove pletenice

Nemojte se sramiti što se tiče eksperimentiranja s bojama kako biste komplimentirali svoje pletenice. Ovo je prilično standardna boja, ali kaže pogledajte me!

Pletenice dužine vrata@jose.crespo_

Pletenice dužine vrata

Ako ste jedan od sretnika koji imaju gustu kosu, pletenice bi ovo bio san! Primijetite kako pletenice idu skroz unatrag puštajući ih da se na kraju olabave. 

Pletenicegorgeoussab/ Shutterstock.com

Čiste pletenice

Ove trostruke čudesne pletenice izgledaju nevjerojatno sa spajanom podrezanom podrezom, ali dodavanje izblijedjenja dodalo bi dimenziju cijelom izgledu. Na koji god način da ga odlučite nositi, sviđa nam se!

Dizajn pletenica na dugoj kosi i bradi@litij.snijeg

Dizajn pletenica na dugoj kosi i bradi

Nešto za dugodlake pijuke! Ova frizura izgleda nevjerojatno nordijski, i da, pod tim mislimo na Viking. Samo plete nekoliko strateških niti u različitim stilovima dajući mu složen izgled. 

Simetrične pletenice sa konusom@barbersinctv

Simetrične pletenice sa konusom

Ovo je izvrstan primjer simetrije i složenosti. Ovako razdijeljenje kose zahtijeva preciznost, pogotovo jer su slijedili cik-cak oblik dijela.

Ekskluzivna kolekcija pletenica@vbrijač

Ekskluzivna kolekcija pletenica

Imate jako dugačak vrh, ali ga još ne želite odrezati? Kako bi bilo da ga pretvorite u milijun pletenica? Bez obzira želite li ih ostaviti slobodno obješene ili ih isprobati straga, s ovim stilom ne možete pogriješiti. 

Pletenice imaju svoje raspoloženje@procut.hairstyle /Instagram

Pletenice imaju svoje raspoloženje

S ovim starinskim grčkim dizajnom, vezane pletenice na vrhu izgledaju kao da bi mogle biti nova Herkulova radnja. 

Fancy Obojene pletenice s izblijedjenjem@ ryjameshair/Instagram

Fancy Obojene pletenice s izblijedjenjem

Još jedan primjer kako bojanje kose može izgledati sjajno ako je namjeravate isplesti! Upamtite da boje obično moraju oduzeti vašoj kosi prirodnu boju pa pazite koliko ćete svjetlo proći u jednoj sesiji jer to može uzrokovati određenu štetu.

Pletena punđa s Fadeom@raelbronx

Pletena punđa s Fadeom

Ove guste pletenice same po sebi izgledaju nevjerojatno, ali budući da je kosa nekako dugačka, možda biste je radije oblikovali ovako, svezanu poput punđe! 

Zabava s pletenicama uz Low Fade@shawn_barbz

Zabava s pletenicama uz Low Fade

Volimo ravnotežu koju ove pletenice daju cijelom izgledu! Ako ste prirodna kovrčava, dovršavanje pletenica bliže lubanji i ostavljanje posljednjeg djelića nepopravljenim super je kul način da se razmetate kovrčama!

Spleten do kraja@shawn_barbz

Spleten do kraja

Ova jednostavna, svježa i klasična varijacija pletenice može postati vaš najbolji prijatelj u toplijim mjesecima! Line up održava stil izuzetno urednim.

Čvor pletenica bez anarhije@bodeguitabs

Čvor pletenica bez anarhije

Frizure se često koriste za davanje izjave, osobito one neposlušne! 

Obrnuto odvajanje i pletenice@sam_campagna

Obrnuto odvajanje i pletenice

Kako se novčić prevrnuo! Ovaj izgled govori o oblicima koje stvara. Primijetite kako je gornji dio ostao kratak s minimalističkim obrijanim detaljima, dok donje pletenice spuštaju oko. To je način stvaranja priče s frizurom!

Pleteni čvor@e_visionaire

Pleteni čvor

Eksperimentirajte s izradom pletenica različite debljine kao načina stvaranja zanimljivih kontrasta. Podrezivanje se održava čistim s vrlo minimalno obrijanim dizajnom.

Urezane pletenice s navojem@ryan_davieshall

Urezane pletenice s navojem

Imate li tintu koju biste htjeli pokazati? Ovo bi mogao biti savršen stil za to! Sviđa nam se što su odlučili upotrijebiti malo boje kako bi dodatno upotpunili cijeli izgled. 

Zmijske pletenice@mrofficial

Zmijske pletenice

Č-O-Ž! Uzeli su kreativnost do maksimuma dajući pletenicama stvarni oblik! No, čak i bez vrhunskog umjetničkog zavoja, ova će frizura definitivno ukrasti pozornost. 

Pokušate li ponovno stvoriti pletenicu, samo znajte da će vam trebati puno, puno spreja/gela za kosu. 

Obojene pletenice sa sitnim ponijem na vrhu@velascopeluqueros

Obojene pletenice sa sitnim ponijem na vrhu

Kontrasti boja koji zaokupljaju oko! Svežite to u rep i u kombinaciji s ovim klasičnim visokim blijeđenjem imat ćete izvrsnu svestranu frizuru.

Jedinstvene vezane pletenice sa suženim blijedom@taylorcutz1

Jedinstvene vezane pletenice sa suženim blijedilom

Postoji samo toliko dobrih detalja o ovom izgledu! Od ovih lijepo tkanih gustih pletenica do dekoltea i brade, svaki detalj nadopunjuje sljedeći. 

Najbolje B pletenice i perle@DTownBarbers

Najbolje B pletenice i perle

Minimalni detalji su ono što ovaj stil čini tako hladnim. Ne morate uvijek dodavati pletenice, ali ove zlatne manšete koje su upotrijebile podižu izgled stvarajući ozbiljno jedinstven okvir za umjetnost na glavi. 

Debela kosa kose s obrijanom sljepoočnicom@emilio_the_brijač

Gusta kosa kose s obrijanom sljepoočnicom

Imate li jako uske kovrče i želite im dati neki oblik? Spletite svu kosu u relativno tanke pramenove, ali pletenicu otprilike pola centimetra od tjemena. To će vam pomoći stvoriti iluziju debljih definiranih kovrča i dati vam određenu kontrolu nad načinom oblikovanja!

Podrezana duga pletenica s tankim dijelom@yakuzabarber

Podrezana duga pletenica s tankim dijelom

Odakle uopće počinjemo? Na vrhu je pomiješano dosta elemenata. Tanki dio koji djeluje poput podrezanog pletenice koja privlači svu pažnju cipelom i dugom kosom čini ovu frizuru jedinstvenom.

Tanko razdijeljene pletenice sa srednjim dijelom@horatiuthebarber

Tanko razdijeljene pletenice sa srednjim dijelom

Srednji dio je nešto čega smo svi bili svjesni, ali ovaj je jedan od najzanimljivijih pristupa klasičnom retro stilu. Vrh sa strane prilično je zalijepljen ljepljivom trakom kako bi se održao uglađen izgled.

Istaknuto Brained with Patterns on Side@zeke_the_brijač

Istaknuto Brained with Patterns on Side

Ovdje strane potpuno ukradu predstavu, a sam vrh je prilično otmjen. Čvor na mjestu punđe daje mu vrlo umjetnički zavoj s pletenicom koja pokriva vrh glave. Uzorak sa strana daje mu uredan, ali funky izgled.

Uredni i tanki minijaturni dredovi@ wella

Uredni i tanki minijaturni dredovi

Čisto obrijan izgled može biti izvrsna šasija ako se radi ispravno. Ovaj je samo elegantan izgled. Pletenice su prilično kratke i tanke što nije slučaj, ali ovdje jednostavno ima smisla. Treba napomenuti da pletenice idu skroz, također i hram.

Tetovirane hipsterske pletenice@DTownBarbers

Tetovirane hipsterske pletenice

Mješavina podreza prema tvrdom dijelu i suženja prilično je egzotična. Pletenice ga samo čine još finijim. Boja pomaže pri sužavanju kako bi izgledala cool s tetovažama ispod.