Najbolje šišanje za muškarce s kovrčavom kosom

Cool frizure i frizure za kovrčavu kosu mogu biti teške za šišanje i oblikovanje. I dok mušku kovrčavu kosu može biti teško kontrolirati i ukrotiti, s obzirom na moguće volumen i mogućnosti oblikovanja, valovi i uvojci dečkima nude priliku za oblikovanje najboljih dugih i kratkih frizura. Uz odgovarajuće proizvode za kosu, dečki s kovrčavom kosom mogu dobiti sve vrhunske muške frizure.

U nastavku ćemo vam pokazati kako oblikovati najbolje kovrčave frizure za muškarce. Od kovrčavog frizura do valovitog ruba do češlja, pogledajte ove elegantne frizure za muškarce s kovrčavom kosom!

Najbolje šišanje za muškarce s kovrčavom kosom

Zbog jedinstvenih potreba muškaraca s kovrčavom kosom, dečki su važno odabrati frizure posebno osmišljene za rad s njihovom vrstom kose i teksturom. Evo nekoliko popularnih kratkih kovrčavih i valovitih frizura za muškarce.

Muške frizure za kovrčavu kosu

Curly Undercut

Kovrčava frizura podrezana ili izblijedjela trendovski je način stiliziranja šiške i svira na današnjim frizurama “kratke strane, dugi vrh”. Za rezanje je potrebno vrlo kratko sužavanje sa strana i na leđima s dugom kosom na vrhu.

Za stiliziranje ovog kroja trebat će vam dobra pomada sa snažnim držanjem. Nanesite proizvod za oblikovanje ravnomjerno po cijeloj kosi, a rub oblikujte u neurednu frizuru.

Curly undercut lako je jedno od najjednostavnijih i najprirodnijih frizura za muškarce s kovrčavom kosom.

Curly Undercut Fade

Valoviti češalj preko ili sa strane

Češalj preko i sa strane pogodniji je za valovitu kosu nego za kovrčavu. Da biste dobili valoviti češalj preko frizure ili s razdjeljkom, poželjet ćete kratke strane – koliko kratke ovise o vašem osobnom stilu. Za dodatni kontrast preporučujemo visoko ili nisko blijeđenje kože, ali dečki uvijek mogu odabrati sužene strane izrezane škarama za konzervativniji izgled. Međutim, kako bi se vaš dio još više istaknuo, htjet ćete dobiti obrijani tvrdi dio.

Za oblikovanje valovitog češlja ili bočnog dijela htjet ćete nanijeti pomadu dok vam je kosa blago vlažna. Nakon što ste svoj styling proizvod utrljali u kosu, četkom ili češljem povucite kosu prema gore i sa strane. Za neuredniju, teksturiranu frizuru rukama se pobrinite da vam se kosa ne skupi.

Valoviti češalj preko

Curly Quiff

Kovrčava kosa može biti jedna od najfinijih frizura za muškarce s kovrčavom kosom, iako se i šišanje jako lijepo slaže s valovitom kosom. Frizura quiff zahtijeva kratku kosu sa strane i na leđima sa srednjom kosom na vrhu. Možete izabrati nisku, srednju ili visoku ćelavost za suženi izgled ili odabrati podrezivanje za veći kontrast.

Prilikom oblikovanja valovite ili kovrčave kose kosa, poželjet ćete koristiti pomadu za kontroliranje kovrča. Za teksturiranu završnu obradu utrljajte proizvod prstom, a zatim češljajte kosu češljem.

Curly Quiff

Valovito klizanje natrag

Za vruć hipsterski izgled pokušajte oblikovati valovitu kosu u glatku leđa. Iako je najpopularnija varijacija zarezana zadnjica, dečki mogu odabrati i frizuru koja izblijedjuje. Ključ za povratak moderne glatke kose s valovitom kosom je korištenje snažnog proizvoda za oblikovanje koji će vašu kosu zadržati na mjestu.

Ljepota valovite zalizane kose je njezina jednostavnost. Kako bi oblikovali izgled, sve što dečki trebaju učiniti je poraditi na malo pomade i češljem češljati kosu ravno unatrag. Također imate izbor između mokrog izgleda i teksture.

Valovito klizanje natrag

Muške duge kovrčave frizure

Ako kratke frizure za kovrčavu kosu iznad ne odgovaraju vašim potrebama za oblikovanjem, razmislite o ovim srednjim do dugim valovitim i kovrčavim frizurama. Ovi stilovi za srednje dugu i dugu kovrčavu kosu trebaju se ošišati samo škarama i izgledati najbolje ako su prirodno oblikovani bez proizvoda za kosu.

Muškarci s dugom kovrčavom kosom

Najbolje kovrčave frizure za dečke

Evo još nekoliko najboljih kovrčavih frizura za muškarce koje možete dobiti upravo sada.

Visoko blijeđenje kože s teksturiranim kovrčavim vrhom i bradom

Visoko blijeđenje kože s teksturiranim kovrčavim vrhom i bradom

Srednje suženo blijeđenje s vrhom valovite teksture

Srednje suženo blijeđenje s vrhom valovite teksture

Nisko blijeđenje kože s linijom i uvojcima

Nisko blijeđenje kože s linijom i uvojcima

Valovita češljana kosa i brada

Valovita češljana kosa i brada

High Fade s gustom kovrčavom kosom

High Fade s gustom kovrčavom kosom

Valoviti quiff s niskim blijeđenjem i oblikovanjem

Valoviti quiff s niskim blijeđenjem i oblikovanjem

Duga kovrčava resa s ćelavim izblijedjenjem

Duga kovrčava resa s ćelavim izblijedjenjem